Почина Маргарет Тачър

Почина Маргарет Тачър
Бившият министър-председател на Великобритания Маргарет Тачър почина на 87-годишна възраст, предаде Би Би Си. Говорителят на баронесата Лорд Бел съобщи, че Тачър е починала от инсулт рано тази сутрин. Маргарет Тачър беше легендарен лидер на консерваторите и първата жена-премиер в историята. Тя оглавяваше британското правителство от 1979 до 1990 година. По време на управлението й Великобритания успешно преодоля множество кризи, извърши приватизация на някои от най-големите предприятия, не се поддаде на натиск от страна на синдикатите и влезе в успешно завършила война с Аржентина за Фолклендските острови.
<p id="story_continues_1" class="introduction">Баронеса Тачър има рожденото име Маргарет Робътс. Тя е избрана за първи път за депутат през 1959 г. След като заема известно време поста на министър на образованието тя се кандидатира за лидерския пост в консервативната партия и го печели през 1975 г.</p> <p class="introduction">Под нейно ръководство консерваторите печелят изборите през 1979, 1983 и 1987 г.</p> <p class="introduction">&nbsp;</p>

Коментари

  • Кентърбърийският поп

    09 Апр 2013 1:47ч.

    Оптимистичната новина е че и тези хора са също смъртни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господ е велик, да се свети името му !

    09 Апр 2013 3:29ч.

    Е колко наши българи измряха изгоряха пък нищо. И днес един мъж във Велико Търново се е самозапалил в апратамента си. По скоро за този клетник трябва да жалим , а не на чужд гроб да плачем. Няма по велик от Българския народ. Българите са велики и когато умират и се палят за да умрат в адски мъки.Кой народ го е правил в знак на протест срещу продажните управници. Но денят ще дойде и смърта на тези клетници няма да е напразна.Гневът на българите ще избухне ,като буен огнен смерч.Денят ще дойде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек

    09 Апр 2013 5:32ч.

    Бог да прости и търновеца и Маргарет Тачър!Бъдете хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек

    09 Апр 2013 5:33ч.

    Бог да прости и търновеца и Маргарет Тачър!Бъдете хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буг

    09 Апр 2013 12:21ч.

    За тая изобщо не ме интересува,като изчадие на дявола,Господ си е свършил чудесно работата, но за самозапалилия се Българин умрял в адска болка ,самонаказал се в знак на протест по жесток и безмилостен начин,към неговата памет и дух ,мойте уважения и съболезнования.Вечна му памет.Тази Тачър,освен да разрушава, нещо друго направила ли е? Да рушиш е лесно, да изграждаш е трудно.През целия си живот е нанасяло само вреди ,това Божие чадо !!! Кому и с какво е била полезна? Какво даде тя на човечеството. И тя и Рейгън ,умряха по най показателния начин ,семействата и роднините им не са пощадени от Божието наказание.Господ наш е Велик,да се свети името му.Изхвърля всяко гюбре на бунището. Кое е било велико на испанските завоеватели,когато накарали индианците в Перу да живеят по европейските правила ? Резултата бил,масово измиране и изчезване на индианската раса.Колапс. Това бил краят на историята за индианците.Точка.Кое е великото тук? Или може би ,величието се измерва с количеството мъка и страдание ,което си причинил на другите с малоумното си поведение и безумни идеи за ограбване и подчинение на ближния ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИНЧО

    09 Апр 2013 15:16ч.

    А Камерън,защо се бави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи