Мария Капон: С новите мощности България остава ядрена сила

Мария Капон: С новите мощности България остава ядрена сила
Изграждането на нова мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй" открива нови перспектива пред ядрената енергетика в България, смята Мария Капон, лидер на Единната народна партия (ЕНП). Това е много смел ход в посока на диверсификацията и енергийната независимост на страната, заявява Капон в своя позиция, публикувана в БГНЕС.
<table cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td> <p>1. Ще се отговори на декларираното решение от референдума, провел се през януари 2013. Резултатите от него ясно показаха, че мнозинството български граждани искат нашата страна да продължи да се развива като ядрена сила. Това решение за изграждането на 7 блок ще отговори на техните очаквания.</p> <p>2. Очевидно това е много смел ход в посока на диверсификацията и енергийната независимост на страната.</p> <p>3. Този път става дума за най-модерната технология, която се реализира на световния пазар.</p> <p>4. Сега ще става дума за банкируем и прозрачен проект, което е изключително важно.</p> <p>5. Ще се развият българските специалисти за работа и по руска, и по американска технология.</p> <p>6. Сега обаче е много важно политическите сили да се окажат на висота и да загърбят противоречията в името на модерното развитие на страната и да не идеологизират темата. Сега се очаква от политическите сили в тази важна възможност да се окажат на тази висота и да загърбят противоречията си в името на истинско модерно развитие на България.</p> <p>За България е важно развитието на българската ядрена централа. Ние имаме една ядрена централа и тя се намира в Козлодуй. Още по време на кампанията преди провеждането на референдума ясно бях заявила, че гласуването с &quot;НЕ&quot; означава изграждането на нови мощности на територията на АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;, защото това е българската атомна централа.</p> <p>Развитието на нови мощности в ядрената централа означава, че България продължава да бъде ядрена сила. Важно е перспективата за това развитие да бъде осъществено с най-модерната технология в света, защото когато правиш такава инвестиция е важно да вземеш най-доброто, за да има най-дълъг живот и да бъде най-сигурно за българските граждани. /БГНЕС</p> </td> </tr> </tbody> </table>

Коментари

 • Моше

  24 Ное 2013 17:20ч.

  Беля - не ! А КоЗлод - УЙ - Да ! Дебела и мазна свиня , одупена правилно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MARIADIMOVA

  26 Ное 2013 3:18ч.

  ПИТАМ: Колко плати Марешки на Емил Райнов за да направи толкова безумни назначения в Агенцията по лекарства: Кирил Ненов е от 10-тина дена директор - абсолютно некомпетентен с основна задача да остави непокътнати спуснатите по време на ГЕРБ 15-20 &quot;калинки&quot;, пак хора на Марешки - сред тях намираме бившия му адвокат,а останалите все негови бивши служители - пъхнати в агенцията със задача да скъсват от проверки неподходящите на Марешки конкуренти. Ако влезете в интернет - ще видите, че Ненов е лидер на партийка на Марешки във Варна. Готвената за главен секретар на ИАЛ,току що назначената, пак под натиска на Райнов - Албена Найденова, намираме пак чрез интернет - водач на листата на партията на Марешки в София. ПИТАМ - колко получи за това Райнов? Е, за новоназначената заместник - директорка на ИАЛ - Златина Георгиева - няма да питам, макар че и тя е кандидат депутат - виждаме я в листата на Отечествен фронт. Няма да питам, защото пък тя според хора на БСП е любовница на Емил Райнов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи