Данни от Израел: Имунитетът след боледуване е 6 пъти по-ефикасен срещу Делта от този при ваксините

Данни от Израел: Имунитетът след боледуване е 6 пъти по-ефикасен срещу Делта от този при ваксините
Естественият имунитет, придобит след преболедуване, дава по-добра защита срещу варианта Делта на новия коронавирус в сравнение с две дози от ваксината на Pfizer/BioNtech, съобщи електронното издание на "Таймс ъв Израел".


 

Изследване на здравния фонд "Макаби" в Израел е обхванало 46 035 израелци, които или са били напълно ваксинирани до края на февруари тази година или са дали положителен тест за новия коронавирус по същото време.

 

Хората, които са ваксинирани с две дози, са изложени на шест пъти по-голяма вероятност да се заразят с варианта Делта от тези, които не са ваксинирани, но са били заразени вече с новия коронавирус, установило изследването. Резултатите му са публикувани онлайн, но все още не са преминали независима оценка. Това е най-мащабното подобно изследване.

 

"Някои хора, които не са склонни да се ваксинират, може да се объркат и решат, че тези резултати показват как е по-добре да се разболееш, но не и да се ваксинираш. Такова схващане е медицински погрешно и резултатите не означават, че хората трябва да се излагат на риск с цел да се заразят. Както и с другите болести, много по-безопасно е да се ваксинираме и да избегнем Covid-19 - болест, която ни излага на риск от хоспитализация, смърт или дългосрочни последствия", каза проф.Сирил Коен от университета Бар Илан, който не е участвал в изследването.

 

 

 

Източник: mediapool.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • А така-а-а-а,

  03 Sep 2021 18:28ч.

  И кво праим ся!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  03 Sep 2021 19:23ч.

  Има отново грешка в превода и цифрите! Не 6 а 13 пъти по силен и срещу целият патоген, а не само срещу шиповете! Това заболяване което тече в момента обаче няма нищо общо с ковид, просто се влияе на имунитета на хората и има респираторен ефект! Тези дни видях отново пръскане в небето над София и съм убеден, че има начин да се влияе масово на човешкото здраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  03 Sep 2021 19:28ч.

  Това е новина от преди 2 седмици.Писах за нея но дадох числото 7/седем пъти/.Но не е много коректно защото защитата от ваксина е О. 6 x O=O. Oтдавна е извесно,че преболедували пак се заразяват след 6м.Някои почиват.Като руски лекар който го прави умишлено.Тук имаме два проблема; 1.Има ли вирус сарс ков 2 и какви са му характеристиките.2.Вие лично бихте ли се лекували при лекар за който е извесно,че е патологичен убиец,но лекува в свободното си време за огромни печалби?Пфайзер,Астра Зенека,Модерна са учасници и съучасници в разработването на биологични оръжия вкл. коронавируси.Тази им тъмна дейност е проследима от преди 2та световна война та до днес.Има и многобройни съдебни решения по цял свят фиксиращи тази им дейност.Съжалявам но точно с техните ваксини не трябва да се набождате.Службите за сигурност въз основа на горното отдавна е трябвало да информират държавното си ръководство.Ако има служби за сигурност и държави.Но май няма.Има глобална шайка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  03 Sep 2021 19:46ч.

  Аз ви казах отдавна, че политици, медицински лица и журналисти участват в организирана международна диверсия срещу населението на България, принуждавайки го да се ваксинира с американски генни псевдоваксини с огромен потенциал да намаляват общия имунитет и да предизвикват опасни странични заболявания, заплашващи живота ни. Спрете кампанията за масова ваксинация докато е време и внесете наистина ваксини от други страни за желаещите да се ваксинират, а не мухоморки. Финансирайте производството на оригинална българска ваксина, не ставайте клиенти на фармакорпорации-убийци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  03 Sep 2021 19:50ч.

  https://www.timesofisrael.com/study-covid-recovery-gave-israelis-longer-lasting-delta-defense-than-vaccines/People who had two vaccine shots had a six-fold higher chance of getting infected with Delta than patients who hadn’t been vaccinated but previously contracted the coronavirus, according to the research. ПРЕВЕДЕНО-“Хората, които са ваксинирани с две дози, са изложени на шест пъти по-голяма вероятност да се заразят с варианта Делта от тези, които не са ваксинирани, но са били заразени вече с новия коронавирус, установило изследването.“ Думата “новија“ е не само излишна, но и обръшта смисъла в погрешна посока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Личният ми естествен имунитет след преболедуване

  03 Sep 2021 19:52ч.

  спадна за 4 месеца с 1/3. И все пак сега е 80 пъти по-висок от минималния (50 единици)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  03 Sep 2021 20:10ч.

  Британско издание: учените намериха във ваксините срещу ковид-19 графен, метал и даже колония от паразити - https://cont.ws/@Sage/2077641

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами

  03 Sep 2021 23:31ч.

  Проф. Кантраджиев го каза това, още преди две седмици. Толупите обаче не могат да си правят изводи и да "четат" фактите, затова продължават да настъпват мотиката. Предпочитат естествена имунизация, т.е. боледуване. За преболедувалите го с по ранните варианти сега тече естествена "делта" реимунизация , демек бустерна доза. И така, на всяка следваща ковид-вълна ще се "реимунизират" естествено, при все по-заразни варианти на вируса. С риска за пост-ковидни усложнения и дълъг ковид при изтощение на имунната им система. А скоро и в Рая. Все ще се умира. Защо да чакат излишна година-две-десет?! Колкото по-рано в Рая, толкова по-дълго в Рая:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И все пак сега е 80 пъти по-висок от минималния (50 единици)...

  04 Sep 2021 0:03ч.

  Е-е-е-е га ти! Начи, преди да започне спадането на имунитета, той е бил 320 пъти по висок от минималния, нали така? Леле-е-е-е, то имунитет, то чудо бе! Еваларка баце!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ами на 03.09.2021 в 23:31

  04 Sep 2021 0:04ч.

  Удивително е докъде стига функционалната неграмотност у нас. Не сте в състояние да разберете и най-простия писан текст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mi6osp

  04 Sep 2021 6:29ч.

  Ако имунната система на болен човек е достатъчно силна, тя се справя с вирусите и човекът оздравява с цената на поражения от отделените от вирусите силни токсини. Тези болни, чиято имунна система не се справи, губят живота си . Разбира се, имунната система на оздравлите става по-силна и се специализира за борба с болестта, но при следващото заболяване резултатът зависи и от това, доколко увредените органи няма да откажат след нова порция токсини. След ваксиниране придобитият имунитет е по слаб, но няма смъртност и увреждания на органите. Така,че не всичко зависи от силата на имунитета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  04 Sep 2021 8:48ч.

  Панаирът на профаните се вихри с пълни сили и в събота. Дежурните тролове се провикват и сръчкват овцете , да се движат в "правилните посоки" . Обсъждане на Нероден Петко, Незнаен Юнак , и особено - Имаше ли Гюро глава или нямаше ? За разнообразие - Колко дявола живеят на върха на една игла ?... Постулатите на Кох-Пастьор за откриване и доказване на инфекциозен причинител са все така валидни. 1-Инфекциозният причинител се открива у БОЛНИЯ индивид, и не се открива у здрави индивиди. 2- Инфекциозният причинител трябва да може да се изолира в чиста култура /за вирус - в клетъчна култура/ 3-Инфекциозният причинител изолиран в култура трябва да може да зарази здрав индивид и да предизвика у него същата клинична картина на инфекциозно заболяване. 4- У новозаразеният индивид трябва да може да се открие същия патоген и той от своя страна да може да се изолира. Това е постулатът в най-съкратен и опростен вид. Може да бъде усложнен с съвременни лабораторни техники, с имунологични изследвания, нови клетъчни култури и т.н. но те не променят аксиомата на Кох. Може ли някой ковид-идиот да предостави линк към научно изследване, статия, където е описано ясно да е приложен постулата на Кох-Пастьор за вируса SARS cov 2 ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм, вече няма никаква разлика между медицина и математика... явно!

  04 Sep 2021 9:13ч.

  Общото между двете е само, че започват с М.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  04 Sep 2021 9:20ч.

  След като имунитетът на преболедувалите трае 6 месеца,явно и на вакснатите е така. Защо вече не им се удря бустера? На някои изтекоха вече 6 месеца,и е ясно,че ваксините им вече не действат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензиновоза

  04 Sep 2021 10:07ч.

  Близо 11 500 нови случая на коронавирус в Израел от четвъртък. Това е абсолютен рекорд от началото на пандемията досега. И това въпреки масовата задължителна ваксинация... Броят на тежките случаи сред ваксинирани расте. Броят на смъртните случаи - също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И все пак сега е 80 пъти по-висок от минималния (50 единици)

  04 Sep 2021 12:26ч.

  Имунитетът не се мери в единици. Не сте лекари, не сте специалисти. Спрете се да пишете глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи