Неразбраните и нечути, хората факли са един от образите на отиващата си година

Неразбраните и нечути, хората факли са един от образите на отиващата си година
"Неразбраните и нечути, хората факли са един от образите на отиващата си година. Те бяха предупреждение и знак за българските неудачи и обща отговорност". Равносметката направи д-р Николай Михайлов.
<p>По думите му майският протест е доста по-малко драматичен, сравнен с февруарските събития, една &quot;разходка по паветата, обоснована и аргументирана&quot;.</p> <p>Михайлов посочи, че протестът след 14 юни трябва да се приветства в гражданската му мотивация като протест срещу политическите нрави.</p> <p>&quot;Не успяхме сякаш докрай да осмислим февруарските събития. Този протест беше по-автентичен, бутна Борисов. Майският протест, който е заглъхнал, сега реабилитира същия този Борисов, който беше премахнат от властта&quot;, коментира той.</p> <p>Доктор Михайлов посочи, че майският протест е произвел думата &quot;оставка&quot;, придавайки й един почти маниакален характер.</p> <p>&quot;Нямаше по-дълбока мотивация, а само абстрактното искане за повече морал.&quot;</p> <p>Михайлов зададе и риторичния въпрос, че &quot;щом искаш оставка, явно знаеш какво ще следва, а ако последва, още по-голям ужас&quot;.</p> <p>Самият той потвърди, че първоначалната му страст към протеста е охладняла.</p> <p>&quot;Този протест сам по себе си е добра новина, спря властта да направи едно грандиозно безобразие &ndash; назначението на Пеевски&quot;, обясни Михайлов с уточнението, че действително е бил ентусиазиран да протестира.</p> <p>Неговата позиция е и че протестиращите са &quot;проспали&quot;&nbsp;безобразията на ГЕРБ.</p> <p>&quot;Ако се направи списък на безобразията на правителството на ГЕРБ, може да има още по-големи бунтове.&nbsp;Посегателствата срещу демокрацията и правовия ред ще намерят мотивация за екстремен бунт, както самозапалилите се през февруари&quot;, коментира той.</p> <p>Според него февруарските протести са били по-автентични и са свалили Бойко Борисов от власт. Летните протести пък &bdquo;под сурдинка&ldquo; се оказало, че искат да върнат именно него пак в управлението.</p>

Коментари

 • една жена на 60

  24 Дек 2013 19:03ч.

  Летните протести са платени и режисирани . Никой не може да ме убеди в противното. Твърде много сме живели в социализъм, когато масовите манифестации бяха провеждани по чудесно смазан механизъм. Ако гражданското общество се е \&quot;родило и събудило\&quot; това лято, то тогава излиза , че стадо овци сме избирали вдъхновителите на лятната Лумпениада? Хайде малко повече уважение към народа, госпожи и господа \&quot;народни \&quot;и всякакви избранници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи