Сенатор Тъбървил: Не съм гласувал за никакви пари за Украйна, защото не могат да спечелят. Ние предизвикахме войната срещу Русия

Сенатор Тъбървил: Не съм гласувал за никакви пари за Украйна, защото не могат да спечелят. Ние предизвикахме войната срещу Русия

Автор: news.yahoo.com

По време на изказването си на Консервативната конференция в четвъртък сенаторът Томи Тъбървил многократно заяви, че Украйна "не може да спечели" войната срещу Русия.

"Ние сме тези, които предизвикахме тази война, защото упорито налагахме НАТО на Украйна и казвахме на Русия: хей, ще строим военни бази на вашите граници. А Путин каза: Не, не, няма да го направите", заяви Тъбървил.

"Не съм гласувал за никакви пари, които да отидат в Украйна, защото знам, че украинците не могат да спечелят", продължи сенаторът републиканец.

"Гневите се, че има 300-400 хиляди украински жертви, но толкова има и от руска страна. Гневите се, че подкрепяхме всичко това. Поставихме ги на фронта срещу насочени оръжия, блъснахме ги под автобуса, ще кажете. Жестоко е, но не могат да победят, каза Тъбървил.

По-късно сенаторът добави, че Доналд Тръмп ще спре войната, когато стане президент.

"Той знае, че за Украйна няма победа. Той може да сключи сделка с Путин", добави сенатор Томи Тъбървил.

 

Коментари

  • Казаното от сенатора е публична тайна, добре известна на всички, дори на евроатлантическия дебилитет в жълтопаветната джамахирия

    23 Фев 2024 10:42ч.

    Ама как за се откажат от пустите грантове и хубавото крадене, като нищичко нормално не могат да работят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Фев 2024 19:19ч.

    Размисли на бизнесмен - няма ли печалба, няма и да се инвестира !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    23 Фев 2024 11:05ч.

    Тези американски кретени са брутално цинични. Ами блъснахме ви под влака, че ни беше интересно , какво ще стане. Извинявайте, но какво са няколко стотин убити заради нашия кеф. АМЕРИКАНСКИ ФАШИЗЪМ$$$$$

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valtchev Vassil

    23 Фев 2024 12:13ч.

    Много правилно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врачката от квартал Изток

    23 Фев 2024 11:12ч.

    В читалищата по централните софийски махали нарастват курсовете по руски език. Так держать молодцы!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ричард Лъв

    23 Фев 2024 11:31ч.

    Британската империя /със прокситата си/ започна да взема завоя. Обаче все още скоростта е висока и може да изхвърчат от пътя. Ще поддържат локални конфликти за да вървят печалбите на ВПК. ТСВ засега се отлага, надявам се. Обаче българските лайномети са заредени със фъшкиите на пропагандата и хвърлят миризливия си товар по вентилатора , дано ги премахнат вече , че станаха досадни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    23 Фев 2024 11:46ч.

    САЩ тепърва ще се засилват по пътеката, надолу (Road to Hell). Имат толкова сериозни и тежки проблеми вътре в страната, че ако не се концентрират върху тях, вместо да продължават да маршируват по Света, упадъка и разпада им е предизвестен (като на всяка империя). Явно назрява и момента, в който една втора оздравителна гражданска война не може да бъде изключена, като евентуален сценарий. А поредния организиран и вече очевидно провалил се кръстоносен поход срещу Русия, само ускорява този процес. Дано в САЩ се намерят достатъчно разумни, национално, а не експанзионистично ориентирани сили, които да прекратят безумието на демоНОкратите и геронтократите във Вашингтон. Тръмп едва ли е най-подходящия президент за САЩ, но към настоящия момент, просто няма друга алтернатива. Той се очертава като единственият, който е способен да прекрати това поредно краварско безумие, което се вихри напоследък и да ограничи пъкленото влияне на т. нар. „дълбока държава“, която продължава да експериментира със самия американски народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво МОЧА-та

    23 Фев 2024 12:45ч.

    Аз съм дълбоко покрусен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    23 Фев 2024 12:52ч.

    и как тръмп ще спре воината ще сключи сделка с путин ами тои и кенеди сключи сделка с хрушчов и видяхме какво стана 1963 г никаква вяра на убииците по генезис те разбират само от бизнес сделки и печалби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    23 Фев 2024 13:30ч.

    Ами, Тръмп вече два пъти се опитват да го очистят (поне за толкова знам), но пък третия път може и да успеят... Кой да знае? Но е ясно, че в САЩ, някои неща никога не се променят… За съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Фев 2024 13:14ч.

    Джордж Буш-старши (в 1992 г.): „Русия ще преодолее сегашните си проблеми и ще стане много по-зла и по-мощна и ще запомни добре всички, които я обидиха днес. Познавам руснаците, те нищо няма да простят, нищо няма да забравят...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами те не дават ли с

    23 Фев 2024 14:06ч.

    С цел да направят нови и обновят складовете си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • *стари оръжия

    23 Фев 2024 14:07ч.

    С цел да направят нови и обновят складовете си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Октагон

    23 Фев 2024 23:55ч.

    Това не е цинизъм, а чиста проба манипулативен ход, част от шахматната дъска на войната. В прав текст той заявява - вижте с колко малко средства и усилия какво причинихме на Русия. И тук залогът е много голям - унищожаването на Русия като държава с такава територия, ресурси и самостоятелност. Силата на Щатите е в тяхната стратегия - там действат на принципа на мравуняка, няма самостоятелни единици, всеки си има точна позиция и не прави самостоятелни изводи и изказвания. Всяка заета позиция се следва от определено действие, а то от определено изказване/позиция. Абсолютно хладнокръвно, като машини. Докато в Русия все пак има някаква емоция и човешки действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    24 Фев 2024 5:58ч.

    Краварите републиканци, дават ли си сметка, че путин няма да спре само с Украйна??? Че иска връщане на границите от ерата на ссср?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден

    24 Фев 2024 9:54ч.

    Русия никога не е казвала че иска да се върне в границите от ерата на СССР. Тя иска само нейната сигурност и суверенитет да бъдат зачитани и да не бъде контролирана както България от глобалния елит на борещите се за абсолютна власт над народите западни богаташи готови да избият всички ненужни според тях бедни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    24 Фев 2024 10:20ч.

    В "X (formerly Twitter)" [email protected] днес може да се прочете следното от Janie Johnson @jjauthor : ШОКИРАЩА НОВИНА: Тъкър Карлсън хвърли бомба в своя канал. ? Той разкри съдия Леви Каплан, че е взел огромен подкуп от 5 милиона долара от Джо Байдън, за да осъди Доналд Тръмп. И най-добрата част? Той има касови бележки, за да го докаже. Силно препоръчвам да се присъедините към канала му и да ИЗТЕГЛИТЕ всички ДОКУМЕНТИ, преди да бъдат свалени. Това е явна злоупотреба с власт и корупция на най-високо ниво. Правосъдната ни система се купува и продава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами що я предизвикахте?

    26 Фев 2024 20:31ч.

    И кои сте точно вие? Не вие, дето се усмихвате от плакатите, нали? Вие си се знаете какви сте. Ами хайде, давай, който казва А, казва и Б! Давай, кажи, кои точно са тези, дето предизвикват войните, дай да ги видим тия вируси, че тръгнахме да намразваме Щатите, а те са нападнати от тия вируси, избрали са си ги за гостоприемник! Хайде, говори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи