Десетки тела на екзекутирани младежи открити в Сирия

Десетки тела на екзекутирани младежи открити в Сирия
Десетки тела бяха открити в северния сирийски град Алепо, предаде Би Би Си, като се позова на съобщения на правозащитници и активисти. Според Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон, става дума за 65 тела, открити на брега на малка река в квартал на Алепо. Повечето от убитите са били с вързани зад гърба ръце и куршум в главата - сигурни белези за това, че става дума за масова екзекуция.
<p>Видеокадри от откритието бяха пуснати почти незабавно в YouTube.</p> <p>Съдейки по външния вид на телата, екзекуцията е била извършена най-вероятно в последните два дни.</p> <p>АФП цитира капитан от бунтовническата Свободна армия, според когото някои от убитите са били на тийнейджърска възраст. По думите му откритите тела са само част от мрачното откритие, тъй като по думите му в реката може да има и други убити. "Вероятно ще се окаже, че тук са били убити стотина души", казва той.</p> <p>От юли 2012 бунтовниците и правителствените сили имат почти равно присъствие в Алепо и градът е място за непрекъснати сблъсъци и престрелки.</p>

Коментари

  • 13

    30 Яну 2013 18:16ч.

    \"ГЛАСОВЕ\",АКО ОБИЧАТЕ БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ И ЦИТИРАЙТЕ ЗА СЛУЧАЯ И МНЕНИЕТО НА ОФИЦИАЛНАТА СИРИЙСКА ВЛАСТ А НЕ САМО ИЗБИРАТЕЛНО НА ТИЯ БАНДИТИ И УБИЙЦИ ОТ Т.Н.\"бунтовническа свободна армия\"НЕ НИ ПРОБУТВАЙТЕ САМО ЛАКАРДИИТЕ НА АНГЛО-АМЕРИКАНСКИТЕ ПОДЛОГИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @@

    30 Яну 2013 19:04ч.

    Тeлата на екзекутираните са били намерени на територия, която е била подконтрола на т.н. "бунтовническа свободна армия" , В Алепо са били ставали и други документирани неща Турция е демонтирала оборудването на редица предприятия и ги е транспортирала в Турция доказателствата са били предадени в ООН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи