Експлозия на летището в Кабул, подозират "Ислямска държава" (видео)

Експлозия на летището в Кабул, подозират "Ислямска държава" (видео)
Експлозия е станала пред международното летище Хамид Карзай в Кабул, съобщават световните медии. Говорителят на Пентагона Джон Кирби потвърди, че е имало експлозия в района на летището. Предварителните данни да за поне 11 загинали и много ранени.

 

По-рано британското правителство предупреди, че терористичната заплаха, заради която страната препоръча тази нощ нейни граждани да не отиват на летището на Кабул, е "много сериозна" и "непосредствена". Късно снощи Великобритания посъветва своите граждани да не пътуват до летището на Кабул, за да бъдат евакуирани от Афганистан, посочвайки, че има голям риск от терористична атака.

 

 

 

 

Вашингтон и Лондон смятат, че заплахата идва от местното крило на "Ислямска държава" – отговорна за едни от най-кървавите атентати през последните години. Заради риска Белгия и Дания сложиха край на евакуационните си полети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Заключението на разузнавателната информация е, че има опасност от скорошна и изключително смъртоносна атака на летището“, съобщи министърът на отбраната на Великобритания Джеймс Хийпи.

 

Според очевидец американците хвърлили 6-8 газови бомби, а сред ранените имало и много жени. Али Хасани съветва хората да не ходят на летището в Кабул в никакъв случай.


 

 

 

 

Източник: dariknews.bg, бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи