Премиерският кортеж предизвика за пореден път пътен инцидент

Премиерският кортеж предизвика за пореден път пътен инцидент
Кортежът на премиера е предизвикал нов инцидент на пътя между Годеч и София в района на Бучин проход. Няма пострадали и ранени, съобщи bTV. Правителствената кола е ударила друг автомобил – “Фолксваген Пасат”, в който са пътували трима мъже. Нанесени са щети и на двете превозни средства.  
По думите на шофьора на блъснатата кола Даниел Владиславов водещият автомобил от кортежа се движел с висока скорост в неговото платно. <p>Директорът на Националната служба за охрана генерал Димитър Димитров заяви, че според първоначалната информация, която имал, шофьорът на фолксвагена е изпуснал завой и се е ударил в кола от кортежа на премиера. Димитров все пак поясни, че не може да коментира случая, преди да има становище на компетентните органи.</p> <p>"Противоречиво е кой в кого се е врязал. Във фолксвагена са се возили трима мъже, пътуващи към Берковица. Според тях джипът от кортежа е карал с висока скорост в насрещното платно", предаде репортерът на bTV Рада Домусчиева от мястото на събитието.</p> <p>Шофьорът на джипа от кортежа от своя страна казва, че ако той е карал в насрещното платно, ударът нямало да бъде страничен.</p> <p>След инцидента ескортът на премиера спрял, за да огледа щетите на място.</p> <p>Припомняме, че автомобили на Националната служба за охрана от кортежа на министър-председателя причиниха пътнотранспортно произшествие на 21 януари тази година.</p> <p>Въпреки че пострадали нямаше, колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът на жена е изхвърчал от пътя. По думите на шофьорката полицията в Плевен е отказала да опише всички щети по автомобила й и да й предостави декларация за ПТП.</p> <p>Потърпевшата Яна Петрова твърдеше, че автомобил със специален режим на движение е изблъскал колата й от пътя и я принудил да влезе в банкета. От НСО обаче тогава заявиха, че Петрова е направила неправилна маневра в ляво.</p> <p>Жената разказа, че кортеж от автомобили на НСО я е изпреварил около 10 километра преди Плевен. Заради завой и насрещно движение зад нея останали два автомобила &ndash; ауди и джип, които тя разпознала като част от кортежа, тъй като били с включена сигнализация.</p> <p>"В момента, в който джипа ме изпреварваше, приближи максимално до мен, ожули ми вратата &ndash; лявата, на колата, огледалото се сви и се прибра навътре, показа се една ръка от прозореца, която удари с юмрук по тавана. Всичко стана за броени секунди, даже не можех да осъзная какво се случва", заяви Петрова.</p> <p>От НСО твърдяха, че инцидентът е станал неволно. Петрова се е отклонила рязко вляво и затова двете коли са се закачили. От службата отново припомниха, че автомобилите им се движат със специален режим, за което имат и съответната сигнализация.</p>

Коментари

  • Див козел

    15 Фев 2011 20:16ч.

    Предлагам в средствата за масова информация да се съобщава кога и къде ще пътува Б.Борисов, за да вземаме мерки и да се пазим да не ни пребият на пътя. И винаги охраната е права. Винаги някой друг е виновен и не знае как да се движи по пътищата. Охраната има светлият пример на Бойко, който винаги е прав и каквото каже това става. Бай Тошо ряпа да яде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • к.иванов

    15 Фев 2011 21:28ч.

    Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал. (2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост. (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 85 от 2004 г., изм., бр. 82 от 2006 г., бр. 102 от 2006 г., изм. и доп., бр. 109 от 2007 г., изм., бр. 69 от 2008 г., бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) Специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция &quot;Национална сигурност&quot;, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция &quot;Охрана&quot; и Главна дирекция &quot;Изпълнение на наказанията&quot; на Министерството на правосъдието, обозначените автомобили на служба &quot;Военна полиция&quot; към министъра на отбраната и други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи. (4) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Министърът на вътрешните работи определя с наредба условията и реда, при които се ползва специален режим на движение за моторните превозни средства. Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; 2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество; 3. да не се съобразява с организацията на движението, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления; 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през това време той може да подава само светлинни сигнали. (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любо

    15 Фев 2011 21:29ч.

    Стига вече с тая наглост! Докога все другите ще са Ви виновни. Безкрайно време е това антинародно правителство да си ходи. Незабавна оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • marto

    15 Фев 2011 23:53ч.

    Точно така, само те знаят как се управлява автомобил ... а ние сме тъпаци и се блъскаме в разни кортежи когато ни падне..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шопът

    16 Фев 2011 7:29ч.

    ОХ МАМЕНЦЕТО ВИ МАМИНО У НАГЛЕЦИТЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Футоролог

    18 Фев 2011 0:12ч.

    Познайте колко от роднините, близките и познаните на пострадалите от Пасата ще гласуват за ГЕРБ на следващите избори? Нека повече да има такива срещи, които да приключват щастливо за пострадалите, а за предизвикалите пътното произшествие катастрофата на изборите предстои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи