Принц Андрю бе лишен от почетни титли заради обвинения в изнасилване

Принц Андрю бе лишен от почетни титли заради обвинения в изнасилване
Херцогът на Йорк, Андрю, вторият син на британската кралица Елизабет II, беше принуден да се откаже от попечителството си над редица обществени организации на фона на обвиненията срещу него за изнасилване в Съединените щати. Както Бъкингамският дворец съобщи в четвъртък, принцът загуби и почетните си военни звания. Андрю вече няма да бъде наричан "Негово Височество", съобщава ТАСС.

Снимка: архив

 

„С одобрението и съгласието на кралицата, военната регистрация и кралският патронаж на херцога на Йорк са върнати на кралицата“, се казва в изявлението. Източници на "Ройтерс" добавиха, че в светлината на скандала принц Андрю вече няма да бъде наричан "Негово Височество". Освен това обществените му задължения като член на кралското семейство ще бъдат преразпределени между други представители на управляващата династия Уиндзор.


Принц Андрю беше патрон или член на около сто благотворителни организации и общности, като голф и яхт клубове, образователни и медицински институции. От днес херцогът на Йорк е лишен от почетния си комодор на Кралските военновъздушни сили, почетен командир на Кралския ирландски полк, почетен командир на учебните центрове по стрелба, почетен командор на военновъздушните сили на флота, кралски командир на Хайлендския полк, заместник-почетен командир на Кралския улански полк и кралски полковник на Кралския полк на Шотландия.

 

В сряда Южният окръжен съд в Ню Йорк отказа да отхвърли гражданско дело, заведено срещу принц Андрю. Американката Вирджиния Джуфре (преди брака си - Робъртс) обвинява херцога на Йорк, че е имал полов контакт с нея няколко пъти против волята ѝ, когато е била на 17 години. В същото време срещу принца няма наказателно дело.


Джуфре твърди, че е била една от жертвите на американския финансист Джефри Епщайн, който я е събрал със сина на Елизабет II. Тя отправи първите си публични обвинения срещу херцога на Йорк още през 2014 г. По думите ѝ, принцът е имал сексуална връзка с нея три пъти против волята ѝ през 2001 г. Твърди се, че един от тези епизоди се е случил в Лондон, където Епщайн, който е приятел с принц Андрю, я е завел с частен самолет. Джуфре иска обезщетение от принца за нанесените физически и морални щети.


Самият херцог на Йорк категорично отрича обвиненията за сексуална връзка със 17-годишно момиче. Според принца той никога не се е срещал с Джуфре, а снимката, на която са заснети заедно в компанията на британската приятелка на Епщайн Гилейн Максуел, е фалшива. "Херцогът на Йорк няма да изпълнява обществени задължения. Той ще се защитава по този въпрос като частно лице", се казва в изявление на Бъкингамския дворец.

 

 

 

 

Коментари

 • Не че ми е дерт за принца, но понеже е поредният -

  14 Яну 2022 8:59ч.

  В нагло-саксонския свят презумпцията за невинност и давността отмениха ли ги? Принципно не ми е ясно как може да наказваш (отнели му намквоси) през 2022 на база обвинения за нещо, което някой твърди, че се е случило през 2001. Сетила се Мара един вид за... едни пари. Може и да не е невинен принцът, но толкова много такива Мари станаха, че човек почва да се усъмнява в подобно... марене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zltayx

  23 Май 2022 20:54ч.

  amoxil 1000mg sale - <a href="https://levitragn.store/">order levitra without prescription</a> buy levitra without prescription

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zxgads

  03 Юни 2022 14:49ч.

  furosemide 100mg oral - <a href="https://furosemideg.com/">generic lasix</a> where to buy stromectol

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tjsbev

  22 Юни 2022 8:24ч.

  modafinil medication - <a href="https://rpmodafinil.com/">provigil 200mg ca</a> order rhinocort sale

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това са смехории

  14 Яну 2022 11:21ч.

  Това нещо на снимката преди всичко е педофил. Едно е да се сношаваш с 17 годишни, а друго с деца. На педофилските острови на Епщайн са се събирали цялата шайка педофили-сатанисти, вкл. Бил Клинтън. Лишаването на тоя от някакви почетни звания е опит да се замаже цялата "Пица Гейт" , където на върха са Клинтънови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗАЛЕЗЪТ на БОГОВЕТЕ

  20 Яну 2022 19:39ч.

  Ритуалното самоубийство на Запада достигна до върховете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ани

  25 Яну 2022 16:40ч.

  тая история за 17 год момиче е да замаже очите, струва ми се истината е много по-страшна и се отнася до деца и убийства. Дано не е така

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  31 Яну 2022 1:11ч.

  За какви заслуги този е получил военни титли и награди. Единствените с които се е "сражавал" са деца и непълнолетни, при това го е правил по "взаимно" съгласие. Интересно какво ли им е обещавал за да се съгласят? Шайка педофили на недосегаеми постове. И защо не СА в затвора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Вирджи, браво Джуфре!

  09 Фев 2022 14:52ч.

  Само така, мойто момиче! Може и да не си виждала принца на живо, но така трябва да се постъпва с ПРИНЦОВЕТЕ! Такива са законите на Световната Революция — „с всички средства“ и „всекиму своето“. Ако не действаме круто — по всички повече или по-малко честни начини — не ще можем скоро да изградим нашия въжделен Нов Световен Ред. Действайте безмилостно, момичета! Времената на окопните войни отминаха. Днес нашите окопи са „в кревата“…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  14 Фев 2022 0:51ч.

  Браво Вирджи, Браво Джуфре! 09 Фев 2022 14:52ч. *** Така, така - той и на острова не е стъпвал и с оная щерката на Максуел не се е срещал, и на снимката прегърнат с джуфрето не е той. Верваш ли си, мухльо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи