"Сова Харис": ГЕРБ и БСП почти на кантар

"Сова Харис": ГЕРБ и БСП почти на кантар
Ако изборите бяха днес, ГЕРБ би ги спечелила с по-малко от процент разлика спрямо БСП. Това сочи проучване на агенция "Сова Харис", направено по поръчка на ТВ7. Според данните в следващия парламент биха влезли 4 партии със следните резултати: ГЕРБ с 33.1 на сто от гласовете, БСП с 32.3 на сто, ДПС с 8.3 на сто и "Атака" с 6.3 на сто. Тези данни са валидни за хората, които твърдо са решили да гласуват на 12 май.
<p>Останалите партии не биха преминали 4 процентовата бариета за влизане в парламента, като "Движение България на гражданите" може да разчита на 3.8 на сто от гласовете, СДС на 3.7 на сто, а ДСБ - на 2.8%.</p> <p>Проучването на "Сова Харис", проведено сред всички анкетирани, а не само сред тези, решили твърдо да гласуват, дава сходен краен резултат - същите 4 партии в парламента, като ГЕРБ получава 20.9 на сто, БСП - 20.4 на сто, ДПС - 5.2 на сто, "Атака" - 4 на сто.</p> <p>Според данните 59 на сто са твърдо решили да гласуват, а сред останалите, които зявяват, че няма да упражнят правото си на глас, има 12 на сто колебаещи се дали да отидат до урните.<br /><br />Изследването е проведено между 2 и 7 май, като са анкетирани 1200 души в цялата страна. Според данните на социолозите, ако в парламента влязат четири партии, ГЕРБ биха имали 99 депутати, БСП - 97, ДПС - 25, а "Атака" - 19. Ако в Народното събрание има пет представени формации, партията на Борисов ще разполага с 94 народни представители срещу 93 за левицата, 24 за движението на Лютви Местан, 18 за хората на Волен Сидеров и 11 за хипотетичната пета партия.</p>

Коментари

  • ГЛАДУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ

    09 Май 2013 19:59ч.

    ИМАМЕ ВОЛЯ ДА КРАДЕМ - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданин

    09 Май 2013 20:58ч.

    Докато във властта са партиите на прехода промяна няма да има. Не трябва да се гласува за т.нар. "големи" партии ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, Кунева, Костов, СДС и пр. Защото те направиха големия грабеж на България! Те точат от джоба на хората по 200 млн партийни субсидии. Техните върхушки станаха милионери, докато хората едва свързват двата края. Трябва избирателите, които искат нещо да се промени да им покажат червен картон". Трябва граждански пробив в системата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданин

    09 Май 2013 20:59ч.

    Само Гражданска листа "Модерна България" има силата и подготвените хора за наистина компетентен граждански контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи