Атанас Атанасов: 100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми

Атанас Атанасов: 100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми. Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Сложиха етикет на едни хора (бизнесмените Стефан и Марин Димитрови от Хасково, бел. ред), че са били контрабандисти, но това така и не е доказано." Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента ген. Атанас Атанасов от ППДБ.

Живко Коцев сам потърсил Борислав Сарафов, за да съдейства за разследването на „Митниците“

Той, заедно с Кирил Петков коментираха казуса с изтеклите снимки на хасковските бизнесмени, които купонясват заедно с бившия вече секретар на силовото ведомство Коцев и депутата Бойко Рашков. Баща и син Димитрови са обвинени в контрабанда, пране на пари в особено големи размери и организирана престъпна група заедно с шефката на митниците Петя Банкова. По аферата с митниците е издирван и Никола Николов-Паскал, който се издирва. Говори се, че контрабандистът Паскал от години не е в България, а се крие в Гърция. Именно той обаче осъществявал връзката на висши митничари с контрабандисти.

Живко Коцев уличил и Асен Василев във връзки с контрабандистите на Паскал

От едната страна имаме медийна кампания с кученца и пари, от друга страна имаме главен прокурор, който казва "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката", визира Живко Коцев съпредседателят на ПП Кирил Петков. По думите му дали Коцев е извършил престъпление, е предмет на разследване, но главният прокурор няма място на среща с други прокурори и шефа на КПКОНПИ, общо пет човека, с вече уволнения главен секретар на МВР. Второто граничело с нарушение на Конституцията. 

Радев: Връзки между Живко Коцев и контрабандисти е подигравка с държавността. Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната?!

"Прокуратурата отново е бухалка по два начина: заплашва директно хора, като главния секретар, изтичат сигнали и информация към медиите. Третото, което се случва, е, че в момента всички кафяви медии и прокуратурата работят в координация. Четвъртото - започнаха отново да ни плашат, че няма пари. Някакви милиарди пак нямало. Петото - утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на милион и половина няма да дадат. Бяхме предложили 11% средства за всички пенсионери. С огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел.", коментира бившият премиер от ПП.

Публикуваха снимки на Бойко Рашков, Живко Коцев и контрабандиста Стефан Димитров, както и на пачките с пари, открити при обиските

Кирил Петков заяви, че новият главен секретар на МВР е дясната ръка на Калин Стоянов, когото пък премиерът Димитър Главчев си назначил за служебен министър без да се допита до ПП-ДБ. Към обвиненията, че прокуратурата е бухалка на ГЕРБ и ДПС, Петков прибави и вчерашната акция в офиси на Настимир Ананиев. 

"Вчера влязоха и в офиса на ВОЛТ, защо по този начин, вместо да изискат документите? След 8 месеца от сигнала точно вчера влизат в офисите на Настимир Ананиев", пита се Кирил Петков.

Появи се снимка на Кирил Петков с контрабандиста, който подари часовник за 50 000 лв. на Живко Коцев

"Имаме абсолютна ос Пеевски - Борисов, премиер, на който му казват какво да прави, министър на вътрешните работи, който е там, за да направи чадър за купения вот, и сега имаме главен секретар, който му е дясна ръка. Те си подредиха картите, за да може да има купен вот", обобщи по адрес на ГЕРБ и ДПС Петков. Само два дни от това правителство - с огромна скорост се върнахме към стария модел, констатира той. 

"Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, след това отиваме на избори и българските граждани могат да си изберат стария или новия модел", обобщи Кирил Петков.

И Петков, и Атанасов отказаха да коментират ролята на Бойко Рашков във въпросните снимки. Те не пожелаха да кажат и дали Рашков ще остане в редиците на ППДБ след скандалния случай.

Източници: "Труд", dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • Кцигихохох

  11 Апр 2024 13:28ч.

  Тоя па!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Микроб

  11 Апр 2024 14:03ч.

  Живко Коцев вика: "Признавам си, съгреших, вече няма тъй да правя!" Гнома : "Не му вярвайте, той е невинен до доказване в съда, това е политическо мероприятие, той е перфектният полицай, красив и чист като сълза. Аз го обичам, защото ми е племенник!". Хубавото на цялата тая смрад е, че колкото повече време минава, толкова повече се насират. Те са като ядрена реакция - не им трябва гориво отвън. Отвътре им идва !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нелегален

  11 Апр 2024 14:23ч.

  именно! това заявление от женерала... каква тежест трябва да има? за един приятел питам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проституиращата девица

  11 Апр 2024 23:22ч.

  Вярваме ми гусин генерал, вие сте най-почтенният контрараузнавач в историята на НАТО, очакваме 15 тома събрани и отбрани съчинения, базирани на пълна държавна тайна УСПЕШНИ ваши акции и операции като контраразузнавач от световна величина! Вий сте българският прероден Джейми Бонд.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господинов

  11 Апр 2024 13:34ч.

  Има известна истина. Те тези схеми, съдейки по институционалната и политическа подкрепа са почти законни. Защото обратното би означавало, че институциите и партиите са незаконни. Народното събрание трябва да погледне по-сериозно на въпроса за законодателната рамка на този процес. Може и да се допитат до драгалевския Ваньо. Все нещо сигурно ще се сети за Сапио.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какъв е бизнеса на Димитрови?

  11 Апр 2024 14:16ч.

  Без да злорадстваме, с какъв бизнес се правят пачки?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Произвеждат ластичета

  11 Апр 2024 15:30ч.

  и с тях си стягат пачките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 100%

  11 Апр 2024 13:39ч.

  100% съм сигурен, че разградският генерал Ам-Гъл може спокойно да мине под чатала на Любо Ганев, без да си разроши прическата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ghost

  11 Апр 2024 13:46ч.

  ...не и в сауната

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не е от Разград

  11 Апр 2024 14:12ч.

  Ам Гъл е от с. Батин. Селяндур та дрънка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Село Батин на Дунава - българите там са малцинство и са хърцои

  11 Апр 2024 15:36ч.

  едри, кротки хора с много ниска материална култура, но с богат фолклор. Този не се вписва, мутант.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ана ни

  11 Апр 2024 13:42ч.

  Вервайте ми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  11 Апр 2024 13:44ч.

  Аз пък съм 100% сигурен че този човек е за затвора, а както знаем там всички са невинни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  11 Апр 2024 13:48ч.

  Новината, е че тоя микроб още не е арестуван!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кировец

  11 Апр 2024 13:48ч.

  Всеки ден, в който тия уроди защитават хомосексуалният човек с пудела, се самоизяждат. Надявам се да го правят до деня на изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  11 Апр 2024 14:02ч.

  Беги бе...късак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙАкаъуъ

  11 Апр 2024 14:03ч.

  Българското общество: 100% сме сигурни, че скандалният американски агент атанасоф участва в престъпни схеми и извършва американски диверсии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  11 Апр 2024 14:04ч.

  мозъчнъ смрад

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  11 Апр 2024 14:07ч.

  Ще правим избори с наше мвр, ама друг път и генералчето след два месеца ще е политически труп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гаранция франция

  11 Апр 2024 14:13ч.

  Гаранцията на доказан престъпник и мерзавец не струва абсолютно нищо. Управляват ни ненаказани крадци и криминални престъпници. Съдебната власт пък е превзета от престъпната власт и е на къса каишка от нея. Мека или твърда без революция май няма да минем

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  11 Апр 2024 14:42ч.

  Престъпни схеми?! В България?! Тоя още малко ще каже, че и корупция има.. Само, че ние добре знаем, че в България престъпни схеми и корупция не-ма. В България има правосъдие и всички народни представители вярват до болка в него, че даже се и кълнат. Освен това всички полицаи до един покриват без проблем физическите нормативи. Даже и онези с шкембетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  11 Апр 2024 14:44ч.

  лъже мръсникът! властта е завзета от нищожества, и заради тези нищожества животът ни вече е застрашен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОНГ

  11 Апр 2024 14:52ч.

  100% СЪМ СИГУРЕН,ГЕНЕРАЛ НАСКО,НЕ Е ЗНАЕЛ НИЩО?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • песимист

  11 Апр 2024 14:59ч.

  Като си сигурен го докажи, драги ИнчХай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав е бай Танас!

  11 Апр 2024 15:10ч.

  Аре Танасе, като си тръгнал към мазето, донеси и от ланшния суджук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав е Танас

  11 Апр 2024 15:11ч.

  Ако седне, ще го изгубим от поглед.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тряс

  11 Апр 2024 15:20ч.

  Няма нормален човек в колонията, който да повярва дори на една думичка, изречена от тези двамата психопати... Представете си тогава нивото на началството им в Козяк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  11 Апр 2024 15:24ч.

  Ся.гнома когато и да го окошариш все ще е късно,но от другата страна какво имаме,Боко тиквата и глигана Пеевски.Където вика народа ни "Хвани единия,та удари другия."Цялата тази паплач,трябва да бъде спряна и недопусната отново до властта.Начините са два,масово гласуване или както правилно е отбелязал колегата по горе Революция,за второто няма никакви предварителни и достатъчни условия,за сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха

  11 Апр 2024 15:26ч.

  Гномче, гнусен и жалък си, а в какво вярваш никой те го е еня, камо ли съдът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Охридското езеро

  11 Апр 2024 15:27ч.

  "Лена Бориславова: На лицето на Живко Коцев е изписано, че той не е престъпник!" След като Лена е казала, кои сте вие, че си позволявате да обсъждате, бе!? Вие знаете ли, коя е Лена? Заради нея вдигаха правителствения самолет! Твърдото дупе на Лена спаси един бивш премиер от сигурна смърт! Ще ми коментират Живко??! Ама, ха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  11 Апр 2024 16:09ч.

  Сигурен съм, че е така. И Паскал не участва в никакви подобни дейности, а е един човек (бизнесмен), на който са сложили етикет на контрабандист. И го търсят, за да може Живко Коцев да му върне един часовник, който се е озовал у него случайно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Апр 2024 16:22ч.

  "100% съм сигурен". Мамой клянусь, генацвале!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Апр 2024 16:24ч.

  Аз вервам 110% на женерала! Той има такива честни очи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо

  11 Апр 2024 17:02ч.

  Защо Гномът все още маа гащи а не е в следствения арест?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо

  11 Апр 2024 17:02ч.

  Защо Гномът все още маа гащи а не е в следствения арест?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  11 Апр 2024 17:36ч.

  Губи се в пейзажа кат миризливка в тревата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • WZVZ

  11 Апр 2024 18:30ч.

  Скъпо плаща Българския народ за пасмината наричаща себе си политици. Време е да се прекрати Това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  11 Апр 2024 18:58ч.

  Преди време имаше един друг, който твърдеше, че едни дупнишки "бизнесмени" са "добри момчета", за които "не е доказано", че са престъпници... Накрая се доказа пред съда, че са бандити, и те избягаха по островите, "да опаткат ситуацията". Интересно е, че сред обявените от ген. Ниско за "кафяви медии" явно е и "Афера", която първа разпространи снимките с Коцев, като същата медия не бе "кафява", докато ползваха нейни разобличаващи снимки и публикации за Чекмеджан... А Кирчо ПараПетков изби рибата с "отиваме на избори и българските граждани могат да си изберат стария или новия модел", при положение че "старият" модел е ГЕРБ+ДПС, а "новият" модел е ППДБ+ГЕРБ+ДПС. Страшен избор, няма що.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мълчанието е злато

  12 Апр 2024 0:11ч.

  Но женерал Наско явно е безсребърник и не ще ни сребро, ни злато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-скоро

  12 Апр 2024 0:13ч.

  Комай ще да е безсрамник, а евентуално и безмозъчник, нежели безсребърник. Интересно само защо толкова ненужно се мята и се джаса на амбразурата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи