Бял хетеросексуален мъж получи $10 млн. за уволнение по расов признак

Бял хетеросексуален мъж получи $10 млн. за уволнение по расов признак
Бял хетеросексуален мъж ще получи $10 млн. долара обезщетение задето е бил уволнен в стремежа на работодателя си да постигне расово и полово разнообразие в компанията. Американската телевизия "Фокс нюз" съобщава, че бившият вицепрезидент по маркЕтинга и комуникациите на болницата "Новант" в щата Северна Каролина е завел и спечелил дело за обратна дискриминация.   

 

Федералният съд в Шарлот е постановил, че „Новант“ трябва да плати $10 млн. компенсация на Дювал, който е завел делото още през 2019 г. Бившият вицепрезидент твърди в иска си, че уволнението му през юли 2018 г. се дължи единствено на желанието на болницата да гарантира расово и полово разнообразие, и че след освобождаването му е бил заменен от една черна жена и една бяла жена. 

 

Дювал обвини болницата в нарушаване на дял VII от Закона за гражданските права, който забранява половата и расовата дискриминация на работното място.
 

Съдът присъди в полза на ищеца, като отбеляза, че "Новант" не може да докаже, че той не е уволнен именно поради описаната от него причина.

 

От болницата излязоха с официално становище, в което се казва: "Ние сме изключително разочаровани от присъдата, тъй като смятаме, че тя не се подкрепя от доказателствата, представени на процеса, в които се включват и причините да уволним г-н Дювал. Ще използваме всички правни възможности, включително обжалване, в следващите няколко седмици и месеци".

 

 

 

 

Коментари

 • observer

  06 Ное 2021 12:02ч.

  Нека помечтаем за времето, когато половината от прочутите американски баскетболни отбори ще се състоят от бели и няма да има дискриминация по височина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разпиздяев

  06 Ное 2021 13:23ч.

  Влипли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексий Слав

  06 Ное 2021 15:15ч.

  obsever you are a moron. Човека е бил уволнен заради цвета на кожата му, заради пола му и заради сексуалната му оринетация ; това е дискриминация, независимо от безмисленото ти сравнение ; и можеш да озакваш това да стане реалност и у нас. Ще си спомниш за това, когато те уволнят, за да назначат циганин на местото ти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  06 Ное 2021 20:39ч.

  Ами в щати, като Алабама са му измислили начина още от 90-те. Ако се яви кандидат с цвят по-тъмен от бял просто бива назначен независимо от нивото на квалификация, опит и т.н. прерогативи. На туй му викаха афърматив акшън. Не знам какво става когато тъмен гей се състезава с тъмен негей, но се досещам особено пък ако е трансджендър лезбийка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи