Борисов се обяви за въвеждане на прогресивен данък

Борисов се обяви за въвеждане на прогресивен данък
Когато в държавата има много дълбоко социално разделение, трябва да се въведе прогресивен данък. Това заяви в „Седмицата” на "Дарик" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който подчерта, че плоският данък, какъвто има в момента у нас, работи само при добре функционираща икономика.
<p>Борисов допълни, че Европейският съюз трябва да върви към федерализъм, а в момента страната ни се мери по показатели от чужбина, защото правителството е изключително слабо. &bdquo;Аз съм за това, тъй като ще е добре за България. Вие виждате, че поради неработещите институции в България непрекъснато се реферираме към това какво са казали в чужбина за България. Аз съм почитател на това, че българите можем, и четири години това правех - строяхме, бяхме дисциплинирани, усвоявахме европейските фондове&rdquo;, заяви Борисов.</p> <p>Бившият премиер допълни, че в продължение на четири години не е допускал подкрепа от страна на България за въвеждането на общи ставки за държавите членки.</p> <p>&bdquo;Ако има политическа класа и се проведе политически дебат, винаги може да се каже, че плоският данък работи, когато има много работеща икономика. Когато държавата е, както е в България в момента, с много голямо социално разделение, тогава трябва да се направи прогресивен данък&rdquo;, каза още Борисов.</p> <p>Той припомни още, че по време на управлението на ГЕРБ нивата на данъчните ставки са останали непроменени и най-ниските в Европа. &bdquo;10% плосък данък, 20% ДДС. Когато аз съм отстоявал своите позиции в Европейския съвет, съм казвал: &bdquo;Да, ние сме най-бедни и имаме нужда да привличаме инвестиции. А подобни данъци са изключително привлекателни. Някога, след години, и ние бихме могли да се включим в общите европейски ставки, но дотогава на България й трябва време, за да навакса изоставането, което има от 45 години&rdquo;, коментира лидерът на ГЕРБ.</p>

Коментари

  • ОППАЛЯ

    12 Апр 2014 18:21ч.

    КЪДЕ БЕШЕ 4 ГОДИНИ БЕ, АЛАНКООЛУ? ЗАЩО ТОГАВА НЕ ВЪВЕДЕ ПЛОСКИЯ ДАНЪК? СЕГА СЕ ПИШЕШ МИСЛЕЩ ЗА НАРОДА, КАКТО МИСЛЕШЕ И ДЯНКОВ. Г А Д !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    13 Апр 2014 6:44ч.

    Наистина, завистта е голямо нещо. Изглежда авторът на горенаписаното има предвид прогресивния, а не плоския данък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи