Банско официално поиска втори кабинков лифт

Банско официално поиска втори кабинков лифт
Град Банско официално поиска разрешение за строителството на втори кабинков лифт. Новината съобщи министърът на икономиката Делян Добрев по Нова телевизия. Според Добрев искането е станало факт, след като в понеделник кметът на Банско Георги Икономов, бивш депутат от ГЕРБ, е внесъл инвестиционно заявление за изграждане на лифта и за разширяване на ски пистите в Министерството на околната среда и водите.
<p>По-късно днес министър Добрев ще се срещне с представители на инициативния комитет, които да го запознаят с процеса на разширяване на броя на съоръженията.</p> <p>"Трябва да се намери начин Банско да се развива. Ако това не стане, ще дойде време, в което туристите ще намаляват", каза министър Добрев. Той даде за пример дългите опашки от чакащи пред лифтовете.</p> <p>Преди Коледа инициативен комитет, воден от кмета на Банско, внесе искане в Министерския съвет за разширяване на ски зоната. В навечерието на Нова година местните жители блокираха пътя към туристическия град с искане за бързо решаване на проблема. В протестите се включиха председателят на парламента Цецка Цачева, вътрешният министър Цветан Цветанов, както и депутатът от региона Любен Татарски, който е председател на парламентарната комисия по регионална политика.</p> <p>Протестите спряха, след като министър Цветанов обеща на недоволните още на първото заседание на правителството през 2013 г. въпросът да бъде разгледан. Това обаче не се случи.</p>

Коментари

  • ЙЙ

    15 Яну 2013 19:45ч.

    ГОРИТЕ НЕ СА НА БАНСКО,ТЕХНИ СА ХОТЕЛИТЕ И КРЪЧМИТЕ, КОИТО СЕ ПОСТРОИХА ЕДНО ВЪРХУ ДРУГО ПО СХЕМИТЕ ОТ ЧЕРНОМОРИЕТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    15 Яну 2013 20:06ч.

    Сега искат втори лифт. След време и той ще се окаже недостатъчен и ще искат трети. Докога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалко за Банско

    15 Яну 2013 21:34ч.

    Бъдещето на Банско е като това на Слънчев Бряг......Презастрояване,преексплоатиране на природните дадености и....постепенно западане.Особено когато се появят по-добри и по-евтини алтернативни възможности(а такива ще се появят-колкото и да е монополизиран \"ски пазара\" в България)....В икономиката на България (за разлика от Гърция-например)има тенденции и нагласи,които водят до тези деформирани резултати.И то не само в главите на т.н.\"бизнес\",но и в главите на обикновените граждани.Така че това не е само въпрос на корупция и неефективна функция на Държавата.Докато тези тенденции не се надживеят-все ще става така...Но сегашните екологично мотивирани протести са заредени точно с тази промяна,според мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тони

    15 Яну 2013 21:40ч.

    Дано сега правителството се размърда малко, защото на Банско има спешна нужда от втори лифт. Как може да си доволен турист, когато чакаш по 2 часа за лифт. В Дания вече строят ски писта на закрито, защото осъзнават колко много може да се печели от ски спорта, а у нас се циганим. Ама то е повече от ясно, че зелените протести са платени. Особено този последния за Иракли... как може 2 години да се строи и никой дума да не каже, обаче сега изведнъж някой започна да протестира. Толкова е очевидно, че няма накъде. Много е модерно да си зелен в днешно време, но никой не мисли как това вреди на страната и икономиката ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • da

    17 Яну 2013 16:30ч.

    Излиза, че планината пренадлежаща на всички българи, трябва да се кръстоса наляво и надясно с писти (да се изсекат нашите, на всички българи гори), за да се угоди на строилите като за последно , хотелче върху хотелче "инвеститори" в Банско. Хай, мислете малко в перспектива, ще унищожите гората, природата, за да се нагълтате с пари сега. Дано ви преседнат, алчници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи