Тома Биков: Ако ПП-ДБ си мислят, че имаме общо управление - не, нямаме

Тома Биков: Ако ПП-ДБ си мислят, че имаме общо управление - не, нямаме

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Проблемът ни с ПП-ДБ е, че ни карат да носим отговорност за техни действия, с които нямаме нищо общо ние се разграничаваме от тях. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в "Денят започва с Георги Любенов".

"Ако си мислят, че имаме общо управление - не, нямаме. Те управляват в изпълнителната власт, а парламентът е този, който очевидно ще взима решенията с плаващи мнозинства".

Попитан има ли ерозия в партията след местните избори, коментира, че това е мислене единствено на ПП-ДБ, които "никога не виждат в себе си проблем".

"Ако ПП-ДБ искат подкрепа от нас, да дойдат възпитано, да я потърсят и да се върнат вкъщи да си напишат домашното".

По думите му във всичките бюджети на Асен Василев се дават рекордни инвестиционни разходи, които накрая не се осъществяват. Заяви, че ГЕРБ категорично няма да дадат подкрепа за така внесения Бюджет 2024 и призова ПП-ДБ да го изтеглят, за да го коригират, иначе "ще претърпят унижение да не го гласуваме в парламента".

"Заеми се взимат не за да се инвестира в бъдещето, а за да се покриват текущите разходи. Ние сме като един човек, който е решил да поживее малко и е теглил един бърз кредит, но вече идват кредиторите и питат къде са парите", смята Биков.

Имаме избиратели, които се съмняват във финансистките качества на Асен Василев и няма как да го хвалим, каза още депутатът.

"Моето лично мнение, е че България трябва да има за министър човек финансист, а не маркетолог".

Биков, който е председател на комисията по култура и медии в парламента, определи като цинизъм вписването на културата като стратегически приоритет в Конституцията, докато доходите на дейците в сферата са замразени на минималната работна заплата.

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

 • недоволен политик звучи гордо

  12 Ное 2023 10:18ч.

  Гласувахте с отвращение, сега и ще управлявате години наред с още по-голямо отвращение. А ние, баламите, ще ви търпим магариите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  12 Ное 2023 13:16ч.

  Явно нямате общи комисионни и затова са крамолите, пък и какво ви коства да ги оставите сами на терена !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  12 Ное 2023 17:58ч.

  Няма такива актьори като тия - горещо се любят, после горещо се мразят - и така цял мандат! Ние лапаме мухи и им вярваме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вацев е прав като

  12 Ное 2023 10:31ч.

  казва, че всички сегашни политически партии в страната си отиват. Този цирк къде всички се кълнат как не управляват, не са сглобка, не ги държи Козяк и т.н. меко казано отвращават всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Весел Патиланчо

  11 Фев 2024 8:43ч.

  Не си прав братко. По форумите е пълно със захлснати и преданни на евромевро идеята. И до сега смятат, че прегръдката с герб е правилна. Изобщо те са винаги прави, също като евролидерите им. Не вярвам германците да проклина меркел за потока бежанци, макар че признават че имат проблем с емигрантите. Иди ги разбери тези европейци. На мен лично ми се повръща от всичко европейско, слава Богу че живея в Африка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоз пък, верваш ли си

  12 Ное 2023 10:34ч.

  Ако ГЕРБ си мислят, че не управляват заедно с ПП-ДБ - да, имат. На всичкото отгоре и слепите го виждат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корекция

  12 Ное 2023 10:36ч.

  *да, управляват заедно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  12 Ное 2023 10:39ч.

  Лошото е, че БГ-тата му вярват на този плъх.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако си мислят, че имаме общо управление - не, нямаме.

  12 Ное 2023 10:47ч.

  вЕрно?!?! Айде да видим в сряда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасов

  12 Ное 2023 11:09ч.

  Линията по-която тръгнаха и то не от вчера е отчетлива и катострофална. Т.е. управляваме заедно, но непрекъснато повтаряме, че нямаме нищо общо с това. Дотук стигна сивото вещество на Борисов. Не успя да измисли нищо повече. Бек вокалистите, като този горе припяват вяло и фалшиво. Всъщност новината е, че Борисов си отива. Селските тарикатлъци вече не вървят. Електоратът му, му обърна гръб и повече никога няма да се върне при него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  12 Ное 2023 11:58ч.

  "Проблемът ни с ПП-ДБ е, че ни карат да носим отговорност за техни действия, с които нямаме нищо общо ние се разграничаваме от тях." Няма как - като сте избрали да бъдете гащи на това управление, щетрябва да понесете, че ще пърдят във вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав си

  12 Ное 2023 12:54ч.

  Те управляват, вие ги крепите, щото посолството така ви е наредило. Е, ако бяхте нещо различно от крадци и престъпници, нямаше да ви се налага да се виете като тръстики. Заминавате си

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  12 Ное 2023 13:04ч.

  като нямате защо ги подкрепяте да не доиде служ кабинет много ви е страх от радев подаваите си оставката и изчезваите избори до дупка събрали се една банда глупаци и изнудват в името на кокала

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  12 Ное 2023 13:31ч.

  Те много добре знаят, че вие сте само една дрянова патерица, а другата е дпс и няма къде да мърдате. Все още ви е позволено единствено да използвате "свободата си да говорите, срещу което сте задължени да гласувате всичко предложено от шарлатаните. А сега чакаме прокуратурата да изпере със сапуна на дянков и апартамента в Истанбул.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дарт Вейдър

  20 Фев 2024 16:31ч.

  Нямате друг път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи