В Плевенско задържаха опасен и агресивен британец, подозиран за тероризъм

В Плевенско задържаха опасен и агресивен британец, подозиран за тероризъм

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина на Интерпол, в плевенското село Любеново. По първоначалната информация на bTV арестът е извършен в имот в селото.

Давид Бодил се издирва по искане на властите в Манчестър. Там той е разследван за подготовката на терористични действия.

Домът му в Манчестър е претърсен и на място са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

По информация на bTV Бодил е пристигнал у нас на 19 ноември.

В профила си във „Фейсбук“ на 28 ноември Давид Бодил пише:

„Помислих си, че трябва да съобщя на всички мои приятели, че вече съм беглец и никога няма да се върна в Обединеното кралство, поне не жив. Съжалявам, че никога повече няма да ме видите. Полицията възнамерява да ме осъди за престъпление без жертви, което дори не би трябвало да е престъпление на първо място. Ако се върна в Обединеното кралство, ще прекарам много години в затвора. Предпочитам да умра в чужда държава, отколкото да прекарам живота си в затвора, за да задоволя егото и бонуса към заплатата на полицейски служители. Макар че всъщност не съм изненадан, тъй като от известно време знам, че в Обединеното кралство няма никаква свобода и ежедневно се нарушават правата на гражданите му. И в същото време обвинява други държави в същото. Това е лицемерие. Единственият път, когато ще ме видите отново, е в чувал за трупове. Ще ми липсвате. Поне моите истински приятели. Успех в живота.“

В червената си бюлетина британските власти пишат, че е въоръжен и опасен, научи още bTV. В дома са намерени взривни вещества. Започнала е процедура по екстрадиция.

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • mathur

  10 Яну 2023 17:52ч.

  Английски Боклук....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "в плевенското село Любеново"

  11 Яну 2023 0:27ч.

  късметлия, че не е попаднал в в плевенското село Коиловци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малък Тошко

  17 Яну 2023 10:13ч.

  Борец за освобождение на шотландския народ! Да се пусне веднага!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еее

  27 Фев 2023 16:52ч.

  Че аз не виждам нищо по различно тук за съжаление, повечето хора дето им кипнало от това двуличие не разбират че електрониката те следи и все едно си забил GPS в гъза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи