Ива Митева: Татяна Дончева ми предлагаше човек за шеф на митниците

Ива Митева: Татяна Дончева ми предлагаше човек за шеф на митниците
Не разговарям с Татяна Дончева. Това каза пред журналисти председателят на парламента Ива Митева.  Тя посочи, че не разговаря с нея, откакто е скъсала проекта на решение, когато се обсъждаше казусът с отказа на Пламен Николов да е кандидат за министър-председател. "Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита дори да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник на "Митниците", заяви Митева.

 

 Тя посочи, че не разговаря с нея, откакто е скъсала проекта на решение, когато се обсъждаше казусът с отказа на Пламен Николов да е кандидат за министър-председател.

 

"Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита дори да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник на "Митниците". Когато тя излезе с едно изявление и каза, че съм правила кабинет и съм го редила със Слави Трифонов по нощите й, се обадих й и казах кога го е чула от мен. Тя тогава много учудено ме попита: "Ама не си ли?" Не приемам такива интриги, не приемам такова поведение. Поведението е отвратително. Отвратително е за политика, която се прави по този начин", каза още Ива Митева. Тя обясни, че много ясно Конституционния съд казва кога има кворум и как се гласува. "Кворумът установява брой присъстващи, а не участващи в гласуването", заяви още Ива Митева. Тя призова Татяна Дончева да спре да импровизира и да прилага правилника, както трябва.

 

 

Коментари

 • Айде сега

  07 Sep 2021 14:02ч.

  Ама то така става бе моме, нали някой трябва да те предложи? Ти какво очакваш? Кандидата да дойде при теб и да ти се самопредложи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  07 Sep 2021 14:13ч.

  Дончева е от стара коза яре, знае за какво е в голямата политика. Обаче не ѝ достигнаха силите, та сега четем за неуспехите ѝ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  07 Sep 2021 14:17ч.

  Не разбрах, кога от ИТН са имали правомощията да назначават шеф на митниците. Разбирам, да го е предложила на служебния премиер, но може и това да е станало. Такова кадруване на хора без реална власт не е виждано до сега. Кабинетът служебен, целта му е просто да реагира на злободневните теми, които искат реакция. Партиите с нереализирани мандати... обаче тия хора не правят разлика изобщо между това да си просто част от политиката и да си спечелил избори и съставил кабинет. Носят се на крилете на хейта против най-голямата партия и си мислят, че всичко им е простено, понеже те били алтернативата и промяната. Наистина разбирам еуфорията от това да си Дончева, Манолова, Хаджигенов и изведнъж да се окаже, че са ти вързали, да речем, сто хиляди души и те искат мажоритарно, заради цялото това плямпане изцяло ПРОТИВ. Това не е малко, но е време вече да стъпят на земята. Освен ако отзад не ги подбутва някой с големия остен, да му свършат някаква работа и да направят конституционни промени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  07 Sep 2021 14:38ч.

  Дълги драсканици, без никаква логическа мисъл в тях. Досаждате с простотиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Перо

  07 Sep 2021 14:41ч.

  След изборите ИТН ще разберат, че Дончева им е мислила доброто, като ги е убеждавала да подкрепят коалиционно правителство. С Кирил Петков в играта няма да вземат повече от 7%. ИНИ пък са на път да поемат по нанадолнището след Атака и ВМРО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предвидими кокошки

  07 Sep 2021 15:02ч.

  Aмeрикaнцитe oт мнoгo oтдaвнa имaт мeтoдoлoгия зa прoгнoзирaнe бъдeщи пoвeдeния нa oбщecтвeнo-пoлитичecки cубeкти. Oбoбщeнo и опростено казано cъбирaт в база дaнни минaлитe пoвeдeния нa cубeктитe по видове поведения и пocлe ги eкcтрaпoлирaт. По честотата на даден набор от поведенчески случки даже предвижадат с доста голяма вероятност какво ще предприеме даден субест в близко време. Кoлкoтo пoвeчe eмпирични дaнни зa минaли пoвeдeния cъбeрaт,тoлкoвa пo-тoчнa e прoгнoзaтa зa бъдeщoтo им пoвeдeниe. Кaкa Дoнчa и Мaямaтa имaт бoгaт нaбoр oт минaли пoвeдeнчecки cлучки - Вaнкo1,Кocтинбрoд,Гaлeвцитe,Пeeвcки,джугaнe пaри oт Чeрeпa,изнудвaнa нa Кoрнeлия,пoдвирaнe зa Oмбудcмaн,cъвeти ИТН дa oбeщaвaт,aмa дa нe изпълнaвaт....,cигурнo някoя cлучкa изпуcкaм. Тия cлучки oбaчe ca дocтaтъчни дa ce екcтрaпoлирa и пoзнae пoвeдeниeтo нa тия двeте - нa вceки ce пoдвирaт,вceкигo oплювaт кaтo пoлитичecки брoкeрки....Ocтaп Бeндeрки. Мислят се за хитри лисици,а се оказат предвидими кокошки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъъъъъ

  07 Sep 2021 15:52ч.

  Шеф на митници се назначава от правителството! Тази госпожа не е била кандидат за министър председател. Защо ще и го предлага на нея?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Болонката в атака

  07 Sep 2021 15:56ч.

  Да, следващите дни ще са доста интересни. Тъкмо ще видим кой кой е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митева, Митева, уж си била толкова години в Парламента

  07 Sep 2021 16:14ч.

  митева, ти изгуби правото на глас в момента, в който се изсули от мястото си на председател на Народното събрание, когато твоите съпартийци решиха да напуснат залата. От този момент ти престана да бъдеш председател на парламента, за наше съжаление, ти си едно голямо разочарование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  07 Sep 2021 16:27ч.

  Език мой, враг мой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  07 Sep 2021 17:29ч.

  Тази жена за пореден път доказа, че не става за председател на НС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Избирател

  07 Sep 2021 17:55ч.

  Какво просташко, махленско поведени - този казал, онзи рекъл!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  07 Sep 2021 19:30ч.

  Това е акт на подкрепа на другарче, в случая на Тошко. Има да връща усуга. , Недостойна за Председател на НС, но факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  07 Sep 2021 21:49ч.

  Недоразумение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи