Британски експерти: Децата между 12 и 15 години да не се ваксинират срещу коронавирус

Британски експерти: Децата между 12 и 15 години да не се ваксинират срещу коронавирус
Да не се ваксинират срещу коронавирус децата между 12 и 15 години. Това становище заеха британските експерти, които съветват правителството в Лондон. Великобритания още не е взела решение за масовата ваксинация на тази възрастова група. То е ключово, заради новата учебна година.

 

Според експертите обаче Великобритания не трябва да следва примера на Съединените щати, Израел и няколко европейски страни, които ваксинират тези деца. Учените казаха, че разликата между ползите от ваксината и редките странични ефекти не е достатъчно голяма. Децата много по-рядко страдат от тежък COVID-19 в сравнение с възрастните и това прави нуждата от ваксинация по-малка.

 

„Балансът между ползите и рисковете от ваксините е прекалено деликатен, когато говорим за деца. Това ни кара да се въздържим от препоръка те да се ваксинират.  Броят на децата, развили тежка форма на болестта, е много малък и почти винаги това са деца с други заболявания. Нашата препоръка е да се ваксинират само тези, които имат заболявания, представляващи потенциален риск при COVID-19”, заяви Адам Фин - педиатър и съветник на правителството в Лондон.

 

 

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Да защото страничните ефекти включват безплодие!

  04 Sep 2021 16:45ч.

  Само за 8 месеца на 2021 в САЩ 1 900 жени са направили "спонтанен" аборт СЛЕД ваксиниране., и това е официална статистика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Оказа се децата не боледуват и не пренасят заразата. "

  05 Sep 2021 9:38ч.

  Освен това, 59 % от тежките им хоспитализирани случаи са СЛЕД втора игла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи