Брюксел още не знае съгласна ли е Русия да предоговаря “Южен поток”

Брюксел още не знае съгласна ли е Русия да предоговаря “Южен поток”
Русия още не е отговорила съгласна ли е да предоговаря с Европейската комисия шестте си двустранни споразумения с държави, членки на ЕС, за газопровода "Южен поток".
<p>&quot;Имахме контакт, те получиха предложението ни. Изпратих писмо на министър Новак&quot;, съобщи еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, визирайки руския министър на енергетиката Александър Новак.</p> <p>Комисарят очаква отговора на руснаците в средата на януари на работна среща в Москва и след това - на среща на върха ЕС-Русия в края на същия месец.</p> <p>&quot;Ще имаме възможности да стигнем до ангажимент кой, кога и как ще предоговаря - каза комисарят. - Тъй като никой не е заинтересован от закъснения... съм сигурен, че нашите руски партньори ще са достатъчно умни да ни приемат като конструктивен партньор... В края на краищата за Русия е по-добре газопровод с газ, отколкото с проблеми, но без газ.&quot;</p> <p>Еврокомисията иска Австрия, България, Гърция, Словения, Унгария и Хърватия да предоговорят двустранните си междуправителствени споразумения с Русия за бъдещия газопровод, защото те не отговарят на европейските правила в енергетиката. Ако не го направят, Брюксел ги заплашва с процедури за нарушение и евентуални санкции.</p> <p>Миналата седмица Йотингер съобщи, че по идея на българския министър на енергетиката Драгомир Стойнев тези държави ще упълномощят Брюксел да води преговорите от тяхно име. Комисарят дори описа ролята на Комисията като &quot;адвокат&quot; на страните. Дипломати обаче коментираха пред този блог, че на са сигурни, че Русия би приела този формат. Комисията не е страна по въпросните споразумения.</p> <p>Тази сутрин Стойнев лично донесе упълномощителното писмо в централата на Комисията, но Йотингер не намери време да го приеме. Стойнев му изпрати документа в плик по служителка, която слезе до рецепцията, и после отлетя за София.</p> <p>Йотингер обясни, че не е имал време за Стойнев заради редовното заседание на Колегиума на комисарите, което обикновено е в сряда. По сведение на този блог от кабинета на комисаря късно във вторник са уведомили Стойнев, че срещата не може да се състои, но въпреки това той е дошъл в Брюксел.</p> <p><br /> <br /> &nbsp;</p>

Коментари

 • .

  23 Дек 2013 23:23ч.

  Независимо, че нищо още не се знае ние вече си въртим задника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sawsen

  02 Яну 2014 17:32ч.

  All of these articles have saved me a lot of heceaahds.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gabriel

  03 Яну 2014 12:05ч.

  Back in school, I\&#039;m doing so much legnrina.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Madge

  07 Март 2014 19:35ч.

  Primarily, policy contract is all about distributing threat. For our intentions let\&#039;s determine threat as the potentiality that on certain evening QuotesChimp might incur an occurrence which causes something to be lost by you. This can be a fireplace, where situation you might drop your property; or an automobile accident, where situation you risk dropping your vehicle, your wellness, and potentially, following the lawful costs, your nest eggs. On the other hand, the threat might issue your wellbeing along with the prerequisite to keep physicians yet another pricey suggestion. Simply speaking, after that, daily in just about any manner, we\&#039;re all vulnerable to dropping some thing of great benefit to ourselves, recognized in insurance lingo as reduction.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи