Без обяснение "Газпром" вдигна цената на "Южен Поток" със 7 милиарда долара

Без обяснение "Газпром" вдигна цената на "Южен Поток" със 7 милиарда долара
Руският енергиен гигант "Газпром" увеличи с почти 7 милиарда долара общата сума, предвидена за строежа на "Южен поток", предаде „Ройтерс", позовавайки се на данни от инвестиционната програма на дружеството.
<p>На сайта на газовия монополист бе публикувано съобщение, според което разходите за инвестиции по газопровода на територията на Русия ще бъдат завишени от 509,59 (около 23 млрд. долара) на 738,54 млрд. рубли (около 34 млрд. долара), което представлява увеличение с около 45% на парите за т.нар. &bdquo;вътрешна част&quot; от трасето.</p> <p>Допълнителните разходи оскъпяват целия проект с почти 20%, но въпреки това от &bdquo;Газпром&quot; все още не са пожелали да дадат подробна информация за това какво е наложило толкова драстичното увеличение.</p> <p>Миналата седмица Европейската комисия обяви, че &quot;Южен поток &quot; нарушава европейското законодателство, което не допуска собственикът на газопровода да е и производител на суровината.</p> <p>В понеделник еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Хоакин Алмуния съобщи, че от &quot;Газпром&quot; са обещали да направят предложение за промяна на некоректните си бизнес практики съгласно изискванията на ЕС от т.нар. Трети енергиен пакет.</p> <p>Очаква се това да доведе до приключване на едногодишното антитръстово разследване срещу газовия монополист, изправен пред заплахата от солена глоба.</p> <p>Преди ЕК да разгледа офертата на &quot;Газпром&quot;, нейните детайли ще бъдат предоставени за обсъждане на страните, засегнати най-силно от действията на компанията.</p>

Коментари

 • Krizzy

  06 Яну 2014 20:18ч.

  Filalny! This is just what I was looking for.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Grace

  08 Яну 2014 12:01ч.

  Hey, that post leaves me feeling fooslih. Kudos to you!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Theresa

  01 Март 2014 16:34ч.

  Countless Quotes Chimp are far more well-informed when, the aggregate effect in the insurance market is to get it better and more sensitive to your own requirements.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи