Далечен поглед към поредния изборен фарс в Боколандия

Далечен поглед към поредния изборен фарс в Боколандия
Изборните фарсове при диктаторския режим на организираната престъпна група – по съвместителство и всенародна партия-държава - ГЕРБ си приличат като уродливи близнаци. За да не повтарям всичко, писано в предишни години, ще се спра само някои митове, циркулиращи в момента.

 

 

 

Българите си обичат ГЕРБ и туйто. 

 

Всъщност на око около 80% от българите мразят и се възмущават от ГЕРБ и са потърпевши от него, но не свързват моралния си гняв с изборното си поведение при пропорционални избори, особено европейски. Тези, които наистина харесват ГЕРБ, са негови клиенти или имат сериозни познавателни проблеми. 

 

ГЕРБ е проевропейската партия. 

 

Масовият българин в най-добрия случай не се интересува от това и въобще от ЕС. По-често го презира. Евроизборите не го вълнуват. Ето, в ЕС все повече превес получават партиите на протеста, но България е чужда на общата тенденция. Доколкото разбирам, на евроизборите в 2019 г. у нас гласуваха общо по-малко хора от гласувалите само за Радев в 2016 г. Сред важните мотиви за негласуването е „ще ги избирам там да взимат по 15 хиляди, а аз тук да се гърча“. 

 

„Да подкрепим проевропейското, продемократичното, пролибералното“.

 

Лицемерни празни приказки, прикриващи със смокиново листо прогерберската си природа. Кое е европейското? ЕС на глобалните корпорации и брюкселските клептократи вече мирише на тамян.  Какво, за Бога, общо има днешният ЕС с демокрацията? Грантовите интелектуалци, подписали писмото в „Дневник“ – новото „Работническо дело“, са бедни, гладни провинциалисти на духа, тъжни кандидати за придворни шутове – като някогашния Любомир Левчев, но без неговия талант. Във Фейсбук в съботата преди изборния ден спорих за това с един наш музикант тук, и с още един, когото съм слушал на концерт, и който ме нарече трол. Не им казвам имената. Страшна политическа и морална неизкусеност мъчи брата интелектуалец! 

 

ГЕРБ няма алтернатива. 

 

ГЕРБ има, и то само една алтернатива, и това е БСП. Затова целият огън и жупел на управляващи, казионни медии, чужди и свои се сипе върху нея: „жалки женици“, „госпожа Лъжа“, „къщите за гости“, „комунисти“, Белене, Лукановата зима, Виденовата зима, „Сатанишев“... Затова и оркестрираната от ГЕРБ фалшива „Коалиция за България“ – реално ляво крило на ГЕРБ. Макар и смешно малък брой, и техните гласове са отнети от БСП. 

 

Градската десница е алтернативата на ГЕРБ. 

 

Градската десница е оксиморон. Големите градове навред по света са червени. Ню Йорк има кмет комунист. Градската десница не е политическа структура, а някакво лайфстайл движение. „Съдебната реформа“, за която все дърдорят, не е политически проект, а професионална фикция на група юристи, случайно оглавили движението. Правната надстройка не може да се промени, без преди това да се промени икономическата база, структурата на собствеността. Олигархичната собственост ражда Цацаратура. Азбучно марксистко положение. 

 

Младите хора, които навсякъде в нормалния свят биха гласували за леви или зелени партии, в България гласуват за сините по чисто лайфстайл мотиви. Градската десница, обективно погледнато, е филиал на ГЕРБ за нежни градски души. Тя носи главната вина за връщането на ГЕРБ на власт в 2014 г. 

 

Успехът на Радан Кънев се дължи на ниската обща активност и на негативизма към БСП у младите, обективно леви хора, които не искат ГЕРБ. Оттам сигурно и мекото отношение на БСП към него в кампанията. Гласовете за Радан са също в известна степен отнети от БСП. 

 

Хората не искат БСП и туйто. 

 

БСП е преди всичко жертва на вече 30-годишна груба антикомунистическа и антисоциалистическа пропаганда, водена от държавата, медиите, училището, продажната интелигенция и носеща ярко ренегатски характер. Бивши комунисти, с болшевишки манталитет, громят „комунистическата“ БСП. Що е комунизъм, кой е комунист – никой не знае и не го е еня. 

 

Всъщност БСП е безспорно най-демократичната и „европейска“ партия у нас. Което й носи повече изборни негативи в сравнение с ГЕРБ и ДПС. Да, олигарсите в БСП, Гергов, Гуцанов и подобните са й голям проблем. Но и в това отношение поне не изглежда по-зле от ГЕРБ и ДПС. 

 

Как да се преодолее негативизмът, наслоен по отношение на социализма? Той практически до голяма степен вече е преодолян на всекидневно равнище, но не и на идеологическо. За последното трябват тонове просвета. Откъде да дойде тя? Кой ще го допусне? Но това е пътят. 

 

Трябва да ли има оставка в БСП? Борисов тържествено обеща, че няма да дава оставка, ако загуби изборите. А БСП реално повиши процента си от 2014 г. със седем пункта, докато при ГЕРБ няма промяна. Разклати много по-сериозно режима. Нехаресващите Корнелия социалисти имат ли по-силен кандидат? По-силен критик на ГЕРБ? Не ми е известно... 

 

ГЕРБ и БСП са две крила на БКП.

 

Ако е така, защо да отдаваме предпочитание на ГЕРБ? Но очевидно всъщност ГЕРБ е наследникът на най-лошото от БКП – всенародната партия-държава. При силно влошено качество на кадрите. 

 

Ако БСП издигне истински лява програма, хората ще гласуват за нея. 

 

Никъде по света и в Европа (ако не броим сега Кипър) сега няма такава влиятелна партия, или, ако се появи, много бързо бива опитомена – като Сириза. Всичко е възможно! Много по-вероятно  обаче, ако БСП издигне радикална лява програма – примерно за демократична национализация и  рязко увеличаване на социалните разходи, да бъде бързо маргинализирана. Масовият беден българин си пада повече Юрталан, а не социалист. 

 

Реално погледнато, олевяването у нас по-скоро може да дойде отгоре, от ЕС, от ръководството на ПЕС. Затова българското председателство на ПЕС може да бъде шанс за българското ляво, както навремето българското председателство на Коминтерна. Разбира се, това е само хипотетично, а по-вероятно нищо подобно няма да стане. Другата възможност – партийният проект на Радев, засега не се движи. Заложи се на БСП и това се оказва недостатъчно. 

 

Негативната кампания не носи успех. 

 

Всъщност ГЕРБ винаги води срещу БСП изключително негативна кампания, включително и сега. Наистина, и аз по-рано съм предлагал да се забранят предизборните обвинения в корупция към опонентите, а само да се сравняват позитивните програми. Вярно е, че БСП заложи твърде много на корупционните скандали около ГЕРБ, които непрекъснато и все по-мощно тресат властта. Но у нас моралното възмущение на масите не намира конкретен израз в изборното им поведение, поне в пропорционални, особено европейски избори. Корупционните скандали около ГЕРБ още от 2010 г. насам щяха да са предостатъчни за сто оставки на кабинета в една нормална страна. България не е такава! Така стоят и нещата с патологичните лъжи на Борисов. 

 

Борисов е харизматичен, държавник и т.н. 

 

Борисов наистина е рядко срещан гьонсурат и морален дебил, но нищо повече. Сериозно уплашен за кожата си, той използва цялата мощ на държавата за предизборната си агитация. Отново строи партийци и чиновници, пусна машината за контролиран, корпоративен и купен вот, казионните медии и рейтингови агенции. И пак успя да си купи време на свобода. 

 

ГЕРБ ще си изкара мандата и ще управлява 45 години. 

 

Режимът на ГЕРБ е смъртен, и то внезапно смъртен, както видяхме в 2013 и 2016 г. Борисов няма вече никаква полезна перспектива. Нещата в страната и в ЕС вървят на провала. Утре изборите ще се забравят и скандалите ще гръмнат с нова сила. Дори да предположим, че искрено пожелае да зареже корупцията и да заработи за България, не знае какво и как. Няма и шанс за президентския пост. Не може вече да се крие зад Цветанов. В края на пътя му неотвратимо го очаква затворът. 

 

Сигналът не от кого да е, а от „Свободна Европа“ за „Апартаментгейт“ го смрази. Гледа и не вярва какво става сега с Порошенко. С одобрението на Тръмп Петя изглежда никога няма да излезе от затвора. Той е пешка, изкупителна жертва във войната на Тръмп срещу Байдън и Хилари. Нищо лично! Борисов не знае какво му готви бъдещето на вътрешноамериканските войни и се страхува от най-лошото. 

 

Затова сега лесна оставка няма да има. Разбира, че Радев вече не е наивникът от есента на 2016 г. и няма да повтори грешката със служебния кабинет, оставил Борисов на свобода и с всички канапчета в ръцете. В ръцете на президента е съдбата на България! Той може и трябва да предизвика оставката на Борисов. Да вдигне народа на протест! Евроизборите бяха един шанс, пропиляхме го. Но само един от многото. Бъдещето е бременно с шансове. 

 

Още по темата: 

 

http://glasove.com/categories/komentari/news/whats-wrong-with-bulgaria

 

http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/prezidentyt-radev-zashlevi-oglushitelno-borisov-na-novite-boyanski-livadi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • наблюдател

  28 Май 2019 9:23ч.

  Никакво чувство за реалност, за съжаление. Борисов щял да отиде в затвора,а и " българското председателство на ПЕС може да бъде шанс за българското ляво, както навремето българското председателство на Коминтерна".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Санчо

  28 Май 2019 9:38ч.

  За Бай Х е прав! За БСП не! Партия, която избира Станишев е неспособна да модернизира! Младите хора правилно бягат от нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе

  28 Май 2019 9:49ч.

  Нищо вярно няма. Като това - БСП не е лява партия, както СДС не бяха десни навремето в същността си. Просто и едните, и другите играеха такива роли. А в действителност БСП бяха консерватори, СДС революционери. Днес СДС ги няма, БСП пък няма идеология, почти колкото ГЕРБ, които пък имат само своя бай Ганьо Балкански. Клубове по интереси са, предимно на милионерите вътре, това е. Затова и бай Ганьо може едновременно да прави комплименти на Радев и Станишев и да включва в листата си Ал. Йорданов, а половината БСП да се гордее с председателя на ПЕС, докато другата и част да е на един акъл с десните евроскептици и да дава път на безпартийни играчи и други, дето скачат от партия в партия. БСП наистина е единствената алтернатива на ГЕРБ, но обикновеният избирател не забелязва разликата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това беше всичко друго

  28 Май 2019 10:22ч.

  Но не и избори. Разбирам твърдението на един гост в предаване по Евроком, който каза, че хората не гласуват, защото няма надежда. Когото и да избереш, все тая. Няма лидери споне да ти вдъхнат вяра. За съжаление и Нинова не може да вдъхне вяра. Може би ерудиран млад човек с хъс, знам ли. Не упреквам Нинова изобщо. Но толкова жени в политиката не е ли странно? Всъщност появата на Борисов каква беше на врмето? Кой му създаде ореола на "човека" от народа. А той се оказа "човекът" на мафията. Ще оцелеем, но ни се искаше да е по-безболезнено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво!

  28 Май 2019 10:58ч.

  Страхотен коментар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  28 Май 2019 11:38ч.

  Винаги с интерес съм четял Валентин Хаджийски, но тоя път ме смая с безумната си статия. Изключително слаба. 1. Борисов дори и да заслужава затвор, няма кой да го вкара. Няма. 1.1 Напомням, за фалита на КТБ, най - зловещата далавера ( справка интервюто на Дачков с Василев ) имаме изцяло манипулиран процес, съд и обвиняеми. Няма реално разследване, няма желание, логично няма да има и правосъдие. Не справедливост, правосъдие. 2. Радев, уви, не може да свали Борисов, защото нещо му липсва на тоя човек. Всеки за себе си може да каже, какво точно, но най - видно е че му липсва силен екип, силен гръб. Да очакваш, без гръб да успееш да направиш успешно разследване и успешен процес с ефективна присъда срещу тая мафия (ББ и сие ) е наивно. 3. Да очкаваш, че САЩ ще се разправят тук с ганьовците, когато имат сделки за самолети, машини и разни други дранкулки е тъпо. Изобщо не им пука даже за нас. Така че г-н Хаджийски, моите уважения, сори, ама статията ви е слаба и изобщо, ама изобщо, не лежи на някаква солидна основа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  28 Май 2019 11:46ч.

  А защо хората, не гласуват за Бсп, ще добавя следното. Фалита на КТБ стана по времето на Орешарски. След това стана и истерията с Фибанк. Хората колкото и да ги интересува голяма картина - съдбата на България, много повече ги интересува спестените с мъка левчета. И когато се наложи да се редят десетки хиляди на опашки и да теглят ( мисля по 3000 лв ) и си спомнят, че това винаги става по времето на БСП, ами отщява ти се да гласуваш за тях. Защото БСП ако бяха от ранга да на Борисов, щяха да озъптят Пеевски и нямаше да му позволят, да унищожи КТБ. Нямаше да го издигнат за директор на ДАНС.. Но уви не бяха и ся си сърбат попарата. Поне още 5-6 години тая афера, ще държи влага. Разбира се Хаджисйски, това не го помни и знае, защото неговите пари не са в КТБ, Фибанк и не са на течение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СтИв

  28 Май 2019 11:53ч.

  По-добър анализ не съм чел. То у нас измислени политолози и социолози с лопата да ги ринеш. По-далеко от собственото си его не виждат. Но за съжаление 80% от народа е с лош генетичен материал и му харесва да живее в черната дупка на Европа, да бъде гол, бос и беден

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ррл

  28 Май 2019 12:11ч.

  Народът е брашнян чувал - изтупаш ли го и ще пусне , изобщо не трябва да му се дава да гласува:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба ви от Горно Нанадолнище

  28 Май 2019 13:33ч.

  Да, господина явно е далеч от България. Първо, няма нито един престъпник независимо от коя партия е да е осъден и да е в затвора. И ББ ще си яде спокойно милионите, въпреки че не виждам кой ще го свали от властта. Второ, партия, която избира джендъра Станишев на втора позиция, не може да бъде алтернатива за България. И трето, госпожо Нинова, имаше един чиновнически лаф: не си подавай оставката, ще ти я приемат. Защо се самонаказвате, бе госпожо? Откакто вие сте начело на тази партия, тя живна и намери своето място в политическия живот. Всъщност по всички показатели вие печелите тези избори - пращате един депутат повече, увеличавате броя на гласувалите за БСП. Вие давате ли си сметка срещу кого се изправяте - срещу парите на Гергов и компания , срещу номенклатурните подходи на Станишев и компания и т.н. Нямате шанс! По добре останете на поста си, отървете се от муцуни като по-горе споменатия Гергов а ведно с него и близки до вас като Добрев, Вигенин и др. и най.важното . направете истинска лява партия независимо как ще се казва.Разбира се, ако сте искрена в идеите си! Ако не, отивайте и вие да сси харчите парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • transporter

  28 Май 2019 13:59ч.

  Слушайте бабите! Те знаят 2 и 200.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба ви от Горно Нанадолнище

  28 Май 2019 14:34ч.

  Знаем я! Гладувахме, когато в следвоенното време одираха по 7 кожи данъци от родителите ни, учехме по таваните с по едно ядене дневно от мензата, когато трудоденя беше 60 - 80 стотинки и родителите ни смъквахао по 7 кожи от гърба си за да ни изучат, давахме всичко от себе си на работните си места в името на светлото бъдеще на нашите деца и какво доживяхме: фалшива демокрация, присвоени всички блага ,които създадохме от шепа некадърници , децата ни извън България, мизерни пенсии и най-лошото: никаква надежда. Само Бог може да спаси България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа ...ПРОСТ НАРОД.....

  28 Май 2019 15:00ч.

  Народът Му е ПРОСТил!!!!!!! И за туй го е избрал...... https://www.segabg.com/touche/tush-05282019

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  28 Май 2019 16:48ч.

  Добра статия г-н Хаджийски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • stein

  28 Май 2019 17:00ч.

  От всичките писаници в статията май единственото вярно нещо е името на автора под заглавието. Мъка отвсякъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  28 Май 2019 17:27ч.

  * БСП си беше и остана дълбоко провинциална в същността си, партия. Откъсната от истински бойната идеология на родителката си, тя изпадна в ролята да представлява ... почти никого. И вече не е чудно царящото постоянно униние в редиците 'и. Както и фатално грешната стъпка на Нинова днес, да си дава оставката... Провинциализма попречи на БСП да забележи как социалната (не е единствената главна) съставка, излиня и подобно на другите социалдемократични партии се опита да се срине в либералното блато. За щастие и за разлика от ПЕС-овските си посестрими - неуспешно. Тя оказа преди месеци явна съпротива срещу централата си, бодро водени от др. Станишев напред... ** От друга страна, възходът на европейско ниво на истеричните "зелени защитници" на природата, се обуславя от техният скрит генезис и поддържаната традиционна необразованост, привлекателна с безумните им съждения към и намиращи подкрепа от немалко млади хора на запад - продукт на лежерното образование, системата с тестове и рекламите: - където всички са млади, скачат и играят, имат само шпас и фън и не ги е еня че пари се изкарват със знания, работа, воля. И ето на, как везната се накланят в дадена нежелана посока, не без прослоувутите жълтици на таваг. Сорос. На този фон бе естествено, че "семейството" на ЕНП, без кверуланта Орбан и още един два подгласника, ще тръгне по пързалката надолу. *** На местна почва тук се оказа предвидимо, че основните три, витални, съдбоносни вектора занапред няма да бъдат издигнати в предизборната полемика. Всичко си остана на нивото: - Ти мен, уважаваш ли ме?! Единствено СЛЕД изборите на 26-ти т.м. чух при войводите споменаване на един два от тези вектори, как те в ЕП ще ги борят! Разбира се, че минималните заплата и пенсии, индустрията, грабежа над и в самата държава са много важни и съществени теми, но първо трябва да се реши на ЕС-ниво какво става със съдбовните "Три кита": 1) Глобалната миграция към Европа. 2) Съзнателното унищожаване на биологичните дадености и семейството, пол, отнемането и безпардонното вмешателство при децата. 3) Стремежа на определено задкулисие да превърне ЕС в съединени щати и да се ликвидират националните държави! **** Хаджийски е взел отделните мантри шестващи тъдява и сполучливо ги е разлистил. Може би звучи малко като, след дъжд- качулка. Подчертаването от коя трънка изскочи заекът на апартамент-гейта можеше да се до уточни, че играната в "404" пиеска "Петя и вълка" бе в същност съвместна постановка на ритане през кокалчетата между основните два, главните играчи от Задлоквието... Но, все пак е добре да се спазва поговорката, че "Когато атовете се ритат - магаретата обичайно страдат". Особено там където едно- и чифтокопитните се намират в излишък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На мястото на автора

  28 Май 2019 17:40ч.

  щях да съм заминал досега за Венецуела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спокойно и леко

  28 Май 2019 19:26ч.

  Спокойно,българи. Всичко ще се оправи. От само себе си,разбира се. Няма нужда да се гласува,нито да се протестира. Тихо само да стоим и ще се оправи всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zoro

  28 Май 2019 19:52ч.

  Андрешковците избраха по-малкото зло. Боко може да краде, но остава нещо и за магистрали, па макар и калпави. Комунягите само крадат и винаги се стига до фалит. Раданчовците са бита карта, не са като мачото от Бакнкя. Андрешковците уважават силата. Ето ви обяснението за резултатите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрей Кънчев

  29 Май 2019 0:24ч.

  "Zoro на 28.05.2019 в 19:52 Андрешковците избраха по-малкото зло. ..." Така мислиш защото БСП премълча това, заради любов към данъците плосък 10% и любов към ЕС, пък не искавласт, дясното й отърва, факт: Животните в България се покачват 2,3 пъти 1960-1990г., 1990-2016 са намалели с 3 пъти. А Канада за първият посочен период е растеж 45% и след 1990та до 2016та е 22,5%. ФАКТ:Българската икономика е 0,06% от световната икономика, през 2005г., 0,09% през 2009г., и 0,07% сега. Заради ЕС ли? Заради 10% данък въведен от Станишев? Или ГЕРБ? БСП също мълчи, обичат ЕС и данъците. 25% спад. .... Делът от световната икономика, е показател елиминиращ въздействиего на световната криза, защото се измерва цялата световна икономика и сравнява развитието на всички, забавяне или ускорение според скоростта на останалите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за автора!

  29 Май 2019 5:20ч.

  Много добър анализ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петя Владимирова

  29 Май 2019 9:31ч.

  Да се посочи като пример за ПЕС в добрия смисъл българското ръководство на коминтерна /най-разрушителния ефект върху българското политическо узряване/ е като капката катран в меда /не по Борисов, а по житейския опит/ - за иначе точния в голяма степен анализ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДЕКОНСТРУКЦИЯ

  29 Май 2019 18:14ч.

  Бабикян и друга пропаганда дават ум на БСП каква политика да има партията. Нима някой търгува или произвежда нещо което пазарът не иска. Така и с налагането на Станишев, тя Корнелия може да го иска но избирателите не го искат. Нали така постъпваха СДС, (не-пазарно) не избирателно, както искат само 1-2% от българите. ..... ....... БСП сега беше призована от историята и българите да свали ГЕРБ и да има промяна. Но хората не повярваха, че БСП го иска, и е готова да го направи, че е честна - след като с половин уста критикува и обещава, без конкретни неща и откровенност докрай, общи приказки - само. И този филм за 6 години го гледаме трети път, 2013г, 2016, и сега..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • anonimen robot

  29 Май 2019 23:15ч.

  "ГЕРБ няма алтернатива.   ГЕРБ има, и то само една алтернатива, и това е БСП." *** Ficho, priznavam che izchitam statiite ti s interes (za razlika ot Sega I Monitor. Ne razbiram naiviteta ti na tvoiata vyzrast. Ot kakyv zor bylgarin shte glasuva za BSP?! Partiia na nomenklaturchici-renegati okazali se v CSKA, dokato ostanalite nomenklaturchici, vsiakakvi dalaveradzhii i razni pishman-burzhoa s pretencii zabravili da svaliat cyrvulite obrazuvaha poredniia klub na "naroda". Kakva liava partiia e BSP? Partiia na oligarhiiata ot bylgarski mashtab i tertip. Syshtite pluzheci biha i shte igraiat v orbora na GERB (pretenciozno olicetvoriavasht za niakoi SDS) stiga da se otvori takava vyzmozhnost. Tragediia otvsiakyde. Za kapak cheta che Aleksandyr Iordanov otishyl v Evroparlamenta ot listata na GERB. Ako tova e bivshiiat predsedatel na "Narodnoto" Sybranie i bivsh makedonski poslanik - kraha byl;garski e totalen i kritichen.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мерник

  30 Май 2019 7:29ч.

  Прочетох статията с интерес.Вярно написано,но зле разбрана за съжаление.На този фон ми се ще да извикам"Майната и на демокрацията ви".Демокрация при която един разбеснял се неграмотник взе на абордаж цялата държава и интелигенция,политолози,социолози,всичколози мълчаха и наблюдаваха ?Демокрация ,при която лъжата ,наглостта и повсеместната простотия бяха водещи по времето на изборите!?Господа , т.н демократи,аз не съм забравил "Кой не скача е червен!Това ли искахте?Ето,никой не скача!Не са ви виновни някогашните комунисти.Виновна е вашата посредственост и тогава и сега.Демокрацията, това е себеусещане,а не себеналагане чрез абордаж.Да ви е честит най-големият демократ на България!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  30 Май 2019 20:13ч.

  Доста верен и изчерпателен текст на Хаджийски!Повечето коментари посочват точно тези неверни неща посочени от автора с които някои враждебно настроени нечестни хора искат да захапят БСП. Това е умишлено и потвърждава, че в написаното от Хаджийски има много верни неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • реалист

  31 Май 2019 10:45ч.

  Е нищо по глупаво небях чел. Затова сме на тоя хал. Щото има трибуна на всякакви драскачи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SSS

  31 Май 2019 11:01ч.

  Браво на чичо Фичо! Както винаги - убедителни и аргументирани тези.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  31 Май 2019 11:34ч.

  Добър коментар, Фичо, поздравления ! И добър коментар на 'мерник' от 30.05.07:29.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  31 Май 2019 15:32ч.

  Статията е точна само ще допълня Трябва да се хване някой и по всички медии да се обяснява дълго времена народа български,че: -между БСП и БКП няма нищо общо! -и ако се твърди това,то тогава и ГЕРП е наследник на БКП,няма никаква разлика! -колкото от БСП са комунисти,толкова и от ГЕРП са такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Азъ

  31 Май 2019 21:23ч.

  Жалко, много жалко, че нашите политолози и социолози са на светлинни години от г-н Хаджийски! Логичен, ярък и точен анализ! А оптимизмът (Борисов ще завърши в затвора) вероятно е във връзка с това, че авторът гледа на нашия мизерен живот именно отвън, а значи и отгоре. За разлика от нас, които сме затънали в л---а и не виждаме по-далеч от носа си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Певец

  01 Юни 2019 9:30ч.

  Доста добър коментар на Фичката. Повечето му пунктове са съвършено верни , затова дразни дебилиата. Има и едно-две неточни съждения по европейските въпроси , но му е простено. Фичо не е експерт по Европа... :-) Та това са дето ПЕС щял да наложи радикално леви постановки отгоре... Нъц. Леви постановки в Европа има , но не ги налага ПЕС и няма как да стане. И втората неточност - имало радикална вълна на изборите за ЕП /Фичо явно визира националистите/ . Няма такава. Националистическата вълна не се състоя. Евробюргерът е консервативно същество и не залага на съмнителни типажи като Льо Пен , алтернатива за Германия , и другите циркаджии от тази група. Във Германия алтернативата НЕ бележи успехи. Във Франция Льо Пен тъпчи на място , а Макрон леко си вдигна резултата. В Холандия десните разочароваха... Западноевропеецът няма да прегърне лапачи , които демагогстват едно пред камерите , а зад гърба им влачат кинти от Путин или още по-зле ... от Марешки :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  01 Юни 2019 22:49ч.

  А близък поглед към Тръмпутия ще има ли? Да разберем как се играе правилно на демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бръчков

  02 Юни 2019 6:38ч.

  Нощта беше влажна и мрачна и нюйоркските улици пустееха. Студената декемврийска мъгла, която обикновено пада покрай бреговете на Хъдсъна, се беше напластила в една от главните улици на града и задушаваше с отровния си дъх последните минувачи, които бързаха да се приберат у дома си. Мъжделивите фенери, що стърчаха на почтителни разстояния по двете сграни на улицата, едвам прокарваха мътна и неопределена светлина през мъглата и като че още повече увеличазаха мрака. Всичките лафки и магазини бяха затворени вече; никаква светлина или шум не излизаше навън; понякога само се чуваха уединени крясъци и псувни на някои закъснели картоиграчи в някое затворено казино. Ето там една лафка с разтворена врата. Вътрешната страна, сиреч тая, която гледа сега към улицата, представлява един империалист с традиционния цилиндер на глава и с дебела пура в ръката. Минувачът не би се заинтересувал в това изображение от много обикновена и първобитна живопис, ако да не забележеше под коленете, на империалиста думите, раздраскани с гвоздей, вероятно от патриотина тютюнджия: Долу тираните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Критикът

  03 Окт 2019 15:35ч.

  Авторат е стар комунист и грам не е обективен. Пълни глупости говори незнам защо някой го чете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи