Живко Коцев уличил и Асен Василев във връзки с контрабандистите на Паскал

Живко Коцев уличил и Асен Василев във връзки с контрабандистите на Паскал

Автор: Епицентър.бг

Живко Коцев разкрил пред разследващите, че бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев се е опитвал да кадрува в МВР и понеже Калин Стоянов му се опънал, Василев отрязал МВР с финансиране на материално-техническо осигуряване, което освен всичко друго е злоупотреба с власт.

С цел да спаси кожата си, заради връзките си с контрабандистите - баща и син Димитрови, които бяха задържани при акцията на ДАНС, Живко Коцев влиза в ролята на защитен Свидетел №3 и буквално изпява пред разследващите от Комисията за противодействие на корупцията за всички зависимости на хора от висшите етажи на ПП-ДБ с лица от престъпния свят, става ясно от втори протокол за разпит на Коцев с дата 5 април 2024 г., с копие от който Епицентър. бг разполага.

Живко Коцев: Знаех, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Бойко Рашков

Живко Коцев заявява пред КПК, че Асен Василев настоявал пред вътрешния министър Калин Стоянов за директор на полицията в Хасково да бъде назначен Недан Хаджиев. Заради отказ на МВР-министъра да изпълни искането на Асен Василев, бившият финансист №1 бламирал финансирането на проекти за вътрешното ведомство, информира Коцев.  

Това се разбира от кратък протокол за разпит, който беше лийкнат към „Епицентър“:

"Известен ми е фактът, че Стефан Димитров и Петя Банкова са в много близки и в добри отношения. От разговорите, които съм провеждал със Стефан, съм останал с разбирането, че те искат да бъдат извършени конкретни кадрови назначения и осъществяване на контрабандни канали.

Известен ми е фактът, че между Асен Василев и Калин Стоянов има неразбирателство, по повод кадрово назначение в ОДМВР-Хасково, касаещо директор на структурата - заради това, че Калин Стоянов не иска да назначи Недан Хаджиев.

Недан Хаджиев е бивш директор на ОДМВР-Хасково и е от кръга на Стефан, Марин и Асен Василев, който също е родом от Хасково. 

Известно ми е, че предложените в Министерството проекти, касаещи финансовото и материално-техническото осигуряване на Министерството или се бавят, или изобщо не стигат от Министерство на финансите, чийто принципал е Асен Василев".

Под тези разкрития се е подписал полицай № 1 на държавата.

Публикуваха снимки на Бойко Рашков, Живко Коцев и контрабандиста Стефан Димитров, както и на пачките с пари, открити при обиските

Автентичността на документа бе потвърден от един от адвокатите на обвиняемите лица по разследването срещу организирана престъпна група за контрабанда, с участието на директора на митниците Петя Банкова.  

Тези показания Живко Коцев дава допълнитгелно.

След като в показанията си от 4 април 2024 оправдава познанството и близостта си с уличените за контрабандисти баща и син – Марин и Стефан Димитрови, с лоялност към  бившия вътрешне министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, на 5 април, няколко часа преди да оттегли оставката си, главният секретар на МВР Живко Коцев се е явил повторно пред Комисията за противодействие на корупцията (КПК), където е дал доброволно допълнителни показания в качеството си на свидетел №3, които цитираме по-горе.

Този път Коцев разширява кръга на съучастниците в контрабандните канали като разкрива пред разследващите, че бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев се е опитвал да кадрува в МВР с цел да постави свой човек за шеф на полицията в Хасково - Недан Хаджиев. 

Появи се снимка на Кирил Петков с контрабандиста, който подари часовник за 50 000 лв. на Живко Коцев

Случайно или не обаче за назначението на същия човек - Недан Хаджиев настоявали и контрабандистите баща и син Димитрови пред главния секретар на МРВ. Ясно е, че настояването за този полицейски шеф е с цел да се гарантира безпрепятственото влизане на българска територия на ТИР-ве с контрабандни цигари от Турция, казват разследващите.  

След като вътрешният министър Калин Стоянов отказва на финансовия министър  Асен Василев да назнази Недан Хаджиев на важния за контрабандата пункт в Хасково финансист №1 удря балтията по МВР и отказва финансирането на проекти за вътрешното ведомство.  

С това си твърдение фактически Живко Коцев или свидетел №3 уличава във връзка с контрабандистите на Николай Николов – „Паскал“, освен Бойко Рашков, но и самия Асен Василев.

Така двама министри на ПП-ДБ са посочени от главния секретар на МВР във връзки с уличените за контрабанда Николай Николов-"Паскал" и баща и син Димитрови.

Главният секретар на МВР Живко Коцев излезе в болничен, очаква се да му повдигнат обвинения

Да припомним, че в първия си разпит пред разследващите, проведен в присъствието на адвокат на 4 април 2024, Коцев заявява, че Марин и Стефан са го търсили за да помогне за назначаването именно на Недан Хаджиев за директор на ОДМВР-Хасково. Целта е била през именно този полицейски шеф да се гарантира безпрепятственото влизане на българска територия на ТИР-ве с контрабандни цигари от Турция, се вижда от събраната информация по делото срещу ОПТ в Агенция "Митници".  

В повторните си показания Живко Коцев допълва показанията си и срещу назначената от Асен Василев за директор на агенция „Митници“ Петя Банкова.

Според Коцев – двамата съучастници в престъпната схема – Стефан Димитров и Петя Банкова, са решавали заедно кадрови въпроси в митниците.

При задържането си Петя Банкова твърдеше, че не познава баща и син Марин и Стефан Димитрови, но след като стана ясно, че лъже, обяснението беше, че чрез тях арестуваната митническа шефка се опитвала да получи информация за контрабандните канали у нас. Същото твърдение прави и Живко Коцев, когато обяснява близостта си не само с Димитрови, но дори и с митичния „Паскал“.  

„Епицентър“ публикува протокол от разпита на Живко Коцев, проведен на 5 април, в който подписите са заличени: 

Подробности за първия разпит на Живко Коцев може да видите тук:

Комисар Недан Хаджиев, известен в района на Хасково като човек на най-големия контрабандист на цигари в България Паскал и Черепа -  бе назначен за директор областната дирекция в Хасково от Бойко Рашков през януари 2022 година по време на правителството на Кирил Петков.

През юни 2021 година същият Рашков го прави зам.-директор от ОДМВР-Хасково. След това Хаджиев бе махнат от служебния министър Иван Демерджиев през септември м.г.

Срещу Хаджиев има доклади във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС.

Според източници от МВР Недан Хаджиев е човек на Асен Василев.

Те твърдят, че премиерът Николай Денков и Василев са извикали в МС вътрешният министър Стоянов и са му наредили експресно да назначи Хаджиев отново за директор на ОДМВР-Хасково, което той отказал, както разказва и главният секретар на МВР Живко Коцев.

В публикации в местната преса се твърди, МВР-Хасково чрез Хаджиев се използва като „бухалка“ срещу противниците на „промяната“.

Публикации свързват Хаджиев и като съсобственик на хасковското заведение „Плаза“ с Иван Каракачана и Димо Златаря, медии пишат, че наскоро са закупили имот за над 2 милиона лева в центъра на Хасково. Твърди се, че и по тази тема има сигнали и доклади във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС, в които всичко е изтъкнато, но се прикрива.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Тарильома

  09 Апр 2024 14:23ч.

  Този е невинен като пеперудка, която просто е пърхала по високите етажи и на властта и на престъпността. А дали не е време да се въведе и понятието "престъпник под прикритие" за българските политици? Защото всички са такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За смъртното наказание

  09 Апр 2024 18:11ч.

  Тези от ПП - ДБ и другите сглобкаджии са виновни за тоталният упадък на страната ни във всеки един аспект. Плановете им да се скрият със заграбеното от нашите джобове трябва да се пресекат незабавно. Да се направи тотална ревизия , парите да бъдат върнати в държавната хазна ,а те съдени ! Най - добре е да се върне смъртното наказание и то да бъде изпълнявано на стадионите за назидание на всеки осмелил се да използва държавният си пост за лично обогатяване и предателство срещу България !!! Иначе няма да има управия , до там са стигнали нещата !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласуването с машини е ала-бала

  09 Апр 2024 18:34ч.

  На местните избори в София от 1600 машини одитирани са само 6. Не е сертифициран целият софтуер. Манипулирани са 396 флашки, изчезнали са 34 флашки. При приемането на флашките не са проверявани нулевите файлове, от които се вижда дали са манипулирани флашките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Апр 2024 19:43ч.

  полицай № 1 се оказа едно страхливо и алчно мекере !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  12 Апр 2024 16:43ч.

  "ГЛАСОВЕ", моля прочитайте по-внимателно текстовете и ги почиствайте от паразити и акита като "лийкнат". ДА уважаваме и обичаме езика на Кирил и Методий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички пътища и "магистрали" припнати от ГЕРБ, ще трябва да се правят наново. Работа за чукане на камъни ще има за години напред

  09 Апр 2024 14:26ч.

  За всеки политик ще се намери по един чук. Най-сетне и те ще свършат нещо полезно за обществото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може

  09 Апр 2024 15:34ч.

  Може да започнат с жълтите павета. Да ги сменят със синкави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за "Епицентър" и

  09 Апр 2024 14:29ч.

  "Гласове"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още поздравления !

  09 Апр 2024 18:14ч.

  Поздравления за "Обективно" , "Афера" и "ПИК" . Срам и позор за нагаждачите от продажните медии и журналя - дезинформатори !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  09 Апр 2024 14:30ч.

  Баси! Тоя сипе показания като самосвал със стомашно разстройство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е така де

  09 Апр 2024 14:30ч.

  Nice, a?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  09 Апр 2024 14:30ч.

  Дори вече спрях да ги чета всички тея скандални разкрития до край, просто защото вече по презумпция е ясно, какви хора ни управляват и на какви уроди даваме власт! Но пък ме кефи максимално, че собственото им малоумие ги вади един, по един на показ. Да не говорим за удоволствието да ги гледаш, как сами се топят едни, други и се ръфат и самоизяждат, като пирании! Всичко си идва на мястото. Дано само овчата част от плебса се пробуди и си закара задника до урните, на предстоящите избори! Трябва да е ясно, че СЕ НАЛАГА ИМПЕРАТИВНО ДА СЕ ГЛАСУВА МАСОВО, защото само това е начинът да бъдат отстранени тези туморни метастази. И да е ясно, че ако няма ЗА кого да гласуваш, можеш спокойно да гласуваш СРЕЩУ! Така че, без оправдания този път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помисли

  09 Апр 2024 15:24ч.

  Значи, Киро вика, че правил ала-бала с президента. Киро сега е лош, нали? Радев се явява като обвинител на Киро и дружината му, нали? Радев е от добрите, нали? Ама ала-балата пак може да бъде направена с Радев и не само с него. Що шефът на информационно обслужване беше внезапно на посещение в САЩ няколко дни преди изборите? Да си приказват за ала-бала? Нито Киро е бил там, нито Радев. И викаш утре ако гласуваш "против" тия сегашните (демек... за никого?) , барабар с измислената контролирана опозиция... и ГЕРБ и ДПС ще паднат от власт? Наивно мислене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Велев

  09 Апр 2024 18:10ч.

  Остава да кажеш за кой да гласуваме@

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко е в нашите ръце

  09 Апр 2024 20:24ч.

  Спомням си когато ДПС щеше да стане първа политическа сила излязохме всички и гласувахме и това не се случи. Аз също не съм гласувал много години , защото не виждах алтернатива . Но сега това е задължително ! Ножът е опрял до кокъла и трябва да излезем с последни сили заедно от това тресавище !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крумови закони

  09 Апр 2024 20:32ч.

  Има умни хора в тази страна, които да измислят нещо като пряк контрол , договор между народа и управляващите и всеки който злоупотреби да си ходи веднага ! Трябва да имат респект от народа , защото ние сме работодателите им . Необходими са Крумови закони и крути мерки иначе тази паплач ще продължава да ни граби и предава .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  09 Апр 2024 14:38ч.

  и ква стана ся?? ПП да подменим старите престъпници с нови !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  09 Апр 2024 14:41ч.

  Великолепно попадение на колегата Тарильома от форума: "ПП - престъпници под прикритие!" Поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Супер е

  09 Апр 2024 16:40ч.

  И "Педали под прикритие" е добро, но не е политкоректно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  10 Апр 2024 6:49ч.

  Престъпници под... е по-добро! А като педали те много и не се крият!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  09 Апр 2024 14:45ч.

  Политическият живот в България ще бъде изпъстрен с куп невероятни и зашеметяващо странни събития. Това пророкува доц. Галатея, хабилитирана гадателка от трънското село Парамун. Според прогнозите й до началото на август акад. Денков ще се разведе с булката си проф. Славка. Веднага след това той ще пристане на Живко Коцев, който до бракосъчетанието им ще е успял да се хабилитира като доцент в УНИБИТ. В началото на есента ни чака нова изненада. Президентът Румен Радев внезапно ще се разведе с Десислава и ще се взема с пищното си вице Илиана. Дали това е конституционно допустимо ще се рабере едва през месец юли на 2025 г., когато Илиана ще роди момиченце. Тогава Интерпол ще открие изчезналия Асен Василев. Ще се окаже, че той е живял около Мбати Камбако, селце на границата между Нигерия и Камерун. Ще научим, че през месеците на своята неизвестност Асен е живял в колибата на Наибуро Н'коно вожд на племето Ибибо. "Сосонго, емекибаси!" (Благодаря, бог е всемогъщ) - това ще бъдат първите думи на Асен от интервюто му, дадено за зрителите на "Панорама". Месец по-късно е ред но нова невероятност. Лорер ще отвлече конституционната съдийка Атанасова. Двамата тайно ще избягат с балон, който ще аварира в ивицата Газа. Какво ще последва - това не може да предскаже дори пророчицата Галатея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  09 Апр 2024 17:06ч.

  Евала!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клюкарка

  09 Апр 2024 18:33ч.

  Аз съм една много добра клюкарка и имам претенции да съм си завряла носът навсякъде. Но тези диванета от пепейската сглобка тотално объркаха понятията ми и не мога да се ориентирам кой кум , кой сват , кой на булката брат . Вече ми се проясни , че Рашков е кръстникът , сглобкаджиите сватбарите , но от всички кокорчовци , спецовци , живковци и контрабандити не знам кой е булката и кой зетя и кой с кого се е навързал ? Мистерия ! На всичкото отгоре се появи едно крадливо пуделче на пачки от 50 евро и ги носи на някой си за да го корумпира ! Абсолютна каша в главата ми , че не мога и да спя !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  09 Апр 2024 14:49ч.

  ако имахме закони,тиъ екземпляри до сега да са в дранголникъ. много йористи чух да казват,чи няма вештествен материал,за да ги пандизят. въ бг на селееенете само ангелчета пърхат. ето пример за нарисувънъ социална шизофриния: "законите са ни добри. законите са ни врата въ полето".така ште бъде докато въ КО преподават смиловци,коларовки,малиновци,денковци,калин янакиевци и Ко смрад. в германия тия вече шяхъ да лъскат нара.това са ни законите:едро сито. ште има дълго време да калмбурим случъя секретаря

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко е ясно!

  09 Апр 2024 15:36ч.

  Затова Асена няма адресна регистрация в Хасково, министърът е отказал да му съдейства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  09 Апр 2024 16:27ч.

  Ама какво е това "контрабандист".. някак си много детинско ми звучи. Каква контрабанда, еле пък на хасково, където има безмитна търговия или пък ЕС (свободно движение на хора, стоки, капитали). Изобщо на мен това контрабандист ми звучи като международен търговец. Нищо незаконно не виждам. Виж митничар ми се вижда далеч по обидно. Или пък ченге под прикритие. А, че ППДБ+ са отрепки, то и на децата е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Гицка

  09 Апр 2024 18:07ч.

  А Живко Коцев получил стомашен вирус, сиреч посрал се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Себастиан Бертшнайдер-Офшорков

  09 Апр 2024 18:33ч.

  Връз вентилатора, баби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Умряла лисица

  09 Апр 2024 18:46ч.

  Дето се е посрал , ами се прави и на умряла лисица като в оная приказка дето изхвърляла рибата от колата на дядото, но накрая ще му съдерат кожуха !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бродяга

  09 Апр 2024 18:29ч.

  Може да умувате и да оригиналничите колкото си искате, но реалната картинка е че тези боклуци си го шибат тоя народ както си искат,със 200 със 300 според банкянската мутра и не можете нищо да им направите. Виждам безсилен сарказъм,България и българите отново са под робство този път демократично защото е модерно. До Хамалина по-горе,закони има колкото си искаш и въобще не са лоши,проблема е че никой не им обръща внимание и никой нищо не спазва. И най-страхотния закон ако не се спазва няма никаква полза от него, И най-лошия закон ако се спазва ще има някаква полза от него дори да е минимална. Българина е доказал че законите за него са бреме и за това държавата му е кочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lex Dura sed Durex

  09 Апр 2024 18:36ч.

  Тесна врата усред поле. Кой сака нек са млата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  09 Апр 2024 19:36ч.

  Преди месец писах по форумите, че по косвени признаци Посолството е снело благоволението си от Кокорчовците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  09 Апр 2024 21:03ч.

  Във вихъра на новия скандал нима някой ще отрече впечатляващата прилика между израженията на Коцев и Терзиев, кмета на София? И на двамата дядовиците са генерали от ДС. Навярно и званието на предците, и тяхната отговорна работа в държавна сигурност по някакъв необясним поне до момента начин, драскат отпечатък в митохондриалната ДНК на внуците. Дядовцит им са били сурови нелегални бойци, скитосващи и криещите се из гори и планини. Внуците, пък стават изнежени мили мъжлета, загадъчно усмихнати, същински Мона Лизи. Хем богати, хем копнеещи да дружат с подобни на тях - извисении и нежни мъже. Нека недоверчивите читатели погледнат и сравнят портретчетата на Васил и Живко: https://glasove.com/media/2024/04/09/147755/1010x570.png?_=1712676641 ; https://frognews.bg/images2/Krasen/terziev_v.png И двамата са странно квадратни, невероятни, жертвено женствени. Богати, надмогнали и непознаващи тегобите на унилото сиво, бедняшко живуркане. И Живко, и Васил са се издигнали до прелестните висини на амурния мъжки свят. Там креватите скърцат до-мажорно,в празничен хорей, под тръпката на чиста като планински кристал мъжка любов. Звездите във възхита от чувствата им се сипят в сатенената им постеля и там смирено и срамежливо гаснат. Дори и кучетата на генералските потомци Васил и Живко си приличат. Тези мили, рошави пудели свободно могат да броят доjтрихиляди, а любовниците им са кучки, притежаващи имения в Тасос и Самотраки - най-българските след Белене острови. Тези мили рошльовци са вещи познавачи на философията на Паскал и безпогрешно разпознават най-едрите бърлгарски, евро и доларови копюри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук, ако д-р Фройд би могъл да прочете написаното от Вас, би потрил доволно ръце

  09 Апр 2024 21:48ч.

  Не са отишли напразно напъните му в психоанализата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  10 Апр 2024 0:42ч.

  Едно уточнение: въпросните рошави кучета, за които не е известно от коя страна точно са им очичките, не са пудели, а булонки! А казват, че кучетата приличат на стопаните си. Булонката е възможно най-лигавата порода кучета, от тези, които като ги срещнеш и ти иде да им речеш: "куче, кажи <мяу>". Булонките са и вълкодави под прикритие, защото като ги хапне вълкът, се задавя с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е и за какво протестирахме

  09 Апр 2024 22:07ч.

  И защо протестираха майките от системата ни убива, учители, медици и т.н. Има нещо сбъркано, добре че излиза наяве макар и със закъснение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СУ-35

  10 Апр 2024 0:35ч.

  Свинете които дърпат конците на целия наш свят се намират в Швейцария. Не случайно е все неутрална във всички войни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  10 Апр 2024 9:46ч.

  Има само един дребен проблем.. трябва да хванат контрабандна пратка с която несъмнено да свържат ОПГ-то. Инак без контрабанда нямаш контрабандисти и всичко остава дим и огледала. А борбата не е против контрабандата, а битка за контрабандата. Никой не ще да затвори Солунската митница. Инак поне ще има сеир за чаветата ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи