Габриел Гарсия Маркес имал извънбрачна дъщеря в Мексико

Габриел Гарсия Маркес имал извънбрачна дъщеря в Мексико
Оказа се, че покойният колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес има извънбрачна дъщеря в Мексико. Майката е мексиканска писателка, с която Нобеловият лауреат за литература е имал връзка преди три десетилетия, предадоха световните агенции.

Снимка: АФП, архив

 

Грижливо пазената тайна бе разкрита в неделя от колумбийския вестник "Универсал". Достоверността на информацията бе потвърдена от роднини на Маркес, който почина на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2014 г. 

 

Покойният колумбийски писател, прочут с романи като "Сто години самота", "Любов по време на холера" и "Хроника на една предизвестена смърт", бе женен повече от половин век до смъртта си за своята сънародничка Мерседес Барча. Те имат двама синове - Родриго и Гонсало. Съпругата на Маркес почина на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2020 г. 

 

В. "Универсал" разкри, че носителят на Нобеловата награда за литература за 1982 г. е имал афера с мексиканската писателка и журналистка Сусана Като в началото на 90-те години на миналия век. Искрата между двамата пламнала, докато написали заедно сценариите за два филма. След това Като, родена през 1960 г. в Мексико сити внучка на иракски емигрант, взела интервю от Маркес за списание през 1996 г.

 

Извънбрачната дъщеря на писателя се казва Индира. Тя е родена през 1990 г. и носи фамилията на майка си. Кръстена в чест на покойната индийска министър-председателка Индира Ганди, дъщерята на Маркес е режисьор на три документални филма. През 2014 г. тя получила няколко награди за единия от тях, който разказва за мигранти, преминаващи през Мексико.

 

Племенници на Габриел Гарсия Маркес казаха, че от години знаели, че той има извънбрачна дъщеря, но били помолени от роднините си да пазят дискретност по въпроса. Индира "води много артистичен живот, подобно на доста хора в това семейство. Много сме щастливи, че тя сама блести", заяви племенницата на писателя Шани Гарсия. 

 

 

 

Коментари

 • Имал, имал, какво толкова?

  18 Яну 2022 9:52ч.

  И защо това да е новина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Djrnlb

  23 Май 2022 1:45ч.

  ampicillin 250mg cheap - <a href="https://ampicillinc.store/">buy ampicillin 500mg generic</a> real cialis

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  18 Яну 2022 10:09ч.

  С големите творци е така. За извънбрачните дъщери на другите колумбийци никога няма да научим. Затова писателите специално по-добре да ги четем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какво от това -

  18 Яну 2022 11:15ч.

  "Сто години самота" става по-малко значима творба? Що за жълтини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз познавам Маркес

  18 Яну 2022 13:20ч.

  Не с извънбрачната му дъщеря, а с брилянтния увод на "Сто години самота" - истински словесен шедьoвър на магическия латино-реализъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Милка архиварката,

  21 Яну 2022 12:18ч.

  Габриел Гарсия Маркес е ВЕЛИК КЛАСИК! По моята лична класация, той един от първите 24 най-голями писатели на света за всички времена. А за извънбрачната му дъщеря не се тревожете. Милиони жени биха мечтали да имат дете от него. Ама вече е малко късно.... Нашите "културтрегерни" издатели-тарикати , преди четиредесет години измамиха неговия агент и не му платиха за авторските права на романа 'Сто години самота' или ако платиха нещо, то беше за десет пъти по-малък тираж от реалния, които издадоха и веднага продадоха. Освен това според преводача Румен Стоянов, първото издание на 'Сто години самота' на български език е здраво кълцано и цензурирано от тогавашната цензура. Той се е шегувал, че е издадена в същност около „Седемдесет години самота“, а не пълните 'Сто години ...'. Скоро ще видим 'Сто години самота' филмиран за първи път по НЕТФЛИКС. Други велики творби на Г. Г. Маркес са, "Хроника на една предизвестена смърт", "Любов по време на холера", "Дванайсет странстващи разказа" , " За любовта и други демони " и други. Поклон пред Габриел Гарсия Маркес !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  26 Яну 2022 21:24ч.

  Колос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грух

  27 Яну 2022 18:42ч.

  “ Полковник Аурелиано Буендия вдигна трийсет и две въоръжени въстания и ги загуби всичките. От седемнайсет различни жени му се родиха седемнайсет сина, които бяха избити, един след друг само за една нощ, преди най-големият да навърши трийсет и пет години. Измъкна се от четиринайсет покушения, от седемдесет и три засади и от един взвод за разстрел. Оцеля от товар стрихнин в кафето, достатъчен да убие кон. Отхвърли Ордена за заслуги, даден му от президента на републиката. Стигна до главнокомандуващ революционните сили с правосъдна и гражданска власт от едната граница до другата, и стана човекът, от когото най-много се страхуваше правителството, ала никога не позволи да му правят снимки.” Беше ми една от любимите книги Извинявам се за офтопика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи