Росен Желязков бе свален като председател на парламента със 129 гласа

Росен Желязков бе свален като председател на парламента със 129 гласа

След повече от два часа дебати, в които мощно нахлу предизборната тематика, Росен Желязков беше свален от председателския пост в Народното събрание със 129 гласа "за" и 103 депутати, гласували против. Освобождаването му предсрочно беше подкрепено от ПП-ДБ, "Възраждане", БСП и ИТН. Зад Желязков застанаха от ГЕРБ и ДПС. Заместничката на Желязков от ГЕРБ, зам.-председателката на НС Росица Кирова, не удържа емоциите и след неговото изказване, в което той благодари на всички, се разплака. Това наложи няколко секунди да отминат, докато овладее гласа си и подложи отстраняването му на гласуване.

"По презумпция, в тази процедура, трябва да се говори по-дефанзивно, но аз няма да го направя. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, които са пратени от други хора, за да работят за хората. Като хора ние имаме нашите слабости и страсти, но ние, като народни представители, трябва да имаме почтеност и още едно качество, което го губим - човещина. Битува мнението, че ние сме драматична група актьори в политическия театър. Понякога, когато актьорите се качват на сцената, мислейки си, че се качват там, отиват на ешафода. Трябва да подтиснем гордостта и егото и на преден план да се смирението. Искам да първо място да ви благодаря за доверието, да благодаря и за недоверието. Искам, понеже на всеки по отделно да се извиня, ако с действия или бездействия, съм засегнал вас като хора“, обърна се Желязков към депутатите. 

"Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателя на 49-ото Народно събрание. Благодаря ви!“, завърши Росен Желязков, а бурни аплодисменти отекнаха в залата.

Парламентът проведе дебатите и гласуването по искане на 80 народни представители от ПП-ДБ и БСП.

Освобождаването му поискаха и от "Възраждане" също вчера. Искането за освобождаването на председателя на парламента ще се гласува само ден преди парламентът да се разпусне в предизборна ваканция за вота "2 в1".

Депутатите от ГЕРБ и ДПС напуснаха пленарната зала в знак на протест в мига,  в който започна дискусията по отстраняването на парламентарния председател. 

От името на вносителите Мирослав Иванов от ПП-ДБ изтъкна мотивите за искането Желязков да бъде свален от поста.

Като аргументи бяха изведени случаи на нарушаване на парламентарния правилник, сред които внасянето на извънредна точка за освобождаването на управителя на НЗОК, въпреки че се е отказал от подадената оставка, както и нежеланието на Желязков само преди ден парламентът да почете с минута мълчание жертвите на арменския геноцид.

"Конкретните мотиви към предложението за решение са: нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса - Станимир Михайлов; системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС; нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС", заяви бившият председател на НС.

Тома Биков заяви, че в ГЕРБ приемат това "като взривяване на възможността за диалог в краткосрочен и средносрочен план".Предупреждението му за негативни последици беше отправено към ПП-ДБ.

Биков намери за несериозни изредените мотиви и обобщи позицията на ГЕРБ, като посочи, че те няма да участват в дебата.

"Очаквах да чуя по-тежки мотиви за това искане, защото това е политически акт, а не да чуя лексикон от дати", визира той изреждането на дните, в които Желязков е нарушавал парламентарния правилник.

"Мотивите нямат нищо общо с истинските мотиви за искането на тази оставка. Росен Желязков е избран и с вашите гласове, на колегите от ПП-ДБ", каза Биков. Той констатира, че ПП-ДБ не желаят да разговарят "с последната партия, която все още разговаря с тях". 

Според него ПП-ДБ не осъзнават в каква ситуация се намират и, че тя изисква да не правят резки движения, защото всяко рязко движение ще ги "наранява" повече. Биков посочи, че може би мотивацията им е да вкарат още една тема "в оборот" в медийното пространство или тактически заход по отношение на предизборната кампания.

"Резултатът от днешния дебат няма да бъде добър. Това е причината нашата ПГ да не участва в този дебат. Ние в безсмислени упражнения не участваме", каза Биков и напомни резултата от провалената сглобка. Препоръча на ПП-ДБ да се учат поне от емпиричния опит, защото настъпвали вече неколкократно мотиката. "Можехте поне да се самообразовате в политическата игра. Пожелавам ви успех и се надявам резултатите от това, което правите, да не ви учудват чак толкова много, както винаги се правите на учудени и изненадани", каза той на ПП-ДБ.

Кирил Петков продължи мисълта на Биков за сериозните последствия, но ги свърза с неосъществените реформи заради разтурването на некоалицията. "Голямата цена ще я плати българският народ от липсата им, каза той. Никой в държавата няма абсолютна власт и ако са си го е помислили, е в грешка", констатира Петков. И предупреди, че последствията ще се видят след по-малко от 40 дни.

От името на ИТН Станислав Балабанов обяви, че партията му ще подкрепи отстраняването на Желязков, защото е опозиция. Той обвини ПП-ДБ в лицемерие, след като избрали за ротационен председател Росен Желязков, а сега искат да го свалят.

"Ще гласуваме правилно, по съвест, осъзнато и отговорно. Ние ще гласуваме за оставката на Желязков, защото ние сме опозиция, а не вие. Този парламент започва като фарс и завършва като фарс. Нашата ПГ ще напусне залата и ще се върнем за гласуването", каза депутатът от ИТН.

От ДПС апелираха за прекратяване на срамните дебати, за да се спаси достойнството на НС и на председателя му.

"Росен Желязков е един от най-достойните председатели на българския парламент в най-новата ни история. Ерудиран, човек, който търпя всички неща, които си позволявахме тук да говорим помежду си и по негов адрес. Нека спестим това този път, защото Росен не го заслужава и всички български граждани ще ни гледат. Да спестим това на българския народ и на г-н Желязков", призова Йордан Цонев. Преди него пък Атанас Атанасов, въпреки че е от групата, която иска свалянето на Желязков, призна пред залата, че е бил много впечатлен от ерудираността на председателя, който говорил на родния език на папата - испански, по време на посещението им във Ватикана. 

От името на "Възраждане" лидерът на партията Костадин Костадинов посочи, че мотивът за оставката на един председател на НС са системни нарушения на правилника. Той изтъкна, че сред "греховете" на Желязков най-важният бил недопускането на вота на недоверие към служебния кабинет като конституционно недопустим, а не казусът с управителя на НЗОК, който е аргумент на ПП-ДБ. "Вчера от ПП-ДБ отказаха да се подпишат нашето искане", разкри Костадинов, като добави, че след това изненадващо намерили подкрепата на БСП с един аргумент - "взехте ни управителя на НЗОК, няма как да разпределяме парите за здравеопазване".

"Всичко останало е камуфлаж", обобщи той и също като ИТН уличи ПП-ДБ и БСП в лицемерие, след като сутринта подкрепили провала на кворума в помощ на ГЕРБ и ДПС. "Това е грозен семеен скандал, ГЕРБ и ПП-ДБ тайничко управляват заедно", отбеляза той. И настоя да бъде сложен край на това лицемерие и "на тази огромна лъжа".

Искрен Митев репликира, че оставката се иска за показно - че никой няма еднолична власт.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Костинброд

    25 Апр 2024 11:24ч.

    Доста неприятна персона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    25 Апр 2024 11:34ч.

    не обичам чичковци, с такива розови бузки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    25 Апр 2024 11:36ч.

    Най-накрая една добра новина от тоя парламент !!! А сега турете ГЛАВЧО, ТОЙ МОЖЕ ВСИЧКО !!! Да очакваме ли нова сглобка или разглобка и така, до края на Булгаристан !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    25 Апр 2024 11:46ч.

    Дори не се напънах да чета до края... Новината си е положителна сама по себе си. Важното е, че още един боздуган си замина... Дано тази тенденция да се запари и да разшири обхвата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върло лепо

    25 Апр 2024 12:07ч.

    В Окраинския парламент му пляскат и стават на крака, а в нашия го свалят. Какво да кажеш, Шарлатани ООД, сър !!! Най-накрая нещо хубаво да се случи и в Булгаристан !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    25 Апр 2024 12:24ч.

    Nicesss. Един рептил по-малко... Свинете цвилят на умряло днес, кратуните ронят тежки сълзи. Кеффф

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доволен съм!😋

    25 Апр 2024 12:32ч.

    Това парламентът да заседава до деня на изборите, МНОГО МИ ХАРЕСВА!🤗 Придава особен чар и стил на кампанията! Браво на бойкикев, умно момче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PS Доволен съм!

    25 Апр 2024 12:45ч.

    Оставката на ЦИК трябва да бъде гласувана някъде около 7-8 юни, за пълен кеф и шоу на избирателите!😅😂🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряк

    25 Апр 2024 12:51ч.

    Всъщност истинската цел на тази промяна на конституцията , която въведе непрекъснато работещ парламент има за цел да лиши съдебната система от възможността да повдига обвинения на народните представители извършили престъпления или замесени в тях след разпускането на стария парламент и избирането на нов . Сега единствената възможност някой депутат да бъде вкаран в съда е само ако му бъде свален имунитета от останалите депутати . Практиката показва , че да се събере необходимото мнозинство за това става все по - трудно . На практика ако един депутат бъде избран в 4 - 5 поредни Народни Събрания , каквото и престъпление да е извършил то ще изтече по давност . Тъй , че промените на конституцията извършени от малоумниците на Христо Иванов въобще не са толкова невинни и определено издават зла умисъл .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • супер

    25 Апр 2024 13:15ч.

    Добра новина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а Ивчо-Прокопчо?

    25 Апр 2024 14:11ч.

    все червенобузки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    25 Апр 2024 11:26ч.

    Герберастките мутри пак пресолиха манджата с театралното разплакване на Кирилова. Само смях предизвика.🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце:

    25 Апр 2024 11:35ч.

    ВПП прекали наистина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    25 Апр 2024 12:49ч.

    Говори се, че фюрерът зеленски също пуснал една сълза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

    25 Апр 2024 11:29ч.

    Този плужек и любовник на на Румяна Бъчварова потули аферата КОСТИБРОД и за награда Боко Тиквата го издигна. Костинбродската измама на ГЕРБ Автор: Явор Дачков, в. Галерия http://www.glasove.com/categories/skandalyt/news/kostinbrodskata-izmama-na-gerb Работата е там, че пропагандаторите на „Костинбродската афера” не могат да отговорят на простия въпрос – защо са отпечатани близо 400 000 допълнителни бюлетини извън необходимите и в нарушение на официалната поръчка и всички изборни правила?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аферата Костинброд не е единствената му "заслуга" му

    25 Апр 2024 12:30ч.

    Много по-ужасен е приносът му за превръщането на ПЕЧЕЛИВШОТО ни "Летище София" в сегашното "СофКъннект" отдавайки го на концесия с концесионер Швейцария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    25 Апр 2024 13:21ч.

    Благодаря, че сте ме изпревалили и сте написали това, което и аз щях да направя. Но къде е цвцв, за да каже нещо за бюлетините?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    25 Апр 2024 11:34ч.

    Не беше лош председател на НС! Но така е в политиката . . . ., нещо като куклено шоу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЯКУДЗА

    25 Апр 2024 13:15ч.

    В друг сайт, почитаемото тук грани рукола Z, се е изказала (пак пияна), че следващият махнат ще бъде льотчика зелен чорап Радев. Президент Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И майка ти не беше лоша

    25 Апр 2024 13:31ч.

    Тя и майка ти не беше лоша вечер под моста. Така казват турските тираджии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    25 Апр 2024 11:38ч.

    Бързината, с която свалиха Желязков, буди подозрение, че дори и самият Бойко е съгласен с това.Пуснал им е мръвка, да не се сърдят заради служебното правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще го турят някъде другаде

    25 Апр 2024 14:47ч.

    Изобщо не е случайно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    25 Апр 2024 11:38ч.

    На мен не ми стана ясно каква беше целта на постановката? Освен да си поговорят предизборно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лошев

    25 Апр 2024 13:19ч.

    ????? 25 Апр 2024 11:38ч., не ти е ясно, щот пииш от сутринта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    25 Апр 2024 11:39ч.

    За мен пък на фона на останалата политическа пасмина Росен Желязков стоеше добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • П Р Е П О Р Ъ Ч В А М:

    25 Апр 2024 12:06ч.

    Андрей Фурсов: О пандемии и влиянии ВОЗ на мировые политические процессы https://www.youtube.com/watch?v=4XMZfIP7R_g&t=4s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-дебелият евродепутатин:

    25 Апр 2024 11:39ч.

    Днес е добър ден за българската "демокрация"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Апр 2024 19:36ч.

    Много късно........трябваше да бъде избран нов, който да вкара в дневния ред вота на недоверие .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер!

    25 Апр 2024 11:39ч.

    След като отказа да включи в дневния ред гласуването на вот на недоверие на служебното политическо правителство на ГЕРБ-ДПС-ППДБ, долу самозабравилия се председател на антинародното Народно събрание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, бръчет ти май нси нъясну чи

    25 Апр 2024 17:43ч.

    кустуцуиата на Буйнакъкикиффф ни пузвулава тъквоз нящу. що искъш прецидатъла на нс дъ прай нящу прутивну нъ кусутутуциата??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • твърде късно

    25 Апр 2024 11:39ч.

    Жалко, че чак сега свалиха фандъкова с панталон, един зависим и безгласен слуга на мафиота Борисов. През целия му мандат се държеше като шут, заглушавайки опозицията и пробутвайки през задния ход лобистки корупционни законови поправки и не внасяйки вкарани законопроекти, като ги укрива и отлежават с месеци. Това е гербера, сътворил костинбродската афера и дал Летище София на престърна концесия, ощетяваща с много хазната, но явно комисионните и рушветите са си заслужавали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    25 Апр 2024 11:39ч.

    Много силен ход на Възраждане, предвид емоциите на гербаджийте...символичен вот, който ги разграничава от Пеевски и Боко и от манипулативното мнението, което се насажда, че са креатура на сарайското статукво! Коце има моят глас на следващите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    25 Апр 2024 11:53ч.

    Какъв ход на Възраждане! Първи поискаха оставката му ПП-тата. Получава се че старите любовници ПП, БСП, ИТН пак се събраха, а пък Коцето им кумува(като в избора за кмет на София). А честито. И за кво беше цялото това хвърляне на капи след като утре НС излиза в предизборна ваканция не стана ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До ????? 25 Апр 2024 11:53ч.

    25 Апр 2024 12:11ч.

    ????? 25 Апр 2024 11:53ч. тъгиува за зловещия антибългарски съюз между суперкрадците Боко Тиквата и Шиши Беевски? Сподели какво мисли за случката Галя от ПосолствоТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен си Викторе! И заблуден е многовъпросителният...

    25 Апр 2024 12:18ч.

    ВЪЗРАЖДАНЕ и БСП поискаха вот на недоверие на служебно-политическото правителство "Главчев" на ГЕРБ-ДПС-ППДБ. Под искането на ВЪЗРАЖДАНЕ и БСП се подписа и ИМА ТАКЪВ НАРОД. Росен Желязков разигра ВЪЗРАЖДАНЕ, БСП и ИМА ТАКЪВ НАРОД, като отказа да внесе в дневния ред гласуването на вот на недоверие на служебно-политическото правителство "Главчев". А хубавците от ППДБ се присъединиха към ВЪЗРАЖДАНЕ, БСП и ИМА ТАКЪВ НАРОД по техни си предизборни сметки и съображения, и със съвсем други мотиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Апр 2024 12:19ч.

    Е, ако БСП не гласува, ще кажете, че се е събрала с Герб и ДПС. Няма угодия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    25 Апр 2024 12:54ч.

    Пак да кажа - не е ясно за кво фърляте капите? А колкото до това кой с кой се е събрал днешното гласуване е отвръщаване на всички колебаещи се които търсеха за кой все пак да гласуват, помнейки любовта на Корнелия с Кики, неприемайки Баце и Шиши и помнейки също така игричките на Коце при избора за кмет на София. Е честито. Отговорът е пак за гъби. Да и за мен съюзяване с ПП-тата не е с нищо по-добро, а дори по-лошо от това с Баце и Шиши. Можеха да не правят нищо, както ПП-тата за недоверието на служебния кабинет, но решиха пак да настъпят мотиката. Да им е сладко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП е водеща анти-ГЕРБ партия

    25 Апр 2024 12:56ч.

    Кое не е ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до: БСП е водеща анти-ГЕРБ партия

    25 Апр 2024 13:01ч.

    Това което не е ясно, че - БСП е водеща анти-БСП партия... Корни рулира здраво, и по гърба и пада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП е такава, каквато е от създаването си на 04.04.1990 г.

    25 Апр 2024 13:05ч.

    Кое не е ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    25 Апр 2024 13:08ч.

    Коце може да не е най умният комбинатор, но е куражлия, и това е достатъчно! Изказва се с голяма уста по теми за които други "политици и проекти" не смеят да шукнат! Заслугите му по време на пландемията от ковид1984 никога няма да бъдат забравени и омаловажени! Кажете НЕ на войната, щото ако пламне, други гъби ще берете, ОГРОМНИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    25 Апр 2024 13:14ч.

    до БСП е водеща анти-ГЕРБ партия - И кво от това? Тя също е партията(чрез Корнелия) продавала оръжие на Украйна по сиви схеми когато имаше забрана на НС за това, тя е партията(чрез Корнелия) която държа мандата за правителство почти месец за да може Кики като минпред в оставка да подпише меморандума с Уестингхауз и на следващия ден върна мандата. Това е само на пръв преглед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    25 Апр 2024 13:19ч.

    до Виктор - айде да не го почваме и Коцето дето гласува за чуждите войски в България и игрите му с кворума в НС за да минат на ГЕРБ инициативите. Всички са навързани като свински черва и както и да гласувате ще е повече от същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    25 Апр 2024 13:30ч.

    Няма как да няма взаимосвързаност, все пак сме малка държава, но политиката преди всичко е по желателно говорене за задаване на посоки, голяма грешка е да се мисли, че е действие, това е все едно от футболен треньор да искаш да вкара гол... Коцето задава теми и проблеми които са сериозни и представляват угроза за съществуването на България и българите, ДРУГИТЕ НЕ ГО ПРАВЯТ, или смърдят на проекти, примерно като тоз полковника Марков и Ваня, въздухарски и манипулативни, от хора НЕ българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гъбарю!

    25 Апр 2024 13:46ч.

    След 1990 г. възникват нови партии и формации, които се именуват Българска комунистическа партия (или с производни имена от нейните названия през годините), като претендират да са наследници на нейните традиции и идеология – например Българска комунистическа партия (с председател Владимир Спасов), Съюз на комунистите в България, Комунистическа партия на България, Партия на българските комунисти и др. https://bg.wikipedia.org/wiki/ Партията на българските комунисти (ПБК) е комунистическа партия в България с лидери професор Минчо Петров Минчев, Васил Петров Коларов и Иван Кръстев Иванов. Наследник е на Българската комунистическа партия. Патрон на партията е Георги Димитров. https://bg.wikipedia.org/wiki/ ПП „Нова зора“ е българска политическа партия, твърдяща, че работи за изграждане на социална държава, регистрирана през март 2006 г. в град София от Румен Воденичаров, пенсионираният локомотивен машинист Минчо Минчев, проф. Евгени Гиндев и някои леви интелектуалци. (пак в уикипедия) БЕРЕШ ГЪБИ И НЕ ГЛАСУВАШ - ПРАВИШ ПОДАРЪК НА ГЕРБ. Тиквун обича гъбарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова: БСП е единствената партия, която не ходи в кабинета на Борисов и не седи в ничии скут

    25 Апр 2024 14:06ч.

    Нинова: БСП е единствената партия, която не ходи в кабинета на Борисов и не седи в ничии скут https://mediamall.info/news/ninova-bsp-e-edinstvenata-partiya-koyato-ne-hodi-v-kabineta-na-borisov-i-ne-sedi-v-nichii-skut-16184news.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отстранените без пожизнени облаги

    25 Апр 2024 11:44ч.

    Защо отстранени поради нефелна и зависима дейност председатели на НС се ползват от големите облаги до смърт?! Те трябва да бъдат лишени от пожизнените масряфи защото докараха НС до унизителен рейтинг и тотално недоверие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    25 Апр 2024 11:48ч.

    Боже какви мелодрами... я по-сериозно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добре

    25 Апр 2024 11:57ч.

    Сега вече се надявам ГЕРБ никога да не се сдушат с тия мърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Цв.Цв. ГЕРБ мършите

    25 Апр 2024 13:03ч.

    Където и да копнеш - гроб. Едни бяха изкопани, а други останаха неоткопани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опс

    25 Апр 2024 12:03ч.

    Какъв бе смисълът на тоя ажиотаж, карто парламентът се разпуска след дни? Мога да се хвана на бас, че Боко ще постави условие за бъдещата сглобка Росен Желязков да бъде върнат на поста шеф на НС. Иначе самият той ще се запомни със заекването си при опита му за реч на Шипка;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    25 Апр 2024 12:03ч.

    Крайно време е герб да бъдат наритани в ъгъла на политическия живот. Това не са политици, а престъпници. Мутри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плачем!

    25 Апр 2024 12:05ч.

    Ама от смях! Наистина голям цирк, в който основна атракция е кеча в рядка кал (а може и да не е кал?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура на калинките

    25 Апр 2024 12:05ч.

    Защо боковите подлоги Желязков и Кирова обсебиха председателството на НС и си правеха каквото им нареди мутрата? Същински окупатори терористи!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оптимист

    25 Апр 2024 12:14ч.

    Очаквам триморският синергист радев да се втурне да спасява главчевата колониална администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Saloon

    25 Апр 2024 12:17ч.

    Случилото се трябва да се приеме с разбиране и одобрение. Герб бутна със съдействието на ппдб правителството на самото ппдб, което се водеше ротационно. Председателят също беше ротационен и оставането му на поста не издържа дори на формалната логика. Стана така, че герб напълно "случайно и изненадващо" инсталира някакво странно правителство, което се оказва изцяло тяхно. Сега ни готвят честни избори. Биват удряни кадри на опозицията, но и на приятелите от сглобеността. На този фон, поради каква смислена причина Желязков трябва да запази поста си?! Дори не започваме темата, че разпадът и гниенето на българската държавност, на напредващ процес на демонтиране на суверенитета на държавата и не на последно място - надигане на глави на мракобесни обществени кръгове, демонстриращи открита симпатия към фашизма (защото демонтажът на ПСА е точно това) и други обществени изродщини и глобалистично-либерални лудости, по всичко изглежда че неумолимо водят към необходимост от преосноваване на нашата държава. В тази връзка всеки удар по старите символи и тотеми изглежда позитивен. Надявам се на изпроводят депутатите на сглобката да си организират един як търкал, като дори не е необходимо да играят отборно, а да го направят в стилистиката на боя в американските барове от Дивия Запад - удряш колкото можеш и когото докопаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Апр 2024 12:25ч.

    Ситуацийта е ноо кофти - няма правителство, няма шеф на НС, патриарх, КС все едно, че го няма, ЦСКА няма шанс за титлата. Сал Баце и Шиши ни останаха. Требва да пазим Баце, да не дигне кръвното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    25 Апр 2024 12:51ч.

    Само да добавя, че на всичкото отгоре си имаме президент - "Английската кралица" по думи и дела на Асен Василев :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор е прав за президента!

    25 Апр 2024 13:24ч.

    ПОСТАВЕНИЯТ президент Мунчо Плевнелиев беше един напълно ненужен човек... заекваше дори когато си четеше речите. Най-често гледаше така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не беше сигурен, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Идва градушка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    25 Апр 2024 12:25ч.

    Един професионален юрист не би се наел с ролята на председател на събрание от този вид, знаейки какво ще го задължат да прави и да не прави! Щом все пак се е съгласил на условията, то следва, че е наясно и с вероятностите.Беше очевидно пристрастен в определени ситуации, но така е в политиката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на опозицията!

    25 Апр 2024 12:46ч.

    Убедихте ли, че може с гласуване да се махат свински глави и да реват кукличките на конци! Животът е кратък театър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tsvetan

    25 Апр 2024 12:52ч.

    Сега остава да изберат нов председател и Радев да го назначи за министър председател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво

    25 Апр 2024 13:01ч.

    Като чета коментарите, посъбудил се е народецът. Както се развиват събитията, май ще ми се отяде гъбената чорба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    25 Апр 2024 13:31ч.

    Всичко върви по план. Свалят председателя на НС, слагат техен човек, гласуват недоверие на служебното правителство (за пръв път в историята), а КС ще се събира да им оправя хаоса от добре планираното безвластие. Ако въобще се събере, разбира се. Досега КС спа при омазването на конституцията. Защо му е точно сега да прави каквото и да е? Сигурно има много „по-важни“ проблеми за решаване. 🤔

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен Желязков беше министър на транспорта когато крадяха сакове с пари от магистралите

    25 Апр 2024 13:35ч.

    Р. Желязков печаташе по 500 000 дублиращи бюлетини в Костинброд, разпределени по области. И сега си заслужи оставката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СофКъннект

    25 Апр 2024 18:07ч.

    35 годишната концесия на печелившото Летище София също е негова заслуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Апр 2024 13:51ч.

    изобщо не се е събудил какви са тези проценти които дават смешните социолози герб на първо място парапетът на втори това ли е събуждане това е резил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evg70

    25 Апр 2024 16:05ч.

    Сега е момента гнома ат.ат. да стане председател на курника и да върже пенсията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Току що Денков каза, че Пеевски е доказано корумпиран!

    25 Апр 2024 17:30ч.

    В предаването Лице в лице по бтв, Денков яко насолва Пеевски и Борисов. явно са получили яка подкрепа от посолството. Анатема на чуждите агенти работещи във вреда на България. Заради кирчовците, които ДВА ПЪТИ ГИ СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ, заради вредна политика срещу българите и с нещастните машини за 3 ГОДИНИ имаме 6 ПЪТИ ИЗБОРИ, те похарчиха 710 млн.лв.! Позор и седнали да клепат пред чуждите нахални интереси! Пред кирчовците предпочитаме Борисов и Пеевски, без да сме им фенове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, шпакло

    25 Апр 2024 21:04ч.

    От бардака на посолствоТО на еб@наКозяк избираш най дъртите и намагнитени политически проститутки - пробитата Тиква и якото прасе на Доган. Само шпакли, без да си им фен, нали!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Да, шпакло - си ти, Магнитски рекетьорски закон

    25 Апр 2024 23:52ч.

    Същият списък има и за РСМакедония, и там ли са "политически проститутки"? Хората от местния бизнес се притесняват и се държат като заложници, за да не могат да защитят Националния бизнес и Националната държава и Националните интереси. Не виждаш ли как нахално шетат краварите и правят мазало по чуждите държави. А кирчовците с помощта на Нинова, която държа мандата докато, не подписаха нахалния договор на ЧАСТНАТА уестинхаес да печели от ДЪРЖАВНАТА НАРОДНА АЕЦ Козлодуй за ... диверсификация. Някой вярва ли на тази лъжа. Ти на тези ли правиш шпакли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи