САЩ пускат медикамент за женското либидо

САЩ пускат медикамент за женското либидо
Агенцията по храните и лекарствата в САЩ разреши пускането на пазара първото хапче, засилващо сексуалното желание у жените, съобщи Асошиейтед прес. Това е крайъгълен камък за фармацевтичната индустрия, която иска да повтори огромния успех на лекарствата срещу импотентност при мъжете.

 

 

Строгите мерки за безопасност при употребата хапчето "Адий" обаче подсказват, че препаратът вероятно няма да постигне същия успех като "Виагра" - хапчето, което донесе милиарди долари на компанията производител от края на 90-те.

Опаковката на "Адий" ще съдържа предупреждение, че в комбинация с алкохол, розовото хапче ще предизвика ниско кръвно налягане и припадъци. То е несъвместимо и с други често предписвани лекарства. Медикаментът е предназначен главно за жени на възраст преди настъпване на менопауза, които изпиват понижено сексуално желание, отбеляза ДПА.

"Това не е хапче, което пиете един час преди секс. Трябва да го приемате всеки ден в продължение на седмици и месеци, за да усетите ефект", заяви Лионор Тифър, психолог и организатор на петиция с призив към Агенцията по храните и лекарствата да не разреши пускането му на пазара.

Хапчето "Адий" е търговското наименование на флибансерин, производство на фармацевтичната компания "Спраут фармасютикълс" и бе отхвърлено двукратно от агенцията. Последното решение бе взето, след като консултативна експертна комисия препоръча през юни то да бъде одобрено, но при засилени мерки за сигурност и задължително изписване с рецепта.

 

 

 

Коментари

 • Казанова

  20 Авг 2015 8:14ч.

  Ей най после толкоз заспи дет само си чешат шундите сами в кенефите, сега ще им са отворат очите щот има една приказка - Зъб кат боли и путка кат сърби, нема излекуване от самосебе си ХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХХАХА ТВА ДА ГО ЗНАЙТЕ ОТ БАТЕ СИ РИБОБИ ОТ ХАВАНА ХАХАХАХАХАХАХХАХХА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Същото е валидно

  21 Авг 2015 17:30ч.

  и за гѫзѫ на Казанова — засърби ли го гѫзѫт, трябва да се вика професионал-манафин от Анадола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • байо Петко

  21 Авг 2015 23:47ч.

  Мда, либидото беше проблемът на американките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи