Минометна стрелба в Славянск

Минометна стрелба в Славянск
По време на възобновилите се в района на Славянск сблъсъци са използвани миномети от страна на украинските военни, съобщи местният портал „Ирта-FAX”, цитиран от РИА "Новости".
<p>В нощта срещу понеделник в района на блокпоста в с. Андреевка в близост до Славянск се чува стрелба. Преди това местни жители съобщават за появата на колона от танкове Т-64 и камиони с оръдия.</p> <p>По-рано украинската армия значително увеличи силите си в Славянск. Въпреки уверенията от ръководителите на силовата акция в югоизточната част на страната, че в деня на президентските избори спецоперацията ще бъде преустановена, практически едновременно с обявяването на новия държавен глава в околността на Славянск се разнесе стрелба.</p> <p>По-рано в Славянск бяха убити италиански журналист и неговият преводач, а френски репортер бе ранен.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • observer

    26 Май 2014 17:26ч.

    Ако през 90-те Украйна не беше върнала ядрените си оръжия на Русия, сега можеше да ги използва срещу терористите, провеждайки едновременно с това демократични избори, признати от демократичния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи