Оправдаха по всички обвинения актьора Кевин Спейси

Оправдаха по всички обвинения актьора Кевин Спейси

Съдът в Лондон оправда по всички обвинения актьора Кевин Спейси. Решението беше обявено навръх 64-тия му рожден ден. Спейси се разплака, когато чу решението на съдебните заседатели. 

Съдебните заседатели в Лондон определиха, че актьорът Кевин не е виновен по обвиненията за сексуални нападения срещу четирима мъже, съобщиха световните осведомителни агенции. Актьорът беше оправдан по девет обвинения, сред които сексуално нападение, принуждаване към секс без съгласие, принуждаване към секс с пенетрация. 

Той беше обвинен, че е опипал агресивно трима мъже от 2001 г. до 2013 г. Четвъртият каза, че Спейси е правил орален секс с него, когато заспал в лондонския му апартамент. 

Актьорът отричаше всички обвинения и казваше, че те са "лудост" и "удар в гърба".

По време на съдебния процес бяха споменати редица известни имена, като Елтън Джон дори беше призован като свидетел на защитата.

Спейси, който спечели "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Американски прелести" през 1999 г. и за най-добър актьор в поддържаща роля в "Обичайните заподозрени" през 1995 г., повече от десетилетие беше художествен директор на  театъра "Олд Вик"  в Лондон (от 2004 до 2015 г.).

Британските прокурори за първи път разкриха, че срещу актьора са повдигнати обвинения през май 2022 г., като казаха, че е обвинен в пет нападения между март 2005 г. и април 2013 г. – четири в Лондон и едно в Глостършър в Западна Англия. Посегателствата са били срещу един мъж, който сега е на 40 години, и срещу други двама мъже в 30-те си години.

Миналия ноември Кралската прокурорска служба разреши още седем обвинения срещу Спейси, включващи сексуални посегателства над един мъж между 2001 и 2004 г.

Актьорът до голяма степен изчезна от публичното пространство, след като беше обвинен в сексуални престъпления преди шест години. Той загуби няколко роли. 

През октомври 2022 г. Спейси спечели дело за сексуално насилие, заведено срещу него в граждански съд в САЩ. Съдебните заседатели в Манхатън, Ню Йорк, установиха, че обвинителят му не е доказал твърдението, че актьорът е упражнил нежелано сексуално насилие над него, когато е бил на 14 години.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • thenewone

    26 Юли 2023 23:08ч.

    "Битият - бит, втората част не винаги е весела" - незабвенният Гиньо Ганев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невероятен

    26 Юли 2023 23:09ч.

    Достоен и мъжкар! Някакси не ми се връзва, не ми се връзваше и е трудно да допусна, че бърка насилствено и неадекватно в гащите на тези дето го обвиняваха. Изглежда класи над подобни деяния. Дано да са му останали сила, вяра и стил да продължи да блести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горда българка

    27 Юли 2023 1:33ч.

    Движението #Me too беше поредното извращение, получило благодатна почва, но вече със затихващи проявления. Жадни за слава, но също така и за пари лелки, си припомняха отминалата младост и неосъществените си блянове по досег със звездите. По този начин разрушиха множество животи и кариери. Задавах си въпроса, защо след 20 или 30 години дават гласност на сексуални посегателства? Отговорът е доста прост - защото те са били съгласни да допуснат близост, в името на кариерата и получаване на някоя значителна роля. Тогавашното съгласие, по-късно си превръща в отмъщение, за да заглуши гласа на съвестта им, че са допуснали да използват тялото си за користни цели. Поздравления за възтържествувалата истина и за рождения ден на прекрасния Кевин Спейси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кайзер Созе

    27 Юли 2023 2:28ч.

    https://m.youtube.com/watch?v=3HI5CQ4Oc1I

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кайзер Созе

    27 Юли 2023 2:52ч.

    Наречете ме нормативен романтик, но вярвам в правото на всеки да прави "любов" по взаимно съгласие в рамките на закона и без да си плаща.Стига да не ме будят често съседите, ми е през парафа кой де си го вре в свободното време. В края на краищата ако секса беше само целенасочено възпроизводство на пролетарии съм разпилял семе поне ,а половин Китай. Друга тема са вродената ми свенливост , пречеща ми да дефилирам с гол в ръката....нож, под знамето ма дъгата с мото"секс или смърт юнашка". Не заради друго, ми що да се напъваш като никой не ти пречи да си го вреш и в ушите. Макар че ма повечето активисти не им стига май и до пъпа. В тоя ред ма мисли да прецакаш Кевин Спейси покрай ми ту си е падерастка проституция и кариерен опортюнизъм ма нездарието, санкциониран от тълпата на Линч. Те такива курви най ги мразя. Да прощавате, ма ме съм интелектуалец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кайзер Созе

    27 Юли 2023 3:20ч.

    Това е велик актьор. Въпрос на измерване. Какъв човек е морална оценка. Рулетката не лъже, другото е въпрос на вкус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стана всекидневна практика с тези и обвинения

    27 Юли 2023 3:22ч.

    След като се въведоха закони против сексуален тормоз (нещо подобно на Истанбулската конвенция) с надежда да получат пари, и Сульо и Пульо обвиняват някой богаташ. До сега не съм чул някой сиромах да е обвиняван. Представете си какво ще стане в бъдеще на базата на Истанбулската конвенция, която бе приета от ЕС. Жената си намира любовник и за да се отърве от мъжа си го обвинява в насилие. Получава развод и цялото му имущество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кайзер Созе

    27 Юли 2023 3:40ч.

    Не съм суд, практиката е дело ма ВКС А и казуса е извънросдилцоята ма националната ни Държава на повече от 1300 години. Дриготп е лично мнение, ме претемцоя.за присъда на "социална мрежа"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кайзер Созе

    27 Юли 2023 3:51ч.

    Като рационален анархист напоследък проблемът ми ме е да атакувам етатистите, а неототаолиризмна частмите "социални мрежи"..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кайзер Созе

    27 Юли 2023 3:57ч.

    https://m.youtube.com/watch?v=Kf2in6eB3vU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кайзер Созе

    27 Юли 2023 4:03ч.

    Един векик артист не задължително да е задължително фа е велик човек. Един човек ме е задължително да е гилям артост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    27 Юли 2023 6:41ч.

    Посредствеността прави всичко възможно да мъсти на таланта. Спейси е талантлив актьор,а вярвам и порядъчен човек.Адмираций за съда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То хубаво,

    27 Юли 2023 11:57ч.

    че съдът в Лондон е оправдал по всички обвинения актьора Кевин Спейси, а защо не е присъдил по десет тояги, на голо, по задните части на митутковците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Юли 2023 12:09ч.

    Добра новина за един чудесен актьор. Завистта и алчността не познават граници и за голямо съжаление човечеството в това отношение не е направило и крачка да се промени (като чуя думата промяна, ми става лошо.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Юли 2023 12:37ч.

    Съсипаха го този човек, но справедливостта винаги възтържествува в крайна сметка. Проблемът е, че понякога много закъснява... Здраве и успех на Кевин Спейси, един от най-добрите актьори на съвремието ни! Дано се възстанови бързо и напълно, макар след такъв удар, никога не се възстановяваш напълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • P.S.-интересно защо г-на Дачкова

    27 Юли 2023 12:38ч.

    обръща толкова внимание на хомосексуалита Спейси?Защо ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върви го,печи го,

    27 Юли 2023 21:59ч.

    Спейси,ако да не е чак толкова лош актьор но си остава редови педераст,бъркащ и опипваш в гащите млади а не чак толкова млади хора в обетованата земя зовяща се USA!Това факт ли е……,факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи