Ню Йорк посрещна 2022 г. с традиционното спускане на кристалната топка на "Таймс скуеър"

Ню Йорк посрещна 2022 г. с традиционното спускане на кристалната топка на "Таймс скуеър"
Ню Йорк посрещна новата 2022 година с традиционното спускане на кристалната топка на "Таймс скуеър", предаде Асошиейтед прес. Хиляди хора стояха един до друг на "Таймс скуеър" и отброяваха секундите до спускането на 6-тонната топка, което става точно в полунощ местно време и ознаменува свършека на миналата и началото на новата година. Присъстващите на събитието бяха около 15 хиляди, много по-малко от десетките хиляди, които обикновено се събират, за да наблюдават емблематичното спускане, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Топката се спусна в момент, в който американската нация се опитва да се зареди с оптимизъм, че най-тежките дни от коронавирусната пандемия вече са в миналото. Вчера здравни специалисти предупредиха, че тържествата с прекалено много хора по случай настъпването на Новата година не са добра идея предвид бързото разпространение на варианта Омикрон на коронавируса.

 

На миналогодишното спускане на кристалната топка на "Таймс скуер" заради пандемията не бяха допуснати хора, припомня Асошиейтед прес. Макар броят на присъстващите на събитието тази година да бе по-малък, на него присъстваха много хора, като част от тях са дошли от далечни населени места, за да го наблюдават.  

 

Местните власти настояха спускането на кристалната топка на "Таймс скуеър", който е едно от най-популярните места на света, да бъде проведено с участието на хора, за да бъде показана решимостта на Ню Йорк да се възстанови от коронавируса.

 

 

 

 


 

 

Коментари

 • Ню Йорк посрещна 2022 г. с традиционното спускане на кристалната топка на "Таймс скуеър"

  01 Яну 2022 12:39ч.

  Москва как посрещна 2022 г.?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • √(n&Варна)

  01 Яну 2022 13:07ч.

  Кой как е посрещнАл – не е много важно. Честита Нова година! И нещо по Р. Бърнс – за след тежката нощ. Червено вино снооощи пииих и нищо НЕ МИ СТАААНАаа. И потно чело аааз изтрииих в перуката на Ааанааа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  01 Яну 2022 13:33ч.

  44% от положителните тестове в Ню Йорк, където "ваксинацията" е задължителна са на ваксинирани, вярващи в науката свободомислещи и граждани на щата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zde

  03 Яну 2022 9:44ч.

  До smb. Не лъжи. 32.53% от тествалите се са положителни но това не е Цялото население на града. Този показател само показва че е необходимо ваксиниране. Ваксинирането е 62% което означава че има повече от 3 милиона неваксинирани. При плътност на населенито 27000 души на квадратна миля нещата са обясними. В България плътността на населението е 127 души на квадратна миля. Отношение 212:1. На сега умножи българския брой заразени по 212 и виж че числото е доста по голямо от заразените в ню йорк. И тогава се замисли дали не си просто тъп и нискоинтелигентен и като такъв всякакъв анализ да не е по силите ти. Остави мисленето на другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи