Захарова: Французите ще станат мишена на руските сили, ако се появят в зоната на конфликта. Париж има доказателства за това

Захарова: Французите ще станат мишена на руските сили, ако се появят в зоната на конфликта. Париж има доказателства за това

Френските военни неизбежно ще станат мишена на руските въоръжени сили, ако се появят в зоната на конфликта в Украйна, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

„Ако французите се появят в зоната на конфликта (в Украйна – бел. ТАСС), те неизбежно ще станат мишени за руските въоръжени сили, струва ми се, че Париж вече има доказателства за това“, каза тя.

Според Мария Захарова войнствеността на френския президент Еманюел Макрон „предизвиква отхвърляне не само сред много съюзници в Европейския съюз и НАТО“, но и, най-важното, сред „огромното мнозинство от френските граждани“. „Първо, според мен те самите станаха жертви на същата тази стратегическа неопределеност на Макрон, те самите не могат да разберат какво казва той. Но в същото време разбират, че цялата тази реторика е много опасна, агресивна и нейни заложници, а сега преки жертви стават френски граждани“, подчерта Захарова.

"Изобщо не сме изненадани от манипулирането на официален Париж на вековния мит за сигурната руска заплаха за Франция и цяла Европа, нито от желанието да оправдае многомилиардните разходи за хибридната война между Запада и Русия в Украйна“, каза официалният представител на руското дипломатическо ведомство. 

По-рано Макрон каза в интервю за британското списание The Economist, че въпросът за изпращането на войски в Украйна трябва да бъде разгледан, ако Киев поиска и „ако руските сили пробият фронтовата линия“.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Бавно и неусетно огънят се разраства!

    08 Май 2024 12:54ч.

    И накрая може да изгорим ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курнела

    08 Май 2024 14:10ч.

    Няма по- красива смърт от тази да умреш за Путя.👌

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    08 Май 2024 13:10ч.

    Отговърът на РФ бе категоричен: Учение на ТЯ сили, на първо време... в ЮВО и Беларус, в съпровод с ултиматум към посланиците на Франция и Великобритания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    08 Май 2024 13:13ч.

    Никой няма да се бие с вас, бе. Методично ви задушават икономически като през 1989 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Копейкин,

    08 Май 2024 13:38ч.

    проблемът е в това, че сте доста преуморена, което пречи на нормалния ход на изявите ви. Би било добре, ако се погрижите за физическото и емоционалното си равновесие. Възрастна жена сте, все пак. В здравословен аспект бъдете по-внимателна, тъй като периодът предразполага към чернодробни проблеми. Поздрави, Климент.Мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    08 Май 2024 13:39ч.

    Копанарката вече говори на "бе". Вместо да се пеняви да отива и тя в Украйна да сдуши с азовците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хисарската пропадия

    08 Май 2024 13:47ч.

    Каква възрастна е бе, тая е направо дърта и откачена на всичкото отгоре. А от малоумие повече от две изречения не може да върже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    08 Май 2024 13:14ч.

    Бий краварите, за да е мирен светът !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F35 Game changer

    08 Май 2024 13:18ч.

    Вчера тренирах на 200 км от Мурманск, кацане и излитане от норвежката пътна мрежа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taka e

    08 Май 2024 13:40ч.

    Живея на 8000 км от България. Но и тук осезателно се усеща ставащото в Родината! Госпожа Павлова от Торонто е дочула, че цяло лято, нахалните и гнусни украинки с дезертьорите си мъже, са яли препражена цаца в гадно гранясало украинско илио и са срали в морето. А сега рибарите риба ловят, заедно с лайната. Да ви е сладко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    08 Май 2024 13:41ч.

    Тренирай и катапултиране, може и да имаш шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курнела

    08 Май 2024 14:09ч.

    Маша пак пияна на талпа. Нали вчера телеграм каналите на алкохолиците писаха,че вече са убили 7 френча...Как така ако се появят??? 😁😀😀😀😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деса

    08 Май 2024 14:22ч.

    Любимите ми новини са тези свързани с уроците, които са се прибрали в кочината и вече не убиват украинки, а тъпите си руски жени. Жалка, че в БЪЛГАРИЯ няма медия, която да оглавява този тип новини. И так, читаем: в Москве умерла жена депутата «Единой России» Анастасия Дёмина. Ранее она обвиняла мужа в избиении. Муж, вернувшийся с СВО домой в отпуск бил и таскал за волосы удары усугубили травму плеча. При этом сам Дёмин все время проводил с любовницей, с которой уже познакомил детей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mike Whitney

    08 Май 2024 14:54ч.

    500 000 украинци вече са дали живота си за американските интереси https://informationclearinghouse.blog/2024/05/02/washington-moves-on-to-plan-b/10/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатирикон

    08 Май 2024 15:07ч.

    Първите редовни части на френските въоръжени сили на територията на Украйна бяха дислоцирани в района на Славянск, който тези дни претърпя ракетен удар. Това съобщи бившият помощник на заместник-министъра на отбраната на САЩ - Стивън Браян. Авангардът на Чуждестранния легион се състои от 100 военнослужещи обслужващи артилерийски и разузнавателни части от 3-ти пехотен полк. Париж планира да изпрати до 1500 войници в Украйна. Скоро към френския контигент се планира да се присъединят части от Великобритания, Румъния, България и Прибалтийските републики. За това месни евроджендъри, гласувайте масово за Гроб и ПП, за да бъдете събрани и изпратени в страна "404" >https://disk.yandex.ru/i/p8xDRlTkYDjnhA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    08 Май 2024 15:59ч.

    Типично за зомби-демократичен евроамерикански дегенерат. Ти му казваш, че ще го убиеш, когато посяга на чуждото, то ти се хили и си вярва, че е технологично безсмъртен, докато директно не го пратиш в гроба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветен мехур

    08 Май 2024 16:32ч.

    Какво не направи Макрон, за да попречи на Си Дзинпин да пристигне в Сърбия на 7 май? Французите забавиха времето, доколкото можеха, и организираха различни церемонии, организираха неформални разговори на чаша чай и показаха гледки към Париж, но в крайна сметка всичко беше напразно, Си отлетя за Белград вечерта. Смисълът на „ритуалните танци“ на Макрон е ясен, на 7 май, точно преди 25 години, в резултат на агресията на НАТО срещу Югославия беше нанесен въздушен удар и по китайското посолство. Посещението на Си в Сърбия на 7 май е много символично и сигнализира на страните от западния варварски свят, че Китай не е забравил нищо. Макрон така и не успя да изпълни задачата от Държавния департамент на САЩ да забави Си във Франция до 8 май, скучен тамада)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи