Обвиниха Живко Коцев като член на бандата за контрабанда на цигари

Обвиниха Живко Коцев като член на бандата за контрабанда на цигари

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С обвинение за член на бандата за контрабанда на цигари си тръгна от Антикорупционната комисия бившият главен секретар на МВР Живко Коцев. Той е подведен под отговорност, че е участвал в групата с бившата шефка на митниците Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови и Никола Николов-Паскал. Коцев не е дал обяснения и е с гаранция от 20 000 лв. Той не коментира нищо след разпита си. 

Атанас Атанасов: 100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми

"Заедно с адвокат Даниела Доковска нямаме съмнения, че Живко Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление", каза Илиян Василев, който е другият адвокат на бившия главен секретар на МВР след края на разпита на Коцев в Комисията за противодействие на корупцията. 

"Очаквам да присъствате и когато оправдаят господин Живко Коцев или когато прекратят обвинението срещу него", добави Василев.

В 14.30 ч. днес Коцев дойде на разпит в комисията, придружен от двамата си адвокати, призован по делото за организирана престъпна група, свързано с Агенция "Митници".

"На по-късен етап ще получите отговори на всички въпроси. Имайте търпение, моля ви", беше единственият коментар на Коцев на влизане.

По информация на NOVA медицинска експертиза е показала, че задържаният за контрабанда Стефан Димитров, може да остане в ареста. Припомняме, че той беше приет в болница преди заседанието за мярката му за неотклонение. След като вече е изписан, предстои обвинението да реши дали ще му бъде наложен постоянен арест.

Публикуваха снимки на Бойко Рашков, Живко Коцев и контрабандиста Стефан Димитров, както и на пачките с пари, открити при обиските

Според прокуратурата Коцев доброволно е поискал да бъде защитен свидетел по разследването, по което бяха задържани бившият шеф на "Митниците" Петя Банкова и сочения за контрабандист Стефан Димитров. Те са обвини за участие в организирана престъпна група за контрабанда.

Пред депутатите от специално създадената да разследва случая комисия председателят на ДАНС Пламен Тончев обясни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

Живко Коцев: Знаех, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Бойко Рашков

Според него задържаните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали влияние върху висши служители от МВР, митниците и съдебната система.

Срещу помощта в каналите, те им предоставяли скъпи подаръци. Организираната престъпна група успявала да работи на девет от най-важните гранични пунктове.

По думите на Тончев акцията на ДАНС е започнала още преди 2 години, но за нея не е знаел никой от два кабинета по това време. Според председателя на ДАНС около 10 съдии, следователи служители на МВР и прокурори са подпомагали дейността на този канал.

ДАНС започва разработка по канала още през 2022 година. Тогава в контраразузнаването се получава оперативна информация отвън. Службите установяват, че Димитрови се познават с Живко Коцев още докато той е бил началник на националната полиция.

Източници: "24 часа", бТВ, NOVA

 

 

Коментари

  • "@двокат на м@фията"?

    17 Апр 2024 19:13ч.

    Адвокатът Илиан Василев е един от най-коментираните сред колегите си. Преди да се захване с адвокатската професия, Василев трупа опит като прокурор и съдия. Защитава българските медици в Либия, както и някои от най-известните личности на „подземния” свят. Сред клиентите са му Поли Пантев, Николай Методиев – Пилето, Кирил Кирилов – Японеца, Валтер Папазки, Димитър Желязков – Митьо Очите, Христофорос Аманатидис – Таки, а доскоро бе адвокат на делото „Килърите”. Заради адвокатски умения, освен хонорара си, получи като подарък и златната гривна на Митьо Очите. Като главен секретар на МВР Бойко Борисов разказва виц за Василев. "Бин Ладен се обадил на президента Буш и казал, че ще се предаде само ако му бъдат изпълнени две условия. Първо - Илиан Василев да му е адвокат, и второ - да го съди Софийският градски съд." А Василев отговаря, типично в негов стил: "Ако ген. Борисов събира доказателствата, на Бин Ладен няма да му трябва адвокат."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Апр 2024 19:41ч.

    Огромно понижение от Полицай № 1 до редови член на малка крадлива единица !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AntoniaFof

    17 Апр 2024 21:16ч.

    Анкеты девушек равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А "адвокатстващия" му Атанасов ?

    18 Апр 2024 6:22ч.

    Безкористно-случайно се застъпи за Коцев??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баси държавата

    17 Апр 2024 19:47ч.

    Главният секретар на МВР, член на банда за контрабанда. Той казва, че го е правил за Бойко Рашков. А какъв е тогава Бойко Рашков? Може би главатар на тази банда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какъв е тогава Бойко Рашков?

    17 Апр 2024 20:16ч.

    Като Бойко Методиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Апр 2024 17:27ч.

    Има и един въпрос : Как ще бъдат върнати парите от рушветите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    17 Апр 2024 21:18ч.

    "Аз съм 100% сигОрен, чи ЖК няма нищо общо"...ААААХАХАХАХАФАФААФХХХАААХАХАХ..ГНОМЕ, ГДЕ СИ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мравката

    17 Апр 2024 21:30ч.

    Той както и адвокатът му отлично знаят, че в крайна сметка всичко ще се размине и че това е прах в очите на "народа" .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    17 Апр 2024 21:29ч.

    Леле, голяма веселба е в джунглата нар. България! По- големите животни се опитват да изядат по- малките. По-малките пък, се опитват да ритат по глезените по- големите. Това е в т.н. Министерски съвет. Съпъдстващо - в т.н МВР са кокошкари, от една страна, и ОПГ - от друга. В т.н КАТ се зареждат профилактично с наркотици. В т.н.Столична община освен обединяващи финикийски знаци на кмет и общинари в административен план - кой ми го нарече тоя, аз не го искам. Сводката може да си продължи, ама е досадно. Важното е българина да има зрелище. Пастите да го духат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б-с

    17 Апр 2024 21:49ч.

    Сложиха ли му часовниците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Апр 2024 23:29ч.

    Часовникът струва 50 хиляди, гаранцията е 20 хиляди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    18 Апр 2024 0:07ч.

    Живко, главният секретар на МВР, е невинен! Нека старателно разследват! Така ще се разбере, че Живко има еднояйчен брат-близнак, с когото съдбата ги е разделила още от бебешката люлка. По древна традиция от хан Аспарухово време на двете братчета са дадени еднакви имена и ЕГН-та. Ако има няккаво престъпление, то следствието и съдът ще установят, че то е извършено от близнака на главния МВР секретар. За това ще свиделства най-искрено и чистосърдечно милото кученце, което добре познава миризмата от партенките на истинския главен секретар на МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи