Т. Дончева: Предстои нов ляв проект, най-добре е изборите през май да са "две в едно"

Т. Дончева: Предстои нов ляв проект, най-добре е изборите през май да са "две в едно"
„Аз мисля, че това, което трябва да се случи през тази година, която започна, е реформаторските сили вляво, дясно и център, не политически ангажирани, да се справят с опитите за реставрация. Това не означава да се явят заедно на изборите. Това означава да има единно разбиране на това, че реставрацията е свързана с нова конституция и с промяна на правилата на играта.“
<p>Това каза в студиото на Нова телевизия лидерът на &quot;Движение 21&quot; Татяна Дончева, която наскоро обяви публично оттеглянето си от БСП. Тя изключи включването на сега съществуващите партии, защото те са статуквото. Според Дончева това единение за нова конституция е близо.&nbsp;Сред промените, които според нея се налагат, са такива в уредбата на съдебната система и може би на президентската институция.&nbsp;</p> <p>&bdquo;Смисълът на участието в политическия живот не е всеки да прегърне една партия, а всеки да си гледа работата. Все отнякъде трябва да се започне. Това отнякъде означава и отляво, и отдясно&ldquo;, каза още Дончева.&nbsp;<br /> По думите ѝ има необходимост от нов проект вляво. &bdquo;Това е нещо, до което са стигнали много хора, вероятно и президентът Георги Първанов. Това обаче не означава, че той ще бъде част от нашата формация. Нито Румен Петков и други хора, които видях.&ldquo; Така Татяна Дончева отговори на въпроса има ли място в нейния нов проект президентът Георги Първанов.&nbsp;</p> <p>Дончева се обяви за сливане на евроизбори с парламентарни избори без притеснението, че няма време.&nbsp;На въпрос за какво е битката в България, тя отговори бързо: &bdquo;За кокала&quot;.&nbsp;</p> <p>Татяна Дончева коментира и политическото бъдеще на евродепутата Ивайло Калфин, който междувременно в ефира на бТВ заяви, че това дали той ще бъда отново в листата на БСП едва ли е най-важната тема в държавата.&nbsp;<br /> Евродепутатът отчете мандата си в ЕП като успешен и заяви, че има самочувствието, че си е свършил работата добре и е защитавал добре интересите на България.</p> <p>&bdquo;Ивайло Калфин ми е бил дълги години не особено симпатичен. Не смятам, че е електорално продаваем добре. Но не можете да си изкривите душата, че Ивайло Калфин е един много грамотен политик и че от евродепутатите сега на България той е най-добрият&ldquo;, заяви Татяна Дончева и добави: &bdquo;Ивайло Калфин като всички нас ще трябва да си избере компанията. Калфин не може да се хареса на Станишев от позицията на конкурент&ldquo;.</p> <p>&bdquo;Повярвайте ми, Станишев не харесва никой конкурент. Но какво лошо има Станишев да води листата на БСП заедно с Георги Пирински?!&ldquo; Оставете БСП те да си редят листите, коментира още Дончева.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

 • Гергето

  03 Яну 2014 17:07ч.

  Лудостта няма граници! Една мутро-тв дава време, с цена не по-малко 12 000 лв на 1 мин, на изпаднала от класациите да ни уведоми, че за нея е най-добре, сега през май, да правим избори, та дано да я вкараме в НС! Дончева, де. Какво жалко падение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • v

  03 Яну 2014 17:51ч.

  Името, което най-много ще подхожда на партията на Дончева е СКЛК-съюз на кариеристите,ламтящи за кокал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас отляво

  19 Апр 2014 3:40ч.

  Сергей Станишев не е председателят, който по моето мнение заслужава БСП.Веднага след изборите през 2009 година аз станах инициатор на писмо, което пледираше за неговата смяна. Не успяхме, но това не стана основание да се обърнем като палачинки и да почнем да хулим БСП.Недоразуменията в едно семейство не се разискват и решават по площадите. А така постъпиха - за срам и позор - Георги Първанов, Ивайло Калфин,Георги Близнашки, Румен Петков, и ето Татяна Дончева.При това след като користно и обилно експлоатираха като депутати и държавници БСП.Така постъпи в миналото кръгът около Александър Томов и потънаха в политичесото небитие с по 1-1.5 %, които получават в изборите.Такава ще бъде съдбата и на поредната партида палачинки-празнодумци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Право куме

  29 Юли 2019 12:08ч.

  За голямо съжаление на някои уж "мъже", жените като Т.Дончева, К.Нинова, М.Манолова …. вземат все по-ясни позиции и назовават проблемите със своите имена. Това е тревожен сигнал към "защитниците" на уж слабия пол, т.е. въобще какво могат да "защитават" въобще. Все по-очевадно става, че тия "защитници" се тревожат предимно само за личните си сметки, а другите да работят… Не само "ляво" или "дясно", а въобще светът се мени: В Европа колко много жени са на първи места, министри на отбраната и т.н. Права е Т.Дончева!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи