Кадиев: Хванат митничар с наркотик? Никога не се е случвало!

Кадиев: Хванат митничар с наркотик? Никога не се е случвало!
"Случаят с арестувания зам.-директор на митница "Свиленград" не ми звучи логично, защото не разбирам как той ще реализира това нещо. Няма друг такъв случай, това е прецедент." Това каза пред "Нова телевизия" депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев.
<p>&quot;Аз бегло го познавам, но по начина, по който говорят за него колегите, не съм чул нито една лоша дума. Вчера успях да поговоря с хора, които работят на митница &quot;Свиленград&quot; и общо-взето мнението за шефа им е, че е изключително качествен митничар, дългогодишен. Никога не е искал да става директор на самата митница, предлагали са му. Нелогично звучи цялата работа&rdquo;, допълни Кадиев.</p> <p>&quot;За последните 20 години няма друг такъв случай. Не знаем дали той участва или не участва в някаква схема, но винаги става въпрос за пари. Да го хванат с пари - добре, да го хванат, примерно, с някакви цигари - и това се е случвало, но случай на хванат с наркотик - там влизате в съвсем друга схема&quot;, добави депутатът.</p> <p>&quot;Все още не знаем каква е истината, но нека да има прозрачност в такива случаи, защото иначе остават съмненията за прикриване. По-важното е да се опитаме да направим някакъв извод за цялостното състояние на митниците от този конкретен случай. Според мен от този случай точно не може да се направи извод, тъй като той е единствен за цялата практика в последните 20 години след 10 ноември&rdquo;, каза още Георги Кадиев.</p> <p>Бившият шеф на митниците Емил Димитров пък коментира пред bTV: &quot;Обиненият в наркотрафик митничар безпроблемно е заемал поста си по време на три-четири правителства. Ако има такъв служител на митниците, който поставя подходящи хора на подходящи места, за да преминават цели камиони и композиции, такъв човек трябва да бъде отстранен&quot;.</p> <p>Димитров обаче отбеляза и притеснението си от показността на акцията и също не пропусна да изкаже своите съмнения. &quot;Във всеки един кабинет и във всеки един автомобил би могло да се подхвърли нещо&quot;, подчерта Емил Димитров-Ревизоро и допълни, че остават още много въпроси по акцията.</p>

Коментари

  • lo

    22 Май 2014 18:12ч.

    Тази схема на отстраняване на неудобните действаше безотказна при цв.цв., флоров и останалите чакали, но сега времената са други, каква е истината трябва да се разбере!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи