Бил Гейтс финансира проект за затъмняване на Слънцето

Бил Гейтс финансира проект за затъмняване на Слънцето
Основателят на Microsoft и един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс, финансира развитието на технология за затъмняване на Слънцето. Проектът предвижда разпръскването на фини частици във високите слоеве на атмосферата потенциално би отразило слънчевата светлина, предизвиквайки глобален охлаждащ ефект, съобщава "Форбс".

 

Проектът SCoPEx, стартиран от учени от Харвардския университет, има за цел да изследва това решение чрез пръскане на нетоксичен прах от калциев карбонат (CaCO3) в стратосферата. Учените са убедени, че аерозолът, отразяващ слънцето, който може да компенсира ефектите от глобалното затопляне.

SCoPEx ще направи малка стъпка в ранните си изследвания през юни близо до град Кируна, Швеция, където Шведската космическа корпорация се съгласи да помогне за изстрелването на балон, носещ научно оборудване, високо на 20 км. Изстрелването няма да освободи стратосферни аерозоли. По-скоро ще служи като тест за маневриране с балона и изследване на комуникационните и оперативните системи.

Ако успее, това може да бъде стъпка към втори експериментален етап, който да освободи малко количество CaCO3 прах в атмосферата.

Разработката на технологията и експериментите струват няколко милиона долара, като финансирането е осигурено от частни дарители, сред които се отличава името на създателя на Microsoft Бил Гейтс.

Точното количество CaCO3, необходимо за охлаждане на планетата, е неизвестно и учените от SCoPEx също не могат да потвърдят дали това е най-добрият стратосферен аерозол за тази работа.

Привържениците на геоинженерството цитират глобалните охлаждащи ефекти на вулканичните изригвания, които са резултат от въвеждането на сярна пепел в атмосферата. Изригването на планината Тамбора през 1815 г. в Индонезия води до "годината без лято", докато изригването на планината Пинатубо през Филипините през 1991 г. понижава средните глобални температури с 0,5° С.

Умишленото въвеждане на подобни частици може потенциално да противодейства на емисиите на парникови газове в продължение на десетилетия. Доклад на Междуправителствената комисия по климатичните промени на САЩ предполага, че процедурата SCoPEx може да понижи глобалните температури с пълни 1,5° C за не повече от 1-10 милиарда долара годишно. Това може да направи технологията за затъмняване на Слънцето икономически по-изгодна спрямо множеството методи за намаляване на парниковите газове.

Изследвания в областта на геоинженеринга са в застой от години поради противоречия. Скептиците смятат, че развитието на подобни научни проекти носи непредсказуеми рискове, включително екстремни промени в метеорологичните модели, които не са различни от тенденциите на затопляне, на които вече сме свидетели.

Дейвид Кийт, професор по приложна физика и публична политика в Харвардския университет, признава "многото реални опасения" на геоинженерството. Вярно е, че никой не знае какво ще се случи, докато CaCO3 не бъде освободен и след това проучен след това.

Други учени се опасяват, че затъмняването на Слънцето може да има непредсказуеми ефекти и да доведе след себе си не само екстремни зими, но и слаби реколти, което пък да предизвика световен глад.

 

 

 

Коментари

 • Проектът SCoPEx...

  18 Яну 2021 16:52ч.

  ...не`ам думи - проектът Скопекс...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...предполага, че процедурата SCoPEx може да понижи глобалните температури с пълни 1,5° C за не повече от 1-10 милиарда долара годишно."

  18 Яну 2021 17:02ч.

  Ясно, след глобалната икономическа катастрофа, която докараха с вируса, готвят и глобален глад!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  18 Яну 2021 17:02ч.

  Това представлява пръскането в небето с химикали които предизвикват респираторни и всякакви проблеми, някой го наричат Ковид други кемтрейлс, но поне у нас това беше "втората вълна", защото я видях с очите си и с дробовете си! Много е грозно как подигравчии и тролове правят хората на луди и след няколко месеца излиза точно така както са го казали "теоретиците"! https://www.youtube.com/watch?v=vBHild0PiTE Няма грешка, това са здрави сатанисти и никой не бива да им се полъгва да се ваксинира! Но от 20 вече няма да крият нищо, насила ще инжектират...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • www

  18 Яну 2021 17:18ч.

  Не му стига ковида ми сега и атмосферата ще трови. Тези "частици" винаги се връщат на земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зип

  18 Яну 2021 17:18ч.

  Не знам , май целта на Гейтс е да го наричат за световен злодей.Иска да седне на стола на Сорос. Ей богу защо му е сега да го обвинят и за кемтрейлс или кфото там се нарича..... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жул Верн

  18 Яну 2021 17:21ч.

  Съдбата на Бил Гейтс ще бъде същата като съдбата на Григорианския купол на радиотелескопа Аресибо в Пуерто Рико, който се зрелищтно се срути, окончателно и безвъзвратно на 1 декември2020, само месец след смъртта на най-прочутия 007 в историата, роденият на датата на закриването на Първия Вселенски Събор - Шон Конъри. Междувпрочем, кулминационната сцена в "Златното око" с друг 007, се развива именно на този купол, който е взривен, защото там е разболожена базата на злодея, които иска да се възползва от оръжие подобно на това, с което Гейтс иска да затъмнява слънцето. Отдавна киното е разкрило лицето на злодея във всичките му превъплащения. Съдбата на този няма да е по-различна от тази на наци-наследниците, за които е дошъл новият 007х2

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Касандра Втора

  18 Яну 2021 17:28ч.

  За трона на световния злодей Троцки (мръсен юдей) се състезават Сорос (тоже юдей) и особено Бил Гейтс, разпространител на чипове, които ще ни превърнат в зомбита, създател на проклетия Уиндоус, плъзнал пипалата си като един същи Ковид по целия свят! А сега ще ни лиши от благословеното слънце! Да мръзнем пред угасналите екрани, увити в одеала, шалове и ушанки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цялото човечество

  18 Яну 2021 17:45ч.

  ще ни разиграва един издухан чичо.Заслужава да го вържеш за турбо ауспоха на някоя кола и силно да вдиша.Разгеле разбере,какво не трябва да прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  18 Яну 2021 17:53ч.

  Имаше такъв филм от серията "Шотландски боец", в който добрите се бореха с лошите, които бяха закрили земята с такъв купол. Езотериците разправят, че не сме първата цивилизация на тази планета, май бяхме 6-тата или 7-мата, всички преди това са загинали. Започвам да им вярвам, защото ми се струва, че сме свидетели на началото на загиването на нашата цивилизация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • hal 9000

  18 Яну 2021 17:55ч.

  Евала за коментарите!ШАпка ви свалям,по-точно шапка от алуминиево фолио...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо Смирненски

  18 Яну 2021 18:19ч.

  Из СЕВЕРНО СИЯНИЕ: Безумец е, кой хвърля шепа пръст – с пръст слънцето да затъмни, и кой надежда храни слепа да спре стихията свирепа на океанските вълни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нормален

  18 Яну 2021 18:21ч.

  Малее... колко се полудявало от много пари. Тия всичките да ходят да живеят на друга планета, там да си дерибействат и да освободят човечеството от лудите си идеи. Хилари пък мразела белите мъже... хм, тоя Бил. Ами да й изпратим една орда наши мангал, да си ги обича.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тая настъпана жаба няма ли да пукне най-накрая

  18 Яну 2021 18:42ч.

  Земята е ада, тоя е доказателство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  18 Яну 2021 19:37ч.

  Най-близко до ума е да се получи по-хладна атмосфера и с повече СО2. От времето на СССР имаме лоши примери за геоинженерство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nxkm

  18 Яну 2021 21:00ч.

  Браво на били, мъдрец , найсетне някой да земе мерки срещу найвредното създание на земята , което я трови и замърсява, време е да се намали боройката поне на окорло 2 милиарда говорещи животни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  18 Яну 2021 21:30ч.

  Вместо да престанат да нагряват планетата, те ще я охлаждат?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Woland

  18 Яну 2021 22:55ч.

  А защо повечето /99%+/ хора и нехора забравят , че идват голи на този свят и такива си отиват ? И не е нужно да правят злини защото нищо не се знае със сигурност. Бъдете здрави и мъдри !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дед Омраз

  19 Яну 2021 0:43ч.

  Та нали до сега пръскат вече десетилетия нано частици със самолетите!? Това са алуминиев диоксид и бариев оксид. Започнали са проформа уж да намаляват слънчевото лъчение, а в същност обработват с бавно действащи отрови населението. Доказано е както с множество снимки на самолети в момент на пръскане: - в края на крилата им има дюзи и ясно се вижда, че следите не са от конденза на двигателите, а от дюзите. Характерното е, че пръскането започва в началото на районите с гъсто население и големи градове. За Софийско поле съм виждал от към Стара планина, как започват да пускат следите и как след София - спират. Тези следи не се разсейват бързо както кондензните, а стоят като пелена дори и до седмица отгоре. Дължи се на топлинното излъчване от градовете - температурата им е с няколко градуса по-висока от околната и се създава възходящо течение. Също направените изследвания из природата на различни страни доказват стократното повишено разпространение на тези нано частици дори там. Не случайно Ко-"вируса" се задейства точно в дихателната система на човека... А сега запяха старата песен, но на нов глас - създават ново алиби за още по-масивно пръскане отгоре ни! Грижат се за подопечните, много са се развъдили нещо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Света се е побъркал

  19 Яну 2021 2:55ч.

  Когато нормален човек разбере какви идеи има свръхбогатия Бил Гейтс за манипуиране на климата и прочете коментарите на гореписалите може да каже само: Света на хората тотално се е побъркал! Хората стремително и щестлавно са се заели да се самоликвидират като вид и цивилизация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НИК

  19 Яну 2021 4:22ч.

  и когато почнаха да се прават на богове затриха всичко !!! ГМО , НАБУТВАХА У ВИРУСИТЕ ЧОВЕШКОТО ДНК И ТЕЛАТА НИ ПОЧНАХА ДА СЕ САМОИЗЯЖДАТ , ДЕЕНКАТО НИ САМИ ПОЧНАХА ДА ГО ПРЕКРОЯВАТ , ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКАШЕ ЧЕ ИЗПУСНАТ ЛИ ЕДИН ИЗРОД , ТОЙ ЩЕ СЕ РЕПРОДУЦИРА ДОКАТО ТРАЕ СВЕТА , СЕГА И ТОВА , ЛУДА РАБОТА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена крадлата на крема

  19 Яну 2021 8:05ч.

  Теория на конспирация , фалшива новина

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бедно въображение...

  19 Яну 2021 8:12ч.

  На мен ми е бедно въображението да си представя, що за психопат трябва да си за да вършиш такива злодейства ? Що за сбъркан мозък ? И понеже не мога да си представя човешко същество да върши такива планетарни престъплания /дори Хитлер не е имал такива идеи , той е проповядал превъзходството на немската раса, искал е да завоюва света и неговата нация да живее добре за сметка на другите. Но не е искал да унищожава Планетата , не е искал да ликвидира човечеството !/ та си мисля. Може би все пак това нещо наречено Бил Гейтс, днес 2021, не е реален човек. Това е някаква холограма създадена от извънземните /на базата на реален човек, който е изчезнал/ , някакъв "рептил" , някакъв информационен образ ??? Имат за цел да ни контролират като цивилизация /експеримент, заложен от ТЯХ ?/ И просто са решили да ни приключат като цивилизация ? Не зная...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Яну 2021 8:32ч.

  Бил Гейтс, Сорос и останалите неолиберали са по-близо до Ленин, Троцки и Сталин отколкото до Хитлер и Розенберг. Целта на Хитлер е била да изтреби едни определени народи ( в различни пропорции), докато целта на Ленин и Сталин е била да се изтребят едни определени КЛАСИ. Днешните неолиберали не се интересуват от твоята етническа принадлежност. Но ако си хетеросексусален, "мачист", религиозен и так далее си предвиден за "окончателно решение".... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • God Bless

  19 Яну 2021 8:53ч.

  Той може и да си е реален човек, но изначално не е ясно кой стои зад него и го води. Защото реалният човек може да няма собствена воля, а да го води бяс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  19 Яну 2021 9:41ч.

  Това са общо взето глупости. Никой не е в състояние да предвиди въздействието на всички фактори, както при глобалното затопляне, така и при подобни на описаните мерки. Такива като Гейтс се забавляват, учени се борят за финансиране, а медиите си намират сюжети. В действителност липсва недвусмислена оценка доколко глобалното затопляне е резултат от човешката дейност и доколко е част от природен цикъл. Много по-малко се говори за изчерпването на суровините и замърсяванията, свързани с нарастващото потребление и ръста на населението, особено в онези страни, които не са в състояние да предприемат каквито и да било мерки. Но това е свързано с печалби, а те са нещо, на което няма да бъде посегнато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  19 Яну 2021 9:53ч.

  Всички т.нар. "недвусмислени оценки" са политическа поръчка - едностранните подвеждания са занимания на обективната наука, която е особена форма на политика, прикриваща се зад "обективна реалност" и "независими изследвания". Все празни приказки и кухи фрази, на които сме се наслушали. След като Природата сама никога няма да поеме отговорност за "обективно случващите се цикли", нека поне човекът, който е жив и претендира да използва расъдъка си, да го направи - да поеме отговорност, че икономиката му в този си вид унищожава планетата. Тука един пост малко по-нагоре вече го каза: вместо да сменят парадигмата на безконтролното си обогатяване, те ще затъмняват слънцето с химии. Тежко на човечеството, оставило се да го водят тъпи технократи. Впрочем всичките убедени технократи са изначални плебеи и не умеят да използват разума си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • fijk

  19 Яну 2021 10:35ч.

  Здравите сили трябва да поемат борбата срещу човечеството иначе природата ще го унищожи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Здрава сила

  19 Яну 2021 10:54ч.

  Кой е "здрава сила" ? Психопатът Гейтс, притежаващ 130 милиарда, който иска да си ядем лайната ? Илон, дето детето му се казваше с името на някакъв цифров код ? Хилари, педофилката и организаторка на педофилия ? Пелоси, която забрани думите "майка", "баща" , "син", "дъщеря" ...? Тедрос, етиопският масов убиец ? Фаучи - "Лаврентий Берия"-та на вирусите убийци ? ... Това ли са "здравите сили" ? Ало , тука има и психиатри специалисти ! Алооо !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знака на звяра

  19 Яну 2021 10:54ч.

  Нека повторим: т.нар. ваксина срещу мРНК ковид-19 съвсем определено не е никаква ваксина. Ето аргументите и доводите срещу глобалното моше-ническо настъпление на технократите от корпорациите - https://cont.ws/@Galtuv/1890243

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AHTUNG! AHTUNG!

  19 Яну 2021 10:58ч.

  Тези милиардери са тотално за връзване. Сега ще охлаждаме, после ще грееме , после ще им се молим за глътка вода и залък хляб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кратко ръководство за действие срещу истеризаторите на трансхуманистичната революция

  19 Яну 2021 11:03ч.

  «Это запланированное будущее, однако, НЕ предопределено. Тоталитарный трансгуманизм не предрешен. Средство Трюделла? Измените наше восприятие реальности посредством активного отказа от сотрудничества. Проявляйте в наших сердцах, умах и действиях мир, которого мы желаем. Если они создают отключение, СВЯЗАТЬСЯ с намерением; не только друг с другом, но и со ВСЕМИ нашими отношениями, землей и духовными существами, которые существуют за пределами наших чувств. Мы должны синхронизироваться, чтобы изменить вибрационную реальность, и эта сила существует внутри нас, детей земли ». - https://cont.ws/@Galtuv/1890243

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашите имена /задължително/

  19 Яну 2021 11:25ч.

  рано или късно тоя ше ни оправи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да затъмниш слънцето символизира да деструктивираш мъжкото (логосното)

  19 Яну 2021 12:02ч.

  Равин сензационно: Ваксината срещу К-19 те прави гей Свещеникът твърди, че международна група, състояща се от Бил Гейтс, масоните и илюминатите, е създала пандемията като средство за контрол на световното население - https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/ravin-senzatsionno-vaksinata-sreshchu-k-19-te-pravi-gey_news794214.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало , тука има и психиатри специалисти ! Алооо !?

  19 Яну 2021 12:14ч.

  По мученето ти се разбира, че не си от здравите сили, а от размножаващия се вирус на земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • msm

  19 Яну 2021 12:36ч.

  На Билито много му се иска да е Антихриста, ама не би! Проекта му с ваксинирането (чипирането) на цялото човечество ще се провали гръмогласно, сега ще пробва насила да прави ядрена зима, че тези многото вулкани излязоха много разочароващи... И това ще излезе провал, както и следващите безумия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dan Zach

  25 Яну 2021 12:54ч.

  Нещо не им се получава на безумните и квича е голям. Докато не дойде БигБос и да внесе ред сред разлудувалите се д*били , няма оправия. Засега шоуто продължава и пуканките вървят като топъл хляб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи