Г. Кадиев: Оставка на Изпълнителното бюро на БСП и извънреден конгрес

Г. Кадиев: Оставка на Изпълнителното бюро на БСП и извънреден конгрес
"БСП наистина не може да влезе в нови избори без промени", заяви депутатът Георги Кадиев и посочи основните и най-важни стъпки, които трябва да предприеме партията: Първо - оставка на Изпълнителното бюро. Второ - решение за извънреден конгрес.
<p>Кадиев предлага през този период БСП да се управлява от временно ръководство - от хора, които да са извън сегашното ръководство, да не са народни представители, да са равно отдалечени от всички, за да няма обвинения в манипулации.</p> <p>&quot;Не трябва да имаме страх от предсрочни избори. в дългосрочен план за БСП е по-добре да има предсрочни избори&quot;, каза още Кадиев. Той припомни думите на Мартин Шулц, според който истинският политик трябва да усети болката на избирателя.</p> <p>&quot;Смисълът не е да победиш в избори. Голям политик е този, който след четири години хората като го гледат, казват - аз живея по-добре, отколкото преди&quot;, коментира Кадиев. &nbsp;</p> <p>&quot;Възможност за връщане на Георги Първанов в БСП няма&quot;, смята Кадиев, който&nbsp;съобщи, че вероятно следващата събота ще има Национален съвет и е добре дотогава местните структури да излязат със свои позиции и &quot;да покажат характер&quot;.</p> <p>Според Кадиев, в кабинета &quot;Орешарски&quot; има министри, които не се знае как са попаднали там, след като не са нито на БСП, нито на ДПС. БСП носи отговорността, а почти не консумира властта&quot;, каза Кадиев. &nbsp;</p> <p>Той бе категоричен, че трябва да се смени и формулата на така нареченото експертно правителството.&nbsp;</p>

Коментари

  • уди кълвача

    30 Май 2014 18:29ч.

    И този е една неясна персона. Ту депутат, ту общинар, все ще се намери топло местенце за него. Паднал ангел, тичай в АБВ, не си играй на Рихард Зорге.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнайко

    30 Май 2014 18:36ч.

    Да Д-я СтаниШев заяви,че няма да е депутат в ЕС още преди това, аз се питам защо му трябваше да се бута в тая листа и кой нормален би гласувал за такава листа? Той е печелил НИКОГА и НИКАКВИ ИЗБОРИ! Освен ХIX00-я конгрес на партията, където са отишли все ОТБРАНИ кадри :) Гласовете сега отварят писанията за него да се излее парата на съпартииците и.т.н.., пък като наближи конгреса ще се потопи ген.сека :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи