Джокович: Разочарован съм от решението на съда, няма да обжалвам

Джокович: Разочарован съм от решението на съда, няма да обжалвам
Новак Джокович обяви, че няма да обжалва решението на Федералния съд в Австралия, който потвърди решението за анулиране на неговата виза, и направи изявление, съобщава БТА.

Снимка: АФП, архив

 

"Искам да направя кратко изявление, за да адресирам решението на съда по-рано днес. Сега ще си взема малко време да си почина и събера, преди да направя допълнителни коментари.

Разочарован съм от решението на съда, да не уважи моята молба за преразглеждане на решението на Министъра да анулира моята виза, което означава, че не мога да остана в Австралия и не мога да играя на Откритото първенство. Уважавам решението на съда и ще съдействам на съответните власти в процеса на моето заминаване от страната.

Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и половина. Надявам се сега всички да се фокусираме върху играта и турнира. Искам да пожелая на всички играчи, официални лица, служители, доброволци и фенове всичко най-добро за турнира. 

Не на последно място искам да благодаря и на моите семейство, приятели, отбор, поддръжници, фенове и сръбски другари за непрестанната подкрепа. Вие бяхте невероятен източник на сила за мен", заяви в своето обръщение Новак Джокович.

 

Коментари

 • Лора Дан

  16 Яну 2022 11:19ч.

  Твърде миролюбиво изявление, но да не забравяме, че още е на австралийска земя. Ако всички предположения за героизма му не са преувеличени, сега е моментът наистина да стане Спартак и да поведе цялото човечество в битка срещу медицинския тероризъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джокович е велик човек!

  16 Яну 2022 11:30ч.

  Австралия е жалка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  16 Яну 2022 11:51ч.

  Жалко,че Джокович няма да участва на турнира,но това можа да го мотивира да играе до 40 години - дано не го накажат за три години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко - ваксиниран

  16 Яну 2022 12:23ч.

  Просто се ваксинирайте,господин Джокович,не бъдете глупав като избирател на Възраждане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-не ваксинирания

  16 Яну 2022 12:41ч.

  Чест и почитания г-н Джокович.И не посещавайте държави с70-80%.Те вече не са същите.Те са гета. Но хора като Вас,като сърбите.като българите и бошняците правят балканите добро място за живеене.Е едни 20-30% ни вгорчяват живота,но ако ги нямаше.......?След 2-3 години ще разберем.А може и по- скоро.За ваксина,за сертификат,за 75лева дава той живота.Своя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Австралия

  16 Яну 2022 12:41ч.

  Е известна страна, тя е населена от бивши затворници, които са унищожавали местното население. И в последните години е известна с това, че неин жител е в затвор, защото е публикувал правителствени документи на друга държава, доказващи извратените политици и техните зли действия, наречени "класифицирана информация". Австралия е пример за лицемерие и опит за налагане на съвременно робство, наречено дневен ред 2030.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новото правителство на Австралия ще отмени 3-годишната забрана

  16 Яну 2022 12:44ч.

  В момента болниците са пълни с ваксинирани, вкл. и с бустерна доза. Отворете регионалните медии и четете, там хората се познават и се знае - кой ваксиниран и кой не е. !!!! Това на вниманието на дублиращият имато Желев Желязко - ваксиниран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отивам да се изкъпя, че се вмирисах на демокрация

  16 Яну 2022 12:46ч.

  И понеже сме „диви балкански“ субекти, предлагам балканските страни да излязат с обща позиция - всеки австралиец стъпил на Балканския полуостров да бъде незабавно депортиран, ако не е ваксиниран против коклюш, заушка, тиф, завист, недоимък и всички други балкански болести! Който е забравил, нека си припомни как се държеше Джон Пол Фрийман!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички путинофили реват тук уж за Джокович,

  16 Яну 2022 13:00ч.

  а всъщност целта им е "загниващия" Запад. За мен винаги е била неразбираема любовта на една категория бивши българи, които забравят за антибългарската политика на сръбския хегемонизъм при отнемането на Македония, Поморавието, Западните покрайнини от българското землище. Главният помощник Сърбия винаги е била Русия или СССР. Имено те измислиха тезата за македонизма като контрапункт на българизма там. Хулиганското поведение на Джокович е част от цялата тази комплексарска надута до спукване злоба, която уби Югославия. При първата възможност културните нации - хървати,черногорци и словенци се разбягаха и не щат да чуят за югоробство. Само нашите и македонските кремлофили работят срещу народите си и защитават неотклонно руската политика на Балканите. За това е целият вой и тук включително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Желев

  16 Яну 2022 13:01ч.

  Много си наивен, бе , Желев ! Джокович направо живее в тези държави -в меката на милионерите и милиардерите . Той е монаковец и не би се отказал, защото парите са от голямо значение, не плаща големи данъци там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  16 Яну 2022 13:20ч.

  Хитлериска Германия също е държала да се спазват законите , когато са изпращали хора в концлагери и газови камери ! Знаем как осъдиха фашистките законотворци на Нюрнбергския процес: на смърт чрез обесване за престъпления срещу човечеството ! И тия ще свършат така рано или късно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  16 Яну 2022 13:25ч.

  Славов, сега постфактум продължаваш да злорадстваш и да ехиднечиш. Изпитваш ли някакво вътрешно удовлетворение. Със сигурност да. Това е доста показателно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фашизъм

  16 Яну 2022 13:35ч.

  през/без граници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Успокоение

  16 Яну 2022 13:59ч.

  Хубаво, че Илон Мъск не го засили в космоса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  16 Яну 2022 14:03ч.

  Черозо,следя развитието на Джокович от доста време - беше на някакъв турнир в Щатите и ми напомни на Марсело Риос - имам известни познания в ракетните спортове. Прави ми добро впечатление спортсменството му на корта. Това няма нищо общо с отношението към този случай - дали от лоши съветници или от сръпската мания за величие / все пак в Югославия бяха каймака на батака/ можеше да не постъпва като селски тарикат.Заявлението му,че уважава решението на съда е добро начало,лошото е ,че пада нивото на турнира.Предполагам,че ще го амбицират и ще победи след три години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хитлериска Германия също е държала да се спазват законите

  16 Яну 2022 14:06ч.

  От което следва, че ние като убедени антифашисти трябва да гледаме на законите като на вреден навик, с който трябва да се борим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  16 Яну 2022 14:31ч.

  Сливов, силно пристрастен си в коментарите си за Джокович. Издайнически пристрастен. Много дълбоки комплекси. Включително и професионални (нали, тва "ракетните"спортове"). Мерси, няма нужда да ми отговаряш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  16 Яну 2022 14:37ч.

  14,06ч., Съдът не е изложил какво точно закононарушение е извършено. Все още задължителната "ваксинация" не е императив за чужд гражданин. Вместо това мотивите на съда не са правни, а подчертано политически, дискриминационни и в нарушение на основните човешки права.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  16 Яну 2022 14:40ч.

  you welcome

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  16 Яну 2022 17:47ч.

  Джокович е велик с позицията която зае.Разбирам хората които ги е страх да надигнат глава и да се отстояват,знам че не е лесно,но не мога да приема опита да завлекат останалите в блатото само ,защото те нямат сили да го направят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Законът?

  16 Яну 2022 18:01ч.

  Той не е за "звездите".Той е за стадото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Австралийска идилия

  18 Яну 2022 18:28ч.

  Австралийска чума, причинена от балкански вирус, активно обсъждана, осъждана, аналлизирана и кооментирана напоследък от плеада божии чеда, рояк идолопоклоници и стадо идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mycaka без картофи и кайма

  21 Яну 2022 8:55ч.

  утре съдът може да реши, че някой, който не е третополов джендър неговото присъствие в страната можеше да насърчи "хомофобски" настроения. факт е, че определението "антиваксър" е обида. защото тази експериментална течност няма свойствата на ваксина и няма нуждните дългогодишни изпитания. количествени - да, но не и дългосрочни такива. има огромна разлика! решението на съда е меко казано жалко, долнопробно и инфантилно. подобни съдебни решения не биха приели и децата в детската градина, които си играят на чичо доктор. всички служат на фарма престъпниците. подобни лузъри можеш да си купиш на кило за няма 500 кинта. но. "решението" отново (за пореден път) доказва Факта, че демокрацията на "толерантните" - отдавна се намира в кофата за боклука. дори е разделно изхвърена там

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи