Западът започва да проглежда за грандиозната корупция на Зеленски и екипът му

Западът започва да проглежда за грандиозната корупция на Зеленски и екипът му

Снимка: Андрий Ермак (началник на президентската канцелария в Киев) и Владимир Зеленски

Последвайте "Гласове" в Телеграм

Автор: Александър Ситников, svpressa.ru

„Настъплението на последната надежда“ вече не може да спаси клоуна, "независимата" (Украйна) се самоунищожи като държава

Колкото и да е странно, самозваната общност в Телеграм пише много скромно за „победата“ на Херсонския и Харковския фронт, сякаш става дума за битка някъде в Африка или Азия. Масите са много по-загрижени за Шевченко, директора на Националната банка на Украйна (НБУ), който беше „изяден“ от Ермак – началника на президентската канцелария и сивия кардинал на бандитската държава (Бандерщат). Както обясняват глашатаите на укро-истината, Зе-командата (правителството на Зеленски – б.пр.) е настоявала за печатане на гривни в неограничени количества, докато НБУ е била категорично против. Функционерите от офиса на президента заплашват Шевченко със затвор (него винаги ще намерят за какво да го вкарат в затвора) и той подава оставката си.

В същото време цените в Украйна продължават да растат, което има опустошителен ефект върху платежоспособността на населението, чиито заплати вече бяха намалени с 27% поради галопиращата инфлация, както се вижда от последния доклад на Националната банка на Украйна. Бандерщат смята, че това е причината, поради която отборът на Зе(ленски) се е отървал от Шевченко.

Министерството на финансите на Украйна съобщава за страшна катастрофа: „През септември действителният дефицит на държавния бюджет възлиза на 74,9 милиарда гривни, в това число 76,6 милиарда гривни от общия фонд... В общия фонд на държавния бюджет са постъпили 156,1 милиарда гривни (главно благодарение на западни заеми и субсидии и износ на зърно), а разходите на държавния бюджет възлизат на 295,2 милиарда гривни.“

В същото време се съобщава, че помощта от западните партньори за Украйна е намаляла. В доклада на министерството на финансите се казва още, че „През септември Украйна е получила международна помощ в размер на 72,5 милиарда гривни, докато през август сумата е възлизала на 109,7 милиарда гривни. През септември в държавния бюджет на Украйна са постъпили общо 156,1 милиарда гривни, което е с 25% по-малко, отколкото през август (204,6 милиарда гривни).“

Така Европейският съюз „благодари“ на Зеленски за контраатаката в Харков, а и от Америка не идва никакъв „златен дъжд“, освен помпането на ВСУ с оръжия по Програмата "Заем-наем".

За да бъде картината по-ярка, трябва да добавим, че продажбата на военни облигации е донесла на Зе-отбора рекордно ниските 2,7 милиарда гривни, въпреки че НБУ е отпечатала облигации на стойност 30 милиарда гривни. Укро-икономистите обясняват, че и в този случай има нагла измама, тъй като самото министерство на финансите е платило за документите за държавния заем за отбрана чрез подставени лица единствено с цел да запази имиджа на страната.

Очевидно е, че вече никой не вярва, че Украйна ще върне парите, не на последно място и поради силните съмнения, че ВСУ ще спечели войната. Чужденстранните медии, включително американските централни вестници и издания, могат да хвалят защитниците на независимостта колкото си искат, но икономистите имат свои собствени и много по-точни източници.

След оттеглянето на Шевченко в Украйна започва нова паника. Според укро-експертите, финансовият министър Марченко не е успял да успокои пазара. В условията на липса на финансова помощ от Запада Националната банка почти удвои продажбата на валута от резервите.

За първи път самозваните финансови власти назоваха на глас реалния обменен курс на гривната – нещо, което никой не се осмеляваше да направи до сега. „В частни разговори с министри и финансисти чухме цифрата 90 гривни за долар (преди февруари курсът беше 26 гривни за долар)“, пише в публикацията си известен блогър в Украйна, който е член на политическото задкулисие в Бандерщат.

Приказките на украинските пропагандисти за валутен курс от 50 гривни за долар до края на 2022 г., според запознати са оптимистична мечта на кабинета на Украйна, която може да стане реалност само чрез масирани инжекции от чужбина. Но тук отново виждаме една опасна бъркотия. В ефира на програмата "Национален телемаратон" Марченко призна, че Западът е поискал одит на вече похарчените пари, „а вие самите знаете къде са се дянали кинтите“ – прозвуча като явен намек за крадците на държавни средства, начело с Ермак.

Можем да си припомним и американската конгресменка Виктория Спарц, украинка по националност, която само преди няколко дни се противопостави на законопроект, който щеше да отпусне 12 милиарда долара помощ на Киев. Да, Сенатът на САЩ, контролиран от Демократическата партия, подкрепи финансовата помощ за Зе-отбора, но след предварителните избори през ноември (и вероятната победа за републиканците), нови пари ще бъдат преведени само след задълбочен одит на украинското финансово министерство.

Както пише журналист от „Гласът на Америка“, Виктория Спарц обвинява Андрий Ермак (началник на президентската канцелария в Киев) в кражба, като разполага за това с надеждни доказателства. Ясно е, че начело на украинската хранителна верига стои самият Зеленски, който е покриван от Байдън. Но ако старецът загуби контрол над законодателната власт в САЩ, паричното положение на "Майка Украйна" драстично ще се влоши.

Интересно е, че британската MI-6 е изпратила на ул. "Банкова" (където се намира президентството на Украйна – б.пр.) друг анализ, в който съветва Зеленски да засили охраната си и да сменя по-често местонахождението си. Бритнаското разузнаване е получило информация, че Зеленски е недолюбван не толкова от Кремъл, колкото от някои групи за влияние в Украйна, които имат свои представители в правоохранителните органи на страната.

Именно те се опитват да запазят икономиката на републиката и най-вече достъпа на Украйна до Черно море, защото укро-експертите смятат, че рано или късно Русия ще превземе Николаев и Одеса, ако спешно не бъде сключен нов мирен договор при сегашните условия на Москва.

Независимо от това, че в Зе-отбора сега цари еуфория и чуждестранните медии драскат статии за високата мотивация на защитниците на независимостта (което, между другото, е вярно), мнозинството адекватни експерти не поставят под съмнение резултата от военната кампания в Украйна. Не случайно Илън Мъск, бизнес-икона на Запада, предложи своя мирен план, който в общи линии съвпада с проваления от Зеленски Истанбулски договор.

Известно е, че янките са направили проучване за влиянието на „нематериалните фактори върху изхода на войните“ и са стигнали до неприятен за отбора на Зе извод. Оказва се, че „демокрацията, западната култура, високото ниво на човешкия капитал и приятелските гражданско-военни отношения“ не определят резултата от големите военни кампании.

„В стотици битки между 1898 и 1987 г. по-развитата в икономическо отношение страна неизменно побеждава по-бедната“, пише професорът по политически науки от Колумбийския университет Майкъл Бъкли. Според него „това, което е изненадващо е, че много от нематериалните фактори, за които се твърди, че влияят върху военните способности, са незначителни, когато се вземе предвид икономическото развитие“.

Да, може да има случаи на победа на по-слаба държава над по-силна, но в крайна сметка силата ще смаже и най-висшата мотивация. Исканията на Киев към Брюксел за стабилна и предсказуема финансова подкрепа се отнасят именно към този постулат. Британският вестник "Файненшъл Таймс" отбелязва, че от обещаните 9 милиарда евро ЕС е предоставил на Киев само 1 милиард евро, докато Украйна напълно сериозно разчита да получи 38 милиарда долара бюджетна подкрепа от международните партньори през 2023 година.

„В самия ЕС си задават въпроса как да финансират Украйна, ако собствените им национални бюджети са ограничени“, пише "Файненшъл Таймс". В същото време ситуацията е толкова критична за командването на Зе, че председателят на Комисията по икономическите въпроси на Радата Наталуха беше принуден да признае: „Ако не я получим (финансовата помощ в посочения размер), с нас е свършено.“

Източник: svpressa.ru

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

 • rusnak

  11 Окт 2022 8:28ч.

  А грандиознака корупция която насадиха в цяла Източна Европа като модел няма ли да прогледне? Или само Унгария видяха, понеже се рипа??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е това се казва лицемерие

  11 Окт 2022 10:14ч.

  Запада бил прогледнал за корупцията в украйна, но когато я е създавал е гледал на другата страна. Грозна гледка, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  11 Окт 2022 12:15ч.

  "Корупция в Украйна?"-не може да се говорят такива неща -това е ,знаем-руска пропаганда. Ще обвинявате Зе-екипа в корупция-украинците ще ви обявят за издирване! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айййй,

  11 Окт 2022 12:51ч.

  Кинули! Колесник поне дали ще му отпуснат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че то същото и у нас

  11 Окт 2022 14:51ч.

  Без война

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровец

  11 Окт 2022 17:52ч.

  Всеки един от милионите опити да се оправдае по някакъв начин рарварското нахлуване на Русия в Украйна освен аморален, грозен и безчовечен, е и напразен. Нищожно малцинство по света и у нас са поддръжниците на рашизма и честите хора никога няма да спрат да осъждат путлер

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сава

  11 Окт 2022 19:39ч.

  Ами, той света колко и да го осъжда Путя все му е тая.... Зеления иска да се дрънка оръжие и ето, дрънка се. Е на много не им харесвало, но на други май им харесва, щом гасят огъня с бензин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много сме

  11 Окт 2022 21:27ч.

  За твое съжаление сме много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Николов

  11 Окт 2022 19:26ч.

  Краят на Неоколониализма наближава.Какво ще следва не мога да предположа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  12 Окт 2022 2:55ч.

  Да не би да са построили на Зе дворец за 1 млрд долара както двореца за Жужето-окупатор? Ако тези от РФ, които пишат за корупция извън РФ, имат малко срам и са чели Библията, щяха да си посипят главите с пепел.Но нито срам имат, нито са я чели и не знаят нищо за пепелта и покаянието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към екипЪТ на Гласове

  13 Окт 2022 23:52ч.

  А вториЯТ пълен член в заглавието каква роля играе?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  14 Окт 2022 17:32ч.

  Когато приключи войната,гномът Зеленски ще е един завършен милиардер и ще живее в замък вече построен,а отишлите си от този свят украинци,Бог да ги прости!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи