Борисов, Найденов и Кокинов отричат да са правили скандалния запис

Борисов, Найденов и Кокинов отричат да са правили скандалния запис
Скандалният запис в дома на Борисов не е правен със СРС, а тримата участници в него отричат да са го правили те. Това заяви в сряда главният прокурор Сотир Цацаров. Новината идва след като Върховната касационна прокуратура вече е разпитала Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов по скандалния запис, който свидетелства за нарушено разделение на властите и колективно усилие да се избегне наказателна отговорност. По думите на Цацаров и тримата са били категорични, че не са извършили запис на разговора.
<p>"Записът категорично не е направен чрез използване на СРС-та по установения в закона ред. Всяко от лицата, от които са снети обяснения, категорично отрича факта да е извършвало записване. Към този момент, спрямо Мирослав Найденов, не са прилагани по установения в закона ред СРС-та. Той може да е правил собствен запис, както всеки може да е правил собствен запис, но всяко от лицата отрича да е правил такъв запис", каза Цацаров, цитиран от "Фокус".</p> <p>По думите му в момента се прави проверка на всичко, свързано със скандалния случай, но не е възможно да има резултат от проверката преди изборите. "Проверката се прави, за да се установи има ли данни за престъпление, а не с оглед на изборите", каза още главният прокурор.</p> <p>Миналият месец в медиите беше разпространен аудиозапис от разговор между Бойко Борисов, който към времето на записа е министър-председател, Николай Кокинов, който по това време е градски прокурор и Мирослав Найденов - тогавашен министър на земеделието.</p> <p>От записа става ясно, че прокурорът предава на изпълнителната власт доклад за неприключило разследване, а тримата заедно обсъждат как да се избегне наказателно преследване за корупция на Найденов.</p> <p>В сряда главният прокурор посочи, че Мирослав Найденов не изключва възможността записът да е бил "осъществяван чрез използване по технически начин на принадлежащо нему устройство, разбирайте мобилен телефон&rdquo;.</p> <p>Цацаров добави, че днес ВКП ще снеме обяснения от "още две лица, различни от тези, чиито гласове разпознаваме от разпространените в обществото СРС-та".</p>

Коментари

  • новото работно място на Боко - пазач на бостана

    09 Май 2013 18:38ч.

    http://www.flickr.com/photos/kf-photo/8719877877/lightbox/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЛАДУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ

    09 Май 2013 18:52ч.

    ИМАМЕ ВОЛЯ ДА КРАДЕМ - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проверката се прави, за да се установи има ли данни за престъпление

    09 Май 2013 18:53ч.

    "Проверката се прави, за да се установи има ли данни за престъпление", каза главният прокурор. ------------------------------------------------------- И в същото време:"От записа става ясно, че прокурорът предава на изпълнителната власт доклад за неприключило разследване, а тримата заедно обсъждат как да се избегне наказателно преследване за корупция на Найденов." ---------------------------------------------- Аз питам: Това не е ли престъпление??? Какви още данни за престъпление се търсят???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз

    09 Май 2013 19:21ч.

    Не знаели кой бил подслушвал! Ами те не са много "облагодетелстваните" да влизат в дома на Борисов! А и с тази охрана! Тези глупости за комунистите си ги избийте от главата! Всичко е вътрешнопартийно дело, начело с Цветанов! А за "темата" на разговор и тримата са за пандиза! Друго нямам какво да коментирам по тази тема! А прокуратурата много "удобно" изчаква изборите, за да види накъде ще задуха вятъра! Възмутен съм от наглостта и арогантността на тези от ГЕРБ! Управляващи държавата наричат с всякакви гнусни и отвратителни обиди хора на отговорни постове в правораздавателни институции! Представяте ли си как разговарят за редовите си членове, министри и т.н. Просто пълна отврат и гнусотия! И както писа един друг съфорумец - гласуването за ГЕРБ е престъпление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народ

    09 Май 2013 20:29ч.

    Най- важното е че не отричат да са провели разговора! Какво ни интересува, КОЙ го е записал! В ЗАТВОРА, а не отново в Народното Събрание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи