Бившият чешки президент отиде на ресторант като форма на гражданско неподчинение

 Бившият чешки президент отиде на ресторант като форма на гражданско неподчинение
Бившият чешки президент Вацлав Клаус нарече форма на гражданско неподчинение своето посещение на ресторант в Прага, предаде ТАСС. "Ние не можем да се примиряваме с наложените и постоянно продължавани забрани", каза той пред агенция ЧТК. "В свободна страна човек има право да похапне там, където иска", допълни бившият лидер.

 

Клаус, който бе начело на Чехия в периода 2003-2013 г., наруши мерките за изолация в страната и посети ресторант в столичния район Дейвице. Той остана там над час, съобщи местното издание "Блеск". На влизане и излизане от заведението той, според вестника, бил и без маска.

Клаус е известен като един от най-яростните критици на противокоронавирусните мерки, въведени от чешкото правителство. През декември той вече беше глобен с 3000 крони (около 115 евро) за нарушение на задължението да носи маска. Тази неделя той взе участие в състоялата се в столицата масова демонстрация на противниците на националната изолация, въведена заради коронавируса. По време на протеста той отново беше без маска.

Чешкото здравно министерство отчете днес 10 725 новозаразени с коронавируса за последното денонощие, както и още 79 смъртни случая, с което починалите до момента станаха 13 656.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • observer

  13 Яну 2021 20:27ч.

  Чехите имат много интересни президенти, този Клаус, а и Земан. Все едно самият Швейк се вселява във всеки един последователно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  14 Яну 2021 8:09ч.

  Пандемия от коронавирус НЯМА. Има диктатура оправдана с "мерките" срещу несъществуващата пандемия. Клаус има пълно основание да се държи така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Злата

  14 Яну 2021 8:44ч.

  Истерията около този вирус явно ще остане дълго след неговото изчезване! Обсъждат се абсурдни рестрикции срещу антиваксърите, за които четем всеки ден, по отношение на възможността за пътуване, за работа, за достъп до услуги, говори се за издаване на ваксинационен паспорт - нещо като белег за доказване на пригодност, и се чудя как още на някого не му е хрумнало да закичва противниците на масовото оглупяване с нова версия на жълтата еврейска звезда от 1941 г. Затова се надявам все повече известни хора да оказват съпротива и да привличат съмишленици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обаче

  14 Яну 2021 16:39ч.

  Неверието в коронавирусната пандемия и пренебрегването на предпазните мерки са също тъй смъртоносно опасни като неверието в Бога. Това заяви днес в проповед след богослужение в храма "Христос Спасител" в Москва патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил, предаде ТАСС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голямата лъжа

  15 Яну 2021 5:23ч.

  В сърцето на Централна Европа живеят завидно трезви ръководители - Орбан, Клаус, Земан... И доброто им самочувствие (че са призвани да спасят Европа!) е основано на факта, че държавите им винаги са били неотделима част от Европа. За нас е по-трудно, защото хората които избираме, лидер след лидер със слугинско самочувствие, пътуват напред-назад до Брюксел, надути като въшки у нас, а там папкат кротко тортички Сахер, пият кафенца, раболепничат и се държат като че ли сме приети там по милост и най-сервилно изпълняват всичко, което им поискат "началниците", за жалост на възмутително неприемлива цена... Милиони наши съграждани напуснаха и вече 30 години продължават да напускат страната ни, по чисто икономически причини ЗАРАДИ лошото управление, и се унижават и слугуват в същата тази Европа, и това не помага на националното ни самочувствие...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Повод за размисъл:

  15 Яну 2021 5:29ч.

  https://www.bitchute.com/video/41AAZnIFLWHf/ Предаване (без превод) на американски радио-водещ David Knight за живота, който ни налагат с драконовски мерки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи