Живко Коцев: Знаех, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Бойко Рашков

Живко Коцев: Знаех, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Бойко Рашков

Автор: Валерия Велева, epicenter.bg

Свидетелят Живко Коцев се опитва да използва показанията, за да се защити от уличаването си като съучастник в престъпната група. А в опит да прикрие своята самоличност, „свидетел №3“ (Коцев) посочва в показанията си пред КПК, че познава Живко Коцев

Представяте ли си - главният секретар на МВР на НАТО-вска държава поддържа връзки с контрабандисти, защото те били близки приятели на бившия вътрешен министър от ПП-ДБ и той, от лоялност към този министър, им ходи на гости и получава от тях подаръци!?!

Това може да се случи само в България, в която този главен секретар получава от контрабандистите часовник за 50 000 лева, а пък министър-председателят от ПП-ДБ неглижира този факт, защо не вижда в него "нищо нередно" 

От събота държавата се тресе в поредния корупционен скандал, който безвъзвратно ни отдалечава от Шенген и еврозоната.

Шокиращи разкрития прави главният секретар на МВР Живко Коцев по време на разпита си пред Комисията за противодействоие на корупцията на 3 април 2024 година, с протокол от който се сдоби Епицентър. бг:

"Марин и Стефан ме запознаха с „Паскал“, знаех, че са контрабандисти и кадруват в митниците през Петя Банкова"

"Гостувал съм на техни лични или семейни тържества, както и те са гостували на мен, съответно сме си разменяли подаръци".

"В един по-късен етап, когато вече познавах и сина на Мартин - Стефан Димитров научих, че те имат приятелски отношения с г-н Бойко Рашков Продължително време съм имал служебни отношения с г-н Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан".

"Моята лоялност към г-н Бойко Рашков е основната причина да поддължам контактите си с Марин и Стефан".

 .....

„Има полиция пред нас, трошат ми вратата, какво да правя…?!“

Това чува по телефона си минути след 06.00 часа сутринта на 3 април (миналата сряда) главният секретар на МВР Живко Коцев.

Входящото обаждане до най-висшия полицай на България идва от контрабандиста Стефан Димитров, който минути по-късно е арестуван от агенти на Комисията за противодействие на корупцията и Държавна агенция „Национална сигурност“.

В събота Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Димитров и на директора на агенция „Митници“ Петя Банкова, заради участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и други престъпления.  

Ранното обаждане на Стефан Димитров притеснява не по-малко самия Живко Коцев, който първоначално не е бил запознат с антикорупционната операция, но е бил наясно с незаконосъобразната дейност на баща и син Марин и Стефан Димитрови, а именно да осигуряват безпроблемното функциониране на контрабандните канали за цигари на Николай Николов, по прякор „Паскал“.

Притеснен, че КПК и ДАНС със сигурност са засекли неговите близки отношения с баща и син Димитрови, както и с уличената в корупция шефка на митниците Петя Банкова – Живко Коцев отива директно в Антикорупционната комисия на пл. „Света Неделя“, като заявява желание да даде показания за престъпната дейност на групата в качеството си на „Свидетел №3“.

Само два дни по-късно – на 5-ти април в изявление пред медиите в присъствието на министър-председателя в оставка Николай Денков, Коцев сам разкрива, че е свидетелствал срещу приятелите си, от които оказва се е получил и скъп марков часовник за 50 000 лв. Самият часовник, както научи Епицентър. бг, е бил открит по-късно при претърсването в дома на Живко Коцев.

Към „Епицентър“ бе лийкнат протокол от разпит на „свидетел №3“, даден в присъствието на адвокат в сградата на КПК в следобедните часове миналата сряда.

Показанията бяха подробно обсъдени и в откритото заседание на Софийски градски съд, като в решението си съдът дори критикува прокуратурата, че следва да привлече като обвиняем „свидетел №3“. 

От разпита на „свидетел №3“ става ясно, че главният секретар на МВР определя като семейни приятели Марин и Стефан Димитрови, включително е бил наясно с тяхната роля на контрабандисти на цигари.

"Служебно е достигала информация до мен, че тези две лица се занимават с контрабандна дейност - контрабанда на цигари", разказва Живко Коцев и подчертава, че "въпросните лица знаеха, че съм служител на МВР".

И въпреки, че е знаел за противоозаконната дейност на Марин и Стефан главният секретар на МВР допуска близост с тях: "Гостувал съм на техни лични или семейни тържества, както и те са гостували на мен, съответно сме си разменяли подаръци". 

Което е абсолютно недопустимо от гледна точка на всякакви закони, правилници, професионален морал и етика.

"В един по-късен етап, когато вече познавах и сина на Мартин - Стефан Димитров научих, че те имат приятелски отношения с г-н Бойко Рашков Продължително време съм имал  служебни отношения с г-н Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан, което потвърди информацията, че те помежду си са в трайно добри отношения", разказва Живко Коцев по време на разпита си пред разследвващия инспектор при Комисията за противодействие на коруцията на 3 април 2024 година. 

И признав, че е поддържал близки контакти с тях от лоялност към Бойко Рашков, бивш вътрешени министър, а понастоящем депутат от ПП-ДБ.  

"Моята лоялност към г-н Бойко Рашков е основната причина да поддължам контактите си с Марин и Стефан", е безумното обяснение на главния секретар на МВР  за близостта му с контрабандистите. 

Според твърденията на Живко Коцев, той е поддържал тези контакти, за да черпи информация от самите контрабандисти, която евентуално да ползва за работата си в МВР.

Подобно твърдение е несъстоятелно, най-малкото, защото няма как публична фигура каквато се явява главния секретар на вътрешното министерство да осъществява задачи като оперативен работник, при положение, че е публично известен. 

Свидетелят се опитва да използва показанията, за да се защити от уличаването си като съучастник в престъпната група.

А в опит да прикрие своята самоличност, „свидетел №3“ посочва в показанията си пред КПК, че познава Живко Коцев. 

В присъствието на своя адвокат - „свидетел №3“ признава, че баща и син Димитрови са го запознали и с обявения за издирване Николай Николов – „Паскал“.

В показанията си „свидетел №3“, за което качество самия Коцев се самоосвети, признава още, че е посредничил за осъществяване на контакти между обвиняемия Стефан Димитров и директорката на митниците Петя Банкова.

На заседанието пред СГС стана ясно обаче, че не Живко Коцев е запознал Стефан Димитров с Банкова, а точно обратното – контрабандистите са запознали главния секретар на МВР Живко Коцев с Петя Банкова, още когато тя е заместник-директор на митниците.

От показанията на „свидетел №3“ се потвърждава и тезата на държавното обвинение, че Банкова е кадрувала в митниците под диктовката на групата на „Паскал“. 

„Свидетел № 3“ признава също така, че Марин и Стефан Димитрови са искали от него да съдейства за назначаването на определено лице – Недан Хаджиев за директор на ОДМВР-Хасково.    

„Епицентър“ публикува протокол от разпита на „свидетел №3“, чиято автентичност бе потвърдена и от адвокат на един от обвиняемите по делото: 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • Поздравления за "Епицентър" и

  08 Апр 2024 14:49ч.

  "Гласове"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекуващ лекар

  08 Апр 2024 16:22ч.

  Къде е сега Антон Тодоров, дето написа "Шайка"??? Дошло е време за Брокерската шайка-2( , ПП значело Пълно Порно. ДБ значело Дебилни Бандити), които съсипаха територията, човешките съдби унищожиха, и никаква надежда не оставиха на месното туземно население на кочината Булгаристан !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Знаех, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Бойко Рашков"

  08 Апр 2024 16:39ч.

  Страхотно заглавие! Човекът е казал всичко: 1. Признава се за виновен, 2. Признава че е идиот и пълен глупак, 3. Покрай тая работа, да топнем другарчето (БРаш). Три в едно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  08 Апр 2024 18:19ч.

  Такива примерни Българи, дълг, семейства, приятелства и изведнъж полицията троши врати. Къде е професионалната етика и култура ?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То бива “лоялност” към Бойко Рашков

  09 Апр 2024 6:13ч.

  Но чак да си легнеш гол с друг мъж, за да покажеш “лоялност” е малко пресилено. Очевидно тук става дума за здрава любов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласуването с машини е ала-бала

  09 Апр 2024 18:51ч.

  На местните избори в София от 1600 машини одитирани са само 6. Манипулирани са 396 флашки, изчезнали са 34 флашки. Не е сертифициран целият софтуер. При приемането на флашките не са проверявани нулевите файлове, от които се вижда дали са манипулирани флашките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Измекяр

  08 Апр 2024 14:55ч.

  Като всички неграмотници, крадци и предатели от шайката ППДБВГЗ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Време е

  08 Апр 2024 15:57ч.

  да се изкара жълто-паветният шкембе-пльос на терен,за да защити невинното момче.Тази мафия има ли държава или не?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  08 Апр 2024 14:56ч.

  Просо още един "мръсник", не по Божия промисъл? Кога, ще слушаме "Реквием" за всички подобни, наши български врагове и зависими? А"Народе!!!!"? Скоро? Или те ще ни победят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  08 Апр 2024 15:02ч.

  Как си мие ръцете с Бойко… альооо, не се прави на честната Мара от долната майла, бе крадец нещастен!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Профилактика

  08 Апр 2024 15:20ч.

  Интересно е Рашков с кого ще си мие ръцете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Със Сапунчето Мъденко?

  08 Апр 2024 16:36ч.

  Малко, но миризливо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брокерската шайка

  08 Апр 2024 15:07ч.

  ПП значело Пълно Порно. ДБ значело Дебилни Бандити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За протокола

  08 Апр 2024 15:24ч.

  ПП = Педерастко Порно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колега, там има и "дами",

  08 Апр 2024 16:37ч.

  и те ли са педераски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  08 Апр 2024 15:08ч.

  И к'во? В крайна сметка тоя жалък малоумен идиот продължава да бъде главен секретар на МВР! Баси, абсурдната държава! Направо не е истина! Аре, питайте ме сега, дали съм горд, да се нарека "българин"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То тя тази т.нар. "държава" няма много общо както с държавата, така и с българите

  08 Апр 2024 15:17ч.

  Има една система от бюрократични организации в София, населени от преплетени организирани престъпни групи, всичко туй създадено и функциониращо под зоркия поглед на благосклонни англоезически служби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  08 Апр 2024 15:11ч.

  М-даа! Гледаме на живо края на романа "Цар плъх"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да питам

  08 Апр 2024 15:15ч.

  Тази Петя Банкова чие назначение е в митниците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Позор за МВР!

  08 Апр 2024 15:22ч.

  Главният секретар на МВР - овъргалялия се в престъпна дейност срещу обществото и държавата Живко Коцев още ли е Главен секретар начело на МВР!?! Няма ли министър на МВР, който незабавно да уволни престъпния червей, който е начело на професионалистите в МВР!? Няма ли честни кадри в МВР, които да протестират срещу престъпния червей начело на МВР??!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • агент 007

  08 Апр 2024 21:12ч.

  Леле мале такова чудо просто, идиотско, затънъл до ушите с лайна, тръгнал да се оправдава. Това не е позор само за МВР, позор е за цяла Бъ,гария. Генерал гном сам се хвали, че той е предложил Живко коцев и тръгнал да го защитава. Продължавайте да гласувате за тези корумпирани партии ППДБ, ГЕРБ и ДПС докато напълно затрият България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оня с коня

  08 Апр 2024 15:24ч.

  ЦСЗ, втори етаж, южно крило,...бай Ставри! Бай Ставри е строг, но справедлив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • той

  09 Апр 2024 1:45ч.

  на бай Ставри му писна на дедовия от тия и се пенсионира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "... знаех, че са контрабандисти и кадруват в митниците през Петя Банкова"

  08 Апр 2024 15:26ч.

  Малоумник, какво да го правиш. Това, че е знаел, няма никакво отношение към работата му. Че е помагал с каквото може, също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малоумник, но престъпен малоумник...

  08 Апр 2024 16:20ч.

  Имал е три варианта на действие: 1) Да бъде част от престъпната мафиотска схема във или извън МВР. 2) Да арестува ОПГ и да се предаде на прокуратурата за съучастие. 3) Да се обеси или да се застреля със лужебното или с друго оръжие. Избрал е вариант (1)да бъде част от ОПГ, но да накисне другите престъпници, да кърши ръце и да скимти като пребито псе. Скимти като пребито псе, но все още начело на професионалистите от МВР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  08 Апр 2024 15:44ч.

  Слугинята на Доган...малей...гербави, рубладжии и фесове в един отбор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хихикащ поради нужда от логопед,

  08 Апр 2024 16:24ч.

  или хрантутещ се кърлеж от НПО? Или просто и само анархист? А Деби?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  08 Апр 2024 15:44ч.

  Живко какъв си помияр.Държава от помияри и предатели в държавния апарат. Дайте му Орден Стара Планина…😂😂😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, пуявяват са нови снимки

  08 Апр 2024 15:45ч.

  Женерал Танас бил сниман, га пулучавал прецедатеслу чукче за тргофскоиндуменструалната камара на Каспичан. Впуслествие избиранету му било осуетену от активну мерприятие - липса на кворум. Бойкики бил зъанет га му връвал тиражиата стлно златно стило, с кует щял да пиши пуправки на пуправкити. Ил хептян начиасту да пиши Новата Кукустипация. Кики гу снимали в момент га пулучил гумена кукла на ими Хелън, graduate на Университетя на Абадубу. Ощи пулучил ключови от иликтричиска кула next e go, куят пучти й готова у завода у Ловеч. Ощи пулучил позлатен парапет, ма проверка пуказаъла чи ни е злату ъм варак ут Капалъчарши. Ма най хитър билл Асеншу койт не са пуявил за снимки в спа-ту. Впуслествие са открило, че ут сметкити на тиражийти липсват двайси х иляди српси динара и дор пет иляди алабански леки. Асеншу бил забелязан на остров Уагадагудуду с местен увавец в колиба на брега на укеана. Бил ноу штаслиф и ощи по широку уторени учи кън Новиа Храбър Свят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • линдси лоън

  09 Апр 2024 1:49ч.

  "Женерал Танас" , колко френско, евроатлантическо си го докарал! Но Танас, ньее, по-добре Женерал Танасю, по п@д@растко е, каквато му е партията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, зъбрайхми Сапунисан Колю бе!!!!

  08 Апр 2024 15:50ч.

  Той пулучил пътна раница с хаваиски риза и кюлоти Made in Bangladesh и гуляяяяму шише шъмпуан, да лъска научнупултисци имидж дурде пътува

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  08 Апр 2024 15:59ч.

  подаваи оставка и изчезваи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, бързътъ бабъ слепи ги раждъ

  08 Апр 2024 16:36ч.

  Бе баби, ква устафкъ???? Пърити за избурти тиръжийти ги дадуа ъм нъл сал с пъри ни стаа???? Тряъ са и сикритар бе баби!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ххахахах

  08 Апр 2024 16:55ч.

  Голям мръсник ще се окаже този.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТАЛИНКА

  08 Апр 2024 17:14ч.

  Значи всички които се изказаха в защита на тоя горе са за карцера. И това е само поредния им повод. Кога???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цялата сюрия

  08 Апр 2024 18:12ч.

  Преди малко от ИТН показаха при Ризова цяло тесте снимки на тоя плъшок, Бойко Рашков и КирЕ Канадиъро с цялата сюрия контрабандисти. Слуз и гнус,гнус и слуз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  08 Апр 2024 18:31ч.

  това си е направо европейскоатлантичскъ ценннностнъ шизофриния. баааааssssи. хахххххха .жълтопаветни мозъчни ъкъдимични висини. мултиплени оргазми хихиииии:оооооох:ъъъъъъ:ошти:божи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цев

  08 Апр 2024 18:36ч.

  Изключително чаровен, лоялен, верен и убедителен .... идиот се оказа този Живко. Висшето държавно ръководство съвкупно се оказаха индивиди, които са извън нормата - кой обществено, кой емоционално, кой физиологично! Тази работа май може да се лекува само крайни средства! Вярно е, че тези "елитарните" си отгледаха многобройни и добре въоръжени преторианци, но последните също деца гледат и няма начин в един момент да не се усетят, че е крайно наложително да обърнат цевите в обратната посока!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  08 Апр 2024 19:07ч.

  Значи този "топ полицай" е знаел, че двете лица (баща и син Димитрови) са престъпници-контрабандисти, и че висш митнически служител (Банкова) е корумпиран и работи за тях, но вместо да се възползва от властта си в МВР и да им спретне едно "оперативно-следствено мероприятие" с цел да ги окошари всичките, той си "разменя подаръци" с лица от криминалния контингент и не си мърда пръста да ги закопчае... Има логика, ако си пълен дебил, или тежко корумпе. А онези, които "застанаха твърдо" зад Коцев (простодебеидиотите) са още по-зле от назначения от тях невнятник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агент

  08 Апр 2024 22:40ч.

  Не бе, той е бил агент под прикритие. И подаръците е взимал за да не се издаде. Ето сега, като му дойде вече времето, ги издаде. Връзката му била някой си Коцев, Живко... от МВР. Ебаси комбината, братче, кучето си гони опашката, няма и няма хващане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куно

  08 Апр 2024 20:14ч.

  Bye, Bye Gnom...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази шматка - главният секретар на МВР е аватар на сглобкаджиите

  08 Апр 2024 20:50ч.

  Всичките са като него, само дето още не са им цъфнали кирливите ризи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  08 Апр 2024 20:56ч.

  Упс… бау бау 🤣🤣🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислещ

  08 Апр 2024 22:11ч.

  Уважаеми читатели на "Гласове " искам да ви успокоя , че в митниците, МВР , в правителството , в парламента , в правосъдната система и във всички институции без изключение , отдавна е така- пълно разложение и никакъв морал и ще става още по- зле. За това сме виновни всички ние, включително и аз. И понеже сме заели ролята на публика, от време не време ни се подхвърля някакъв скандал. Подхвърля се на правосъдието някой или някои, които толкова са се компрометирали , че вече са непотребни .Възмущаваме се и псуваме с пълно основание. После спим спокойно. А тези , които организират шоуто, прибират печалбите и вече подготвят следващата партида . Приятно гледане !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  08 Апр 2024 22:51ч.

  Цялата паплач, по бързата процедура при бай Ставри. После пак се възмущавайте защо след 9ти септември е играла голямата гьостерица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  09 Апр 2024 7:06ч.

  И този е Главен Секретар?? До къде ще потъваме?? 😂😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моята лоялност към г-н Бойко Рашков

  09 Апр 2024 15:04ч.

  ми усигурява доходна службица, пък и аз мога да се възползвам като съучастник в техните далавери. Това е толкоз просто и логично!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живко Коцев

  09 Апр 2024 15:07ч.

  публичен линч, няма друго спасение - мерзавци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  09 Апр 2024 16:03ч.

  Империята отвръща на удара. Предполагам, че целта е по-скроо Бойко Рашков, а не Коцев. А по-голямата и обща цел - ПП, които да бъдар сравнени със земята преди изборите. Ако ДБ се откъснат от ПП, последните ще изчезнат от сцената, а Христо Иванов ще си остане със седемте процента, които добрите сили може да му раздуят малко, разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърт Анонимър

  09 Апр 2024 20:57ч.

  Браво МИСЛЕЩ! На едно мнение сме. ИНАЧЕ: Ей пишещи тук българи, упражняващи своето устроумие върху цялята тази политическа престъпна измет, не разбрахте ли, че всички ние сме УЧАСТНИЦИ в българския "стокхолмски синдром" на похитената ни демокрация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2979

  10 Апр 2024 8:58ч.

  Българите не успяха да създадат държава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рамзан- герой Росии

  11 Апр 2024 0:19ч.

  Под дефиницията за мишок стои неговата снимка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи