Японска принцеса загуби титлата си след брак с човек от народа

Японска принцеса загуби титлата си след брак с човек от народа
Японската принцеса Мако се омъжи за своя избраник Кей Комуро, който няма благородническо потекло. Така тя ще загуби титлата си и ще стане обикновена гражданка. Принцесата се отказа от традиционните бляскави ритуали и от полагащата ѝ се еднократно плащане в размер на над 1,3 млн. долара, съобщава БТА.

 

Японската телевизия показа кадри как принцеса Мако напуска императорската резиденция Акасака в столицата Токио, като се сбогува със семейството си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра.

 

Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и съпругата му Мичико, за да се сбогува с тях. Мако е племенница на сегашния император Нарухито, като е дъщеря на по-малкия му брат, принц Фумихито.

 

Младоженците са на по 30 години. Те са учили заедно в университета. Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Комуро вече работи в адвокатска кантора. Все още не се знае дали Мако ще работи, но тя има добро образование - учила е изкуство и културно наследство.

 

Напускането на императорското семейство и преселването в Съединените щати предизвика неизбежни сравнения с друга двойка - британския принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл, отбелязва Франс прес.

 

Когато принцеса Мако и Кей Комуро обявиха годежа си преди четири години, новината първоначално бе посрещната в Япония с одобрение, припомня Ройтерс. Нещата обаче се промениха, когато таблоиди разкриха финансов скандал, в който бе замесена майката на годеника. Тогава Комуро замина за Ню Йорк, за да учи право, и се върне в Япония едва миналия месец.

 

Бракът няма отношение към реда на наследяване на императорския трон. В Япония престолът се предава само по мъжка линия.

 

Коментари

 • Наблюдател

  26 Окт 2021 11:36ч.

  Както се казва: Всяка жаба да си знае гьола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  26 Окт 2021 13:08ч.

  Приказна е историята на о.з. принцеса Мако и нейният избраник Кей Комуро. Вълнуващ, красив, антипод на традиционната мечта, властно обсебила милиони девойки по света. В нея момата тръпне в очакване да се появи принцът на бял и да я отведе в приказния дворец Сория-Мория. Мако, фина като кукличка от порцелан какиемон, е часала нещо съвсем различно и разбираме, че търпеливо го е дочакала. Нейният Комуро е дошъл за да я изведе от омагьосания замък и я превърна в най-обикновена работеща жена - домакиня, гладачка на ризи и готвачка на онигири и дайфуку. В Холивуд вече е готов сценарий, инспириран от историята на принцеса Мако. Филмирането му ще започне скоро и навярно ще превърне в зашеметяваща суперпродикция. Според сценария Мако и Кей заживяват в скромна гарсониера в Манхатън. Комуро работи в адвокатска кантора. Занимава се с бракоразводни дела на нетрадиционни съпружески двойки. Мако пък открива своя галерия. В нея предлага изящни предмети: порцелан от провинция Хидзента, японски гравюри в стил укиьо-е и камшици от опашки на магарета, пасли на остров Кюсю. И двамата се трудят упорито. Работят по 12 часа, но едва успяват да си платят тока и парното. Мако започва да омрачнява. По финото й порцеланово личице се появяват първите пукнати тънки като паяжинки. Комуро също залинява. Личи му, че е започнал да се пропива. Записва се в местното манхатънско дружество на анонимните алкохолици. Един ден в кантората му се появява шармантна клиентка. Облечена е в плътно прилепнал по тялото латексов костюм. Представя се като принцеса Бронхилда фон Майер-Кнут. Държи в ръцете си камшик, който Комуро веднага разпознава, че е от остров Кюсю. Погледът й е пронизващ като на приказната японска вещица Ямауба. Комуро любезно разказва за широкия спектър услуги, които предлага. Тя го слуша с ледено мълчание, дълго като паузата в японския театър Но. Когато адвокатът се колебае дали вече да не я отпрати, тя надава боен вик "Банзай", вдига ръка и започва да го налага с камшика. След няколко удара Комуро се превръща в жабок. Бронхилда го пъха в дамската си чанта. След минути лимузината й спира пред жилището на Мако. В този ден тя не е в галерията. Самоизолирала се е заради съмнения за ковид овирусяване. Бронхилда е директна и веднага й обяснява за какво нищожество се е омъжила. За доказетелство изважда от чантата жабока, новата инкарнация на съпруга й Комуро. Жабокът потвърждава думите на Бронхилда, кимайки с глава. От очите му се търкулват няколко тъжнозелени жабешки сълзи. Мако не се съмнява, че жабокът е омагьосаният й съпруг. Разпознава го и по венчалния пръстен на крачето, и по характерния дъх на уиски. Бронхилда и Мако мигновено се влюбват една в друга. Заживяват заедно в едно от именията на Бронхилда, намиращо на остров Пукет. Вземат със себе си и жабока. Мако го нацелува и той се превръща в келнер, който съвсем прилично се справя със задълженията си, стараейки се за изпълнява капризите на щастливата двойка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чест и слава г-н Каричибуков,

  26 Окт 2021 19:48ч.

  възхищавам се на сюреалистичния ви изказ и полета на мисълта ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  03 Ное 2021 23:28ч.

  Браво на г-н Карачибуков! Рядко съм се забавлявал толкова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :)))))

  23 Ное 2021 11:43ч.

  ДААААА , така си е точно холивудски сценарий за възрастни вече. Ню Йоркска приказка за гарсониери .... Браво на теб добре го написа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи