Радев: Връзки между Живко Коцев и контрабандисти е подигравка с държавността. Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната?!

Радев: Връзки между Живко Коцев и контрабандисти е подигравка с държавността. Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната?!

„Нека да е ясно – този служебен кабинет се създава за пръв път по новите положения в Конституцията. За разлика от всички служебни кабинети до момента – аз по никакъв начин не съм се бъркал в кадровата политика и не нося отговорност за неговите действия”, подчерта Румен Радев. Той определи като безочие обвиненията, че „изневерява на българската демокрация“ с ГЕРБ и ДПС при положение, че „ПП-ДБ довчера управляваха в една доста страстна прегръдка с тях“. "Колкото и Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов да си затварят очите за фактите около главния секретар на МВР Живко Коцев, престижът за ведомството е накърнен. Връзки между главния секретар на МВР и контрабандисти е подигравка с държавността… Какъв главен секретар си, ако не знаеш от кого получаваш скъпи подаръци и влизаш гол в сауната", коментира още президентът.

 

Ето и пълния му коментар:

С подписания от мен указ за назначаване на служебно правителство днес се слага край на проваления политически експеримент – така наречената „сглобка“. Преди десет месеца призовах Николай Денков да не реализира връчения от мен мандат заради антидемократичните заявки в записа от заседанието на ПП. Въпреки това, правителството беше създадено и то се провали от властолюбие и корист.

Заради неистовия стремеж на партиите от „сглобката“ да отнемат правомощията на президента по отношение на служебното правителство с промените в Конституцията, за действията на новия служебен кабинет президентската институция няма да носи отговорност за разлика от всички служебни правителства досега.

Призивите да не издавам указ или да премахна определени имена от списъка със служебни министри всъщност са призиви да наруша новите промени в Конституцията. Странно е, че тези призиви идват точно от онези политически партии, които инициираха и гласуваха промените. Те нарекоха изготвения от самите тях списък с потенциални служебни министър-председатели „меню“, а сега се мръщят на това, което им се сервира.

Ако трябваше да определям състава на това служебно правителство, нямаше да оставя Калин Стоянов като служебен министър на вътрешните работи. Но за разлика от кабинета „Денков“, нямаше и да го назнача за министър.

Мащабните връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти е подигравка с държавността. Миналата година от ПП-ДБ настояваха да освободя главния секретар на МВР, като доводите им бяха, че имат право на свой човек на поста, за да могат да реализират своите политики. Днес виждаме как са ги реализирали. Умилителни са опитите на г-н Денков да оправдае с незнание близостта на главния секретар с тези хора. Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш на луксозни курорти, с кого влизаш в сауната, от кого получаваш скъпи подаръци?

Служебният министър-председател Димитър Главчев и неговият екип не трябва да допускат никакви съмнения, че предстоящите избори ще бъдат честни. Цялото ни общество очаква това и ще следи как парламентът носи отговорност и за контрола, и за политическото ръководство спрямо служебното правителство.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • "Когато преди десет месеца връчвах мандата на г-н Денков го призовах да не го реализира, заради антидемократичните заявки в записа на заседанието на ПП. Въпреки това кабинетът беше създаден и той се провали – от властолюбие и корист"

    09 Апр 2024 9:18ч.

    Като се сетя, че Байдън спомена името на тоя Кирчо и не доумявам, кои са реално властта, кои са всъщност политиците ни, не само нашите, изобщо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ауууу, жива да не бях!

    09 Апр 2024 10:02ч.

    Ама много са сладки двамата на снимката в леглото!🧑‍🤝‍🧑 Контрабандист, милиционер, контрабандист, милиционер! Гугутки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Апр 2024 10:04ч.

    В сауна и баня разговорите не могат да се подслушват и това се е правило даже в СССР от бъдещата "демократична " общност !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма кой да си посипе главата с пепел.

    09 Апр 2024 9:24ч.

    Кой ни ги натресе? Този, който казва: "не нося отговорност"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман , да не е гласувал Радев за тия

    09 Апр 2024 9:31ч.

    Всичките в главите им мухи само, как изобщо повярваха на тия измамници. И Карбовски и колко негови гости казаха, че са гласували за тях. ....... Е чак такава слепота, ..... не, че е имало избор, ама ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Апр 2024 9:32ч.

    Ние си ги натресохме, аз, Вие и т.н. Когато президентът гласува, неговият глас е точно толкова значим, колкото моя, Вашия и т.н. Ако гласуваме. Това е ясно за всеки малко от малко мислещ индивид. Но, обяснете ми, моля, каква работо Ви върши това безкрайно глупаво прехвърляне на вина и отговорност върху президента. И каква очаквате да се свърши занапред. Моля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Апр 2024 9:41ч.

    Мен друго ме тревожи. Президентът орхвърли всякаква отговорност за бъдещите действия на служебното правителство. По фактите е прав - не го съставя той, изборът му за министър-председател беше силно ограничен, правителството се кълне не пред него, а пред народните представители, демек пред нас. Все едно, че е редовно. Та, как това се съотнася към баланса на властите при доказана недееспособност на НС - не може да излъчи правителство, а какво може тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заврете си амаскарената от мутри конституция знаете къде

    09 Апр 2024 9:51ч.

    Можеше да инициира референдум за или против еврото барем, а той си мълчи. Да не говорим, че въпросът за членство в НАТО и ЕС също си плаче за референдум, обаче институциите в псевдодемокрацията БГ винаги са над гражданите и са се продали предварително, а после плачат да ги узаконяваме и легитимираме отново с "вот". Нъцки вот, свободен съм да им тегля една майна и за пореден път да отида за гъби, а не че съм свободен именно "чрез вот".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • попр.

    09 Апр 2024 9:52ч.

    *Омаскарената, ама то понякога и грешките по невнимание не са случайни, имайки предвид тая наставка, която се получи уж грешно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • втора поправка

    09 Апр 2024 9:53ч.

    Пардон, ПРЕДставка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    09 Апр 2024 11:46ч.

    За всички служебни правителства, оттук нататък отговаря Пинокио Шехерезада! Карабас Барабас отговаря за контрабандата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    09 Апр 2024 15:39ч.

    Сценарият беше изигран добре. След 12 години управление на охранителчето на Живков, ни представиха новите идиоти. Нещо като избора между Радев и Цачева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    09 Апр 2024 9:35ч.

    Натресъл ти ги, ама някой е гласувал за тях. Бойко кой ти го натресе? А Пеевски? Тошко и Коцето кой ти ги натресе? А Яне Янев, Волен Сидеров, Мая Манолова и Каракачанов? Ами Иван Костов и Симеон Сакскобургготски кой ти ги натресе? Все някой друг е виновен и то завинаги и постоянно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    09 Апр 2024 9:41ч.

    И какво предлага Мунчо на мястото на сглобката - съюз със СССР ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    09 Апр 2024 9:55ч.

    Вече почти няма разлика между любителите на Герб и почитетелите на Възраждане. Едни и същи опорки и едно и също високо ниво на глупост. Човек ще каже, че една и съща идеология имате, т.е. нямате...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маастрихтския вагабонтин ЕС.СССР, който спаси под ново име и на нова територия скапалият се еврейски проект

    09 Апр 2024 9:57ч.

    Не ни се четат глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да почакаме и Франция да влезе в новия СССР-2

    09 Апр 2024 9:57ч.

    Тогава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    09 Апр 2024 10:32ч.

    Говори се, че Копейкин щял да бъде новия златен пръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станко с танко Т34

    09 Апр 2024 10:33ч.

    Поне бензина ще е 1.10лв,.. и газта 0.38 лв... И без да ни цедят за 404

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Апр 2024 9:43ч.

    сега всички убедихте ли се че от 1878 до сега българия се управ лява от цървули и кои ги праща в нс ние които не мислим пои изборите и платените гласове кои е осн девиз келепир затова не гласувам защото няма за кого на никого не вярвам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Апр 2024 9:46ч.

    Е, от кого да се управлява? От потомците на Калоян и Иван-Асен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо

    09 Апр 2024 10:01ч.

    Като си купуваш хляб и домати от пазара, как успяваш да ги избираш? Като не гласуваш, не се оплаквай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Апр 2024 10:08ч.

    Радев от с Славяново, Доган от с Дръндар, Нинова с Крушовица, Боко с Банкя, Ж Желев с Веселиново, Слави с. Учиндол ИТН ...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мама гражданчето, ела да ти обърша сопола

    09 Апр 2024 16:36ч.

    хайде продължи с Ив Костов, Мафиянски, Лучников, Муравея, бат' Путю Стоянов, Бойкикев, Кирцата, Ленчето... все светли личности от последните декади и все дървени шопи и Густо майни отдавна двата центъра на Вселената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медведев

    09 Апр 2024 9:54ч.

    Айде бе Триморецо? А служебното правителство с представители министри от всяка една от тия престъпни организации- ППДБ/ГРОБ/ДПС няма ли да го броим? Ами парламента с тяхно мнозинство дето си действа още и си прави каквото си иска няма ли да го броим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    09 Апр 2024 9:59ч.

    smb 09 Апр 2024 9:55ч. Вече почти няма разлика между любителите на Герб и почитетелите на Възраждане. Едни и същи опорки и едно и също високо ниво на глупост. Човек ще каже, че една и съща идеология имате, т.е. нямате...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    09 Апр 2024 10:07ч.

    Достоен президент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, Козяк?

    09 Апр 2024 10:19ч.

    Ето затова беше целия рев на Киро тъпото и гнома, че трябва да "реформират" службите, т.е. да ги овладеят. За да не разкриват престъпните канали, банди и далавери на ПП и ДБ и факта, че това е една мафиотска и престъпна организация. Ало, Козяк, къде дремете. Вие подкрепяте ли управлението на държавата от мафиоти и престъпници. Или пак евроатлантизмът е по-важен. А евроатлантизъм от нормални хора, които не са бандити, не може ли да се прави според вас. Защо залагате на най-големите отрепки в страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    09 Апр 2024 10:40ч.

    ВСИЧКИ СА МАСКАРИ! Ама абсолютно всички по един или друг начин. Политиците са бандити, кат в Италия от 1945 до операцията "Чисти ръце"... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страшно

    09 Апр 2024 10:42ч.

    Бившият Гл. секретар Петър Тодоров изглеждаше като полицай, говореше като полицай - т.е. не беше много по приказките, но имаше вид на мъж, силен мъж и си рекох тогава: Изключено е този да се спогоди с изродчетата от ппдб. Бързо му скочиха, чак се изненадах от фронталната и агресивна атака. Живко е съвсем друг - говореше като образован и възпитан човек, бива го в приказката (като за полицай), но няма вид на висш полицай и между нас казано изглежда малко на шушумига, пък и присаденото тупе издава известни дефицити, вероятно сериозни. Изключено е това да не е видяно от други хора, вкл. хора, чиято работа включва задължението да го забележат. Признанието на Атанасов, че той го е избрал и предложил е повече от изненадващо. Провалът на този е бил предизвестен, неизбежен и въпрос на не много време. Много сте странни бе, изродчета! Как може да не го виждате това? Или просто са бързали да свършат това-онова и да се покрият. Целият плач в момента е напълно абсурден! Страничното наблюдение позволяваше бързо да се заключи, че пп е организация, която е съставена предимно от откачалки. За дб си знаем отдавна, че там има акцентирани психари. Събирайки се, всеки изглежда прихвана от заболяването на другарчето. И стана страшно! На този фон дори откровените глупаци и крадци на геппса заприличват на хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    09 Апр 2024 10:59ч.

    Това много прилича на онази среща на румен петков с братя галеви в храстите на спартак. Впоследствие всички замесени се оказаха агенти на чужди служби, барабар със собственика на басейна. От тях май само румен петков остана жив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    09 Апр 2024 11:25ч.

    Ако изключим че 'баш комисар' е гей, не е ли логично в сауна да е съблечен? Пък и в сауна само само гейве не ходят май....Това повтаряне че бил 'гол' в сауна ми се вижда малко наивно( п.с. отвращението ми към цялата сглобка от 'продължаваме простотията' , герб и дпс е безкрайно!).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    09 Апр 2024 11:41ч.

    Смайващо е как хората не прозират очевидна истина: демокрацията е просто замаскирана форма на диктатура! Толкова ли са тъпи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    09 Апр 2024 11:41ч.

    Смайващо е как хората не прозират очевидна истина: демокрацията е просто замаскирана форма на диктатура! Толкова ли са тъпи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    09 Апр 2024 11:47ч.

    smb, жълтопаветниче на мама! От Прокопиевите ли тролски ферми те пратиха тук. Да плюеш по Възраждане и да ги тупираш заедно с ГЕРБ? А защо думичка не обели за психодесните? А и имаше май твой пост че нямало смисъл да се гласува. Хах мамин Прокопиев трол, колко си сладък до лепкава настъпена субстанцията на бонбон! Ей такива ги обичам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Апр 2024 12:07ч.

    Тия всичките са твоите рожби бе льотчик... не ти ли харесват? Я стойки и чалъме на Деса у вас! 🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димо

    09 Апр 2024 17:37ч.

    Госпожо рукола Z, много пиете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    09 Апр 2024 15:52ч.

    Наивно си мислите, че нещо би било по-различно, ако имената са други. За българския народ - не. Мафията окончателно е овладяла всички държавни институции и това успя да довърши макака от Банкя, а всичко започна на 10.11.1989 година. Няма никакво значение кой е в парламента, баницата се раздава на всички успели да влезнат. Отвън обикалят и щипят другите, че и на тях се дава нещо. Един пример : Едните продават дипломи. Втори продават шофьорски книжки. И накрая е пълно с роми работещи като таксиметрови шофьори. Да продължавам ли с примерите!? За това няма протести и за това няма държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврозоната е капан за мишки

    09 Апр 2024 17:07ч.

    Не разбирам защо и президентът Радев се хвали, че е взел участие в подготовката на капана за българския народ и за окончателно приключване със суверенитета на Република България. Толкова ли е сляп президентът ни, че не разбира, че работи като съучастник в окончателното поробване и обезличаване на България от интернационалния банков и корпоративен капитал на ЕС? Излиза, че България е окончателно завлядяна от бандити, които я продават на контрабандисти, и на колективните ни поробители от финансовия и корпоративен капитал на САЩ, нАТО, ЕС, Израел и Турция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WzVz

    09 Апр 2024 22:32ч.

    Нека стане ясно Кой докара в Държавното управление на България Тези Хора.В страна членка на демократичния Евросъюз как изпъляха тези гадини.Да Питаме Урсула понеже и тя от домакиня стана политик. Може и Кенет Мертен да знае ,кой знае.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократичен евросъюз?

    09 Апр 2024 23:05ч.

    Това пък какво е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калин

    09 Апр 2024 23:06ч.

    Калин е мъжка Калинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи