Габриеле Куби: Сексуалното образование похищава децата ни (видео)

Габриеле Куби: Сексуалното образование похищава децата ни (видео)
Предлагаме ви видео с български субтитри, както и пълна стенограма на изказването на Габриеле Куби по време на Първата международна конференция за джендър, пол и образование срещу джендър доктрината, проведена в Мадрид на 23 февруари 2018г. Габриеле Куби e социолог и преводач. Автор е на редица книги, най-известната от които е "Глобалната сексуална революция". В нея Куби описва възникването и развититето на джендър идеологията. В изказването си в Мадрид Куби говори за образованието и нахлуването на джендър доктрината в училищата и детските заведения. "Това, което описвам, не се случва във всяко училище и всяка детска градина, но е промотирано от световните и националните организации като ООН, ЕС, СЗО, УНИЦЕФ и др.: насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък; запознаване с различни видове сексуални ориентации, като равностойни, ЛГБТИ IQ; представяне на разбитото семейство като равностоен вид семейство – сингъл-семейство (от един родител), пачуърк-семейство (с деца от различни бракове), рейнбоу-семейство (еднополови родители) – всичко това са разбити семейства, с невероятно голямо страдание, преживявано от тези, които живеят в такива семейства; детски книги, за които сме чували, в които принцът се жени за принц, представени на децата от феята, която ги учи „само ти знаеш какъв е твоя пол, говори с някого, на когото имаш доверие“ – това присъства в детските книжки, това се дава в ръцете на нашите деца; умишлено дестабилизиране на идентичността на момчета и момичета. Мисля, че това е една агресивна идеология, която става все по-тоталитарна, всички ние, както и хората преди нас, сме в една и съща позиция, изправени сме пред това тоталитарно движение. Като германка аз знам много добре за какво говоря. Ние бяхме подчинени на две тоталитарни идеологии – нацистката идеология и комунистическата идеология. И двете страни на Германия бяха в това. Тук имаме същата динамика.
 
 
Цялото изказване на Габриеле Куби със субтитри на български език
 
 
 
 
 
Пълна стенограма на презентацията на Габриеле Кун
 

В средата на 14 век Отоманският султан основава елитната войска на еничарите, които сеели терор из цяла Европа в продължение на няколко столетия, за да подчинят своите съседи-християни. Основен начин за набиране на войниците било взимането в робство на хора от подчинените райони. При възрастните имало проблеми с верността, докато при децата било възможно да бъдат претопени и обучени да служат на интересите на военачалниците. Затова еничарите отвличали децата на християните или, след като завладявали дадена християнска територия, те заставяли християнските семейства да предават определен процент от своите синове и дъщери. Има и дума за това – кръвен данък – за избирането на момчета, които трябва да бъдат предадени на мюсюлманския завоевател. Откъснатите от корена си деца били насилствено покръствани в мюсюлманската вяра, получавали интензивно военно обучение и след това били готови да се присъединят към елитните еничарски войски и да се бият срещу християните.

 

Скъпи приятели, ние живеем в подобен вид война. Враговете на християнството и християнската култура крадат нашите деца чрез хедонистична задължителна сексуализация в детските градини и училищата, с помощта на държавата. Това, което беше смятано за содомия, перверзия и смъртен грях, думи, които вече не ни е разрешено да използваме, сега се преподава на нашите деца в детските градини и училищата.

 

В наше време враговете на живота, съответстващ на достойнството на човешката личност, не идват на коне. Те нямат ками в одеждите си, но използват всички видове манипулации и лъжи, за да унищожат християнските основи на великолепната европейска култура. Ако някой се изправи в защита на брака и семейството, предполагам, че всички ние го правим, и благото на следващото поколение, ще бъде заплашен от социална враждебност, унищожаване на материалното му същестуване, подиграван и тормозен в социалните медии и все повече криминализиран по силата на новоизмислените закони. Чухме за закона за равенство, който е на масата в парламента във вашата страна, Испания, и вие трябва да се изправите срещу него. Защото той изопачава правния ред, изопачава демокрацията, и е стръмен наклон към нов вид тоталитаризъм.

 

Може би сте стъписани от сравнението с еничарите. Не трябва ли децата ни да бъдат информирани за сексуалността в днешното време, заринато със сексуални и порнографски изображения? Не трябва ли да се научат да не дискриминират хомосексуалните, бисексуалните, транссексуалните още в ранна възраст?

 

Да, трябва да бъдат научени да не тормозят и да не дискриминират. И аз съм благодарна на д-р Кретела, който ни каза, че това не означава, че те трябва да бъдат учени да приемат всички видове джендърни девиации. Те трябва да бъдат научени по правилния начин, на правилната възраст. Но кой е правилният начин да ги учим за сексуалността? Мисля, че всички знаем – да подготвим следващото поколение за брака и семейството, защото постоянната любов и принадлежността към здраво семейство е копнежът на всяко човешко сърце.

 

Джордж Оруел казва, цитирам: „Ние сме затънали толкова дълбоко, че изговарянето на очевидното е първо задължение на интелигентния човек.“ Затова нека заявя няколко факта, които са очевидни за всеки.

 

Първо, семействата се основават на моногамен брак между един мъж и една жена, които раждат деца и създават среда, в която те могат да растат, за да станат любящи, способни индивиди, които на свой ред да изградят семейства и да имат свои деца.

 

Второ, всяко дете, всеки един човек в тази зала, когато е бил дете, и всеки един човек, който слуша тази реч, като дете е искал неговите биологични родители да останат заедно за цял живот. Ако родителите не останат заедно, това оставя белег в душата на децата за цял живот.

 

Трето, дарът на сексуалността има, както всички знаем, две функции – репродукция и любовно единение на мъжа и жената в сексуалния акт. Ако систематично разделяме сексуалния акт от възпроизводството, ние ще имаме проблеми като индивиди, като двойка, като общество.

 

Демографската криза, която представлява бавно колективно самоубийство, е логично последствие. Ако разделим сексуалния акт на любовно единение между мъж и жена от брака, семейството се разпада. Тези три факта са очевидни. Но те не могат да бъдат възприети и приложени на практика, ако човек живее в сексуален грях. Известният немски богослов Романо Гуардини казва, цитирам: „Логиката на злото е тази – грехът води до заблуда, заблудата води до повече грехове, а повечето грехове водят до повече заблуди.“

 

През цялото време съществува въпросът как е възможна тази лудост? Как е възможно тази криза да  завладее нашето сегашно общество? И аз мисля, че една от причините е, че много хора са затънали в различни видове, във всички възможни видове сексуални грехове, което всъщност ни заслепява и не можем да виждаме ясно.

 

Нашето общество унищожи всички бариери на сексуалността. „50 нюанса сиво“ е най-успешната книга на всички времена в Амазон. Сега в кината е третият филм, привличащ милиони и милиони хора, млади хора, към садо-мазохистичния секс, подзаглавието на филма, който в момента е в кината, е „Освободена страст“.

 

Ние нямаме нужда от освободена страст, която води до сексуално пристрастяване. Пристрастяването епълната противоположност на свободата и води към бездната на сексуалното насилие спрямо собственото тяло и спрямо тялото на друг човек. Ние сме една цялостна личност от дух, разум и тяло и нашето достойнство изисква цялост на духа, разума и тялото.

 

Само тогава дарът на сексуалността става средство за живот и любов, както е замислено от нашия Създател. Затова ние трябва да контролираме нашето мощно сексуално влечение. Любовта означава отдаване на себе си на другия. На цялата си личност, на тялото, разума и духа. Копнежът по тази любов е в сърцето на всеки човек. Но за изпълването на този копнеж е нужно възпитание. Нужно е възпитание в добродетелта.

 

Ние чухме тази концепция, която рядко изобщо чуваме, дори и в църквата, чухме я и тук от Вас, имаме нужда от възпитание в добродетелта. Добродетел е, според катехизиса на Католическата църква, навик и твърдо предразположение за вършене на добро. Нашата култура е изградена върху практикуването на добродетелта от нашите предци – бащи и майки. Те са платили цената за тази великолепна европейска култура, като са жертвали непосредственото удовлетворение в името на по-висока цел. Освободената страст е обратното.

 

Нашето поколение сега разрушава християнската европейска култура чрез освобождаването на страстта. Тялото желае страст, сърцето копнее за любов. За да се научи тялото да говори езика на любовта, човешката личност трябва да се научи на добродетелта на целомъдрието. Думата целомъдрие идва от латинската дума „castus“, което означава „чист“. Тя е част от основната добродетел на въздържанието.

 

В катехизиса целомъдрието е дефинирано като „успешно въздържане на сексуалността в човека, чрез което се постига вътрешно единство на човека между неговото телесно и духовно същество“, край на цитата от катехизиса на католическата църква.

 

Кога последно чухте думата „целомъдрие“? Не я срещаме в медиите. Кога за последно я чухте в църковна проповед? Тя звучи старомодно, несъвременно, изцяло не в крак с нашето време. Да, тя е такава.

 

Нашето общество трябва да приеме хедонистичното схващане за сексуалността. Прави всичко, което удовлетворява страстта ти, с мъж, с жена, или и двете, или с каквото и да е друго. От люлката до гроба. Това е освобождението, сексуалното „освобождение“, за което се бореше движението от 60те, подкрепено с интелектуалната мощ на философите от франкфуртската школа, за които чухме в много интересната реч на Агустин тази сутрин.

 

Това е 1968ма. Ако погледнете отблизо, може да ме видите някъде там. Един от тях, член на франкфуртската школа, беше Херберт Маркузе, който написа книгата, за която също чухте тази сутрин, „Ерос и цивилизация“. Той прокламира отровната утопия, че освобождението на страстта ще създаде райско общество без власт.

 

Тук виждате освобождението на страстта. Тези хора образуваха т.нар. „Комуна Едно“ в Западен Берлин и прокламираха секс с всички, и най-вече с деца, пред деца, и секс между деца. Зелената партия в Германия до 90те предлагаше узаконяване от Парламента на секс на възрастни с деца. Наскоро те се появиха, излязоха пред пресата, наведоха глави и казаха „Беше грешка“ и толкова. Това беше за медиите, никой не повдигна никакъв въпрос. Какво виждаме 50 години по-късно?

 

Страстта беше освободена. Но къде е раят? Вместо него – разрушени бракове, разрушени семейства, 20% самотни майки, повечето от тях в бедност, сексът извън брака е норма, една трета от децата в детската градина с неспособност да говорят и с психологически смущения, милиони пристрастени към порнография и консумация на порнография от смартфон-поколението.

 

Потресаващият факт е, че бремето на страданието и културния упадък, които сексуалната революция създава, са очевидни, но обществото в голямата си част изглежда е загубило способността да се промени. Загубена е способността на обществото от Ниневия, когато Йона ходел из града в продължение на три дни, защото той бил голям, и казвал „Отвърнете се от греховете си“. Царят го чул и обявил период на пост и покаяние за хората и животните. Ние нямаме тази способност. И то, въпреки че виждаме унищожителния ефект от глобалната сексуална революция навсякъде.

 

Но, едно късно пробуждане се случва на тази конференция, и има знак за това в много страни в Европа и САЩ. Това, което се насажда на нашите деца в детските градини и в училищата, е хедонистичната концепция за сексуалността. Хедонизмът е философско учение, което разглежда удоволствието като най-важното благо на човешкия живот.

 

Хедонистите се опитват да увеличат удоволствието и да намалят страданието. Хедонизъм в сексуалността означава „прави всичко, което увеличава страстта ти, на всяка възраст, с всеки човек, който те привлича, мъж, жена, или и двете. Всички сексуални действия имат една и съща стойност. Хетеросексуалност, гей, лесбийска, транссексуалност и всякакви видове перверзии като садо-мазохизма. Смени си пола, ако така ти харесва, може би разумът ти е заклещен в погрешното тяло“.

 

Според доклад от 2010 на Специалния докладчик на ООН за правото на образование, целта на разбираемото сексуално обучение трябва да бъде, цитирам: „удоволствието и насладата от сексуалността, разрушаване на чувството за вина по отношение на еротичността“. Тоест Обединените Нации имат изцяло хедонистично разбиране за сексуалността, което се налага в 196те страни-членки на ООН.

 

Само едно ограничение остава за сексуалните действия и то е принципът на съгласието. Прави само това, което сексуалният партньор, или сексуалните партньори, са съгласни да правят. Но как може този принцип да работи? Ако сексуалното желание излезе от контрол? И това не проработи? Както показват пристрастяването към порнографията и перверзните сексуални практики сред нашето общество?

 

Цифрите при сексуалното насилие са просто ужасни. Това засяга повече момичетата, струва ми се, всяко шесто момиче става жертва на сексуално насилие. Къде е протестът? Къде са неимоверните усилия на нашите правителства и международни институции да направят нещо по този въпрос? Няма ги, защото е нужно очистване на цялото наше общество.

 

Горко на всеки, който възразява срещу хедонистичната идея, който посочва рисковете от изгубените мечти или тежките последици на тази идея. Да се отървем от него, той е нетолерантен, хомофоб, тесногръд, дискриминативен, хейтър. Това е лъжа. Онези от нас, които въстават срещу погубващата роля на хедонизма, го правят от любов към нашите ближни човешки същества, любов към нашите деца и отговорност към нашето бъдеще.

 

Хедонистичният подход към сексуалността, лишен от всякакви морални стандарти, е промотиран и налаган в училищните програми от ООН и неговите под-агенции – СЗО, Уницеф, Фонда за населението към ООН, ЕС и неговата мрежа от под-организации, световни НПО като IPPF и разбира се всички ЛГБТИ организации. IPPF, както знаете, е най-мощната организация на света, защитаваща абортите, която печели пари от продажбата на органи на абортирани бебета. Тяхната пропаганда заблуждава разума на хората.

 

Да, ние искаме отговорно да планираме размера на нашите семейства. Да, искаме да сме здрави. Да, ние искаме да образоваме нашите деца за правилната употреба на сексуалността и да ги приготвим за брака и семейството. Нека разгледаме съдържанието на разбираемото сексуално образование според официалните документи на СЗО, IPPF и другите.

 

Това, което описвам, не се случва във всяко училище и всяка детска градина, но е промотирано от световните и националните организации: насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък; запознаване с различни видове сексуални ориентации, като равностойни, ЛГБТИ IQ; представяне на разбитото семейство като равностоен вид семейство – сингъл-семейство (от един родител), пачуърк-семейство (с деца от различни бракове), рейнбоу-семейство (еднополови родители) – всичко това са разбити семейства, с невероятно голямо страдание, преживявано от тези, които живеят в такива семейства; детски книги, за които сме чували, в които принцът се жени за принц, представени на децата от феята, която ги учи „само ти знаеш какъв е твоя пол, говори с някого, на когото имаш доверие“ – това присъства в детските книжки, това се дава в ръцете на нашите деца; умишлено дестабилизиране на идентичността на момчета и момичета.

 

Сега ще ви покажа няколко картинки от немски детски книжки за сексуално образование. Първата се казва „Лиза и Ян“, неин автор е Уве Зилерт, професор по сексуална педагогика в Университета в Кил и нещо като папа на цялото движение за сексуално образование. Тази книга е на пазара повече от 20 години, имаше известни критики към нея, и в момента не е налична, но е издадена от много известно издателство – Белц. Това не е от книгата, просто ви го показвам – сигурно повечето от нас биха искали нашите деца да играят настолни игри по този начин. В книгата има различен начин за игра на настолни игри, като например този... Това е в книгата. Това е препоръка в книга за родители и деца. Може би бихме искали нашите малки момиченца да имат подобно приятелство – в книгата е това... Момиченцето е малко по-голямо от момченцето и двете са голи. Може би бихме се наслаждавали на такъв семеен живот.

 

В книгата това е идеята за семейно забавление... Деца гледат сексуалния акт на родителите и т.н. Може би бихме искали децата ни да играят с такива играчки. Следващите предмети не са от книгата, но те се използват за разбираемо сексуално образование... Малките ръце на нашите деца с пластелин оформят пениси... Или вагини... Ето ги. Това са материали за детските градини, за да се научат ръцете на нашите малки деца да пипат сексуални органи. Какво е това на фона на педофилията?

 

Не подготвят ли децата за педофилски актове? Ето тук, различен материал, плат. В съпътстващата листовка към тази книга Уве Зилерт казва, цитирам: „Децата по естествен начин откриват това удоволствие сами, ако те са милвани по позитивен начин предварително от своите родители. Ако те не знаят какво е страстта, няма да познават и сексуалната игра.“ Чухте ли това? Ние трябва да покажем на децата, ние трябва да ги научим на мастурбация, те не го правят сами, освен ако не са много емоционално подтиснати. Той казва „покажете на децата си“, това е директна покана за сексуално насилие над деца и мисля, че точно тук има нужда от съдебно оспорване. Всички програми за сексуално обучение на деца учат, че мастурбацията е добра за тях, те трябва да изследват телата си, да открият какво им харесва. Ясно им се обяснява как да го правят с думи и с графики.

 

СЗО заедно с Немската здравна организация публикува стандарти за сексуално образование в Европа, можете да ги намерите в интернет, и в тях се казва: „Учете децата си, първата възрастова група е от 0 до 4 години, на мастурбация.“ Защо всички тези активисти толкова се стремят да накарат децата ни да мастурбират още с прохождането им? Каква е динамиката на мастурбацията?

 

Личността възбужда сексуалното си желание в самота, затворена в собственото си егоистично аз. Както казва известния детски терапевт Криста Меве, кяото изрично говори против детското сексуализиране от последните 50 години – „Само емоционално подтиснатите деца се обръщат към себе си, за да заместят емоционалната привързаност с някакво телесно удовлетворение.“ Това лесно може да се превърне в пристрастяване при децата и при възрастните. Рано или късно то води личността към пронографията и прави човека неспособен да преживява сексуалността като отдаване на себе си на другиго в любов. То ще бъде бариера пред хармоничния брачен живот.

 

Ако погледнем към който и да е аспект на сексуалната революция, ние виждаме една единствена цел – унищожаване на раждаемостта, унищожаване на възроизводството и унищожаване на семесйтвото. Аз не вярвам, че това е нежелан страничен ефект от тези програми. Мисля, че тези хора са умни, мисля, че те знаят какво правят и мисля, че точно това искат. Оставям на вас да направите изводите си защо богатите и могъщите искат това. Какво се случва в училищата – децата се обучават да бъдат експерти по контрацепция, стандартно в класовете се упражняват да поставят презервативи на пластмасови пениси, като им се продава лъжата за безопасния секс. Те са приканвани да различават вкусовете на различни презервативи. Но съвсем конкретният риск от болести, предавани по сексуален път, които експлоадират, не въпреки, а точно поради това сексуализиране, се споменава рядко.

 

Абортът се представя като лесно решение, зависещо изцяло от тях, като избор без последствия и пътят е отворен да го направят, без дори родителите им да знаят. По този начин IPPF произвежда собствени потребители за своята индустрия от аборти. Методите на индоктриниране са най-изтънчени и манипулативни. Материалите са представени в думи, изображения и видео, които привличат децата – за предпочитане в цветни комикси и с младежки жаргон. Те се представят за „приятели“ на децата срещу свръхстрогите родители. Но в същото време те изземат авторитета на учител и експерт, който знае най-добре.

 

Оралният и аналният секс са представени като нормални. Това има много тъжни последици. Ракът на устата сега се среща много по-често при млади хора, отколкото преди няколко десетилетия. Активисти на IPPF и ЛГБТИ IQ имат достъп до класните стаи в отсъствие на учителя. Хомосексуални двойки и трансджендъри влизат в класната стая и казват на пубертетите „да се разкрият“.

 

Сега слушаме за трансджендър проблема, същото важи и за проблема с хомосексуалността, като при хомосексуалността има период на двойственост, за момчетата, четох за около 20%, които в пубертета опитват и не са напълно сигурни, как, какво да направят, какъв е смисълът на дружбата с момчета, и след това около 80% от тях го израстват. Но тогава хомосексуалните двойки идват в класната стая и казват „Ние те разбираме, ние ти помагаме, ние ти помагаме да се разкриеш, ето нашата организация, ела, ние сме твои приятели и ние ще те направим щастлив“. А в действителност те ги пращат в една посока на живота, която има страхотен риск, който се състои от намалена продължителност на живота при активен хомосексуален начин на живот, което означава, че те имат 10 до 20 години по-малка продължителност на живота. Защо да изпращаме деца по този път? Новият етикет на всичко това е обучение в различие.

 

Ето книга, отпечатана от уважавано издателство – „Сексуална педагогика на различието“. Тя не се спира на нещо конкретно, продължава, и тук виждате изображения на това, което за тях е различие. Това се дава на нашите ученици, това са учебни материали. Още веднъж казвам, че издателството е едно от водещите за учебни помагала. Това се продава на пазара и срещна съпротива, но не беше махнато, нищо не стана. Има социална враждебност, ако изливаш подобна отрова в обществото и те просто правят стъпка назад и веднага, щом съпротивата спре, правят десет стъпки напред и ще отидат към трансджендър и прочие, и прочие... Има нова брошура на Сената на Западен Берлин, в която новата вълшебна дума е „включване“. Не е ли добре да включим всички, да не ги обиждаме, да не ги тормозим, да бъдем мили към всички, ние искаме да бъдем едно семейство, ние искаме да включим всички в класната стая. Така че „включване“ е новата дума, нали?

 

Те използват всички тези концепции, като подменят смисъла им – човешки права, различие, толерантност разбира се, всички тези понятия, сега дори и включване. Сенатът на Берлин съвсем наскоро издаде брошура, която се разпространява по всички детски центрове за забавление на малки деца и предучилищна възраст. Тя се казва „Мурат (очевидно ислямско име) играе принцеса, Алекс има две майки и Софи сега се казва Бен“. На прост език: ислямско момче се облича в рокля на принцеса, родителите на Алекс са две лесбийки и Софи реши да бъде момче. Всичко това трябва да се подпомага от персонала на тези заведения за дневна грижа. Ако никое дете не изразява някое от тези отклонения, три, четири, пет-годишните все пак трябва да бъдат потопени в джендър разнообразието, защото, цитат: „те са деца, които по-нататък в живота ще се идентифицират като гей, лесбийки, бисексуални, имащи любовни чувства и желания към същия пол“. Две, три, четири, пет-годишни. Това току-що излезе в Берлин.

 

Трябва да се знае, че кметът на Берлин беше гей – Воверайт, от 2001 до 2014 той постави своите хора по места. И те все още са си по тези места, въпреки че сега има нов кмет, и разпространяват подобни брошури. Сега има съпротива, дори в Парламента на Берлин, не знам докъде са стигнали нещата, но най-сетне имаше някаква съпротива. Мисля, че остават наистина 5 минути. Рискът от сексуализиране на децата и тийнейджърите в 5 точки:

 

1. Бременност и аборти в тийнейджърска възраст – 18% от всички аборти в САЩ, но трябва да се каже, че те са спаднали леко, хората казват, че това е техен успех, но все още броят на аборти при тийнеджърите е много голям.

 

2. Епидемичен ръст на болести, предавани по сексуален път – 25% от момичетата в тийнейджърска възраст в САЩ имат такива болести, една четвърт. Най-разпространена е инфекцията от хламидия, която причиниява стерилитет за цял живот.

 

3. Повишен риск от депресии и самоубийства на момчета и момичета в тийнеджърска възраст, които са сексуално активни.

 

4. Намалени учебни постижения поради ранна сексуална активност. Не е изненада, ако си в целия този хаос на връзки и сексуални отношетния, как можеш да учиш?! Младостта е за нещо съвсем друго, има друг смисъл – учиш, навлизаш в света, откриваш света, формираш приятелства, за това е младостта, а не за да бъдеш удавен в сексуалния хаос, още преди да можеш да гледаш правилно на света.

 

5. Намалена спосбност за създаване на връзки, разочарования и душевни травми. И отново само в една посока – непригодност на децата и младежта за брак и семейство.

 

Какво можем да направим? Не можем да направим нищо, ако нашият собствен сексуален живот е в безпорядък. Порядък означава едно просто изречение – секс само в брака между мъж и жена. Трябва да живеем с ум, сърце и тяло в истината за човека – това е основата, за да се изправим срещу реалността на нарастващо агресивната и тоталитарна сексуална революция. 

 

Трябва да се борим за човешкото право на родителите да образоват своите деца съгласно собствените си ценности, съгласно собствената си вяра. Родителите са тези, които дават живот на своите деца и които правят неимоверни жертви, за да ги отгледат. Аз съм майка на три деца и знам за какво говоря. Родителите обичат своите деца.

 

Държавата не може да обича твоето дете. Това е естествено право, което не се дава от държавата и тя не може да го отнема. Ако държавата се опитва да прави това, ние трябва да се надигнем. Ако властта е в ръцете на революционни активисти, те  ще сложат ръце върху децата, ще ги обучават, според идеологическите си разбирания. Това се случва в нашето време и се случва с нашите деца. Ние трябва да въстанем. „Manif pour tous” (Манифестация за всички) във Франция. Изведнъж на улицата излязоха милиони хора, за да протестират срещу еднополовите бракове и не постигнаха успех, защото социалистите бяха на власт, но всички тези хора знаят защо са били там. И те ще продължат да стоят, надявам се и вярвам.

 

Трябва да се борим, трябва да създаваме трудности, трябва да прекратим мълчанието. Много често жените стават активни, но имаме нужда от мъжете начело на тази битка. Те трябва да възкръснат от постоянното, постоянното, постоянното обвинение на феминизма, че не са нищо друго, освен насилници и хищници. Това е лъжа и мъжете наистина трябва да се съвземат и да започнат да правят това, което е тяхно първо задължение в живота – да защитават семействата си, да защитават децата си и да се борят за това.

 

Това, което можете да направите конкретно, е да отидете в училището на децата си и да използвате правото си пред учителите и директорите да ви покажат материалите по сексуално обучение. В Германия това е официално прави, но в действителност трябва да се борите, за да се възползвате от него. Информирайте родителите за съдържанието на сексуалното образование, покажете им, разпространявайте листовки, разпространявайте с дигитални средства какво всъщност е съдържанието, защото родителите гледат настрани, доволни са, че училището има тази грижа и не знаят всъщност какво се случва.

 

Упражнявайте гражданско неподчинение. Нека не само майките ходят в училище на родителски срещи, бащите отидете в училище и кажете „Не и с моето дете!“ Има разлика, когато го каже мъж и когато го каже жена. Информирайте политиците, създавайте натиск, организирайте демонстрации. Знаем как работи всичко това. През 68ма имахме всички тези движения в толкова много държави и знаем и трябва да вземем в наши ръце защитата на децата си и защитата на нашето бъдеще. Тук виждате демонстрация в Германия, тя е малка, не е като Manif pour tous, но е вдъхновена от нея, против сексуалното... А това е щастливо семейство и мисля, че всеки един от нас и всеки един от хората, които слушат това, в сърцата си, това за което наистина копнеем, е щастливо семейство.

 

А това общество прави толкова, толкова трудно за нас да създадем щастливо семейство. Но всеки един човек, който прави това в собствения си живот, извършва най-важния и най-основния политически акт, който е възможен. Нещата започват да се променят. Нови консервативни партии разцъфват в много страни, консервативните политически лидери са избирани, движения на съпротива се надигат, в Испания, в Германия, в Източно-европейските страни. Движения, възобновяващи християнството, привличат хиляди млади хора.

 

Ние сме християни в тази битка, ние трябва да се борим с особен дух и този дух е в това, че ние никога не използваме лоши средства, за да постигнем добра цел, това е забранено. По-скоро ще загубим битката, отколкото да направим това. И ние не сме навън, защото смятаме, че ако изразходваме повече сили ще спечелим битката, ние сме в битката, защото така трябва, защото сме разбрали истината за Човека. Заради това се борим, и се борим подобно на Давид срещу Голиат, който казва: „Битката принадлежи на Господа“. Много ви благодаря!

 

 • Благодаря Ви, много, Габриеле. Това е, за да ме разбирате. Нека седнем там. Имам няколко въпроса. Много Ви благодаря, Габриеле. Получих няколко въпроса от публиката и бих искал да започнем. Защо някои хора искат да промотират сексуална революция в света и джендър идеология? Какво виждат те в това?

 

 • Джендър идеологията е продължение на сексуалната революция, това е идеология, която в момента управлява сексуалната революция. Мисля, че засегнах въпроса в речта си, но той излиза отново и ние трябва непрекъснато да задаваме въпроси. Мисля, че това има очевидна цел, защото всичко води към това – разрушаването на семейството води до намаляване на населението, това е една важна цел на елитите на този свят, да има по-малко хора на планетата. Разбира се, че човешките маси са заплаха за могъщите и силните, те им отнемат възможностите и ги правят слаби. Ако нямаме семейство, ние нямаме идентичност. Разбирате ли, унищожава се идентичността, която е дадена на човешките същества и която обикновено се изгражда от три елемента: 1) религия, 2) нация и 3) семейство. За това са умирали нашите предци, затова са ходели на война, това е, за което са умирали мъчениците, заради вярата си, и това е нашата идентичност, от която не можем да се откажем, ние трябва да дадем живота си за нея. А сега има процес, при който идентичността на всички тези нива се унищожава. И смятам, че това е намерение, има хора, които го провеждат, тове е революция отгоре надолу, няма масово движение, което да казва „Ние имаме нужда от хомосексуални бракове, искаме закони, които да ни позволяват да сменяме пола си“, това се налага от горе надолу. Мисля, че хората, които провеждат това, както вече казах, знаят какво правят. Те не са глупави, разбирате ли, те имат стратегии, дългосрочни стратегии. Каква интелигентност, да въведеш „джендър“ още през 1995 на конференцията в Пекин, защото те са знаели, че тази дума ще управлява революцията. Така че, мисля, че те знаят какво правят, и че ако ние сме лишени от идентичност, ние сме просто безпомощни, маса от безпомощни хора, която може да бъде манипулирана за всичко и която няма да има силата да въстане.

 

 • Това е съвсем ясно. Два въпроса, свързани с образованието, ще прочета и двата: първият, в Обединеното Кралство правителството иска да принуди католическите училища да преподават джендър идеологията. Какво би трябвало да направят християнските училища, да бъдат ли съучастници в това, трябва ли да приемат това, което им се налага от правителството? И още един въпрос, в сферата на образованието има християнски училища, които не искат да преподават джендър идеологията и очевидно в Обединеното Кралство те ще бъдат принудени да го правят. Но има и други християнски училища, които може и да не са толкова силно против джендър идеологията. Какво мислите за станалото в католическото училище в Кадис, имаше асоциации, които са за равенството и човешките права, които влязоха в католическото училище и говориха за джендър идеологията и хомосексуалните идеи и правото на аборт, и дори критикуваха църквата в училище, като я квалифицираха като хомофобна. Какво мислите за това?

 

 • Мисля, че това е една агресивна идеология, която става все по-тоталитарна, всички ние, както и хората преди нас, сме в една и съща позиция, изправени сме пред това тоталитарно движение. Като германка аз знам много добре за какво говоря. Ние бяхме подчинени на две тоталитарни идеологии – нацистката идеология и комунистическата идеология. И двете страни на Германия бяха в това. Тук имаме същата динамика. Вчера чествахме обезглавяването на Хансен и Софи Шол, които бяха членове на „Бялата роза“, които въстанаха през 1944 срещу нацисткия режим, хвърляха листовки от балкона на Университета, в които бяха написали истината за свободата и заради това по-късно бяха обезглавени. Те поеха този риск, вчера беше годишнината от това събитие. Ние не сме на този етап, този нов тоталитаризъм е много подмолен, идва в плаща на свободата, затова моето подзаглавие е „Унищожаване на свободата в името на свободата“. Той казва „Освободи своята сексуалност“, колко прекрасно! За нас като човешки същества е трудно наистина да овладеем своята сексуалност в духовността си и в сърцата си, това не е лесно, и тогава идват фалшивите пророци и ни говорят това. Различно е, и ние не сме наясно, ние спим от толкова дълго време. Не го разпознаваме, мислим си „Това е само за малцинствата, ние сме толерантни, нека живеят както искат, а ние ще живеем нашия нормален християнски живот.“ Това ни заблуждаваше и ние не видяхме, че това, което става, няма нищо общо, не е това, което малцинството действително иска. Една статистика - веднага щом хомосексуалният брак беше законно установен, само 3 или максимум 6 процента от хомосексуалната общност се възползваха от него. След като постигнаха това право, те не се възползват от него, значи става дума за нещо друго. Става дума за унищожаване на идеята за семейство. Семейството като такова. И ние не разбрахме това. Нямаме друг изход, освен да създадем съпротива срещу това, всеки един на своето място. За това се иска кураж. Ако чакате по-дълго, цената ще се качи. Тя вече се качва. Нужен е кураж, сега. Може да се започне просто като се изправим и кажем „Не, аз не вярвам в това. Аз вярвам в това.“ Не бива да мълчим. Сега, въпросът за училищата. Ако се намирате в подобна динамика, това включва всичко. При нацисткия режим ние имахме Германската църква, която подкрепяше нацистите. Католическата църква е крепост, но сега виждаме, че те влизат дори и в църквата и това е много, много тревожно. И разбира се в училищата има нужда от смели и силни хора, които да отстояват, а къде са те? Има все по-малко силни хора, защото човек е силен, само когато има идентичност. Ако идва от разрушено семейство, неговата идентичност е слаба. Така че, къде са силните хора, които ще се съпротивляват, няма друг начин, ето Вие правите това в Испания, на много голямо ниво, и аз съм благодарна за това, което правите, то е чудесно и ние нямаме никакъв друг избор, всеки един, според способностите си, да говори истината и да оказва съпротива в училищата. 

 

 • Да, добре. За гражданските организации, за движения като Hazteoir и CitizenGo е много по-лесно да конфронтират тази идеология, защото ние сме създадени да се борим с културната среда, но в училищата е много по-трудно. Разбира се, че трябва да се борим, но всеки трябва сам да решава как да го прави, нали така?

 

 • Обама, в деня на легализирането на еднополовите бракове през юни 2015, започна битката за тоалетните, тази абсолютна лудост! За това че транссексуалните хора могат да използват тоалетната, съблекалнята или душовете на другия пол, слушали сме много за това. И той изнуди училищата, заяви, че ще им отнеме държавното финансиране, ако не го приемат и 12 щата от САЩ го дадоха под съд. После правителството се смени и това беше отменено. Но те са сериозни, те използват всякакви видове натиск, те са сериозни за дневния си ред, и ние трябва да станем сериозни също.

 

 • Още един въпрос, бих искал да знам мнението Ви като социолог – има ли джендър дисфория и има ли транссексуални хора в примитивните общества, като например аборигените в Австралия, или африканските племена, или това е проблем само на Западното общество?

 

 • Не, не, това съществува, аз бях в Австралия и в Самоа, има хора с такава традиция, с такава култура, имат мит за андрогинността, така че този въпрос съществува през цялата човешка история, но сега виждаме една културна атака, чухме и всички специалисти по тези проблеми и мисля, че бяхме нахранени със субстанциална храна, за да имаме правилното знание.

 

 • Каква роля беше изиграна от Уницеф относно джендър идеологията и абортите?

 

 • Уницеф е изцяло „за“ разбираемото сексуално обучение, така че спрете да купувате техните прекрасни коледни картички, всички под-организации на ООН са „за“ това, СЗО дори промени стандартите за сексуалността, нали така? Недейте да се заблуждавате, всичко това се представя като хуманност и загриженост за децата, за правата на детето, имайте предвид това. Политиката на ООН за правата на детето няма друга цел, освен разделянето на детето от родителите му, от авторитета на родителите. Това се опитват да постигнат. И разбира се, децата имат права, ние обичаме децата, не е ли така, абортираме милиони деца, но обичаме децата. Така че, бъдете наясно и ако чуете от ООН за правата на детето, знайте, че става дума за разрушаването на авторитета и любящата грижа на родителите и семействата им.

 

 • Благодаря Ви. Още няколко въпроса, имаме точно време. Алисия Рубио пита: „Децата са хиперсексуализирани, обучавани в перверзии, педофилията е защитавана, но родителите не са алармирани за това. Как можем да достигнем до родителите, как можем да предупредим обществото, че спи?

 

 • Ако погледнем в училищата, мисля че една възможна стратегия е да ангажираме училището, да поемем родителска отговорност, има позиции, които позволяват на родителите да имат глас в училището, да бъдат видими в училището като отговорни фигури, които работят за доброто на всички и още – информирайте, открийте колеги, намерете други родители, покажете им материалите, поканете ги една вечер и им покажете - знаете ли какво се случва, знаете ли, че получават тези играчки, знаете ли че имат пространство в детската градина, където са насърчавани да провеждат сексуални игри, знаете ли всичко това? И искате ли го наистина? Трябва да бъдете изобретателни и находчиви и искам да ви дам само един съвет – търсете, ако сте християнин, ако сте молещ се човек, винаги молете за напътствието на Светия Дух. Защото Иисус казва, че на нас ни трябва кротостта на гълъбите и умът на змиите, това казва Иисус. Ние не сме наивни, ние не скачаме и не отваряме уста да говорим по всеки повод. Не е толкова лесно да направим разлика и затова, ако си създадем навика да търсим напътствието на Светия Дух, това е единственият път на мъдрост в тази битка.

 

 
 
 
Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментари

 • Точно така е.

  31 Март 2018 10:39ч.

  Полов акт с тригодишно момиченце било в реда на нещата! Засега само тиранинът Путин е забранил хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните, но май и Западна Европа взе да се пробужда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хомо, но разумен

  31 Март 2018 10:52ч.

  Браво за смелостта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  31 Март 2018 12:33ч.

  "Това, което описвам, не се случва във всяко училище и всяка детска градина, но е промотирано от световните и националните организации като ООН, ЕС, СЗО, УНИЦЕФ и др.: насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък" Що за глупости разпространявате, ООН насърчавало бебешка маструбация, кой ще ви вземе насериозно с такива манипулаци, а и като добавиме прокламирането за забрана за аборт, религията и църквата може да се доближите и до уахабитите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до ЙацкРоцк

  31 Март 2018 13:23ч.

  Виж това видео по темата: http://glasove.com/categories/video/279

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  31 Март 2018 15:29ч.

  Видях видеото, доста манипулативно, омешани са истини с полуистини и откровени лъжи. Вие изобщо вярвате ли на такива неща, ако да значи филмчето е постигнало целта си. Не искам едни радикали да бъдат замествани от други радикали и да ми казвате, че това е добро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясна

  31 Март 2018 15:53ч.

  Такива неща имам предвид, като все повтарям в коментарите си обстоятелството, че поредната "културна" революция у продължителите на "културния марксизъм" се съчетава с безумните фройдистки възгледи за "детска сексуалност", такива възгледи са под пластовете на проклетата Истанбулска конвенция. Те са разрушителни за детската психика и физиология. И изобщо за всяка психика. Време е радикално да се преоцени Фройд и неомарксистките и постмодернистки възгледи, които го превръщат в "икона". Сам Фройд нарича тези възгледи "отрова", но охотно ги разпространява в САЩ. Всичко това просто отнема на децата радостта от детството им. А човекът така изглежда просто субект на перверзен секс и нищо повече. Колко омерзително!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ани Колева до ЙацкРоцк

  31 Март 2018 15:55ч.

  На кое казвате глупости и лъжи? Съществуват купища разписани образователни стандарти, ръководства и други документи, които уреждат прилагането на т. нар. "Всестранно сексуално образование" в детските заведения. Тук не става дума за слухове, а за реални "образователни" практики, прилагани въз основа на нормативни документи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  31 Март 2018 16:23ч.

  О да много е радикално да се учат тийнейджъри как се поставят презервативи или искате да ми кажете, че има нормативно разписание да се обучават сексуално децата още в предучилищна възраст. Покажете ги тези документи, ама не на някое НПО ами например на Министерство на образованието или Министерство на здравеопазването. Така, че в подкрепа на думите си цитирайте един одобрен образователен стандарт или ръководство за детски заведения (под такива предполагам имате предвид детските градини) подписани от Министерството на образованието. Може пък да сте права, а може пък да ни заблуждавате, а дали говорите истината зависи единствено от изнесените от вас факти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до ИацкРоцк

  31 Март 2018 16:57ч.

  Tpoлче, ето ти статия за джендър обучението в Германия на ниво детски градини: http://m.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B0/a-42857191

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  31 Март 2018 17:02ч.

  Това пък е статия от "Ню Йорк Таймс" за джендър неутралното обучение в Швеция: https://www.nytimes.com/2018/03/24/world/europe/sweden-gender-neutral-preschools.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fworld&action=click&contentCollection=world&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=3&pgtype=sectionfront

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  31 Март 2018 17:09ч.

  А това са стандартите за сексуално образование на СЗО WHO Regional Office for Europe and BZgA Standards for Sexuality Education in Europe A framework for policy makers, educational and health authorities and specialists Гугълни документа. Той може да бъде изтеглен в пдф формат. От 40 стр. нататък е описано в таблици на каква възрасдт децата трябва да учат за мастурбация, гейове, лесбийки и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк, ти да не се записа

  31 Март 2018 17:12ч.

  в партията на observer? Тийнейджъри са от 13 години нататък, а на видеото са 7-8 годишни хлапета! Я разкажи как си учил дъщеря си да надява презерватив! От пет години в българските училища се се провежда обучение по новата програма „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” на фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” - София. "МОН връчи наградите „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”, http://news.bnt.bg/bg/a/konkurs-uchilishche-bez-nasilie-i-stereotipi-opredeleni-ot-pola (показано е писмото на заместник-министъра на образованието и науката), ей ти за София - http://www.otizvora.com/2018/02/9510

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  31 Март 2018 17:18ч.

  В тази статия на "Гласове" е обяснено за джендър обучението в България. Как министър Каракачанов го е предотвратил. http://glasove.com/categories/skandalyt/news/karakachanov-predotvratyava-dzhendyr-obucheniya-v-detskite-gradini

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до ЙацкРоцк

  31 Март 2018 17:24ч.

  Забравих да спомена, че в документа на СЗО наистина се говори за ранна детска мастурбация, обучение на ниво 0-4 г. Даже е добре от сайта да изтеглят документа и да напишат статия по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  31 Март 2018 17:31ч.

  Сега ще постна няколко статии за джендър неутралното обучение във Великобритания: https://www.telegraph.co.uk/education/2017/11/21/do-not-refer-female-pupils-girls-ladies-reminds-gender-head/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  31 Март 2018 17:35ч.

  Учител в ЮК иска рокли за униформи и за момичетата, и за момчетата: https://www.theguardian.com/education/2017/sep/19/school-trousers-skirts-equality-john-lewis-uniform

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опа, забравих линка

  31 Март 2018 17:37ч.

  към сайта на МОН - https://www.mon.bg/bg/news/1879

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Роцк

  31 Март 2018 18:40ч.

  Ето документи за въвеждане на джендър обучение в детските градини. Щеше да бъде прието през януари от МС, но заради скандалите с Истанбулката конвенция отпадна http://glasove.com/categories/skandalyt/news/karakachanov-predotvratyava-dzhendyr-obucheniya-v-detskite-gradini

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  31 Март 2018 20:11ч.

  Не гоненето на перманентно удоволствие е потребно на децата, а владеене на себе си, за да могат да контролират сами живота си и да постигнат нещо. Ако искат да имат истинско семейство и да бъдат верни на партньорите си, да могат да го направят, ако искат да отслабнат, да могат да намалят храната, ако искат да постигнат нещо в професията, да могат да преодолеят мързела. Успехът е въпрос на преодоляване, а не на постоянно задоволяване на телесните нужди. Защото ако идеята е да се отдадем на желанията си, тогава ние нямаме само сексуален нагон, имаме и апетит, така че може цял ден да се тъпчем и да умрем от преяждане. Може да станем алкохолици или наркомани.. Имаме и желание за притежание, което ако трябва да задоволим, значи трябва да откраднем или да бъдем нещастни и бедни, имаме нежелание да работим, значи ще се отдадем на леност, искаме да става винаги на нашето, значи ще станем агресивни и побойници... В крайна сметка, такъв човек не е господар на живота си и липсата на воля ще го превърне в един плужек. А може и по-зле, в престъпник, перверзник. Разумните хора като цяло отстраняват сексуалните стимули от живота на децата си, до колкото е възможно или им обясняват, че е добре да се владеят, докато не им се даде възможност да реализират плановете си за живота си така, както те го желаят. Никое правителство няма правото да направлява амбициите на децата в една или друга посока, като ги спират да правят едно, а ги тикат към друго, предопределяйки техния избор. Сексуално образование означава и сексуално практикуване. Никой не кара шофьорски курсове, ако няма кола или не е навършил възраст, не караме шофьорските курсове още от детската градина, за да сме готови. Защото ако някой те учи как да караш кола, когато си на пет годинки, ти наистина ще я подкараш. Същото е и със секса. Той не се практикува в детската градина или основното училище, за да има такова образование. А ако има такова образование, то ще провокира практиката, т.е., това е провокация към преждевременни сексуални отношения. Когато дойде времето за това, не отричам, че за всеки е различно, аз дори не считам, че има кой знае какво да се учи. Историята на човечеството доказва това, че никой не е закъсал в тази посока да не може да се оправя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • noema c kumapama

  31 Март 2018 21:54ч.

  за сега не съм виждал някой да учи кое и да е животно как да се размножава и за сега няма животински вид, който да е изчезнал точно заради това. но виж, пълно е с примери за животински видове, които са изтребени от хората, които са произлезли от маймуната, която също е животински вид. децата трябва да бъдат оставени на детството им и да не бъдат закачани с гнусотиите на възрастните, перверзни маймуни. наместо децата да бъдат оставени сами да избират какви да станат и да се пробва с техните заложби и умения с тях се водят перверзни, сексуални експерименти от които нищо добро не ни очаква в бъдеще освен разстроени във всяко отношение хора, които нямат представа нито кои са, нито какви са, нито защо са. да се разбъркват мозъците на децата по този експериментален начин е най-голямото престъпление срещу човечеството и то трябва да бъде прекратено така, както бе спрян и нацизма. с обявяване на световна война, която вече ни е обявена от представителите на джендър доктината. и да. изобщо не ми пука дали разни педофили ще ме нарекат нетолерантен, хомофоб, или каквато и да е тяхна, поредна измислица, интрига, лицемерие или обвинение без каквито и да е доказателства. (точка). Моите уважения за г-жа Куби за смелата позиция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  31 Март 2018 22:47ч.

  Колкото и да се напъвате не видях никаде нищо конкретно за сексуалното образование което похищава децата от страна на държавата, нали за това става дума, нито един документ. Линковете който сте дали са просто преглед на печата (по добре за дискусията беше да ги бяхте събрали в един пост). Така, че пак казвам не виждам нищо конкретно (в просволутото писмо от МОН не става дума изобщо за сексуално образование) което да се отнася за България, а репликата ми беше точно срещу това, че се манипулират хората как джендърите са ни нападнали и се стига до другата крайност. честно казано не знам за вас но мен лично не ме интересува нито Германия нито Швеция, аз съм българин и живея във България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  31 Март 2018 22:57ч.

  Няма начин да не си тpoл! В статиите е описана същността на джендър обучението - половонеутрални обръщения, еднакви дрехи за момчета и момичета, приказки на гей тематика и др. После съм ти представил и планът за джендър обучение в България, в чието изработване са участвали и ЛГБТ и джендърни НПО. Е, какво повече искаш от това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  31 Март 2018 23:37ч.

  Каде е този план за джендър обучението във България или може би на пресниманите страници А4 с табличките от "достоверен източник" му казвате план? Дайте малко по-сериозно. А относно това да нападате опонента си с епитети говори само за безпомощност. Ако не можете да дискутирате нормлано, може да вземете тамян и да ходите да гоните джендърите, ще ви отива на манталитета и възпитанието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 0:02ч.

  ЛГБТ и феминистките НПО действат на принципа на час по лъжичка. В документите се говори за джендър обучение и нестереотипни джендърни роли. В примерите от чуждестранния печат съм ти посочил какво представлява това обучение. Какво очакваш? Скритите лимонки Станишев, Андрей Ковачев и Радан Кънев да признаят в прав текст, че се опитват да осигурят повече свежа плът за колегите си политици ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 1:22ч.

  Ахаха щом намесихме Станишев и Радан Кънев положението е мамата си трака. Проблема е само един, че говорите за документи, а такива няма. Пак ще се повторя, че имам предвид за случващото се във България, а не в Швеция или Германия. Дайте да си гледаме нашата си локва в която има прекалено много кал, а не да носиме още кал и да я трупаме върху нашата си. Имам предвид, че прекалено много се преекспонира тази тема като се стига до крайности. Единия лагер крещи, джендерите ни превзеха, в същото време другия отговаря, бият различните. Като и едните и другите натрапват своята гледна точка до истерия. Ето това имам предвид. А на други много по-важни теми стадото мълчи като зомби и хич не му пука да протестира и да вземе думата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пресниманите страници А4 с табличките от "достоверен източник"

  01 Апр 2018 9:14ч.

  Не се прави на observer - http://news.bnt.bg/bg/a/konkurs-uchilishche-bez-nasilie-i-stereotipi-opredeleni-ot-pola (показано е писмото на заместник-министъра на образованието и науката), ей ти за София - http://www.otizvora.com/2018/02/9510 - и на двете сканирани писма ясно се виждат изходящите номера и датите. Пишеш едно писъмце до МОН, позоваваш се на Закона за достъп до обществена информация и готово. Ако ти отговорят, че такива писма няма, сканираш отговора, пускаш го тук и всички ние вкупом ти се извиняваме, че сме те лъгали ей така, за спорта. А ако ти отговорят, че такива писма има?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • самата истина по въпроса (да се чете и няма какво повече да се коментира)

  01 Апр 2018 9:51ч.

  ...в поста на колегата Helleborus на 31.03.2018 в 20:11 ! Съвършено ясно и точно казано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 11:12ч.

  Когато пускате линк е хубаво да го прочетете, в случая да изгледате материала на БНТ, не заради друго а за да добиете поне малка представа за какво говорите. Хубаво е също така да се запознаете и с въпросното изследване (Училище без насилие и стереотипи, определени от пола), във втората статия която сте дали има линк към него макар, че и автора ѝ не е сигурно дали е прочел нещо. Та прочете го няма да ви зарази с джендър идеологията, лично аз го прочетох и не виждам нищо смущаващо в него. А ако намерите и малък намек в самото изследване например за трети пол, маструбация на деца, хомосексуалност и други подобни които се споменаха тук ще призная, че сте прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 11:35ч.

  Виж стандартите на СЗО за сексуално образование. Посочил сън ти източника във вчерашния си пост. В статиите, които съм дал, недвусмислено е обяснено, че джендър обучението е много повече от просто борба с домашното насилие. Тролиш без причина! Или пък вероятно си финансово стимулиран да го правиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 11:37ч.

  Ето още източници какво представлява джендърът: https://www.genderbread.org/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа започна да се събужда

  01 Апр 2018 11:37ч.

  На всички е ясно, че ние няма да ратифицираме конвенцията и благодарение на нас - подтисканата Европа, започна да говори истината - българите можем да се гордеем с назе си! :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 11:41ч.

  Източник към СЗО сте посочили, вие шегувате ли се? Посочете линк за този документ за който говорите към сайта на СЗО, а не преразкази. И къде изобщо става дума за домашно насилие, моля ви се продължавате да пишете абсолютни глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 11:41ч.

  Ето информация за 30-те джендъра изобретени от градската управа на Ню Йорк. https://bernardgoldberg.com/31-genders-new-york-city-2016/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 11:47ч.

  Ето ти информация от сайта на СЗО http://www.euro.who.int/en/health-topics/Life-stages/sexual-and-reproductive-health/news/news/2010/12/standards-for-sexuality-education-in-europe-start-their-way-to-countries-of-eastern-europe-and-central-asia

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 11:59ч.

  Нали извенението на НПО-та за въвеждането на джендър обучението в училищата и детските градини беше борбата срещу домашното насилие и предразсъдъците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чисто фашистка пропаганда

  01 Апр 2018 13:11ч.

  Чисто фашистка пропаганда, целяща да убеди публиката, че врагът на запад се състои от извратени унтерменши, и единственият изход е да бъде унищожен. Изключително нечистоплътно и примитивно. Но не си дават сметка, че огромното мнозинство от хората предпочитат да преценяват нещата по това, което им диктува опита. Само шепа маргинали биха го приели на доверие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 13:24ч.

  Ето какво сте написали вчера, цитирам: "А това са стандартите за сексуално образование на СЗО WHO Regional Office for Europe and BZgA Standards for Sexuality Education in Europe A framework for policy makers, educational and health authorities and specialists Гугълни документа. Той може да бъде изтеглен в пдф формат. От 40 стр. нататък е описано в таблици на каква възрасдт децата трябва да учат за мастурбация, гейове, лесбийки и т.н.". На страницата на СЗО такъв документ изобщо няма, на линка който сте дали към сайта на СЗО също няма такъв документ. Въпросният фаил го има на сайта на ето тази организация Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung/Federal Centre for Health Education/ Федерален център за здравно образование (не ги знам кой са) както и на сайта на UNESCO и разни други. Направих си труда да го прочета, не твърдя, че е задълбочено, но никъде не се споменава за гейове и лесбийки както сте написали. Маструбацията е засегната във връзка със сексуално образование, но никъде не се споменава за насърчаването ѝ, както пък твърди авторката на статията. Ето за това говоря, че се манипулират хората, поднасят се истини заедно с полуистини и откровенни лъжи. А относно това кога трябва да започне образоването на децата сексуално не твърдя, че е правилно да се започва от ранна детска възраст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трети пол, маструбация на деца, хомосексуалност и други подобни

  01 Апр 2018 13:28ч.

  ЙацкРоцк, аз съм възхитен! А с какво друго се занимава фондация „Джендър образование, изследвания и технологии”, според тебе? С пропаганда на моногамията, съпружеската вярност и християнския морал? Всъщност, какво разбираш под "джендър"? Ей ти определението от Истанбулската конвенция: "Член 3. Определения: За целите на тази конвенция, ... в) "ДЖЕНДЪР" означава социално конструираните роли, поведения, дейности и атрибути, които дадено общество смята за допустими за жените и мъжете." Разтълкувай ни го с думи прости. И за да не увърташ, че джендър значело пол, ето ти и "Член 4, алинея 3: Прилагането на разпоредбите на тази конвенция от страните по нея, в частност на мерките за защита на правата на потърпевшите, се извършва без каквато и да било дискриминация, основана на ПОЛ, ДЖЕНДЪР, раса, цвят, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, връзка с национално малцинство, имущество, раждане, ПОЛОВА ОРИЕНТАЦИЯ, ДЖЕНДЪРНА ИДЕНТИЧНОСТ, възраст, здравословно състояние, инвалидност, семейно състояние, имигрантски или бежански статут, или друг статут." Нямало трети пол, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не твърдя, че е правилно да се започва от ранна детска възраст

  01 Апр 2018 13:34ч.

  Само че Истанбулската конвенция го твърди: "Член 14, алинея 1: Страните по конвенцията се задължават... да включат учебни материали по въпроси като ... нетипични джендърни роли ... в официалните учебни програми на всички образователни нива.” На колко годинки са децата в предучилищния клас? Правилно, на пет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 13:36ч.

  Виж таблиците от 40 стр. нататък. Виж и видеото на сайта на Гласове за сексуалното образование. Вчера съм дал линк за него. След това събери 2 и 2 и спри да задаваш глупави въпроси! Аз повече линкове няма да давам. Посочил съм предостатъчно източници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЧФП

  01 Апр 2018 13:56ч.

  И “конференцията” с участието на някакви събрани маргинали, покаяли се педерасти и други продажници, и популяризирането и, и част от коментарите са пропагандна операция на ФСБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 14:09ч.

  Само, че проблема е, че не сте дали никакви линкове и източници. На сайта на СЗО въпроснитя документ не съществува, както вие твърдите (посочил съм ви къде го има въпросният файл). Таблиците от 40 страница нататък са свързани със съдържанието на предишните 39 страници и се изважда от контекстта на самата статия. Лично аз никъде не прочетох да за гейове, лесбийки, трети пол или насърчаването на маструбацията сред децата, както твърдите и вие и авторката на статията. Вземете го прочетете въпросният документ който цитирате за да сте поне малко информиран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • xxx

  01 Апр 2018 14:36ч.

  The “Standards for Sexuality Education in Europe” promote the following: From birth to 4 years of age: - Informing children about the “enjoyment and pleasure when touching one’s own body, early childhood masturbation”. - Telling children about “the right to explore gender identities”. - “Acceptance of different ways of becoming a child of a family”. - “The awareness that relationships are diverse”. From 4 to 6: - Children should “consolidate their gender identity”. - Being informed about “different concepts of a family”. - Accept “diversity”. From 6 to 9: - Children should be informed about the “choices about parenthood and pregnancy, infertility, adoption, the basic idea of contraception (it is possible to plan and decide about your family)”. - “Different methods of conception”. - Receive information on “enjoyment and pleasure when touching one’s own body (masturbation/self-stimulation)”. - Learning about the “sexual rights of children”. From 9 to 12: - Children should have “an understanding and acceptance of changes and differences in bodies (size and shape of penis, breasts and vulva can vary significantly)”. - “Learn about: different types of contraception and their use; myths about contraception”. - Acquire skills on the “use condoms and contraceptives effectively in future”. - Be informed about “first sexual experiences, gender orientation, sexual behavior of young people (variability of sexual behavior), differences between gender identity and biological sex”, and “pleasure, masturbation, orgasm”. - Have the ability to “make a conscious decision to have sexual experiences or not”. - Accept, respect and understand “diversity in sexuality and sexual orientation”. From 12 to 15: - Receive information about “contraceptive services”. - Learn about “pregnancy (also in same-sex couples)”. - Acquire the skills to “make a conscious choice of contraceptive and use chosen contraceptive effectively”. - “Gender-identity and sexual orientation, including coming out/homosexuality”. - Information on “sexual rights as defined by International Planned Parenthood Federation (IPPF) and by World Association for Sexual Health (WAS)”. Fifteen and up: - Information on “pregnancy (also in same-sex relationships) and infertility, abortion, contraception, emergency contraception (more in-depth information)”. - Acquire “a critical view of different cultural/religious norms related to pregnancy, parenthood, etc”. - Learn about “transactional sex (prostitution, but also sex in return for small gifts, meals/nights out, small amounts of money), pornography, sexual dependency”. - “A change from possible negative feelings, disgust and hatred towards homosexuality to acceptance and celebration of sexual differences”. - “Family structure and changes, forced marriage; homosexuality/bisexuality/asexuality, single parenthood”. - Be told about the “right to abortion”. - “Be empowered to claim sexual rights” According to the WHO European Region “this document is intended to contribute to the introduction of holistic sexuality,” as Europe is facing “rising rates of HIV and other sexually transmitted infections (STI), unintended teenage pregnancies and sexual violence, to name just a few.” The said intention of the guidelines is to “improve quality of life, health and well-being”. The document states that: “‘Abstinence only’ programs have no positive effects on sexual behavior or the risk of teenage pregnancy, whereas comprehensive programs do have such an effect,” and it claims to give “children and young people unbiased, scientifically correct information on all aspects of sexuality”. However, a scientific study involving over a thousand ninth-graders was conducted last year in the US, showing that abstinence from sexual activity until marriage is in fact the best way to avoid teen pregnancies and STI.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 14:48ч.

  Хубаво се възхищавате ама вземете се информирайте поне малко, а не чакайте другите да ви казват какво да мислите. Питате с какво се занимава „Джендър образование, изследвания и технологии”? До вчера не ги бях и чувал даже, но понеже бяха споменати с техен проект в училищата, който след истерията сигурно е спрян вече макар, че хората също не ги бяха чували допреди няколко месеца. Та направих си труда да видя за какво става дума. От няколко години явно правят анкета сред учащите, данните който са качени на сайта им са от 2012 г. когато са направили анкета сред 1612 ученици на възраст от 9 до 17 години, сред които 911 момчета и 701 момичета от София, Ботевград, Свищов и Литаково. Анкетата е озаглавена "РАВНОПОСТАВЕНОСТТА НА МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ, ВИДЯНА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА". Въпросите на който е трябвало да отговарят децате са следните: 1. Равни ли са межете и жените? 2. Какво означава мъжете и жените да са равни (има изброение възможни отговори)? 3. Бил/а ли си свидетел на дискриминация на основание на пола? 4. Ако към теб бъде упражнена дискриминациа, свързана с пола, към кого би се обърнал/а за съдействие? 5. Образът на мъжете, според тинейджърите (? 6. Образът на жените, според тинейджърите ? 7. В игрите и ученето на момчетата приляга... 8. В игрите и ученето на момичетата приляга...? 9. Кой трябва да плаща сметките в семейството? 10. На кого трябва да е грижата за домакинството. 10. Този, който има по-високи доходи в семейството е този, който взима важните решения за семейството. 11. Жената трябва да се подчинява на мъжа си. 12. На кого е отговорноста за отглеждането на децата? 13. Отглеждането на децата пречи ли на професионалната реализация на родителите? 14. Домашното насилие над жените е: често срещано/рядко срещано. 15. Домашното насилие трябва ли да бъде преследвано от закона? 16. Когато мъж и жена излязат на среща, кой трябва да плати сметката в заведението? 17. Когато едно момче плаща сметките в ресторанта то има право да изисква секс от своята приятелка? 18. Когато мъж и жена правят секс, кой трябв да осигури презерватива? 19. В случай на нежелана бременност, кой носи отговорността? 20. Топ 40 на "мъжките" професии. 21. Топ 40 на "женскитеките" професии. 22. Трябва ли да има разлика в заплащането на мъжете и жените при извършването на една и съща работа? 23. За кого е по-лесно да получи по-високоплатена работа? Та ето с такива въпроси и твърдения са занимавали ученицте въпросните джендъри. Останах учуден да видя, че навсякъде се говори само и единствено за мъж и жена и никакви трети седми или десети пол както твърдят "правилно" мислещите хора, дето много обичат християнските ценности по Коледа и Великден. Лично аз в тази анкета не виждам никаква джендърска конспирация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 14:58ч.

  Уважаеми xxx направете си труда да прочетете предишните страници преди да сте стигнали до въпросният текст който сте извадили от контекста. Не говори добре за нивото на информираност на човек който си прави изводите за даден текст само от края му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таблоидни истини

  01 Апр 2018 15:16ч.

  През комунизма пропагандата имаше някакви аргументи. Все пак различни системи, различни ценности, дори реалността да се разминаваше с говоренето, пак с основание се критикуваха социално неравенство, колониализъм, расизъм, безработица, проституция, фашизъм и какво ли не. Днес разлика няма. Какво остава? Ами да се лъже, ето какво. Да се прикрива, да се очерня. Колко са тези, които знаят, че в една Русия на 100000 души се случват 2.5 повече убийства, 15 пъти повече умрели от свръхдоза, 2 пъти повече аборти отколкото в САЩ? И какво остава? Да опрем до Sunday mirror, британския оригинал на таблоидите на Пеевски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • xxx

  01 Апр 2018 15:16ч.

  Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е решил по делото на швейцарско семейство от Базел, че властите НЕ са накърнили правата им като са принудили тяхното 7-годишно дете да присъствува на урок по сексуално обучение. Urteil 22338/15 vom 18.01.2018) По този начин се слага край на дискусията КОЙ е отговорен са сексуалното обучение на децата- това не са родителите. Битката за отхвърляне на програмата за сексуалното обучение на децата в Швейцария продължи 5-6 години. Накрая родителите загубиха. Учителите са оборудвани с т.нар. сексуални куфарчета, в които има дървени пениси с различни размери, плюшени вагини, книжки с джендърски фигурки, въпросчета : Ти имаш две майки? и т.н. Това ни чака и нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • xxx

  01 Апр 2018 15:21ч.

  Xaxaxa, от кой контекст е изваден цитираният текст? От контекста, че всеки има право да си брани светогледа? И до ръкопашен бой ще стигнем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 15:26ч.

  Защо лъжеш бе, тpoлче! В таблицоте съвсем ясно е на писано, че децата трябва да учат за gender identity и same-sex relationships. За различните видове "семейства"! Хора, Йацк Роцк със сигурност е тpoл изтеглете документа и го прочетете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Български филиали

  01 Апр 2018 15:32ч.

  Нормален читател не може да разполага с всичката тази информация, истинска или лъжлива. Нормалният читател чете и най- много да сподели мнение. Но за една фабрика за тролове не е проблем. Видите ли такава неестествена информираност, цитати от документи изровени измежду милиардите такива в Мрежата, (чети от 40-а страница нататък и др.п.) имате си работа с професионална тролска атака. Къде бяха българските филиали на фабриката в Олгино, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Част 1

  01 Апр 2018 15:34ч.

  В "киното" на Стефан Пройнов В нея работят трима - самият Пройнов, жена му и синът им. Четирите квадратни метра взели под наем от бившия кмет на града Христо Илиев (БСП). Сега той е председател на читалищното настоятелство. Пройнов твърди, че има къща в Плиска, но при обема на текстовете, които произвежда, копира и споделя в социалните мрежи, няма как да стигне до нея. Освен трите компютъра с малки тръбни монитори, в стаята е и всичко, с което живеят. Започнал с един стар лаптоп, който купил за 90 лв., защото бил напикан от котка, с един сайт и един профил. Ползвал безплатно безжичната мрежа на заведение в Плиска и молел децата да харесат публикаците му, за да достигнат 50 лайка. "Кольо Фичето казва, че животът е пред теб и трябва да се учиш от него", цитира Пройнов. Твърди, че е човек с много опит, защото е минал през повече от 20 бизнеса, отвсякъде си е изял шамарите и си е извлякъл поуките. Един от тези шамари е присъдата за наркотици и оръжие, заради която прекарва 1 година в ареста. Сега твърди, че наркотиците са измислица, а оръжието е подхвърлено. Когато излязъл, решил да се занимава с Фейсбук. Искал да направи сайт за вицове и да се забавлява, докато работи, но станало иначе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Част 2

  01 Апр 2018 15:35ч.

  От публикациите му 15 хил. са с чисто политическо съдържание – възхваляващи Владимир Путин, БСП, Корнелия Нинова, Таско Ерменков и Атанас Зафиров. Обяснява, че не познава лично нито един от тримата, но е свободен да им симпатизира. Твърди, че през годините е "входирал" текстове на десетки политици и партии. Защото му било кеф, политиката им му допадала и имал гражданска позиция. Шефът на троловете твърди, че единствените пари, които получава, са от системата Google AdWords, публикуваща автоматично реклама в интернет сайтове на базата на генерирания от тях трафик. Понякога бил "вътре" с бюджета, но нямало как да спре, защото работел за хората. При това има вид на човек, който откровено вярва, че го прави. Не се изживява като будител, това му била работата и с нея се издържал. За да го разберат по-добре, предлага да даде на критиците си 60 сайта, за да им обиколят статистиките и така да разберат колко бързо свършва един ден, в който нямаш време дори да се изкъпеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Част 3

  01 Апр 2018 15:38ч.

  Стартът на цялата операция обаче изключително добре съвпада с избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП (виж графиката). С наближаването на предсрочните избори за парламент, публикациите само се увеличават. Самата червена партия има история в тази област - преди три години от "Биволъ" разкриха, че от социалистическата партия са ползвали услугите на фирмата "Лийдуей", за да бъдат публикувани коментари под публикации според спускани от тях опорни точки. Официално пред "Капитал" Атанас Зафиров, Таско Ерменков, а и от самата социалистическа партия отрекоха да имат някаква връзка с операцията на Пройнов. Бърз преглед на профила на Атанас Зафиров в социалната мрежа обаче показва, че самият той е споделял публикации за себе си от един от сайтовете, контролирани от групата Пройнов - bulpress.info. И което е още по-интересно, повечето от публикациите му са със значителен брой споделяния - средно над 60. Две трети от тях са правени от Адриан Димитров през един и същ профил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 15:41ч.

  Джендърче, аз уча английски език, затова чета англоезичните медии. Затова повечето от изтичниците, които съм дал, са от новинарските сайтове. За документа на СЗО също научух от новинарските сайтове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 15:48ч.

  Май споменах какво представлява лепенето на етикети на опонента така, че дерзайте, а отностно това какво учите, явно трябва да се стараете доста за да има някакъв ефект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 16:07ч.

  Уважаеми xxx, явно имате проблем с разбирането на написан текст. Извадили сте определен част от свързан текст от документ с дължина 52 страници, като този текст е само края на това съдържание, вземете прочетете целия текст от 52 страници и го свържете. Ето това е типичен пример за манипулация което използва ѝ авторката на изкаването. Тя твърди, че: "Това, което описвам, не се случва във всяко училище и всяка детска градина, но е промотирано от световните и националните организации като ООН, ЕС, СЗО, УНИЦЕФ и др.: насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък..." . Във въпросният документ изобщо няма и дума за НАСЪРЧАВАНЕ НА МАСТРУБАЦИЯ ОТ БЕБЕШКА ВЪЗРАСТ. Ако някой може да го намери такава препорък, насока в този документ, моля нека го цитира, да пише ние еди кой си НАСЪРЧАВАМЕ БЕБЕТАТА ДА МАСТРУБИРАТ. Ако обаче няма такова нещо, значи това е лъжа, а щом като дори и едно твърдение е лъжа то цялата теза отива в кофата. Ето това твърдя аз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 16:14ч.

  Не се опитвай да сменяш темата! В статиите, които съм посочил, съвсем ясно е обяснено какво представлява джендър обучението. Това, че НПО-та в България действат на принципа на час по лъжичка, е отделен въпрос. В документа на СЗО е написано черно на бяло, че децата трябва да учат за джендърна идентичност, еднополови връзки и различните видове "семейства". В таблиците това е представено повече от ясно. Аз с теб повече няма да се разправям, но е очевидно, че си тpoл!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • xxx

  01 Апр 2018 16:21ч.

  Хайде, в кофата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  01 Апр 2018 16:23ч.

  Мастурбация при бебетата... Вие със сигурност не сте имали деца. Не само заради бруталното невежество, ако имахте, щяхте да се погнусите от себе си само при мисълта за това. Същото се отнася и до покаялите се транссексуали и педерасти, които цитирате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йацк Роцк, това е трол без съмнение

  01 Апр 2018 16:25ч.

  Познава се по миризмата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 16:51ч.

  Някой по горе наричащ ме съвсем "учтиво" трол и джендър призоваваше да си свалите въпросният документ който се дава в дописката като аргумент как ООН, ЕС, СЗО, УНИЦЕФ насърчават бебешка маструбация и да го прочетете. Ето директен общодостъпен линк: https://www.bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/WHO_BZgA_Standards_English.pdf . Прочетете го и ако някой може да посочи точен цитат за това как точно СЗО и т.н. насърчават бебешката маструбация , нека го направи и аз ще се извиня, че не съм прав и ще си посипя главата с пепел. Ако пък такъв цитат не може да се намери във въпросният докумен ще считам, че това е манипулация и лъжа. Ето това е моята теза още от първото си изкаване по темата, а вие уважаеми моралисти продължавайте да търсите джендъра, може пък да е зад вас. ПП Хубаво е редакцията да има предвид, че носи отговорност за спазването на добрия тон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лично аз в тази анкета не виждам никаква джендърска конспирация.

  01 Апр 2018 17:20ч.

  Прекрасно! А в това обучение http://www.gert.ngo-bg.org/article287.html да виждаш хомосексуализъм? Все още не си ни обадил какво разбираш под "джендър".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 17:28ч.

  Наистина коментирам за последно. Ето го конкретния текст от документа за детската мастурбация. Взет е от таблицата за възраст 0-4 г. Раздел сексуалност Sexuality Sexuality „ enjoyment and pleasure when touching one’s own body, early childhood masturbation „ discovery of own body and own genitals „ the fact that enjoyment of physical closeness is a normal part of everyone’s life „ tenderness and physical closeness as an expression of love and affection „ gain an awareness of gender identity „ talk about (un)pleasurable feelings in one’s own body „ express own needs, wishes and boundaries, for example in the context of “playing doctor” „ a positive attitude towards one’s body with all its functions = positive body- image „ respect for others • curiosity regarding own and others‘ bodies

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  01 Апр 2018 17:30ч.

  Хм... Пак ще повторя, когато страната ти не е за пример на другите, опитваш се да ги очерниш. Ясно е кой стои зад цялата тази истерия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таблоидни истини на 01.04.2018 в 15:16

  01 Апр 2018 17:31ч.

  Лъжеш. Лъжеш като платен либерал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЗО и т.н. насърчават бебешката маструбация

  01 Апр 2018 17:56ч.

  Ха стига си се правил на недоразбрал! На страница 39-та пише: "Възраст: 0-4 години. Дайте [на децата] информация относно: ... Сексуалност: радост и удоволствие от докосване на собственото си тяло; масТУРбация в ранна детска възраст". Същото пише и на страница 40-та, за възрастовата група 4-6 години, като е добавен и хомосексуализъм. Документът е озаглавен "Стандарти за сексуално обучение в Европа. Рамка за политици, образователни и здравоохранителни органи и специалисти." Отивай да търсиш пепел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 18:01ч.

  Коментирайте колкото искате никой не ви ограничава, но това не означава, че е истина. Попитах къде в текста на този документа се говори за "насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст". Лично аз съм си свалил този фаил и в целите 68 страници не намирам подобна теза изразена от авторите. А целия този спор стана заради това, че казах, че не същестува подобно твърдение и, че по този начин се манипулират хората. Така, сега ако можете да ме опровергате, моля заповядайте, кратко и ясно посочете къде в този документ има твърдние или намек за "насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст". Къде?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  01 Апр 2018 18:08ч.

  Пак ще повторя, вие със сигурност нямате деца, но пък мастурбацията ви е някак близка. Честити празници. На едните християнския празник, на другите денят на лъжата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Йацк Роцк

  01 Апр 2018 18:12ч.

  ТИ СЛЯП ЛИ СИ БЕ? ВИЖ КАКВО ПИШЕ В ТАБЛИЦИТЕ! ПРОЧЕТИ ГИ НАЙ-НАКРАЯ! ДОКАТО В ДОКУМЕНТА СЕ ГОВОРИ НАЙ-ОБЩО ЗА РАННОТО СЕКСУАЛНО ОБУЧЕНИЕ, В ТАБЛИЦИТЕ Е ПРЕДСТАВЕНА КОНКРЕТНАТА УЧЕБНА ПРОГРАМА И КАКВО ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА ТЯ! НЕ Е ИСТИНА КАКВИ ХОРА СЕ РАЖДАТ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 18:12ч.

  Хубаво е да се прочетат и страниците преди цитираната от вас страница 39. Разбирам, че в табличен вид информацията е най-лесно смилаема, но това не е цялата информация. Ако си направите труда (аз го направих) да прочетете предишните страници, общо са 52 без библиографските препратки, може да разберете за какво се отнася тази таблицата и изобщо за какво става дума. Ако пък имате проблеми с разбиране съдържанието на текст, се обърнете към специалист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дръндорков

  01 Апр 2018 18:15ч.

  За проповядването на такива девиации, които сега се издигат в ранг на (над)държавна политика, преди 25-39 г. се лежеше в затвора, сещам се за поне два текста в Наказателния кодекс в тая насока, твърде показателни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 18:20ч.

  Да прочетох таблиците, но и там не видях да пише "насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст". Може пък да е написано с някакво невидимо мастило, някакъв специален трик да са приложили тия джендърите и да не го виждам. Прочете какво точно се твърди в кавичките "насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст". Разбирате ли го? Хайде сега търсете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • когато страната ти не е за пример на другите

  01 Апр 2018 18:21ч.

  Е как да не е за пример?! На първо място в Европа по бедност, износ на трупни материали и относителен брой на самоубийствата; на четвърто място в света по смъртност - пред нас са само Лесото и оппааа! още две страни от ЕС - Литва и Латвия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 18:30ч.

  Дръдорков, драги като ви чете човек със сигурност сте едновременно адвокат, прокурор и съдия. Та както сте се сетили бихте ли споделили с нас простосмъртните тези текстове от НК. Питам за да знам да си нося ли сапуна или вие ще го осигурявате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Роцк

  01 Апр 2018 18:35ч.

  Айде кажи ми, джендъре, защо деца от 0 до 4 г. трябва да учат за такова нещо? Кое го налага? Това не е ли насърчаване? В самия документ се говори, че ранното секауално образование трябва да почне възможно най-рано. Поне аз като бях в гимназията в 8-ми клас се учеше биология (анатомия) като на края на всеки раздел имаше практическа информация. Например след полова система се учеше ППБ, използване на кондоми, от РЗИ ни прожектираха филм за СПИН. Освен това всяка годиниа през декември и около Свети Валентин ни раздаваха листовки и презервативи. Кое налага смяната на сегашната система с това? Единствено ЛГБТ активистите искат да промият мозъците на децата с джендър теориите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 18:38ч.

  Хм..., идея си нямата отностно това дали маструбацията ми е близка или не, но за вас да се лъже и манипулира явно е християнска ценост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На ЙацкРоцк трябва да се връчи

  01 Апр 2018 18:41ч.

  седемцветния медал на Толерантния интернационал! Да се надяваме, че чичко Сорос ще научи за безпримерния му подвиг и ще го оцени по достойнство - я удвояване на грантчето, я нещо пó така - да води европейски мастър-клас по гьонсуратлък, например. Да разправяш на едва проговорило дете какъв кеф е да се пипаш по половите органи, тоест да го учиш да мастурбира, не било насърчаване! Ура за ЙацкРоцк!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 18:59ч.

  Интересно сменихте тезата и стигнахте до кому е нужно това. Окей, това да го приема ли, че съм бил прав, че твърдението, че СЗО "насърчава мастурбацията от бебешка възраст" е да го наречем най-малкото манипулативно. А кому е нужно толкова от рано да се налага сексуално обучение на деца, не бих могъл да знам, аз съм един обикновен гражданин, който се опитва да види и двете страни на монетата преди да си прави заключения. И аз не мисля, че на деца на възраст под 9-10 години им е необходимо нещо такова, но пък не съм съгласен също така да ме манипулират елементарно с неверни твърдения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 19:07ч.

  Брей...Виждам, че сте запознат как стоят нещата с г-на Сорос. Хвала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Йацк Рпцк

  01 Апр 2018 19:13ч.

  Наглецо, да налагаш нещо на деца, без да са достатъчно големи да направят своя личен избор, какво представлява това според теб? Пропагандиране? Поощряване? Кажи бе, тpoл такъв! В документа е казано ЯСНО, че таблиците са матрица, според която ще бъдат обучавани децата. МАТРИЦА!!! Посочих ти и видео какво представлява сексуалното обучение. Какво повече искаш?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да ме манипулират елементарно с неверни твърдения.

  01 Апр 2018 19:51ч.

  Тоест, когато Европейския офис на СЗО черно на бяло препоръчва на политици, образователни и здравоохранителни органи и специалисти да учат децата на възраст 0-4 години на сексуалната радост и удоволствие от докосване на собственото си тяло; масТУРбация в ранна детска възраст, това е невярно твърдение?! Хиляди извинения, това не е европейски мастър-клас по гьонсуратлък, това е направо световен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • либерална цензура

  01 Апр 2018 20:05ч.

  Голяма мобилизация имаме при джендърастите по соросианско-атлантическа линия под това видео, явно са хвърлени яки пари. Призив към модераторите: голяма част от постовете са за изтриване заради откровено лъжовни отрицателски тези и провокативен език, а има и откровено не по темата. Ясно е, че още битки ще имаме с тия платени дегенерати, вкл. и на страниците на този сайт. Ще се опитват пак да я пробутват конвенцията, в това е същността на задачите, които им се поставят - да промиват мозъците на новите генерации, за да продължават да им вървят убитите капитализъм и демокрация. Трябва да сме будни и да удряме, съпротива е позволена вече всякаква, за да оцелеем и да махнем тия убийствени паразити от себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда!

  01 Апр 2018 21:29ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=-kG0iiZLVgY Alfred Kinsey's Pedophiles (How a Liberal Atheist Tried to Normalize Paedophilia) надявам се,че този трол не е фен и на въпросния изрод,който е баща на сексуалната революция!Това видео не е за трола а за тези ХОРА,които са разбрали накъде вървят нещата! Оттам ли СЗО са почерпили своите мъдрости??Да се има наглостта въобще да се предлага сексуално обучение за деца от "Възраст: 0-4 , 4-6 години. е престъпно и абсолютно ужасяващо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 21:37ч.

  А високоинтелигентния г-н с платените дегенерати се вижда, че има информация за всичко от разстояние, цял Кашпировски на квадрат е поне. Та вземете кажете на хората с парите, явно ги познавате, че нищо не получавам, с две думи не плащат. А не бива така, за да съм платен дегенерат, трябва да получавам пари, а аз не получавам и един пробит лев дори. Покъртително, следва плач...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 21:44ч.

  Гледам здравия български високоинтелигентен разум не може без да плювне по мене и минутка. Тъкмо да се отдам на гледането на задължителните за нас агентите на джендър идеологията холивудски филми от типа на "Планината броукбек" (от централата ни карат да го гледаме задължително поне един път на ден) и някой се чуства длъжен да ми сподели какво е открил в интернет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безплатен съвет:

  01 Апр 2018 21:55ч.

  ЙацкРоцк, вземай пример от observer. Когато го уличат в лъжа, той или сменя темата, или твърди, че не са го разбрали. А ти се запъна като магаре на мост и съвсем предсказуемо беше претрепан с цитати. Като се видиш с чичко Сорос, цуни го от мене и му предай, че учтиво моля да ти удвои надницата - заради проявения героизъм в отричането на безспорни факти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 22:41ч.

  Цитати, къде това, няма нито един за това което се твърди в преведеното изказване, а именно "насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък", НЯМА НИТО ЕДИН РЕД КОЙТО ДА ПОТВЪРЖДАВА ТОВА ТВЪРДЕНИЕ. Има документ, който е даден като аргумент в презентацията на тезата, ако ви е проблем да го намерите, ще ви дам линк към него. Прочетете го и намерете къде се говори за насърчаване на маструбацията. И не ми говорете, че преподаването на сексуално възпитание в което темата за маструбацията е засегната е един вид насърчаване на това действие, защото това не е вярно. Все едно да ми твърдите, че преподаването в часове по история за случващото се през Втората световна война е насърчаване на войнолюбството или пък с преподаването на анатомия отглеждаме следващия Джак Изкормвача.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хихихи;)

  01 Апр 2018 22:45ч.

  ЙацкРоцк, спориш с трол, което е като да се бориш със свиня. Ти ще се оцапаш, а на нея ще и хареса. А че е трол си личи отдалеч. Първо, не спори, а си повтаря, каквото са му спуснали началниците. Второ, очевидно си няма друга работа, освен да виси в някакъв сайт под някаква глупава статия. Трето, разполага с цитати, за които цял колектив трябва да се е ровил с дни. Четвърто, напълно лишен е от морал, като циганка проститутка, причакваща тираджии. По тази последната причина не се и обижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  01 Апр 2018 23:02ч.

  Като стана дума за цитати ето ви един: "А за да имаме пълноценен и щастлив живот, към което всички се стремим, този живот трябва да се основава на истината. Ако се отклоним от нея, ако създадем идеологиа, която отрича истината, ние в нашия личен живот, ще трябва да платим цената." Габриеле Куби, на видеото започва от 2:57 до 3:07, в преведения текст този пасаж липсва. Какъв сарказъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  01 Апр 2018 23:33ч.

  На всички честитя Цветница! Светъл християнски празник, предвестник на Великденските празници! Предстои страстната седмица и нека душите и сърцата ни бъдат пречистени от благодатния огън, който се спуска само на православния Великден и нека всичко от лукавия се превърне на прах и този прах се нека вятърът го отвее, а дъждът да го отмие от лицето на земята! Амин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На въпроса за джендър дисфорията

  01 Апр 2018 23:55ч.

  В Обединеното Кралство се признава като сексуално разстройство и се потвърждава с медицинско удостовоерение, за да се подаде молба за Удостоверение за джендър идентичност (Gender Recognition Certificate). Процедурата е описана на сайта на uk.gov/applay-gender-recognition-certificate. Apply for a Gender Recognition Certificate- you’re 18 or over; you’ve been diagnosed with gender dysphoria (discomfort with your birth gender) - this is also called gender identity disorder or transsexualism; you’ve lived in your acquired gender for at least 2 years; you intend to live in your acquired gender for the rest of your life. Процедурата е необратима и обвързва до живот с избора на друг джендър. Ако си мъж, получаваш GRC за жена, до края на живота си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миро07

  02 Апр 2018 8:21ч.

  Зарежи обединеното кралство и линковете за джендъри. Ние тук сме българи. Пусни някой линк за рускини, от ония, където ги продават по интернет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васик

  02 Апр 2018 10:51ч.

  Замислете се кой е платил за тази конференция, кой е платил хотела на Габриеле Куби, кой е платил превода на това видео? Явно не е ООН, СЗО и Уницеф. Тогава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Reper I

  02 Апр 2018 12:35ч.

  аз лично нямам толкова много свободно време за да отричам конкретни факти с общи приказки, като при това трябва дълго време да кликам по колички, рейсове, пътни знаци и улици за да докажа, че не съм робот. но троловете очевидно напълно успешно минават под тази "защита". в този случай няма как да не поздравя господинът или госпожата ЙацкРоцк за упоритостта, с която не ни доказа абсолютно нищо, освен, че наспами темата обилно. за да отричаш толкова дълго и упорито факти се изисква не само талант, но и добро заплащане. остава да си направим извода, че сме прекалено толерантни към онова малцинство, което иска да ни наложи своите болни виждания по един насилствен начин. нео-левичарите с троцкистките наклонности осъзнаха, че с въоръжена революция нищо няма да постигнат и започнаха да превземат света по този подмолен и много добре финансиран начин. като в същото време се добират и до децата ни - нашето бъдеще. но въпреки всички техни усилия - тяхната болна, диктаторска същност прозира дори зад маската им на "толерантни" "демократи".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кой е платил за тази конференция

  02 Апр 2018 12:51ч.

  Очевидно не е чичко Сорос. А конференцията не е на частни лица, а на организации. Ужасявам се от мисълта, че те разполагат със собствени средства и не разчитат на грантчета от "Отворена общество". Демокрацията е в опасност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • (това са малко несъвместими неща)

  02 Апр 2018 12:54ч.

  само там, където невежеството е сила. При църковен брак има и църковен развод.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тя въобще не е живяла в ГДР и няма как да познава този живот

  02 Апр 2018 12:56ч.

  По тая логика всичкото либерал, което пише напоително за ужасите в СССР, трябва да млъкне. Ха дано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разполага с цитати, за които цял колектив трябва да се е ровил с дни

  02 Апр 2018 13:26ч.

  Уточнение - целият колектив трябва да е от дебили. Текстовете на Истанбулската конвенция и на Рамката на Европейския офис на СЗО се намират за секунди. Е, на дебилите ще им трябват дни, докато си ги преведат, но...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васик

  07 Апр 2018 15:57ч.

  Имам един елементарен въпрос относно Габриеле Куби: Защо тя самата вече 30 години е разведена и защо не е положила елементарни усилия да запази собственото си християнско семейство?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васик

  07 Апр 2018 16:13ч.

  В католицизма няма развод. За Габриеле Куби това няма значение.... половин Европа е изръшкала покрай джендъра. Това е бизнес като всеки друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жижи

  17 Апр 2018 19:14ч.

  Мале, що е страшна тази, самата Смърт. Само като се появи и децата ни ще изчезнат, тя и такива като нея са истинската заплаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зависимост

  03 Ное 2018 15:48ч.

  сексуално пристрастяване -тоест зависимост, има и такова. Не е само алкохола или дрогата, има секс зависимости, сексохолици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стилиян Младенов

  30 Sep 2019 9:55ч.

  направо ви се визхщавам на търпението към трола това е типичното поведение даи линк ти четели го и тн. аз на секи ако трябва да качвам линкове а тои самия трол с нищо не подкрепя твърденията си а само отговаря на въпроса с въпрос "признак за ниска интелигентнинтелигентност" не си хабете времето игнор ,махалото започва да се връща и са много изнервени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи