Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев заплашвал израелски акционер в „Лев Инс” по настояване на премиера

Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев заплашвал израелски акционер в „Лев Инс”  по настояване на премиера
Един от израелските акционери в застрахователното дружество „Лев Инс”, Шаул Шнайдер, е бил привикан в ДАНС, където е разговарял с бившия ръководител на агенцията Цветлин Йовчев. За това съобщи самият Шнайдер на пресконференция, посветена на навършването на една година от запечатването на офиса на компанията. Шаул Шнайдер каза, че Йовчев е разговарял с него по настояване на премиера Бойко Борисов, а отправеното послание било компанията да не участва в политическия живот в България и да не финансира определени медии, ако иска да запази бизнеса си.
<p>Той описа срещата като &bdquo;съвсем официална&rdquo;. На нея присъствали и високопоставени представители на израелското посолство, но не се е водил протокол. &bdquo;Бяха ми подхвърлени няколко имена, но аз не ги помня, защото те не ми говореха нищо&rdquo;, допълни Шнайдер.<br /><br />Малко след ареста на Алексей Петров през февруари миналата година централният офис на &bdquo;Лев Инс&rdquo; беше запечатан, а сървърите бяха иззети. Достъпът на дружеството до класифицирана информация все още не е подновен и на компанията не е обяснено защо.</p> <p>&bdquo;Българското контраразузнаване се зае да фалира "Лев Инс&rdquo;, заяви от своя страна изпълнителният директор на компанията Стефан Софиянски. Според него фирмата е трета по големина в бранша и евентуалният й фалит би застрашил финансовата сигурност на държавата. Той допълни, че проверките на данъчните и на Комисията за финансов надзор са започнали, след като са оповестени в медиите. По този начин се създавала обществена нагласа, че има нещо нередно, а всъщност в компанията не са открити сериозни нарушения. 3,5 млн. лева са санкциите, наложени на &bdquo;Лев Инс&rdquo; от изземването на сървърите й през миналата година до днес.</p> <p>От "Лев Инс" са завели дело за връщане на сървърите на компанията. Множество жалби и сигнали са входирани до главния прокурор и Висшия съдебен съвет, но те са оставени без отговор. Компанията е наела една от водещите адвокатски фирми в Израел и ще заведе иск срещу българските власти за 30 млн. лева заради понесените през последната година загуби. За незаконното, според &bdquo;Лев Инс&ldquo;, отнемане на информация от компанията е сезирано и българското представителство на Европейската комисия.</p>

Коментари

  • 111

    24 Фев 2011 22:33ч.

    Днес, в България така се действа - първо по медийте гръмва колко си виновен, а след това с години се точи доказването на невиновността ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето къде е поднесена по-мащабна картина

    24 Фев 2011 23:06ч.

    на голата истина за затриването ни като нация и държава: http://www.forumat-bg.com/politika/1135-shte-uznaete-istinata-i-istinata-shte-vi-napravi-svobodni

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !

    24 Фев 2011 23:52ч.

    ГЕРБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    24 Фев 2011 23:53ч.

    А защо това дружество има достъп до класифицирана информация? Нали е частно? С какво е по-различно от другите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данъкоплатец

    25 Фев 2011 0:32ч.

    Редно би било да се потърси персонална отговорност от тези, които ръководят тази акция. Аз не съм съгласен с моите данъци да се плаща обещетение поради некадърността или икономическите интереси на тази криминална свита. Абсолютно беззаконие и мутренски методи за натиск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ООД

    25 Фев 2011 3:19ч.

    Много фирми бяха завлечени от произвола на днешните управляващи. Дано всички вземат пример и започнат дела срещу правителството на сегашните мутри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да!!!

    25 Фев 2011 3:45ч.

    Само Цветанов е невинен до доказване на противното,за всички останали това ен важи!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Ели:

    25 Фев 2011 4:37ч.

    Всички застрахователни дружества и пенсионни фондове имат досътп до определено ниво на класифицирана информация. Нали застраховат, респективно осигуряват полизаи, военни, държавни служители и прочее. Преди да се задават ужким риторични въпроси, добре е да сепоназнайва нещичко. Незнанието е обяснение за писането на глупости, но не е оправдание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още нещо мили коментатори.

    25 Фев 2011 4:42ч.

    Престанете да ни пробутвате глупостите на това нищожество Георги Ифандиев. Всъщност, може би трябва да помолим самия Ифандиев да престане да си препоръчва неадекватните излияния в сериозните сайтове. Да си държи конспиративните теории да къкрят във вещерското му гърне в неговото си кюше в Интернет. Тук е повече от излишен - просто е противен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой

    25 Фев 2011 5:10ч.

    Кой доведе на власт сегашните? Кой ще ги бутне? Кой гласува за тия, които като ония си мислят , че никой преди тях нищо не бил свършил и ще управляват вечно? Кой върна във властта милиционерщината и абсолютната некомпетентност, съчетана с откровена простащиена и присъщата й арогантност? Кой гласува за тройната коалиция? Кой гласува за 800-те дни? КОЙ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаещ

    25 Фев 2011 17:55ч.

    Става дума за РЗС и Галерия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи