САЩ ограничават COVID ваксината на "Джонсън енд Джонсън" заради тромбози

САЩ ограничават COVID ваксината на "Джонсън енд Джонсън" заради тромбози

Здравният регулатор на САЩ заяви в четвъртък, че ограничава употребата на ваксината срещу COVID-19 на Johnson & Johnson (J&J) за пълнолетни поради риск от рядък синдром на съсирването на кръвта.

Това е пореден неуспех за препарата, който вече беше засенчен от съперниците си, съобщи "Ройтерс". В Минесота, Аризона, Флорида, Уисконсин и Айова между 27 февруари и 22 юли

J&J, която получи разрешение от САЩ през февруари 2021 г. запълнолетни лица, като може да се прилага в случаите, когато разрешените или одобрени ваксини срещу COVID-19 не са достъпни или ако дадено лице е по-малко склонно да използва другите две ваксини, казаха от Агенцията по храните и лекарствата.

Производителят на ваксините заяви, че е актуализирал информационния лист за ваксината COVID-19 в САЩ, за да предупреди за риска от тромбоза със синдром на тромбоцитопения  - рядко, но потенциално животозастрашаващо състояние.

Използването на инжекцията J&J е слабо в страните с високи доходи, наранено от съобщенията за редки, потенциално смъртоносни кръвни съсиреци, проблеми с производството, включително случайно смесване на съставки от договорен производител, и опасения относно ефикасността.

Производителят на лекарства миналия месец отмени прогнозата си за продажбите на ваксини срещу COVID-19, позовавайки се на пренасищане с доставки. 

Припомняме, че Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ през декември препоръчаха на американците да изберат иРНК ваксини от Pfizer или Moderna вместо ваксината на J&J поради редките случаи на съсирване на кръвта. 

Около 18,7 милиона американци са получили ваксина J&J срещу COVID-19 в сравнение с 217,5 милиона души, които са получили ваксината Moderna и 340,6 милиона души, които са получили ваксина на Pfizer, според CDC.

 

Източник: news.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  06 Май 2022 8:57ч.

  Естествено... само фазер е "безвредна" 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естествено безвредната ваксина е Спутник Z

  06 Май 2022 9:01ч.

  Спутник Z - изборът на Жириновски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо се ограничава нещо "напълно безопасно и надеждно"? Та нали и пеленачета щяхме да ваксинираме!

  06 Май 2022 9:00ч.

  Къде са сега "нашите" платени "професори"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  06 Май 2022 10:31ч.

  Шейтанът Обама тези дни спомена в една реч, за клиничен експеримент с милиарди хора, естествено за милиарди незаконни печалби! Но ако трябва да бъдем честни, най гнусните и бездушни изчадия, единствено се радикализираха и ефектите на инжекцията, са само в мозъкът- синтетично зомбиране и жестоко затъпяване на разсъдъка- до войнолюбство или каквото им спуснат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  06 Май 2022 10:55ч.

  Преди седмица Антони Фаучи отново се беше "разтревожил" и съобщи, че през есента се очаква пандемия от нов, непознат вирус. Извод: Създаваме вируса, пускаме го, затваряме света и веднага почваме производството на ваксини, щото досегашните милиарди печалби са ни малко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи