Дисквалифицираха Джокович от US Open - улучи с топка съдия

Дисквалифицираха Джокович от US Open - улучи с топка съдия
Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович беше дисквалифициран от US Open, след като улучи с топка една от жените на линията по време на мача си срещу Пабло Карено Буста. Топката удари линейния съдия, жената падна и няколко минути не можа да стане, съобщава ТАСС.

 

 

Инцидентът се случи при резултат 6-5 и 30-0 в полза на испанеца. След поредното неуспешно за него разиграване Джокович в яда си изпрати топка към дъното на корта, но за негово нещастие невеолно улучи една от жените, стоящи на линията.

 

Организаторите на турнира решиха да дисквалифицират сърбина, отбелязвайки, че решението им е повлияно от факта, че това не е първата проява на агресия в мача, съобщава ТАСС.

 

Разочарован, Джокович игнорира задължителната пресконференция и си тръгна, но по-късно се извини в социалните мрежи за постъпката си. „Трябва да се поуча от случилото се, за да стана по-добър и като човек, и като играч", написа сръбският тенисист. „Извинявам се на организаторите на Откритото първенство на САЩ. Много съм благодарен на екипа и семейството ми за подкрепата, както и на моите фенове, защото те са винаги с мен, благодаря и съжалявам".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ядосал се, изпраскал топката

  07 Sep 2020 9:00ч.

  в резултат напълно невинно ударил жената в гърлото така, че се е наложило да я спасяват. След което половин час се разправя. Дисквалификацята в този случай обаче е записана в правилника на турнира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  07 Sep 2020 9:13ч.

  Доста пресилено. Просто върна топката назад с малка сила и парабола а жената се строполи все е едно е ударена от Джо Димаджо.... :))) Феминистка простотийка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kogato gi bombardiraha NATO

  07 Sep 2020 10:38ч.

  Surbite pak streliaha nasluki a po nachalo ubiha Franz Ferdinand I jena mu

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига политизирахте всичко!

  07 Sep 2020 11:10ч.

  Тоя инцидент май се политизира на бърза ръка, като всичко останало напоследък! Човекът се изказа против ваксините и ето - спретнаха му това! Тази жена защо не се пази сама, в крайна сметка това ѝ е работата - да следи внимантелно ситуацията на корта! Това е просто нещастна случайност, как може да го дисквалифицират от турнира за такава глупост?!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • новаков

  07 Sep 2020 11:12ч.

  Всичко се е съвпаднало, просто защото се случва на националния празник на България, името му е Новак, сърбин е, и е роден в 1987 година, точно 100 дена преди поставянето на неподобрения до сега български рекорд в Рим, в годината в която избухва свръхнова SN 1987A, чиято яркост достига своя максимум през май 1987, когато е роден Новак. А това, че топката на Новак удря жена в гърлото е подсказка, че нищо не е случайно и навярно нечий Глас е бил заглушен или нечие женско гърло е било поставено под острието на бръснача през всичките тези години, преди топката да се върне отново при жената-съдия! Просто поредната подсказка от "новичока", за който има очи да види и уши да чуе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новичоков

  07 Sep 2020 11:21ч.

  Самото публикуване на спортна новина в сайт, който никога не пише за спорт се обяснява с простичкия сюжет - велик сърбин е наказан от американците, известни сред форумното братствооще като пиндоси, кравари, реднеци и т.н. Тоест, целта е да се предизвика поредния изблик на омраза, което пък подсказва кой стои зад всичко това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпросителни

  07 Sep 2020 11:22ч.

  На 6.9, съдбата предизвика Новак да уцели в гърлото жена с маска, и така я накара да си свали маската! Коя е Жената-Глас, която уцели Новак? И ще се върне ли Гласа й?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • животът е сцена

  07 Sep 2020 11:29ч.

  Това събитие по скрит смисъл много напомня за онова, което се случи на площад Свети Петър в Рим на 1.1.2020г., когато една жена с азиатски корени хвана за ръката аржентинския папа , а той я напляска два пъти, преди да панически да избяга от нея. После всички знаем как започна китайската нова година! Въпросът е кога приключва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Стоянов

  07 Sep 2020 11:30ч.

  До Защо.. На българо-нападателя в гръб 1885 това му е работата...да си изкарва хляба като размахва една ракета..при упражняването на този занаят е длъжен да не нарани тези около корта...предполага се че има знания у умения как да следва това правило

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наутилус

  07 Sep 2020 11:57ч.

  No Time to Die. Уцеления съдия без маска много прилича на мадам „М“, шефката на МИ-6 и началник на 007, Джеймс Бонд. От известно време тя не се появява в поредицата за супер агента. Няма я и в последната серия, чиято премиера по причина на коронавируса е отложена за ноември 2020. Филмът е сниман в Матера, ланшната годеница на Пловдив. Джокович пък си е имал работа с короната, покрай него пипната и от наш Григор. Така че без съмнение всички недоразумения са от короната и за короната. Сега погледнах старата ATП Ранглиста от 17.02.2020 , в която Новак е №1 с 9720 точки, но по-интереснно е, че Григор е бил №22 с 1681+1. Ако изчислим точките на Григор в години, считано от Първия Вселенски събор -325г, то ще получим 2006-2007 година, когато Григор стартира кариерата си с „Ориндж Боул“ във Флорида и става европейски шампион до 16г в Москва, без загубен сет. Срещу съдбата не се рита. Маргарита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  07 Sep 2020 12:02ч.

  Спорт е. Всичко се случва. Страничната съдийка трябва да е наясно преди да се съгласи да работи, че такова нещо може да се случи. По време на футболна среща двама от един и същи отбор се сблъскват във въздуха и си ударят главите, след което имат нужда от медицинска помощ. По някаква причина, съдята не показва жълта картон на нито един от тях. Защо ли? Но ... в спорта има и политика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тук политика няма изобщо. Просто такива са правилата. Ето какво пишат руснаците.

  07 Sep 2020 12:26ч.

  Согласно правилам проведения «Больших шлемов», после намеренного и опасного или безответственного удара или удара без оглядки на последствия судья турнира дисквалифицировал Новака Джоковича.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре е някои наблюдатели да понаблюдават спортни състезания. Тогава може би ще се научат да различават отделните спортове.

  07 Sep 2020 12:42ч.

  Това, което не е разрешено в тениса, е разрешено във футбола. Там ако удариш съдията с топката, значи той просто не е застанал където трябва. А има и спорт, където целта е именно да удариш противника колкото може повече пъти и за дори това ти присъждат точки, нарича се бокс. Затова пък в шаха всякакви удари са забранени, както на противнковия състезател, така и на съдиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тенис и т-шъртс

  07 Sep 2020 12:51ч.

  Не може състезанието да е от "Голям шлем", а съдията да е само с една проста маска. Шлемовете в условия на коронавирус трябва да са задължителни за съдиите, особено когато на корта са играчи на короната. Я си представете сега, че топката на Новак е помазана с корона? И право в гърлото на гърлата? Това си е "Убийство на игрището за голф", пардон на тенис корта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може и с новичок да му е намазана топката

  07 Sep 2020 14:17ч.

  Абе що не си....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  08 Sep 2020 8:01ч.

  Това е западното лицемерие. Дали щяха да накажат Федерер за съшото??!! Расизъм в двйствие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи