Политиците никога не са виновни. А интелектуалците...

Политиците никога не са виновни. А интелектуалците...
Доколкото ми е известно, Гражданският съвет на Реформаторския блок включва 25 души - интелектуалци, бизнесмени, политически анализатори. Тези хора трябва да дават компетентни съвети на политическото ръководство на РБ - или ако няма такова, на политическите ръководства на съставящите го партии.
<p>ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ би следвало да се взимат от ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЪКОВОДСТВА.</p> <p>Защото ако утре едно решение, излязло от 25-те, се окаже с лоши последствия - виновни ще бъдат не политическите лидери, а... интелектуалците от Гражданския съвет.</p> <p>Вече четвърт век заедно с моите колеги помагаме - според възможностите си - на тези политически сили, които възникнаха от СДС през 1990 г.</p> <p>През този период не съм чул някой от сините политици да е признал своя грешка или грях, да се е извинил за неправилна политика или дори погрешна стъпка.</p> <p>Но многократно съм слушал - и пряко, и като преразказ - как социолозите, политолозите, &quot;енджиотата&quot; и &quot;тинктанковете&quot; опропастили светлото бъдеще на един или друг политик, партия, кабинет...</p> <p>Веднъж мой колега беше виновен за това, че се провели предварителни избори за президент.</p> <p>Друг път няколко души бяхме виновни, че СДС не си сътрудничил с новодошлия Симеончо - сякаш няма достатъчно разнообразни форми за сътрудничество с ДС и с КГБ за този, който иска да сътрудничи...</p> <p>Примерите могат да продължават...</p> <p>Сега е важно господата Кънев, Кунева, Исмаилов - Дал, Лукарски... и които още остават в РБ, да поемат своята политическа отговорност.</p> <p>Гражданите и техните съвети правят политика чрез политическите си лидери.</p>

Коментари

 • вуте

  17 Дек 2013 21:51ч.

  Майтап ! Още една Ву-Ву-ЗЕЛКА от прехода самообявила се за притежател на интелект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоилов

  17 Дек 2013 22:37ч.

  Ми то: \&quot;Вече четвърт век заедно с моите колеги помагаме - според възможностите си - на тези политически сили, които възникнаха от СДС през 1990 г.\&quot;, личеше и от Центъра на Вселената и сега е потвърждение на казаното от Айнщайн че, \&quot;Две неща са безгранични. Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак се съмнявам\&quot;/\&quot;Two things are infinite: the Universe and human stupidity; and I\&#039;m not sure about the Universe.\&quot;!? Това признание, след четвърт век, е вопълът на мъката за безсмислено положените усилия в една грешна кауза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селският съвет към БЗНС

  18 Дек 2013 0:37ч.

  Съгласен съм изцяло с Минчев. Т.нар. Граждански съвет е излишен маскарад, с който РБ да може да парадира колко гражданска и непартийна коалиция е всъщност. Трябват лидери с кураж и отговорност, а не многознайковски вечеринки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??

  18 Дек 2013 0:39ч.

  Коя е т.н.Грешна кауза бе,Стоилов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоилов

  18 Дек 2013 2:56ч.

  Тази, драги ни \&quot;??\&quot;, която е породила неговия вопъл! Ако някои вярват, че такива като него имат дарбите на Касандра и даваните от тях съвети имат същата сила, като нейната т.е. да се сбъдват, е съвсем друг въпрос и отговорът му е от компетенциите на лекуващия персонал от специалистите на Карлуковската \&quot;почивна станция\&quot;, която се вижда от този край на пещерата Проходна, от който се виждат и водите на Искъра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bounty Hunter

  18 Дек 2013 16:42ч.

  Този \&quot;интелектуал\&quot; не може да разбере, че подобните нему са по-виновни след като помогнаха за политическата и социална легитимация, продавайки индулгенции на маса полуграмотни и самообявили се за лидери и в ляво, и в дясно маргинали

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо

  19 Дек 2013 6:10ч.

  Дебелата Берта е направила много ценно признание /и друг тук се е позовал на него/: \&quot;Вече четвърт век заедно с моите колеги помагаме - според възможностите си - на тези политически сили, които възникнаха от СДС през 1990 г.\&quot; Това беше очевидно и за слепите,но като признание,изречено от него,придобива стойността на неоспоримо веществено доказателство кои през този четвърт век промиваха мозъците на хората, манипулираха фактите, черното правеха бяло и обратното, деморализираха и дезориентиаха обществото и така съдействаха успешно да стигнем до плачевното положение,в което сме днес. Резултатът? Ако днес имаше избори според Сова Харис БСП щеше да получи 21.3%, ГЕРБ 16.3%, според Галъп БСП-22.8%, ГЕРБ-18%, а всички сини, събрани на куп в РБ, биха имали между 5 и 4.8%. Казано другояче,резултатът от тяхната дейност от едната страна е разстроена държава, а от дргата-съсипана синя общност. Всичко това, срещу огромни материални облаги, идващи отвън и потъващи в личните джобове на \&quot;тинк-танковете\&quot;, в сравнение с които танковете на Петър Младенов някога се оказаха детски играчки. /На тази тема фактологични подробности можете да намерите в книгата на Достена Лавелн \&quot;Експертите на прехода/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • към Чичо

  19 Дек 2013 18:09ч.

  Да съжаляваме че НЕ Дойдоха танковете на П.Младенов-така ли да разбираме....защото това беше възможната алтернатива ??..........А простия извод че до момента в България НЯМА критична маса ДЕСНОМИСЛЕЩИ избиратели,и тези които са с етикет Десен(като Костов,например)НЕ са десни всъщност-това да не го виждаме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • десн комунист

  21 Дек 2013 1:37ч.

  Каво означава дясно бе, смешници. Според вас, трябва ли държаватя да дава работа (и кьорави пари - много милиони) на т. нар. бизнес. Частният бизнес не трябва ли да развива частна дейност и да си търси частни клиенти. При това дейноста му трябва да е законна. А ако не е така....Абе и без това всички са комунисти (по произход и принадлежност). Минчев, обяснете ни как се прави партиен проект в България. Обяснете ни и как и кой създаде другите неототалитарни структури на режима, наречен ПРЕХОД. Разкажете за НПО-тата, организираната престъпност и групировките, номенклатурния бизнес и олигарсите, синдикатите, браншовите камари...и изобщо за стълбвете на които се крепи мафиотско-олигархичният режим на бившите комунисти, наречен ПРЕХОД!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи