Руската прима Анна Нетребко обяви завръщането си в Берлинската опера

Руската прима Анна Нетребко обяви завръщането си в Берлинската опера

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Оперната певица Анна Нетребко обяви нови премиери на Берлинската държавна опера с нейно участие, които са насрочени за септември 2024 г. и май 2025 г.

Замразиха Анна Нетребко - руската суперзвезда до второ нареждане

Певицата написа за подновеното сътрудничество с един от най-старите и най-големи музикални театри в Германия в социалните си мрежи. Оперите "Набуко" и "Трубадур" вече се появиха в графика на институцията.

"Две прекрасни Вердиеви опери", написа Анна Нетребко.

Анна Нетребко има руско и австрийско гражданство. Берлинската опера прекратява сътрудничеството си с нея през 2022 г. През септември 2023 г. певицата вече се е появила на сцената на Берлинската държавна опера в операта "Макбет" на Верди.

Анна Нетребко: Не може да ни принуждавате да заклеймяваме родината си!

В началото на март 2022 г. нюйоркската Метрополитън опера обявяви, че Нетребко няма да участва в предстоящи постановки, тъй като не е изпълнила искането да оттегли публичната си подкрепа за Владимир Путин на фона на събитията в Украйна.

Баварската държавна опера прекъсва отношенията си с нея по същата причина. През март 2022 г. Анна Нетребко осъжда специалната операция на Русия в Украйна.

След това представител на Нетребко заяви, че певицата е решила да направи пауза в концертната си дейност. По-късно Нетребко заяви в социалните мрежи, че ще възобнови изявите си първо в Европа.

Анна Нетребко говори за всички тези събития в интервю за вестник Le monde през май 2022 г.

Източник: classicalmusicnews.ru/

 

 

Коментари

 • Капитан Кук

  19 Май 2024 17:25ч.

  "... осъжда специалната военна операция на Русия..." Може да се каже и по-точно: СТАВА ПРЕДАТЕЛКА! Какво да се прави, парите не миришат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мика

  19 Май 2024 23:31ч.

  Да, четох това нейно интервю в Le monde.Доволно унизително. За да не излезе, че веднага след публичното й осъждане на руската военна операция отново й дават път към големите оперни сцени, тя обяви в това интервю, че ще си вземе творческа почивка. И ето сега “потихонько” както се казва тя се връща на сцената. Много хитро да заобиколиш санкциите в изкуството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  20 Май 2024 13:11ч.

  Изключително надценявана певица. Добра е, но нищо повече. Гласът й се промени много и е трудно да се каже, че е в най- добра форма. Безумно дразнещ е начинът, по който Нетребко пробутва в програмите, в които участва, съпруга си. Господин Нетребко. Посредствен тенор с огромно самочувствие, за когото никой не беше чувал, преди да се ожени за нея. За разлика от първия й съпруг, отдавна доказал се по световните сцени. Лицемерието на тази жена винаги дълбоко ме възмущава. От една страна се снима с Путин и приема държавни награди, от друга- има австрийски паспорт, живее във Виена и когато е нужно без угризения използва защитата на гражданин на ЕС. Брутално лицемерие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи