Гласовете ви хабилитирани чувам...

Гласовете ви хабилитирани чувам...
Публикуваме едно към едно призива на Момчил Дойчев, преподавател в Нов български университет, отправен от профила му във Фейсбук. Той е вдъхновен от една изключителна идея на проф. Александър Кьосев от СУ "Св. Климент Охридски". Намираме посланието на Дойчев, както и идеята на Кьосев, за уникални, а размахът на мисълта им е толкова голям, че не намираме за нужно да ги коментираме. След като прочетохме призива, нямаме и сили за това.
<p>Подкрепям напълно идеята на проф. А. Кьосев , а именно:&nbsp;</p> <p>да направим седяща &bdquo;професорска&rdquo; конституционна стачка пред Парламента на 25 ноември, патронен празник на СУ, е добра идея. Тя е и проста, лесно осъществима идея &ndash; примерно, точно в 12 часа без пет минути (символът е ясен) всички желаещи професори и преподаватели (поканени са и са добре дошли и нашите колеги извън Софийския университет, от БАН, от други висши учебни заведения) се събират и първо формират една дълга права линия фронтално пред парламента, а после сядат на земята (на жълтите павета) с лице към него и вдигат своето копие на конституцията в ръка. Всичко трае максимум 5 минути, те не казват абсолютно нищо, защото всичко е ясно: внушението е, че това е протест срещу правителството, но и срещу всички онези институции, които нарушават базови права и самата конституция.&nbsp;</p> <p>Надяваме се това да бъде ефектен и авторитетен публичен жест, чиято красноречива снимка моментално да обиколи много медии, включително не-български. За целта този път трябва да се включат професори и доценти, т.е. старшият състав, не студенти и млади хора: участниците ще бъдат сравнително малко, но известни публични и интелектуални лица със своя собствена тежест. Ако ни подкрепят творци, журналисти, публични интелектуалци и пр., още по-добре. Зад седналата редица е добре да има надписи &bdquo;Повече така не може!&rdquo; и &bdquo;Подкрепяме студентите!&rdquo;.&nbsp;</p> <p>Моля всички, които биха се включили в подобна акция на 25 ноември, 11:55, да ни пишат бързо на адрес... Моля всеки от нашата група, който харесва идеята, да покани лично и свои приятели, които попадат във фокусната група. Моля юристите да кажат необходимо ли е да депозираме молба за разрешение пред общината.</p> <p>Поех ангажимента от името на вчерашното събрание да напиша тази покана и с настоящия текст го изпълнявам. Понеже не съм наясно с разни неща, както и на кой адрес трябва да се пращат потвържденията, моля за помощ в това отношение. Според мен е достатъчно да бъдем и 40-50 души, но ако се съберем повече, ще е добре.&quot;</p> <p>Но смятам, че трябва да отидем и пред Конституционния съд, Прокуратурата и МВР. Така ще покажем, че правоохранителните и правоприлагащите институции трябва да спазват Конституцията, а не да бъдат под контрола на едно нелегитимно правителство и една нелегална и противоестествена червено-кафява коалиция.</p>

Коментари

 • Петър

  21 Ное 2013 5:56ч.

  Поредната Соросоидска глупост...Вместо да се правят на маймуни - професорите и доцентите - да седнат и да напишат предложения за закони, предложение за Нов Избирателен кодекс, нови избори няма да променят нищо без това, само ще върнат ББ на власт - това ли искате - комунистическата мутра ББ пак да фалира България!??!?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • развеселен

  21 Ное 2013 6:37ч.

  Тъпчо от ментето НБУ канил и БАН... Сороските мекерета нали щяха да закриват БАН ?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъжен

  21 Ное 2013 7:11ч.

  интересно тези хора правят всичко възможно, само не и това което трябва-да учат, да правят научни открития...Вижте го този какво партийно поръчение изпълнява...Изключителен малоумник! Вижте му акъля

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  21 Ное 2013 7:45ч.

  Да прави научни открития?! Този примитивен агитпропчик... Ето му нивото: http://atlas-bg.eu/za-mrzelivite-nekadrnite-glupavite-zavistlivite-khora-kapitalizmt-e-i-shche-s То по-добре да не &quot;учи&quot; , а да развява байраци - по-малко вреда ще нанесе... Апропо, на една от снимките на окупирания Ректорат се мъдреха и няколко книжлета на същото НПО-то от линка, &quot;Институт за свободен капитализъм&quot; . Айнрандовците промиват успешно мозъците на студенцията, та тя да не се сеща да се бори, да речем, за по-малки такси или по-висок процент от БВП за образование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  21 Ное 2013 8:04ч.

  Чудесно! Поредният учен полага своя &quot;академичен&quot; принос пред олтара на оперирания тигър, сенсей, генерал, доктор и премиер в оставка, Б. Бор. Но защо с конституцията, колега? Защо не с &quot;Винету&quot; в ръка? Така може още по-бързо да обиколите света. А ако още малко се позавъртите около себе си, ще можете и сами да си сритате задниците. Само да припомня, че в България понастоящем има около 1200000(милион и двеста хиляди) висшисти. А 2012 г. е рекордна по производство на професори. Същевременно общата неграмотност достигна 25%. Който не е дете или пенсионер, е или неграмотен, или висшист! Останалите са професори... И без да има пряка връзка(или има?), питам се, откъде се взеха толкова медиевисти, особено с оглед на факта, че през целия период на растежа и образованието им, религията и съпътстващата я философия, бяха табу. Къде се изучиха толкова, кога и в коя първична партийна организация, чудя се? Има, впрочем, още един образ безподобен и изтъкнат ДСБ философ - Ангел Грънчаров се нарича. Продуктивен е поне колкото Янакиев и си струва да му обърнете внимание. Със здраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Aneta

  21 Ное 2013 13:33ч.

  На студентите им е простено, защото за тях морето е още до колене и тати носи, мама меси. Те могат да протестират за морал или за нашествието на извънземните. Но вас, професори и доценти не ви ли е срам????? Съвест да имате някаква?! Нали от вас чакаме идеи и решения как да измъкнем държавата от блатото? Вместо да ходите да правите циркове за чуждите медии, та да ви видят колко сте безполезни и ставате само за нискоразредни артисти, да бяхте се събрали и да покажете, че сте капацитета на нацията. Безработицата е вече 40%, няма икономика, хората мизерстват. Кризата не си отива. Защо не мислите как да се справим с това? Защо искате да потопите по-бързо потъващия кораб?! Толкова ли не ви пука, че всички ще платим цената?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лай

  21 Ное 2013 15:59ч.

  Ето това е &quot;нивото&quot; на 95% от хабилитираните учени в Бг - връзкари,недодялани!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кеми

  21 Ное 2013 18:57ч.

  Какво друго може да се очаква от &quot;преподавател&quot; в НБУ? Та нали техния бивш Ректор и министър Игнатов, египтолога&quot; беше достатъчна илюстрация за умствените възможности на тези хора. А и Кьосев не пада по-долу, а и не само той. Да седнели професорите на жълтите павета!!!! Няма ли за този 4-ти километър? Добре, че &quot;Гласове&quot; публикува този страхотен &quot;призив&quot;. На 25 ноември ще идем да регистрираме броя на идиотите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  21 Ное 2013 20:38ч.

  Идеята е толкова хубава, че наистина не се нуждае от коментар. Представете си интелектуалния елит от хабилитирани личности седнали на паветата в редичка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кеми

  21 Ное 2013 21:12ч.

  Пропуснах да напрявя един Призив към студентите от Нов Български Университет: Драги студенти, Вие показахте висок морал и интелигентност Неокупирайки вашия университет, за разлика от някои ваши колеги от СУ! Сега, обаче, ви призовавам да окупирате кабинета на този ваш &quot;преподавател - Момчил Дойчев, да не го допускате до НБУ, за да не ви срами. Успех!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  21 Ное 2013 21:29ч.

  Гнусно герберастче си ти, Дойчев: http://www.pernik1.com/%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B8%D0%BB-%D0%B4%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B0-%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  21 Ное 2013 21:35ч.

  И, Момчилчо, защо те е СРАМ от собствената ти фамилия: Баджаков?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отеца

  21 Ное 2013 23:16ч.

  Да помогнем на Баджаков да се гръмне и да се оттърве от лизането на смрадливи соросоидални задници за единия сребърник. За повече информация вижте саморъчната му биография на адрес http://www.veramutafchieva.net/interview_page_bg.php?intID=22

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 22 Ное 2013 0:58ч.

  Комунистическо-мафиотската простотия ви приляга, &quot;другари&quot;!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател-2

  22 Ное 2013 2:13ч.

  Цитат: &quot;Специализирах социология на управлението, реторика и защитих на 1.12.1988 г. дисертация на тема &quot;&quot;Политическото управление и демокрацията при социализма&quot;. Боже, много мъка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • том

  23 Ное 2013 4:14ч.

  Драги ми Дойче ти самият не зачиташ конституцията като обявяваш за нелегитимно едно избрано и с моя глас чрез депутатите ни от НС правителство - кой си ти и с какво право не зачиташ правото ми на глас и изборния резултат - поразлисти малко Волтер,а уж си учен човек - във всеки случай си май си псевдодемократ...и ме извини за фамилиарния тон,но определено го заслужаваш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жоро

  23 Ное 2013 6:18ч.

  Надяваме се това да бъде ефектен и авторитетен публичен жест, чиято красноречива снимка моментално да обиколи много медии, включително не-български. За целта този път трябва да се включат професори и доценти, т.е. старшият състав, не студенти и млади хора: участниците ще бъдат сравнително малко, но известни публични и интелектуални лица със своя собствена тежест. Ако ни подкрепят творци, журналисти, публични интелектуалци и пр., още по-добре. Зад седналата редица е добре да има надписи „Повече така не може!” и „Подкрепяме студентите!”. --- А бе тъпоумни муцуни - не разбрхте ли, че тоя се гъбарка с вас?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жоро

  23 Ное 2013 6:18ч.

  Надяваме се това да бъде ефектен и авторитетен публичен жест, чиято красноречива снимка моментално да обиколи много медии, включително не-български. За целта този път трябва да се включат професори и доценти, т.е. старшият състав, не студенти и млади хора: участниците ще бъдат сравнително малко, но известни публични и интелектуални лица със своя собствена тежест. Ако ни подкрепят творци, журналисти, публични интелектуалци и пр., още по-добре. Зад седналата редица е добре да има надписи „Повече така не може!” и „Подкрепяме студентите!”. --- А бе тъпоумни муцуни - не разбрхте ли, че тоя се гъбарка с вас?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крумчо

  26 Ное 2013 22:09ч.

  Аз пък съм горд, че работя в Техническия! Там сега РЕКТОР е Професор Христов - от Държавна Сигурност! Борис Туджаров - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра “Основи и технически средства за конструиране”, Mашиностроителен факултет, Георги Попов - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра ”Технология на машиностроенето и металорежещи машини”, Машинно-технологичен факултет, Емил Гарипов - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра “Системи и управление”, Факултет Автоматика, Иван Момчев - от Държавна Сигурност, сега Декан на Факултета за френско обучение по Електроинженерство (ФФОЕ), Никола Калоянов - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра &quot;Топлинна и хладилна техника&quot;, Енергомашиностроителен факултет. Комисия за принадлежност на български граждани към ДС Решение № 2-70 от 18.09.2012 г. - Технически университет - София http://www.comdos.bg/Начало/Decision-View/p/view?DecisionID=457

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • недочуващ

  01 Дек 2013 6:45ч.

  Преди пет-шест години чувах онези \&quot;Гласове\&quot; и им вярвах, но от доста време вече не ги чувам, но виждам какви хора ги \&quot;чуват\&quot; и пишат по форумите тук, бръмчат като мухи. А къде се сбират мухите? Отговорът да си го сам даде г-н Дачков...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • соросоид и сороско мекере

  07 Дек 2013 5:34ч.

  Джорж Сорос ни е обещал по един американски гюндюлюк(надница-60$)на ден за дните в които протестираме!!...колкото повече протести-повече гюндюлюци!!...да живее СОРОС !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Francesca

  04 Яну 2014 9:31ч.

  To think, I was cofsenud a minute ago.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Open

  04 Яну 2014 23:09ч.

  If only there were more clveer people like you!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Adelina

  11 Фев 2014 15:04ч.

  The ability to levitra for sale heliomeds.com shows expert an think health insurance online quotes comparehealthinsur.com group health insurance quotes bestlifeinsurpolicy.com life insurance quotes for family like you\&#039;re that

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ice

  07 Март 2014 22:00ч.

  When millions of QuotesChimp are more knowledgeable, the ag�gregate impact on the insurance industry will be to make it more efficient and more responsive to your needs.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел Николов

  17 Авг 2014 17:59ч.

  Толкова много червени боклуци да наскачат срещу един мирен граждански призив за свобода и демокрация? Защо ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи