Дж. К. Роулинг се оплака от транс активисти

Дж. К. Роулинг се оплака от транс активисти
Трима трансактивисти организирали протестен пост пред вратата на имението на британската писателка Дж. К. Роулинг и разпространили домашния й адрес в социалните мрежи. Това съобщи в Twitter авторката на книгите за Хари Потър.


 

  „В петък моят адрес беше разпространен от трима активисти, които се бяха снимали пред вратата на къщата ни, така че адресът се вижда на снимките“, съобщи в Туитър писателката. Тя призова интернет потребителите, които са споделили туита ѝ със снимки, да го изтрият.

 

  Роулинг предположи, че активистите са направили това, за да я сплашат, „и да ме накарат да спра да се застъпвам за правата на биологичните жени“.  „Те трябва да помнят, че вече съм получила толкова много смъртни заплахи, че бих могла да облепя с тях цялата къща — и не спирам да говоря на тази тема. Може би, трябва да им кажа това — най-добрият начин да докажете, че вашето движение не представлява заплаха за жените, е да престанете да ги преследвате, тормозите и заплашвате", написа тя.

 

  През юли Роулинг сподели входящи съобщения за заплахи от трансактивисти. В едно от тях, подателят му искаше тя да намери самоделна бомба в пощенската си кутия.

 

  Скандалът около писателката избухна през лятото на 2020 г., когато тя се пощегува с авторска колона, озаглавена „Мнение: След COVID-19 трябва да създадем по-справедлив свят за хората, които имат менструация“. Роулинг се пошегува, че авторът на текста е забравил думата „жена“. Това се оказа достатъчно, за да бъде обвинена в трансфобия.

 

В средата на ноември участници в създаването на първия филм за Хари Потър се събраха в специално юбилейно шоу на HBO Max, за да отбережят  20-годишнината от премиерата на „Хари Потър и философския камък“ — без да поканят главният виновник за съществуването на тази история — Дж. К. Роулинг.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • Желев Желязко

  23 Ное 2021 16:59ч.

  Бой,бой и пак бой.Иначе управия няма.Препоръчвам и кои да е двама охранители от бг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  23 Ное 2021 19:08ч.

  Кансел култура в действие. Това е културата, която Иво Христов препоръча на Нинова, за да се харесала БСП на младите. Това е културата, която е залегнала в тайната конституция в радевото чекмедже, много по-опасна от кюлче злато. Това е културата, която канселира в момента две партии у нас, заедно с огромен електорат и гази през просото духовни и земни закони. Това е културата, която русофилите в България се съгласиха да припознаят, понеже на Путин с нищо не му пречи Сорос у нас да си развява байряка и там на някакво ниво целият глобалистки елит се е съгласил за определени работи. Важното е спящият български лъв да не се събуди. Най-вероятно договорката включва и правото всеки да си заблуждава своя си електорат, според както е изгодно и докато му се връзват, докато всички бъдат измамени. Това е и културата, която някой ден ще вкара ако не вас, то децата ви в затвора, ако не се ваксинират, не нарекат някой мъж жена или сбъркат някъде партийната повеля на новия имперски ред. Това е и културата, която учи масите да избезумяват и да разкъсват като зверове хора с мнения, които се отличават от мейнстрийма, както се е случило с Роулинг. Поздравявам Роулинг, отлична писателка, прекалено романтична за вкуса ми, но със сигурност почтен човек, който има съвест и следва съвестта си, поне доколкото я разбира. Тъй като никой не може отведнъж да се откъдне от предубежденията и досегашното си възпитание. Във всяка книга има идеи, с които може да се спори, литературата отдавна не е създавана с цел Просвещение, книгите на Роулинг не са съвършени. Но фактът, че тя пише тактично и с разбиране към всички социални групи, включително джендърите в книгите си, тя е върха на тактичността, а получава такъв бяс, означава, че си имаме работа с наистина побеснели гадинки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази защитничка на вече отречени ценности и идеи

  24 Ное 2021 6:45ч.

  отрича правото на мъжете да имат менструация, написа романи за деца, в които магьосници се превръщат в какво ли не, но нито един не сменя пола си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Koko

  25 Ное 2021 12:27ч.

  Zaplashvat zenata, zashtoto e normalna-zatova nenormalnite ja zaplashvat.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  01 Дек 2021 13:01ч.

  В един свят, където ненормалността стана "норма", а Съзиданието се тъпче от безпросветни идиоти (медицинска диагноза), острието става една безумна, организирана пландемия с изтребване на хората и маркирането на останалите живи със знака на Звяра - 666 - рамка на удостоверението за принадлежност към Ариман.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  04 Дек 2021 10:19ч.

  НПО тата настъпват. За да не се виждат в София, уж в провинцията има нужди, днес от Кърджали има съобщение за единствена на земното кълбо харта за правата на ученика. Сякаш всички други сме маолумни и само ги нарушаваме тези права. Всички тези режисирани неща се връщат с Крили и Асен. Думата НПО бе табу, защото отровноното трио се продаде, и сега ПП и Петков се крият да не се вижда връзката с НПО и САЩ. Животните си запикават териотрия. Нас ни запика чужд президент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи