ЦИК може и днес да разкрие партията, купувала гласове в Бобов дол

ЦИК може и днес да разкрие партията, купувала гласове в Бобов дол
ЦИК може да разкрие и днес партията, за която са увещавани или притискани да гласуват миньорите от Бобов дол. Това съобщи говорителят на комисията Цветозар Томов пред „Нова телевизия”.
<p>&quot;Първо трябва да проучим сигнала и всички обстоятелства по случая с купуването на гласове в Бобов дол. ЦИК е институция, която трябва да гарантира това българите да участват в законни и свободни избори. Ние няма да разследваме престъпление, а ще се опитаме да вземем всевъзможни мерки, за да успокоим тези хора, че имат институционална подкрепа.&quot; каза още Томов.</p> <p>Вчера прокуратурата се самосезира, след като разследване на &bdquo;Нова телевизия&rdquo;, снимано със скрита камера, показа как миньори от рудник Бобов дол са притискани от шефа си да гласуват за определена партия.</p> <p>На записа се вижда как началникът на мината събира хората си, за да им представи нов колега, но между другото им напомня за коя партия да гласуват, като им казва и номера, който трябва да отбележат в бюлетината си.&nbsp;</p>

Коментари

  • Nika

    22 Май 2014 18:11ч.

    Все пак \&quot;дипломатическите източници\&quot; би трябвало да знаят, че има готовност за вот на доверие на Ренци. Това усложнява ситуацията в страната преди Европейските избори.Отменени са всички негови срещи до края на седмицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи